ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

RickandMorty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
2.915
7.935
27
kızlar iyi akşamlar..
Uzun zamandır aklıma takılan bi konu ile karşınızdayım. İçten içe düşündüğüm, ertelediğim bi konu. Bi anda karar verdim açmaya. Gelişine yazacağım şimdi.

Benim neredeyse 2 yıla yaklaşan bi ilişkim var. İkimiz de tıp okuyoruz aynı okul. Mutluyuz anlaşıyoruz aramız iyi. Yani mükemmel erkek diyemem ama iyi biri. Elbette tartışmalar oluyor olmuyor değil ama hallediliyor. Biraz benim biraz onun alttan almasıyla diyeyim. bu tartışmalarımızın da kesinlikle tek bi çıkış noktası oluyor KÜLTÜR ÇATIŞMASI. Kesinlike bi polemik çıkarmak istemiyorum ama durumu anlatmak adına yazacağım. kendisi urfalı ailesi de kürt aşireti, tarımla uğraşıyorlar. Benim ailem de tam zıttı doğma büyüme ankara istanbul gibi şehirlerdeyim ailem de öyle, babam memurdu. Kürtleri asla kötülemiyorum iyileri de var biliyorum elbette ki kendisi ve ailesi çok iyi insanlar gerçekten vatan sevgisi olan insanlar bunu da belirteyim malum örgütlerden partilerden nefret eden insanlar. Ama işte kültür, yetişme tarzı olarak fark çok büyük. Korkuyorum. Aile yapılarımız o kadar farklı ki ailem nasıl razı olacak bilmiyorum. En basitinden yemekler sofralar farklı konuşma farklı evdeki eşyalar bile farklı, annesi türkçe bile bilmiyor mesela nasıl annemle konuşacaklar?gerçi bi tek annesi bilmiyor.

Bide açıkçası beni şu çok düşündürüyor ben babamı kaybettim. Yani babam bile olamayacak arkamda koruyamayacak ileride bi şey olsa. Beni en çok düşündürenlerden biri de bu. Abim de yok

Ailemi de asla üzmek istemiyorum ben kendim de üzülmek istemiyorum. Sonu olmayan bi ilişki mi imkansız mı? Devam etmeli miyim yoksa yol yakın gibiyken dönsem mi? Aklımda sürekli bunlar var. Keşke başlamasaydım diyorum bazen. Sizce oluru var mı yoksa ben yavaş yavaş kendimi uzaklaştırarak kafamda bitirsem mi bu ilişkiyi?

Son olarak ekleyeyim ailesine bağlıdır sever sayar gerçekten. Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez. Bu da biraz beni korkutuyor ya ileride bu yüzden sıkıntı çekersem diye. Fikirleriniz benim için değerli, herkese çok teşekkürler şimdiden

Valla anne baba düşkünlüğü duydum mu korkuyorum artık
Maalesef bazen okumak zihniyeti gelistirmeyebiliyor.
Bunu en iyi siz gözlemlersiniz
Kültürel farklilik evlilikte asiri onemli zira.
Bizim esimle ayni cografi bolge olmasina ragmen ' taban tabana zıttır ailelerimiz. Bazen ortak paydada birlestiremiyoruz, bazi planlar havada asılı kalıyor, bazi konular yanlis anlaşılabiliyor vs vs.

Olmaz o iş

Boşuna birbirinizi oyalamayın.Çok çatışırsınız.Çok yorulursunuz.

Teşekkürler. Bana da öyle geldiği için korkuyorum ama ayrılığa da cesaretim mi yok sevdiğimden midir bilmiyorum yapamıyorum.

Annesiyle siz nasıl iletişim kuracaksınız önce bunu bir düşünün..
İnsanlar daha kaynanasıyla aynı dilde anlaşamıyor.

