• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkimiz neden bu hale geldi ki...

kaçarak uzaklaş derim bu adamdan.sorumluluk sahibi değil,tembel.böyle bi adamla mutlu olman çok ama çok zor.onu asla değiştiremezsin.

Okulu bıtıremıyor olabılır, belkı sevmedıgı bır bolumde okuyor belkıde ıcınde okumak icin sevk yoktur
bunu anlarım.
Ama hayatı boyunca karamsar ve sorumsuz ınsanlardan uzak durulması gerektıgınıde bılırım.
30 yasında harclık almak ne demektır?. Ayıptır ya. cocukda degılkı yetıskın ınsan.
Sizin yerınize koydum kendimi ve bu sekılde yorumladım..
Hayat kısa! kimse icin bekletmeye gelmez asla.. nicelerine layıksınız bence. edi olmaz büdü olur bu kadar net.

tek kelimeyle sorumluluk almayan insandan ne köy olur ne de kasaba.... madem okulunu bitiremiyor şimdiye kadar kendini geliştirebilirdi. işe girip çalışsaydı daha makbuldü... hiç değilse kabiliyeti olan bir branşta kendini geliştiridirdii... mezun olsa bile kim onu işe alır sence bir evi geçindirebilecek kapasitede mi. iş hayatından bir haber sanırım çok geç kalmış bacım çok geç çok....
okul bitsede seni ne geçindirebilir ne de mutlu edebilir. sen çalışılır eve bakarsın oda kendini içkiye verrir sorun yaratır hatta sana el kaldırır biraz kaba birine benziyor galiba.

iş beyenmiyor birde valla okul bitince birde iş bulamadım diye depresyona girer bu... onu bu yaşta kimse işe almaz.. malesef iş yeri sahipleri özelde genç eleman alırlar. devlet dairesinde hafta sonları tatil olur zeten yaştan kaydebiyor onuda.. o zaman açacak kendi iş yerini 2 sene sabredecek ama yok bu adam onuda yapamaz ne gayret avr ne de çalışma isteği....

başta 7 sene okuyordu deyince doktor filan zannettim meğerse 11 senelik öğrenci çıktı
30 yaşında askerliği var hala baba parası harcıyo iş beğenmiyor senden olan isteklerini hemen hemen her erkek ister geldiğinde eşini evde bulmayı önüne sıcak yemek konulmasını ama bunun olabilmesi için kendininde çaba sarfetmesi gerekir üniversiteyi 11 senede bitirenin heralde askerliği ebedi olur

Evet bölümünü çok fazla sevdiğini söyleyemem. Üniversiteyi ilk kazandığında ingilizce hazırlık okumuş kendi isteğiyle,ama başarılı olamamış o sene,hazırlık sınıfını tekrar etmiş... Anlayacağınız kendi bölümüne başlaması zaten 2 sene sonra olmuş ancak... Böyle olunca okuldan falan soğumuş,bölümün ilk senesinde derslerin bir çoğundan kalınca bir daha toparlayamamış...

Kaba biri değil,aksine çok kibardır. Yani evlenince bana el kaldırır mı şüphesi yok içimde...

Bu iş beğenmeme olayına gerçekten çok kızıyorum. Devlette çalışcam, bi kaç il tercih ederim kpssde gider yaşarım falan diyo. Benim de bölümüm hiç öyle küçük illerde falan iş bulabilceğim bi bölüm değil. Ben napıcam diyorum herhangi bi yer olursa. Üni mezunu olcaksın iş bulamıcak mısın,hem sen de devlette çalış zaten diyo...

Bu eve gelince karım evde olsun isteği de beni deli ediyo. Ya kim istemez böyle bi aile yaşamı... ben istemez miyim aileme kocama yeterince vakit ayırabilmeyi... Ablası öğretmen,bana diyo senin öğretmenlik şansın yok mu bak ablam rahat rahat yaşıyo hem kocasına hem oğluna vakit ayırıyo diyo. Ya benim idealim öğretmenlik değil ki... ben o mesleği istesem yazardım daha öss tercihleri yapılırken. Yani demek istediğim beni bu şekilde kısıtlaması da canımı sıkıyo... benim hayallerim büyük... neden küçük düşüneyim ki....

belli ki sorumlu biri değil
konuşmayı denesen ciddi ciddi anlatsan burda anlattığın gibi
ona göre bi karar verirsin 30uza yaklaşmış biri ama hala okuyo iş beğenmiyo diyosun
bu durumda biraz da mantığını dinle derim
hakkında hayırlısı.

