• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkimiz neden bu hale geldi ki...

concordia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
198
0
96
Fransa
Merhaba,

1 Mayıs'ta 3 yılını doldurmuş bir ilişkim var. ılişkimiz başladığında daha üniversite birinci sınıftaydım. Çok sıradan başladı ilişkimiz,bir gün buluştuk, elimi tuttu ve sevgili olduk. Yaşım küçüktü daha 18 yaşındaydım,ileriyi göremedim,görsem de düzelir dedim hep... Aramızda yedi yaş var,o benden büyük. Tanıştığımızda okulunun yedinci senesindeydi. Depresyonlar geçirmiş,iki sene okula gitmemiş ve hayatı boyunca hiç sorumluluk sahibi olamamış. Biz tanıştığımızda bile okulu yeterince uzamıştı zaten ve üç yıl geçti üzerinden o okul hala bitemiyor. Arkadaş çevremizden şakayla karışık derlerdi, Ahmet seninle birlikte bitirir ancak okulu diye,gülerdik yok canım diye... Ama bakın ki ben seneye mezun oluyorum ve onun okulu tam 11. senesine uzuyor ve yine bitmiyor...

Onun bu başarısızlığının ve dibe vurmuşluğunun karşılığında ben hep başarılı biri oldum. Hayatımda pek başarısızlık yaşamadım. Ama o hep başarısızlıklar ve hayal kırıklıklarıyla dolu bir yaşam geçirmiş. Hala da sürüyor... Ailesine okulunun bitmediğini söyleyemiyor,mezun oldu sanıyorlar... Babası çalış ya da askere git diyor ama tabii ki okulu bitiremedim diyemediğinden sürekli yalan söylüyor onlara. Bu durumlar çok gücüme gidiyor. Neredeyse 30 yaşında bir insan ve hala hayatın hiçbir sorumluluğunu yüklenmiş değil... Hala ailesinden harclık alıyor,bu onun da gücüne gidiyo ama bu durumdan kurtulmak için de pek bir çabası yok... Ders çalışamadığını,konsantre olamadığını söylüyor sürekli... Gerçeklerin de farkında değil,bundan sonra yaşam seni çok zorlıcak hayata çok geç atılcaksın daha askerliğini bile yapmadın dediğimde, ben şimdi yaşamıyor muyum,hayata atılmak ne demek, önemli olan mutlu olmak diyo...

Daha iş hayatına atılmadan iş beğenmiyor. Özel sektörde çalışmam,kendimi onlara köle ettirmem deyip duruyor. Ve ben buna sinir oluyorum. Bana da karışıyor bir de. Evlendiğimizde ondan geç gelmicekmişim eve,öyle bir iş bulmalıymışım. Eve geldiğinde karısını evde bulmalıymış o. Kaç saat benim işten gelmemi mi bekleyecekmiş. O mu hazırlayacakmış yemekleri.... Hafta sonlarım tatil olmalıymış da bilmem ne.... Tamam ben de isterim böyle bir iş ama böyle rahat iş bulamadım diye evde yatacak halim yok,ailem bana boşuna mı milyonlar döküp okutuyor...

Annem de biliyor bu durumları ve onaylamamaya başladı. ıstemiyorum demiyor ama ben bu çocuktan korkuyorum,çalışmayı sevmicek sanırım diyo. Bu korkularında da haklı. Çünkü hayatı boyunca hiçbirşey için çaba göstermemiş. Hep zor gelen şeyleri yarı yolda bırakmış. Okulu da bitiremiyo işte bu sebepten. ılerde iş hayatında da beni çok zorluyolar deyip işleri bırakırsa diye korkuyorum.

Ve işin özeti aklımdan ayrılık fikirleri geçmeye başladı. Çok korkunç geliyo bunun düşüncesi bile ama ilerde mutsuz olmaktan çok korkuyorum. Güzel ve sade bir üç sene geçirdik,birbirimiz için fedakarlıklar yaptık. Beraberken herşey çok güzel ama yetmiyor işte. Mantığım beni böyle düşünmeye zorluyor. Duygusal olarak da yıpranmalar yaşıyoruz. Eski hallerini kaybetti. ilişkimiz artık beraberiz ya daha ne istiyosun şekline döndü. Romantizm duygusallık denen bir şey kalmadı. Kanka olucaz yakında nerdeyse... Ben sürekli talep eden taraf konumuna geçtim. O ise sorunları olan ve romantizme duygusallığa vakti olmayan kafası meşgul taraf...

Bilmiyorum kızlar,kafam çok çok çok karışık... Duygusal olarak çok yıprandım. Depresyonda gibi hissediyorum kendimi. Hiçbirşeyden zevk almıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum... Çok da uzun olmuş,okuyanların gözüne sağlık...

