- 13 Ekim 2016
- 3.404
- 6.086
-
- Konu Sahibi esra777057
Bunları ilk etapta düşünüyor olmanız ne kadar akıllı olduğunuzu gösterir.Ailenin tüm yükünü almış baba figürünü üstüne giymiş .Siz çok mutlu olsanızda diğer aile üyeleri hep aranızda sorun olacak.Adam sınır çizmeyi bilmiyor gibi .....Herkese iyi geceler. Kafamı kurcalayan birkaç şey var. Burdaki çoğu üye tecrübeli olduğu için sizlere danışmak istedim.
Konu şöyle ki üniversiteden arkadaşımla yıllar sonra konuşmaya başladık. Tabi o zamanlar aramızda bir şey yoktu arkadaştık yani. Sonrasında bunun ailesi iflas etti çok sıkıntılar yaşadılar. Bayağı kötü bir dönem geçirdiler. O süreçte arkadaşım tabiri caizse elini taşın altına koydu. Sıfırdan iş kurdu falan. Sonra biz mezun olunca iletişimimiz kesildi.
Birkaç ay öncesinde benle yıllar sonra iletişime geçti. Açık bir şekilde o zamanlar senden hoşlanıyordum ama biliyorsun zor bir dönemden geçiyordum. O yüzden bir ilişki yaşayamazdık minvalinde konuştu. Biz o zamandan beri konuşuyoruz bu haftasonu da görüşmek için benim olduğum şehire geldi. (Aramızda 2 saat var) gayet güzel vakit geçirdik. Önceden de kendisini çok severdim zaten. Yaşına göre çok olgundu tek düşüncesi işti ama
Şimdi iş konusunda durumu düzelttim dedi ki sahiden de kendi düzeltmiş. Babası çalışmıyor erkek kardeşi için de çok vurdumduymaz işle güçle alakası yok şimdi de tutturmuş beni görücü usulü evlendirin diyor dedi. Yani ailenin geçimini sağlayan benimki. Bu durum benim midemi bulandırdı. Yani yarın öbür gün ciddi bir yola girsek yine ailesinin geçimini o mu sağlayacak? Eli hep kardeşinin üstünde mi olacak diye düşünmeden edemedim. Ben çalışıyorum kendi mesleğim var derdim maddiyat değil ama benim istediğim ikimizin ailesine de her anlamda bir sınır olması.
Diğer şeyse biz görüştükten sonra annesi aramış benimki de yediğimiz yemeğe kadar her şeyi anlatmışBen de ailenin beni bilmesine çok mutlu oldum ama her şeyi böyle detaylı anlatmana gerek yok bir denge olmalı dedim. Yani biz kavga etsek böyle her şeyi annesine mi anlatacak?
Bana daha ilk görüşmeden bunları mı düşündün diyebilirsiniz ama ben sonu olmayan bir yola girmek istemiyorum. Ailesiyle ilişkisi çok önemli. Sizce takıldığım şeyler gereksiz mi boşuna mı evhamlanıyorum? Fikrinizi almak istiyorum.
İş konusu can sıkıcı olabilir ilerde.Herkese iyi geceler. Kafamı kurcalayan birkaç şey var. Burdaki çoğu üye tecrübeli olduğu için sizlere danışmak istedim.
Konu şöyle ki üniversiteden arkadaşımla yıllar sonra konuşmaya başladık. Tabi o zamanlar aramızda bir şey yoktu arkadaştık yani. Sonrasında bunun ailesi iflas etti çok sıkıntılar yaşadılar. Bayağı kötü bir dönem geçirdiler. O süreçte arkadaşım tabiri caizse elini taşın altına koydu. Sıfırdan iş kurdu falan. Sonra biz mezun olunca iletişimimiz kesildi.
Birkaç ay öncesinde benle yıllar sonra iletişime geçti. Açık bir şekilde o zamanlar senden hoşlanıyordum ama biliyorsun zor bir dönemden geçiyordum. O yüzden bir ilişki yaşayamazdık minvalinde konuştu. Biz o zamandan beri konuşuyoruz bu haftasonu da görüşmek için benim olduğum şehire geldi. (Aramızda 2 saat var) gayet güzel vakit geçirdik. Önceden de kendisini çok severdim zaten. Yaşına göre çok olgundu tek düşüncesi işti ama
Şimdi iş konusunda durumu düzelttim dedi ki sahiden de kendi düzeltmiş. Babası çalışmıyor erkek kardeşi için de çok vurdumduymaz işle güçle alakası yok şimdi de tutturmuş beni görücü usulü evlendirin diyor dedi. Yani ailenin geçimini sağlayan benimki. Bu durum benim midemi bulandırdı. Yani yarın öbür gün ciddi bir yola girsek yine ailesinin geçimini o mu sağlayacak? Eli hep kardeşinin üstünde mi olacak diye düşünmeden edemedim. Ben çalışıyorum kendi mesleğim var derdim maddiyat değil ama benim istediğim ikimizin ailesine de her anlamda bir sınır olması.