Kirici olmak istemem ama her konuda yetersiz bi adama katlanmak zorunda hissetme kendini..
konusmalarin o kdr mantikliki.. senin bu iliskiyi zorlamana gerek yok bence

canim benimde ilk ciddi iliskim vardi..ben unv.yeni baslamistim..o da son siniflardaydi sanirimm.muhendislik okuyordu.derslerin zorlugundan,calissa da gecemedigini,babasindan para almanin zor geldiginden bahsediyordu..ve artik salmisti.bende imkanin var calisabilirsin,aksamda okula gidersin boyle yakinacagina,ogleye kadar uyuyacagina biseyler yap diyordum..bu sıkıntıları icinde yuzerken,ben 2.planda kalmistim.ve anlayissiz oluyordum adam gibi karsima alip konustukca..bigun pasif bi erkekle yapamayacagimi anladim ve ayrildim.icimde acimayarak.bikmistim cunku.cokta yipranmistim..
neyse aradan cok zaman gecti..belki de 1.5 falan olmustu hatirlamiyorum tam.beni aradi gorustuk.benden sonra kotu gunler yasadigini..daha sonra aklinin basina geldigini ve benim cok hakli oldugumu..o zamanlar ondan ne istediysem onlari tek tek yaptigini soyleyip..evlenme teklif etmisti..yine beni kiraracak diye kabul etmemistim.o kadar bitmisim ki..
benimde boyle bi hikayem var..yazdiklarini okuyunca cok tanidik geldi..
sana tavsiyem tavrini koy..kesin ve net sekilde.isteklerini ve boyle gitmeyecegini belirt.yasida az degil ki 30 olmus..kendini dusunmuyorsa,iliskiniz onu hirslandirsin.biseyler yapsin boyle durmakla nereye kadar gidecek.

Son düzenleme:
Cok guzel analiz etmissiniz..
Mantigi tamami ile bir kenara atmayan iliskilerin her zaman daha aydinlik oldugunu dusunurum.
Sorumluluk duygusunun olmamasi ve zor durumlarla karsilasti mi yari yolda birakmasi hic ic acici degil.
3 yildir da bi degisiklik yok sanirim, bundan sonrasi icin de ondan degisimesini bekmelemek zaman kaybi olabilir.
En dogru karari siz verirsiniz. Hakkinizda hayirlisi...

yaşadınız yer yurt dışı gözüküyor... yaşam tercihiniz Türkiye de yaşamak ise türkiyenin işsizlk sorunu var... üni. bitirince hepimiz 1-2 sene de hemen iş buluruz diyoruz ama öyle olmuyor malesef..
ben bazen direk gerçekleri içimden geldiği gibi konunuşurum. o yüzden sizi kırmak istemem.. ama kpss için yaşı geçmiş canım en son 29 yaş sınırı var sınava girmek ve atanmak için... inan yaşı büyük olduğu için birçok yer işe almaz eğer büyük bir torpili yoksa işin çok zooor..
kendisi devlet daireleri için düşünüyorsa :((( yaş sınırlaması var üzgünüm o bundan habersiz sanırım...

Son düzenleme:
Dediğim gibi daha önce çok söyledim açıkladım tavrımı da koydum. Ben böyle bir adam istemiyorum karşımda dedim. Okul bitmezse bu ilişki kesinlikle biticek diye söyledim yani beni kaybetceğinin farkında gayet.

3 yıldır değişiklik yok evet. Hatta daha çok bıkmışlık ve umursamazlık var. Battı balık yan gider hesabı hayatı alt üst olmuş durumda. Bütün arkadaşları iş güç sahibi. Onlarla görüşmeye bile çekiniyor. Çünkü bi yere gidildiğinde para harcamak gerek ve onlara benim param yok diyemiyor. Bunu yazarken bile o kadar kötü oluyorum ki... Ailesinin de durumu yok emekli orta gelirli bir aileler...

Yurt dışında yaşamayı düşünmüyoruz. Ben dönücem Türkiye'ye,zaten ailem falan da orda. Buraya kısa süreliğine geldim. Bu 29 yaş sınırı olayını söylediğiniz iyi oldu çok teşekkür ederim. Ben bilmiyordum. Sanırım onun da haberi yok. Yaşı tam 30 diil. Haziran'da tam 29 yaşına basıcak... Ama yine de geç yani herşey için...

Dediğim gibi daha önce çok söyledim açıkladım tavrımı da koydum. Ben böyle bir adam istemiyorum karşımda dedim. Okul bitmezse bu ilişki kesinlikle biticek diye söyledim yani beni kaybetceğinin farkında gayet.