Son düzenleme:
bilirim çok zordur.. hele evlendikten sonra onun çalışmak istemeyişi, iş beğenmemesi öyle bir gözüne baar ki canım.. tamamen senin kararın ama devam etmek istiyorsa onun acilen birşeyler yapması ve senin tereddütlerini korkularını haksız çıkarması gerekiyor.. aksi halde şimdi alamadığın ayrılık kararını yıllar sonra alman gerekebilir..çok iyidüşün

Sorumluluk duygusu çok önemli her anlamda , mesela çalıştı diyelim ilerde ki bence çok zor , çocuğunuz olduğunda herşey senin üstüne kalır.Benim çok yakın çevremde böyle biri var malesef ve sadece o yakın akrabam değil hepimiz çekiyoruz ceremesini .O tarz insanlara yapılacak en büyük iyilik aile kurmamalarını sağlamak , çok dikkat et bence ya da kesin bi dille bu sene geçti galiba ama seneye okulu bitirp askere gitmiş olması gerektiğini yoksa onunla olmayacağını ciddi olarak söyle aman diyim aslında uzak dur

Bide madem okulda başarısız dolayısıyla çalışmıyor derslerine e parttime iş de yapmadığına göre bol vakti olmalı üstüne nasıl bir yorgunluğu var ki bide duygusal & romantik değil
Bekle bence sakın işi resmiyete bindirme seni kaybetmek istemiyosa bişeyler yapsın
Ben 36 yaşında iş hayatında yeni iş bulmak zor derken adam 30 yaşında yeni başlıcak Allah akıl fikir versin ne denir:(((

İnanın ona belki yüz kere açıkladım... Okul bitmezse,adam olmazsan ayrılıcam senden,hiçbirşey umrumda değil hadi diyelim,eğer beni de kaybetmek istemiyosan bitir şu okulu önünü aç bu zırvalardan sen de ben de kurtulalım dedim... Ailem asla kabul etmez böyle birini diye de söyledim. Tabii ki seni kaybetmek istemiyorum,yapmaya çalışıyorum ama olmuyo çalışamıyorum dikkatim dağınık deyip duruyo.

Evet Mint senin de dediğin gibi şuan bomboş,okula gitmiyor zaten,sadece final haftalarında sınavlara gidiyor... Bütün gün pc başında ya da tv seyrediyor,arkadaşı yok doğru düzgün böyle asosyal bi varlık gibi yaşıyor hayatını... Ben duygusal şeyler niye yapmıyorsun dediğimdeyse bahaneler hep hazır zaten... Yapıcam,edicem,bekle,hiç yapmıyo muyum....

konuyu açan arkadaşım, sen aslında kararını vermişsin, kafanda bitirmişsin, ama 3 yılın verdiği bi alışkanlık ve ya pişman olursam korkusu var şu an sende.. benzer bişeyi ben de yaşamıştım.

üni. 2 de çıkmaya başlamıştık, aramızda 6 yaş vardı bizim de, 2 sene kadar çıktık, ben son seneye geçtim o daha o dönem okulu bitirecekti de daha askere gidip gelecekti de iş bulacaktı da ( ki okuduğu bölüm iş bulabileeği bi bölüm değildi) para biriktirecekti de evlenecektik... aynı senin yaşadıklarını yaşadım, gün geçtikçe daha doğrusu aşk gittikçe bu gerçekler gözüme çarpmaya başladı, bu gerçekler gözüme çarptıkça aşk daha da çok gitmeye başladı şeklinde bi döngüye girdim. ve senin şu an olduğun noktaya geldim. mantığım ayrılmamı söylüyordu ama yapamıyordum bi türlü, çünkü bi alışkanlık vardı ve dahası ya yaptığımdan pişman olursam düşüncesi... bu ikilemde 3-5 ay daha geçirdim ama baktım olmuyor, benim okul bbitmek üzere, kpss ye sıkı çalışıyorum ve %90 eminim mezun olur olmaz atanıp işe başlayacağımdan.. yok dedim bu adamla olmaz bu iş... ben 22 yaşındayım, hayata başlamak kendi ayakları üzerinde durmak üzereyim, adam 28 oldu hala daha babasından harçlıkla idare ediyo.. böyle bi insanla ben ömür süremem dedim ve bitirdim. ve şimdi çok doğru bi karar vermişim diyorum..

uzattım biraz ama dediğim gibi sen zaten kararını vermişsin sadece gördüğün gerçeklerin başkaları tarafından onaylanmasını istiyosun ki yanlış karar verdiğini düşünme :-)

konuyu açan arkadaşım, sen aslında kararını vermişsin, kafanda bitirmişsin, ama 3 yılın verdiği bi alışkanlık ve ya pişman olursam korkusu var şu an sende.. benzer bişeyi ben de yaşamıştım.