Diğer şeyse biz görüştükten sonra annesi aramış benimki de yediğimiz yemeğe kadar her şeyi anlatmışBen de ailenin beni bilmesine çok mutlu oldum ama her şeyi böyle detaylı anlatmana gerek yok bir denge olmalı dedim. Yani biz kavga etsek böyle her şeyi annesine mi anlatacak?
Bana daha ilk görüşmeden bunları mı düşündün diyebilirsiniz ama ben sonu olmayan bir yola girmek istemiyorum. Ailesiyle ilişkisi çok önemli. Sizce takıldığım şeyler gereksiz mi boşuna mı evhamlanıyorum? Fikrinizi almak istiyorum.
Aslında ayrıntıya pek girmek istemedim ama öncesinde zaten bunlar aile şirketiymiş. İflas etmelerinin sebebi de amcası. Onun yüzünden çok sıkıntı çektik diye dertleniyor zaten. Bunları bire bir yaşayıp yine aynı düzende götürmeyi düşünüyorsa kendi bilir.İş konusu can sıkıcı olabilir ilerde.
Babası neden çalışmıyor, evin geçimini kim sağlıyor, kardeşine bir ömür o mu bakacak...
Bunları iyi ölçüp tartın, param var çalışıyorum demeyin, ileride her şey değişebilir. En ufak bir şey bile sizi mutsuz edebilir.
Daha aileye girmeden ortada birşey yokken adamın ailesiyle sınır koymaya çalışıyorsun. Tabiki ailesine destek olacak her anlamda bu seni ilgilendirmez. Bu düşünceni direk söyle bakalım çocuğa söyleyebilirsen tabi bakalım ne tepki alıyorsun. Daha aileue girmeden sınır koyma derdine girmişsinHerkese iyi geceler. Kafamı kurcalayan birkaç şey var. Burdaki çoğu üye tecrübeli olduğu için sizlere danışmak istedim.
Bu sorunları görmek için illa yıllarım mı gitmeli boşa emek mi vermeliyim? Hem ben destekten bahsetmiyorum tabiki destek olabilir. Ben aileyi geçindiren kişinin flörtüm olduğundan bahsediyorum.Yazdıklarımı okuduğuna emin misin?Daha aileye girmeden ortada birşey yokken adamın ailesiyle sınır koymaya çalışıyorsun. Tabiki ailesine destek olacak her anlamda bu seni ilgilendirmez. Bu düşünceni direk söyle bakalım çocuğa söyleyebilirsen tabi bakalım ne tepki alıyorsun. Daha aileue girmeden sınır koyma derdine girmişsin
Bunu direk konuştuğunuz kişiye sorsanız ailene sınır koymanı istiyorum deyin. Bence diyemezsiniz çünkü terk edilme ihitmali yüksek olur. Bence adam net size karşı sizde net olun evlendikten sonra sorun çıkarmadan evlenmeden önce ne beklentiniz varsa söyleyinBu sorunları görmek için illa yıllarım mı gitmeli boşa emek mi vermeliyim? Hem ben destekten bahsetmiyorum tabiki destek olabilir. Ben aileyi geçindiren kişinin flörtüm olduğundan bahsediyorum.Yazdıklarımı okuduğuna emin misin?
Uzak durmani tavsiye ederim. Bireysel bir hayat kuramamis kişiyle ileride sorun çıkabilir. Tabiki aileye destek olunur, ama bu şekilde değil...Aslında ayrıntıya pek girmek istemedim ama öncesinde zaten bunlar aile şirketiymiş. İflas etmelerinin sebebi de amcası. Onun yüzünden çok sıkıntı çektik diye dertleniyor zaten. Bunları bire bir yaşayıp yine aynı düzende götürmeyi düşünüyorsa kendi bilir.
Bu aşamada her şey yeni olduğu için gözlemlemek istiyorum. Niyeti o yöndeyse herkes kendi yoluna. Ağrısız başıma dert almaya hiç niyetim yok