Bilmiyorum haklısınız ilk annem aklıma gelmişti nedense. Benim için daha önemli tabiki

Çevremde iki tane örnek var . Biri gayet mutlu mesut . Diğeri biraz problemli onlarda karıkoca öğretmenler urfada. Kayınvalide türkçe bilmiyor , napıyorsunuz biraraya gelince diyorum, napalım tarzanca konuşuyoruz işte diyor.
Tanışın önce bir , belki korktuğunuz kadar kültürel bir sorun yktur.
Kızz aslında ne iyi haa, sen kaynananı anlamıyosun , o seni say sayıştır gitsin ohhh :halay::KK76::KK28:

Aileleriniz bir dugun surecinde görüşecek. Bir daha nerede gorusecekler? Onemli olan sen yapabilir misin? Uyum sağlayabilir misin? Buyuk ihtimalle yanlarina gidince hizmet bekleyecekler vs. Yapabilirim diyorsan aileni bosver.
Bizim ailemiz valla bak bir dugun surecinde gorustuler 3 5 kere. Bir daha da telefonda bile yılda 1-2.

İliskinizin oluru var cunku ikiniz de tip okuyorsunuz. Adam ciftci olsa cok goze batardi etnik kokeni vs ama su anda ikiniz denksiniz

Aileler kultur olarak farkli olsa da siz sevgilinizle benzerseniz sorun olmuyor. Benim de ailemle esimin ailesi kultur olarak cok benzer insanlar degil evet ama ben de ailemden farkliyim hayatimin cogunu istanbulda gecirdim, esim de Istanbullu. Ama anladigim kadariyla sevgilinizde de kultur olarak boyle bir farklilik var, o zaman bu iliskinin iyi bir sekilde yuruyecegini dusunmuyorum maalesef.

Sakın bulaşma her şeyi geçtim ailesine bağımlı insandan uzak dur.

Valla anne baba düşkünlüğü duydum mu korkuyorum artık
Maalesef bazen okumak zihniyeti gelistirmeyebiliyor.
Bunu en iyi siz gözlemlersiniz
Kültürel farklilik evlilikte asiri onemli zira.
Bizim esimle ayni cografi bolge olmasina ragmen ' taban tabana zıttır ailelerimiz. Bazen ortak paydada birlestiremiyoruz, bazi planlar havada asılı kalıyor, bazi konular yanlis anlaşılabiliyor vs vs.

Olmaz zaten akli basinda bir insansiniz ve goruyorsunuz , is ciddiye binmeden ayrilin

Bu arada bunu etnik koken , sehir farkliligindan dolayi soylemiyorum , aile sozunden disari cilmadigi icin soyliyorum

Size abla nasihati yol yakinken ayrilin

Ailesine aşırı bağımlı mı bilmiyorum bunun düzeyini kestiremiyorum açıkçası. Ama aileye bağımlılık bana kötü bişey olarak gelmiyordu. Bazen düşünüyorum evlilikten sonra annesini saymayıp karısını sayan bi adam daha sonra da karısını da başka bi kadın için önemsemez gibi. Aile kavramına saygı yok çünkü.
Yani bu işlerde denge önemliymiş gibi geldiği için ailesine olan değeri filan bana kötü gelmemişti. Mesela ben de annemle eşim arasında denge kuracağım. böyle düşünüyorum. ama tabi burda evli arkadaşlar çok daha deneyimlidir bu konuda

Ailesine aşırı bağımlı mı bilmiyorum bunun düzeyini kestiremiyorum açıkçası. Ama aileye bağımlılık bana kötü bişey olarak gelmiyordu. Bazen düşünüyorum evlilikten sonra annesini saymayıp karısını sayan bi adam daha sonra da karısını da başka bi kadın için önemsemez gibi. Aile kavramına saygı yok çünkü.
Yani bu işlerde denge önemliymiş gibi geldiği için ailesine olan değeri filan bana kötü gelmemişti. Mesela ben de annemle eşim arasında denge kuracağım. böyle düşünüyorum. ama tabi burda evli arkadaşlar çok daha deneyimlidir bu konuda
Yok guzel kardesim, oyle olmuyor. Egitimli bir ciftiz, ama esimin ailesi hala daha dar bir bakis acisina sahip, kimi zaman bir cumle ile etki altina alabiliyorlar okumuş adami. Çünkü bunun okumayla alakasi yok, aileye asiri duskun erkek evliliği tam algilayamiyor. Bazen evine alacagi bardagi bile annesine soran erkekleri duyuyoruz. Ben bunu kastediyorum

X