• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilişkide tutku hissetmemek

Onun size karsı hisleri varsa eğer siz bi adım atarsanız o heyecanı tadabilir diye düsünüyorum. Ama siz tadamazsınız. Bence karsılıklı olarak harekete geçmeler benim için çok heyecanlıdır. Açıkcası aranızda pek taktiksel bir şey olduğunuda sanmıyorum. Cünkü taktikte oyunlar, tuzaklar, heyecanlar yer alır bana göre. Bu oyunların sonuda güzel biter. Ama yokmus sizde. Yani sizin çabanız olsa hiç heyecan vereceğini düşünmüyorum. Bir beklentiniz varsa eğer hayalete bürünebilirsiniz, kendinizi geri çekin biraz. Kafasına soru işaretleri koyun “bu kıza ne oldu böyle oldu” desin. Bunun farkına varıp birşeyler itiraf ederse açıklığa kavuşur.
Evet bence ikimizde en başından beri kolay insanlardık. Sadece bir araya geldik ve devam ediyoruz. İki tarafta uğraşmadı hiç birşey için. İki tarafta aynı derecede hazırdı her buluşmaya her etkinliğe. ikimizden birimiz hiç diğerine hayır demedi sanırım bu güne kadar. Bir taktiğe etkileme çabasına hiç girmedi iki tarafta. Her şey çok akışında kolay gitti.
Ve bu hiç heyecan yaratmadı. Ne en başında ne ortalarda ne de şimdi.
Başka bir yorumda da yazmıştım. En fazla yaptığım şey;

Aslında, bi kaç hafta önce bi konuşma yapmaya çalıştım. Benim hatam bunu mesajla yapmaktı.
Kendimi yalnız hissediyordum, ve dikkatim başkalarına kayıyor gibi hissettim. Daha doğrusu başka bişey olsun hayatımda istedim. Karar vermiştim. Ve 'Ben farklı bişey arıyorum sanırım, kendimi bazen yalnız hissediyorum, ve ne yapacağımı bilmiyorum, o yüzden seninle bir süre görüşmek istemiyorum' falan mahiyetinde uzun bir mesaj atmıştım. Hemen kapıma geldi. (Ve bunu gerçekten beklemiyordum, beni o kadar önemsediğini bilmiyordum, bunu hissetmedim bile).
Sonra konuşmak istediğini söyledi, 'Seni yalnız hissettirdiğim için özür dilerim, peki ne arıyorsun belkide aynı şeyi arıyoruzdur, biz, hiç bizden konuşmamıştık, lütfen devam edelim' gibi şeyler söyledi. Konuşma çok uzamadan zaten yelkenler fora oldum. O günden sonra bir şeyler değişir diye düşünmüştüm. Ama olmadı 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ hala aynı moddayız.

Evet bence ikimizde en başından beri kolay insanlardık. Sadece bir araya geldik ve devam ediyoruz. İki tarafta uğraşmadı hiç birşey için. İki tarafta aynı derecede hazırdı her buluşmaya her etkinliğe. ikimizden birimiz hiç diğerine hayır demedi sanırım bu güne kadar. Bir taktiğe etkileme çabasına hiç girmedi iki tarafta. Her şey çok akışında kolay gitti.
Ve bu hiç heyecan yaratmadı. Ne en başında ne ortalarda ne de şimdi.
Başka bir yorumda da yazmıştım. En fazla yaptığım şey;