3 yıldır değişiklik yok evet. Hatta daha çok bıkmışlık ve umursamazlık var. Battı balık yan gider hesabı hayatı alt üst olmuş durumda. Bütün arkadaşları iş güç sahibi. Onlarla görüşmeye bile çekiniyor. Çünkü bi yere gidildiğinde para harcamak gerek ve onlara benim param yok diyemiyor. Bunu yazarken bile o kadar kötü oluyorum ki... Ailesinin de durumu yok emekli orta gelirli bir aileler...

Yurt dışında yaşamayı düşünmüyoruz. Ben dönücem Türkiye'ye,zaten ailem falan da orda. Buraya kısa süreliğine geldim. Bu 29 yaş sınırı olayını söylediğiniz iyi oldu çok teşekkür ederim. Ben bilmiyordum. Sanırım onun da haberi yok. Yaşı tam 30 diil. Haziran'da tam 29 yaşına basıcak... Ama yine de geç yani herşey için...

seni kaybetmesi çok da umurunda değil sanırıımkafamçokkarıştı

hiçbir sorumluluk almadan ömür boyu böyle boşvermiş şekilde yaşamak

ve seni de sevgilisi olarak görmek istiyor olabilir mi?

eğer seninle bir ömrü geçirmek istese idi tutunurdu bir ucundan,geçerdi derslerini. kazanabilmiş ama derslerini mi halledemiyormuş. sadece bu yaşadığı boş hayattan gayet memnun bence

hiçbir sorumluluk almadan ömür boyu böyle boşvermiş şekilde yaşamak

ve seni de sevgilisi olarak görmek istiyor olabilir mi?

eğer seninle bir ömrü geçirmek istese idi tutunurdu bir ucundan,geçerdi derslerini. kazanabilmiş ama derslerini mi halledemiyormuş. sadece bu yaşadığı boş hayattan gayet memnun bence

haa bak bu konuda haklısın işte... hem börek bütün dursun hem karnım tok olsun istiyo. O boş boş yaşasın ben de sabredeyim :))) evet kazanabildiğine göre dersleri geçememesi gibi bi durum da ilginç oluyo di mi :)))

haa bak bu konuda haklısın işte... hem börek bütün dursun hem karnım tok olsun istiyo. O boş boş yaşasın ben de sabredeyim :))) evet kazanabildiğine göre dersleri geçememesi gibi bi durum da ilginç oluyo di mi :)))

bir müddet şu şekilde ona yaklaş. belki kendine güvenir de verir artık derslerinicokacimcoook

eğer anlamazsa yol göster, o zaman aklı başına gelir bencesempatiksalakcinni

çalışamamasını bir kenara bırakırsak seninle hemen hemen aynı hikayeye sahibim ve çözüm bulamıyorum...unv. 2001 girişli erkek arkadaşım ve geçen sene afla okula geri döndü..ben 2005 girişliyim ve bu sene okulum bitiiyo..ilişkimiz 2 sene oldu başlayalı..en başlarda da çok kararsızdım bu okul durumundan çünkü ailemin böyle birine çok sıcak bakmıyacağını biliyordum ama çok sancılı bi ilişkiden çıkmıştım ve sevildiğimi görmeye ihtiyacım vardı sanırım...aynı senin gibi bi anda başladı her şey...Başlarda çok güzeldi hediyeler, güzel sözler falan..hem afta çıktı her şey çok güzel olcaktı birlikte okulu bitirebilirdik..sonra tam zamanlı bi işte çalışmaya başladı ve geçen sene hiç bir derse ve sınava giremedi..açıkçası ozaman önemsemedim çünkü bende bir sene daha burdayım nasılsa dedim..bu arada fazla alkol alma durumu vardı ben net bir tavırla istemiyorum deyince problem etmedi falan her şey süt limandı yani..benim her istediğim oluyo diye düşünüyodum bu arada ben büyük problemler yaşadım hepsinde yanımda oldu sağolsun ve o problemlerin biri yüzünden ailemle de tanıştı ben daha ilşkime tam güvenemezken...ben onunkilerle daha önce tanışmıştım zaten..sonra her şey ters gitmeye başladı geçen dönem hiç bir dersini veremeyince de benim tahammmülüm kalmadı kaç kez söyledim yok...bu dönemde vizeleri çok kötü ve yine kalıcak biliyorum...insanlığına hiç bir sözüm yok ailesine çok yük olduğunun farkında ve çalışıyo burda ama insan ciddi düşündüğü biriyle sadece toz pembe hayaller kurmak istemiyo..başta aşık olmadığım insan yönünü sevdiğim içinde şimdi sadece ona verdiğim değerle ilişkimi yürütmeye çalışıyorum...bırakıp gitsem daha kötü olucak onun için biliyorum...

çok uzattım kusura bakmayın...içim çok dolu...kafam çok karışık...

Back