üni. 2 de çıkmaya başlamıştık, aramızda 6 yaş vardı bizim de, 2 sene kadar çıktık, ben son seneye geçtim o daha o dönem okulu bitirecekti de daha askere gidip gelecekti de iş bulacaktı da ( ki okuduğu bölüm iş bulabileeği bi bölüm değildi) para biriktirecekti de evlenecektik... aynı senin yaşadıklarını yaşadım, gün geçtikçe daha doğrusu aşk gittikçe bu gerçekler gözüme çarpmaya başladı, bu gerçekler gözüme çarptıkça aşk daha da çok gitmeye başladı şeklinde bi döngüye girdim. ve senin şu an olduğun noktaya geldim. mantığım ayrılmamı söylüyordu ama yapamıyordum bi türlü, çünkü bi alışkanlık vardı ve dahası ya yaptığımdan pişman olursam düşüncesi... bu ikilemde 3-5 ay daha geçirdim ama baktım olmuyor, benim okul bbitmek üzere, kpss ye sıkı çalışıyorum ve %90 eminim mezun olur olmaz atanıp işe başlayacağımdan.. yok dedim bu adamla olmaz bu iş... ben 22 yaşındayım, hayata başlamak kendi ayakları üzerinde durmak üzereyim, adam 28 oldu hala daha babasından harçlıkla idare ediyo.. böyle bi insanla ben ömür süremem dedim ve bitirdim. ve şimdi çok doğru bi karar vermişim diyorum..

uzattım biraz ama dediğim gibi sen zaten kararını vermişsin sadece gördüğün gerçeklerin başkaları tarafından onaylanmasını istiyosun ki yanlış karar verdiğini düşünme :-)

evet haklısın sanırım birilerinin onayladığını görmek istiyorum. çok fazla ikilem yaşıyorum çünkü...

canım Benim, nereye kadar sen dürtükleyeceksin okulunu Bitir diye..adamın içinden gelmiyorsa zorlamayla olmaz. hem okuldan atılmıyor mu. Benim bildiğim 9. senede falan atılıyorsun. hangi bölümde ?

bu arada bu ilişkiyi Bitirmek istersen gerçekten çook haklı seBeplerin var.. umarım en doğru kararı verirsin. çok yorgun olduğunu hissettim.. sanki sende Bişeyler Bitmiş.. hakkınızda en hayırlısı olsun cnm

evet burcu çok çok çok yorgunum. psikolojik olarak hiç iyi değilim...
bu arada mühendislik okuyor. henüz atılmadı okuldan ama şuan aktif olarak derslere girme hakkı kalmadı,öğrenci sayılmıyor aslında tam olarak,yani askere falan da alabilirler tuttukları yerde.. öğrenci işlerine dilekçe verdi,sadece final sınavlarına girebiliyor şimdi...

anladım canım.. zor Bi durum Ben de yaşadım.. gene zor Bi Bölümmüş.. Ben eski nişanlıma 2 senelik turizm işletmeciliğini Bitirtemedim.. içinden gelmiyordu.. Bölümü küçümsemek için söylemiyorum, cidden kolaydı.. Biraz yalnız kalıp düşün Bence.. gözden geçir duygularını enine Boyuna.. artıları eksilerinden ağır Basarsa Bi şans daha vereBilirsin.. Belli olmaz, Belki de düzelir her şey..

anladım canım.. zor Bi durum Ben de yaşadım.. gene zor Bi Bölümmüş.. Ben eski nişanlıma 2 senelik turizm işletmeciliğini Bitirtemedim.. içinden gelmiyordu.. Bölümü küçümsemek için söylemiyorum, cidden kolaydı.. Biraz yalnız kalıp düşün Bence.. gözden geçir duygularını enine Boyuna.. artıları eksilerinden ağır Basarsa Bi şans daha vereBilirsin.. Belli olmaz, Belki de düzelir her şey..

evet zaten bugün mailleştik,ben bir süre görüşmek istemiyorum buna ihtiyacımız var dedim.. şimdilik böyle bir karar aldık.
..

canım sen ondan yaşça baya küçükken bu kadar olgun davranabiliyorsun
30 yaşında biri ve erkek...senin gibi düşünemiyor
hayatı yada evliliği oyun zannediyor heralde...