Aslında, bi kaç hafta önce bi konuşma yapmaya çalıştım. Benim hatam bunu mesajla yapmaktı.
Kendimi yalnız hissediyordum, ve dikkatim başkalarına kayıyor gibi hissettim. Daha doğrusu başka bişey olsun hayatımda istedim. Karar vermiştim. Ve 'Ben farklı bişey arıyorum sanırım, kendimi bazen yalnız hissediyorum, ve ne yapacağımı bilmiyorum, o yüzden seninle bir süre görüşmek istemiyorum' falan mahiyetinde uzun bir mesaj atmıştım. Hemen kapıma geldi. (Ve bunu gerçekten beklemiyordum, beni o kadar önemsediğini bilmiyordum, bunu hissetmedim bile).
Sonra konuşmak istediğini söyledi, 'Seni yalnız hissettirdiğim için özür dilerim, peki ne arıyorsun belkide aynı şeyi arıyoruzdur, biz, hiç bizden konuşmamıştık, lütfen devam edelim' gibi şeyler söyledi. Konuşma çok uzamadan zaten yelkenler fora oldum. O günden sonra bir şeyler değişir diye düşünmüştüm. Ama olmadı 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ hala aynı moddayız.
İcraat yok, caba yok, mücadele yok sadece o an laf salatalığı yapıp geri cekilmis. İsine gelmiyor. Büyük hata etmissiniz o mesajı atarak bence kendini bisey sanmıs. Belkide beklentisi var sizden. Ama varsada istediğini vermeyin derim.

Dediğim gibi hayaletleşeceksiniz. Mesajlar kısalacak, zaman geçirmeler azalacak, kendinizi geri çekeceksiniz. Ne kadar gizemleşirseniz o kadar değere binersiniz bir erkeğin kafasında. O yüzden size önerim kendisine bir açıklama yapmadan ortadan kaybolun. Bunun farkında olan bir adam zaten harekete geçecektir. Geçmiyorsa zaman kaybı.

Eskiden bende öyle. Platonik bile olsa çok hızlı aşık olur. Bir tutku, bir acı, bir aşk sormayın gitsin. O travmatik olayıma kadar öyle biriydim.. Rüyalarımda görür, sürekli hayalini kurardım. Tabi yaş 15-25 arası :) .. Şiirler falan yazardim o derece bir tutku hissederdim. Ama bir kişi değil haha, bi çok kişiye aşık oldum o yaş aralığında.
Sonra hiç olmadı.. Bir sürü iyi, yakışıklı, uyumlu kişi ile tanıştım ve flört ettim. Ama bu zaman kadar hep farklı sebeplerden 1 ay falan sürmüştü en uzunu. Şimdi bununla aylardır beraberiz. Ne en başında ne ortasında ne şimdi, ben o duyguları hissetmiyorum. Onunla buluşacakken heyecanlanmıyorum. Ama mutluyumda dediğiniz gibi aynı. Bana sıkıntı yaratan bir durum yok çünkü uyumlu biri. Çok beğeniyorum onun içinide dışınıda. Ama bu kadar donuk hissetmem normal mi?
Bilmiyorum bu konuyu açmak istedim çünkü merak ediyorum; Bu ondan mı kaynaklı, bende mi kaynaklı yoksa, ikimizin enerjisinden mi kaynaklı, yoksa yaşımızın mı getirdiği bir şey? Norlmal mi yani bu?
Belkide dediğiniz gibi filmlerde ki gibi büyük aşk beklemek hata. Zaten beklemekte nereye kadar, kimse olmasa daha da yalnız hissediyorum.
Şu an sana iyi geliyorsa bir süre daha devam edip şans verebilirsin, bu sürede durumunuzu gözden geçirmeye devam edersin, yani sence o sana aşık mı peki? Yoksa o da mı böyle hissediyor bilmiyoruz, aranızdakinin zaman kaybı olduğunu düşünmüyorsan ki bence değil iyi vakit geçiriyorsunuz biraz daha dene derim

Peki ne kadar sürede oldu sizin ki? :/ Bizimki baya 6 ayı geçtide hala böyle.
Bide açık açık ne konuşayım bilmiyorum ki, ben o 'ciddi' aşamaya geçmek istiyor muyum emin değilim. Ya o aşamaya geçtikten sonra sıkı fıkı olduğumuzda sıkılmış bunalmış hissedersem ve o zaman söyleyip bitirirsem çok dengesizce olmaz mı? Hem ona bu şekilde bir dengesizlikle zarar vermem istemem. Değer veriyorum. Ve bence iyi biri. Hiç sorunumuz olmuyor. Belki bi şekilde birimizden birimiz alevlendirebilse ortalığı daha iyi olur. Ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Kendiliğinden olmasını bekliyordum bunun olmasının
Hiçbir sorununuz olmuyor sorun olacak kadar yakın değilsiniz. Bir felsefe hocam vardı tartışmasız ilişki düzgün bir ilişki değildir sadece insanların kendini gizlediği ilişkidir derdi. Düşünürsek doğru, kardeşimi çok severim ama asla tartışmayız diyemem de. Çünkü tartışmak bile bir yakınlık gerektirir sizin aranızda bariyer var gibi.

Bizimki de 5-6 ayı bulmuştu. Ben de sizin gibi sıkılırsam diye korkuyordum ama hiç öyle olmadı. Öyle olsa bile bu normal dedim kendime. Çünkü kimse kimseyle 7/24 dip dibe olamaz.

Yani şöyle ben erkeğin bu konularda adım atıp kadını rahatlatmasını tercih edenlerdenim. Ve şu bir gerçek cinsellik kadın ve erkeği birbirine yakınlaştırıyor. Belki ahlaki değerleriniz evlilik dışı cinselliği desteklemiyordur o zaman da minik minik temaslar tarafları yakınlaştırır. Bir öpüş, bir el tutuş bunlar hep tutkuyu alevler.

Hiçbir sorununuz olmuyor sorun olacak kadar yakın değilsiniz. Bir felsefe hocam vardı tartışmasız ilişki düzgün bir ilişki değildir sadece insanların kendini gizlediği ilişkidir derdi. Düşünürsek doğru, kardeşimi çok severim ama asla tartışmayız diyemem de. Çünkü tartışmak bile bir yakınlık gerektirir sizin aranızda bariyer var gibi.

Bizimki de 5-6 ayı bulmuştu. Ben de sizin gibi sıkılırsam diye korkuyordum ama hiç öyle olmadı. Öyle olsa bile bu normal dedim kendime. Çünkü kimse kimseyle 7/24 dip dibe olamaz.

Yani şöyle ben erkeğin bu konularda adım atıp kadını rahatlatmasını tercih edenlerdenim. Ve şu bir gerçek cinsellik kadın ve erkeği birbirine yakınlaştırıyor. Belki ahlaki değerleriniz evlilik dışı cinselliği desteklemiyordur o zaman da minik minik temaslar tarafları yakınlaştırır. Bir öpüş, bir el tutuş bunlar hep tutkuyu alevler.
Dürüst olmak gerekirse ilk günden beri cinsellik yaşıyoruz. Ve aslında tek tutkulu kısım o 🙄

O zaman biraz f*ckbuddy'e mi kaydı acaba 😂
Hmm bilmiyorum. Aslında çokça vakit geçiriyoruz ve cinsellik yaşamayamadığımızda da gayet beraber kalıyoruz(regl dönemi vs..) yada cinsellik modunda olmasakta yinede bu okey bizim için. Sadece beraber geçirdiğimiz normal vakit çok tek düze.
F.ckbuddy olduğumuzu sanmıyorum o yüzden.. bilemedim🙄

Hmm bilmiyorum. Aslında çokça vakit geçiriyoruz ve cinsellik yaşamayamadığımızda da gayet beraber kalıyoruz(regl dönemi vs..) yada cinsellik modunda olmasakta yinede bu okey bizim için. Sadece beraber geçirdiğimiz normal vakit çok tek düze.
Her şey normal görünüyor aslında. Neden aşık olmadığımıza bir açıklama getiremedim bende çareler tükendi 😂