3 senenin ardından ayrılık düşüncesi bile tokat gibi gelir insana
ama en azından ömür boyu hata yaptım,keşke ayrılsaydım diye düşünmektense
yavaş yavaş bu fikri aklına ve kalbine yerleştir bence

mantıklı bir kıza benziyorsun,cümlelerinden belli
seçtiğin yol da mantıklı olsun bu yüzden

ben her zaman olgundum zaten ona göre,bu yuzden de aramızdaki yaş farkı sorun yaratmadı hiç... hep derim küçük olan sen misin yoksa ben miyim anlamıyorum diye... ileriyi görerek düşünen davranan hep ben oldum...

dediğiniz gibi her zaman mantığımı kullanmaya çalışırım. ama ayrılık fikri şuan çok canımı acıtıyor... evet mantıklı olan bu deyip canımın acımasına engel olamıyorum... ama işte ilerde herşeye rağmen evlenir de yine bu sorunları yaşarım diye çok korkuyorum...

canım onunla sonunuz olabileceğini düşünmüyorum...sorumsuz bir erkek gerçekten çok sıkıntı verir...bu yaşa gelmiş bir erkeğin hayatın tüm sorumluluklarını özümsemiş olması gerekir....11 yılda okul bitirmemek ne demek...

sen çok akıllı bi kızsın kendini ifade edişinden belli oluyor bu,düşüncelerinin olgunluğu ortada ama o senden kaç yaş büyük biri ve üstelik bir erkek olarak senin olgunluğuna erişememiş görünüyor,mutlu olabileceğini sanmıyorum canım onunla....şimdi böyleyse evlendiğinizde nasıl olur düşün....ki sorumsuzluk evlilikte çok sorun yaşatır....

e sonu olmıycak bi ilişkiyi sürdürmekte anlamsız....seni anlayabiliyorum yılların alışkanlığı,yaşananlar,anılar vs elini kolunu bağlıyodur şimdi ama ilerisi adına en doğru kararı vermen gerekiyor....bunun ne olduğunuda sen çok iyi biliyorsun...

ailende tabki karşı çıkar haklı olarak...en doğru kararı vermeni diliyorum

e sonu olmıycak bi ilişkiyi sürdürmekte anlamsız....seni anlayabiliyorum yılların alışkanlığı,yaşananlar,anılar vs elini kolunu bağlıyodur şimdi ama ilerisi adına en doğru kararı vermen gerekiyor....bunun ne olduğunuda sen çok iyi biliyorsun...

evet aynen dediğiniz gibi,ilk ciddi ilişkim. üniversiteye başladığımda tanıştık daha,gözüm onunla açıldı derler ya öyle... çok şey paylaştık,iyiyi de kötüyü de zor günleri de güzel günleri de birlikte atlatmaya çalıştık... çok emeği vardır üzerimde inkar edemem. bana karşı sorumludur ama ne yazık ki hayatın ucunu bırakmış durumda tam olarak...

evet aynen dediğiniz gibi,ilk ciddi ilişkim. üniversiteye başladığımda tanıştık daha,gözüm onunla açıldı derler ya öyle... çok şey paylaştık,iyiyi de kötüyü de zor günleri de güzel günleri de birlikte atlatmaya çalıştık... çok emeği vardır üzerimde inkar edemem. bana karşı sorumludur ama ne yazık ki hayatın ucunu bırakmış durumda tam olarak...

anlıyorum canım:1hug:

zor olduğunuda biliyorum ama ilerde mutsuz olmandan daha iyi değilmi ? evlilik kolay bişey değil,hayat boyu birlikte olacağın insanı çok dikkatli seçmen gerek....hem daha çok gençsin,eminim karşına çok daha doğru biri çıkacaktır...

şuan bunları okurken bile için sızlıyor dimi?ayrılık lafı geçince....ama emin ol geçip gider emin ol ilerde iyikide bitirdim dersin,heleki karşına aradaki farkı çok daha net görebileceğin biri çıkınca daha iyi anlarsın...

bi süre görüşmeme kararı almışsınız...bu süre içinde kafanda iyice ölç tart,eksilerini artılarını düşün...o eksiler senin hayatını mutluluğunu etkileyebilecek şeylerse dikkat et...ki anlattığın şey önemli bi olumsuzluk...

ben senin doğru karar vereceğine inanıyorum öyle hissettim...
kendini hazır hissettiğinde yap bunu,kafanda netleştirdikten sonra...yani hemen yapıcam diye kasma kendini...

3 yılın alışkanlığı,güzel günlerin hatrı...
ama sonu var mı hayır...
daha iyi insanlar çıkar karşına elbet bir gün... kendine yazık etme...

yapman gereken belli bence.
seni daha fazla üzmesine izin verme...
ilişkiyi o batakda hadi benide bataga cek benide mutsuz et tarzında degil ki
hayattan zevk al banada zevk aldır

Sen elinden geleni yapmışsın bihayetinde.. keyfiyetle bitirmiyorsun ki canım..
Şimdi sıra onda okulunu bitirmesini istiyorsun sadece, ki bunu onun içinde istiyorsun..
Bu durumda ayrılma kararını alan sen değil, seni buna mecbur ettiği için o sayılır..
böyle gitmeyeceği bir gerçek.. eğer düzeltemiyorsa yada düzeltmiyorsa..
ne yapabilirsin ki başka..

Back