Değilsiniz bence de🙂belki zamanla yaklaşacaksınız

Tutku olmadan ilişki sıkıcı olur bence ben yanında heyecan duymadığım biriyle birlikte olmak istemezdim gerçi ben aşık oldum evlendim küçük denilecek bir yaşta ama şimdi de olsa tutku olmadan biriyle birlikte olmazdım fikrim o yönde acaba siz yaşadıklarinizdan dolayı duygularınızı engelliyomusunuz kapılmamak için yada gercekten doğru insan değil karşınızda ki kimyaniz tutmuyor olabilir yani

Bilmiyorum yaştan dolayı mı (30 yaşındayım), yoksa şu an yaşadığım ilişkiden mi, yoksa hayatta başka diğer sorunlarımın, kaygılarımın bulunmasından dolayı mı... ama ben yıllardır, kimseye karşı aşk tutku hissetmedim.

En son uzun ilişkim ile, 2015te evlendik ve 1 ay sonra boşandık (daha doğrusu çekişmeli dava dolayısı ile resmen 2 yıl sonra), bu konu uzun ve travmatik benim için. O detaya girmeyeceğim, hatırlamıyorum pek zaten hatırlamakta istemiyorum. Asıl konu o değil. Ama şu an ki durumum belki onunla alakalıdır bilmiyorum.

Birkaç flörtüm oldu hiç ciddiye taşınmayan. Ama benimde hep duygu eksikliğim oldu, hep bi soğuktum. Her birinden hoşlandım ve ilişkide olmayı istedim ama olamadım da.
Şimdide öyle bir flörtüm var (sonsuz flört😬 aylardır flört ediyoruz). Ciddi bir ilişki yaşamıyorum yine ama o olaydan sonra ki en uzun süren birlikteliğim. Ben bu adama da tutku hissetmiyorum. Evet hoşlanıyorum beğeniyorum, onu iyi biri ve çekici biri olarak görüyorum ama heyecan hissetmiyorum. Sanki beraber olmak için, yalnız kalmamak için onlaymışım gibi hissediyorum bazen. Ve kendi kendime ' yoo bu böyle olmamalı, bence bitirmeli ve bana o eski hislerimi, aşkı yaşatabilecek birini bulmalıyım' diyorum. Ama sonunda cesaret edemiyorum, onu yinede kaybetmek istemiyorum. Sonra belki benden kaynaklı, heyecan katacak hiç bir şey yapmıyorum bu ilişkiye, belki ben bişeyler yapsam alevleniriz, çünkü o yapmıyor.. Çok tek düze. Hep aynı semtte biryerlere gidiyoruz. Tek aktivitemiz, sinemaya ve akşam yemeğine gitmek, bide dizi izlemek. Ne derin konuştuk bu güne kadar ne romantik, ne heyecanlı bir an yaşadık. Anımız yok. Bağlanamıyoruz.

O da pasif biri bende. Belki o yüzdendir. Ama ikimiz de pasif olduğumuzdan bu işin artısı, hiç tartışmadık, kavga etmedik, birbirimizin dikine gitmedik. Hep sen ne istersen o olsun modunda hiçbişeyi problem etmeyen sakin bir çift gibiyiz. Aslında ben kendi arkadaş ortamımda çok komik, eğlenceli ve grubun en çılgın olanıyımdır. Bazen sosyal medya da ona bakıyorum, bence o da garip çılgın biri aslında. Ama biz beraberken öyle değiliz. Zor muhabbet ediyoruz, çok sakiniz yanyanayken. Açılamadık bir...
Ve sıkıldım. Ama yalnız kalmakta istemiyorum. Ama ona aşık değilim. Ama belki de zaten hiç bir zaman hiç kimseye aşık olmayacağım. Belkide bu yaştan sonra aşk, bu.
Hiç bişey bilmiyorum. Tüm bu hissettiklerim düşündüklerim çok mu saçma?:/

Sevgililer günü geliyor. Acaba hediye almalı mıyım bilmiyorum. Sevgilimiyiz ki? Bunu hiç konuşmadık. Hiç bizden konuşmadık, sadece yaşıyoruz.

*Pek karman çorman yazmışım afedersiniz şimdiden
Yaşla falan alskası yok, doğru insanı bulamamışsınız.

Sana açık konuşucam karşındaki adamdan bi b.k olmaz. Bu kadar uzun süren flört mü olur? Flört maksimum 1-2 ay olur sonrası ya sevgili olursun ya da normal arkadaş. Ve eski konularını da biliyorum herif bi mekan seçmekten hatta bi şarap seçmekten bile aciz. Yani tamam sakin ve iyi birisi olabilir ama bu kadar pasif olmamalı bir erkek. Arada takışmalar, anlaşmazlıklar olmalı. Bazen kısa süreli küslükler olmalı ki birbirinizin yokluğunda nasıl hissettiğinizi anlamanız açısından. Sevgililer günü gelir acaba kutlasak mı hediye alsak mı bizden konuşmadık dediğin biri var karşında. Basbayağı yalnız kalmamak ve boşluk doldurmak, zaman geçirmek için berabersiniz. Ben konularını okudukça sıkılıyorum umarım kırılmaz ya da kusura bakmazsın. Adamda iş yok yani. Yemin ederim benim sıfıra sıfır elde var sıfır aşk hayatım bile bundan daha hareketli 😂 Lanet ex flörtüm ile defalarca kopup tekrar barışmamız ve sonra tamamen kopmamız ama onun birkaç gün önce benim engelimi kaldırması bile daha heyecanlı geldi bana düşününce. Bak bunlar hep merak. Bi şekilde merak uyandırıcı bişeyler olmalı. Her buluştuğunuzda hep aynı şeyleri yapmak nedir. Nasıl katlanıyorsun bu kadar pasif birine, bence aşırı sıkıcı.

Bence yaşla alakalı 15 -25 yaşlari hormonlar uçuyor resmen 25 den sonra akıl daha bir yerine geliyor kişilik oturuyor. Daha çok seçici oluyoruz. İyi vakit geçirdiğin erkek iyidir ama pasif erkek çekilmez sen bir saatten sonra aktif olmak zorunda kalırsın. İki pasif olmaz yani hayat mücadelesinde. Cinsel olarak arzu etmiyorsan bence yanlış erkektir o . Evlilik sonuçta yüzde 80 cinselliktir. Kisilik davranış çok daha sonra gelir.

Yok walla. Oyle sadece arkadas, kuzu kuzu yanimda takilan erkekle isim olmaz. Beni arzuladigini hissettirmeli, hatta firsat gozlemeli ki biraz bende ona karsi hisleneyim.

Esimle ciktigimiz donemlerde onu dusununce bile mideme kramplar giriyordu. Gayet de tutkulu bir haldeydik. Evlendik ve durulduk baya. Ona bile dayanmasi zor geliyor. Hic bir zaman tutku hissetmemeye tahammul edemezdim

Tutku önemli bence. Eşimle buluşacağımiz saati iple çekerdim. O da öyleydi..
Aksi olsa, pek kolay olmazdi 11 yılın gecmesi..

Hayatınızdaki kişi Basak Burcu mu? Eğer öyleyse Basak erkeklerinin hepsi sonsuz flört döngüsünde kalıyor bu yüzden iliskiye dönemiyor birlikteliğiniz.
Aaaa ama bu acıdı :/Benim eşim başak burcu ve biz en çok büyük tartışmalardan sonra atesleniyoruz :)

Bilmiyorum yaştan dolayı mı (30 yaşındayım), yoksa şu an yaşadığım ilişkiden mi, yoksa hayatta başka diğer sorunlarımın, kaygılarımın bulunmasından dolayı mı... ama ben yıllardır, kimseye karşı aşk tutku hissetmedim.

En son uzun ilişkim ile, 2015te evlendik ve 1 ay sonra boşandık (daha doğrusu çekişmeli dava dolayısı ile resmen 2 yıl sonra), bu konu uzun ve travmatik benim için. O detaya girmeyeceğim, hatırlamıyorum pek zaten hatırlamakta istemiyorum. Asıl konu o değil. Ama şu an ki durumum belki onunla alakalıdır bilmiyorum.

Birkaç flörtüm oldu hiç ciddiye taşınmayan. Ama benimde hep duygu eksikliğim oldu, hep bi soğuktum. Her birinden hoşlandım ve ilişkide olmayı istedim ama olamadım da.
Şimdide öyle bir flörtüm var (sonsuz flört😬 aylardır flört ediyoruz). Ciddi bir ilişki yaşamıyorum yine ama o olaydan sonra ki en uzun süren birlikteliğim. Ben bu adama da tutku hissetmiyorum. Evet hoşlanıyorum beğeniyorum, onu iyi biri ve çekici biri olarak görüyorum ama heyecan hissetmiyorum. Sanki beraber olmak için, yalnız kalmamak için onlaymışım gibi hissediyorum bazen. Ve kendi kendime ' yoo bu böyle olmamalı, bence bitirmeli ve bana o eski hislerimi, aşkı yaşatabilecek birini bulmalıyım' diyorum. Ama sonunda cesaret edemiyorum, onu yinede kaybetmek istemiyorum. Sonra belki benden kaynaklı, heyecan katacak hiç bir şey yapmıyorum bu ilişkiye, belki ben bişeyler yapsam alevleniriz, çünkü o yapmıyor.. Çok tek düze. Hep aynı semtte biryerlere gidiyoruz. Tek aktivitemiz, sinemaya ve akşam yemeğine gitmek, bide dizi izlemek. Ne derin konuştuk bu güne kadar ne romantik, ne heyecanlı bir an yaşadık. Anımız yok. Bağlanamıyoruz.

O da pasif biri bende. Belki o yüzdendir. Ama ikimiz de pasif olduğumuzdan bu işin artısı, hiç tartışmadık, kavga etmedik, birbirimizin dikine gitmedik. Hep sen ne istersen o olsun modunda hiçbişeyi problem etmeyen sakin bir çift gibiyiz. Aslında ben kendi arkadaş ortamımda çok komik, eğlenceli ve grubun en çılgın olanıyımdır. Bazen sosyal medya da ona bakıyorum, bence o da garip çılgın biri aslında. Ama biz beraberken öyle değiliz. Zor muhabbet ediyoruz, çok sakiniz yanyanayken. Açılamadık bir...
Ve sıkıldım. Ama yalnız kalmakta istemiyorum. Ama ona aşık değilim. Ama belki de zaten hiç bir zaman hiç kimseye aşık olmayacağım. Belkide bu yaştan sonra aşk, bu.
Hiç bişey bilmiyorum. Tüm bu hissettiklerim düşündüklerim çok mu saçma?:/

Sevgililer günü geliyor. Acaba hediye almalı mıyım bilmiyorum. Sevgilimiyiz ki? Bunu hiç konuşmadık. Hiç bizden konuşmadık, sadece yaşıyoruz.

*Pek karman çorman yazmışım afedersiniz şimdiden
.

Son düzenleme:
Tutku olmadan ilişki sıkıcı olur bence ben yanında heyecan duymadığım biriyle birlikte olmak istemezdim gerçi ben aşık oldum evlendim küçük denilecek bir yaşta ama şimdi de olsa tutku olmadan biriyle birlikte olmazdım fikrim o yönde acaba siz yaşadıklarinizdan dolayı duygularınızı engelliyomusunuz kapılmamak için yada gercekten doğru insan değil karşınızda ki kimyaniz tutmuyor olabilir yani
Haklısınız gerçekten.
Bana gelince bilmiyorum, belki engelliyorumdur, çünkü bende ona karşı istesemde çok tutkulu olamıyorum

Back