Açılın ben geldim
Kemikleri aldıktan sonra yıkayıp en az beş kez su değiştirecek şekilde bir gece dolapta bekletmeniz gerekir ki kanı gitsin. Her seferinde bir kez yıkayıp soğuk su koyarak dolapta bir gece beklettiğiniz kemikleri tencereye alıp soğuk su ve bir yemek kaşığı sirke ekleyerek kaynatmalısınız. Bir taşım kaynayınca en küçük ocak gözüne alıp yine en kısık ayarda ağzı açık şekilde usul usul 8 saat kadar pişirmeniz ve ara ara üstünde biriken köpüğü temizlemeniz lazım. O köpüğü atmazsanız ya da yeterince suda bekletip kanını akıtmadıysanız kokması muhtemel. Tüm bunları yaptıysanız ve hala koku varsa koyun/kuzu kemiğiyse normal karşılanabilir.
Öyle direkt atarsanız çok kötü kokar. İçine soğan, havuç, tane karabiber, defne yaprağı atarak kaynatırsanız o kadar koku yapmaz, hem de daha vitaminli olur. :)
kemik suyu eveg kokuyor ama koyunsa daha cok kokuyor
birde onun duduklude baya kaynamasi gerekiyor
kucuk tupunuz varsa balkonda kaynatin
daha az sure kaynasin derseniz
yagli kagida sarip 200 derecede falan firinda tepsiye su koyarak haslayin ilikleri cabuk bosalir
Koyun mu eğer koyun etiyse ve daha yağlı bir hayvansa daha kötü kokuyorkızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum
dicine havic sogan karabiber maydonoz ve limon da koydum aslinda
Evet canm aynen öyle çok kötü oluyor kokusu.benimkisi bildiginiz ilikli kemik dilimlettirdim ben de 6 saat de yeterli olur diye duydum o nedenle hala kaynatiyorum düşük ısıda ama çok kotu kokuyor agir bir koku yani tövbe estagfurullah tezek gibi de hayvanin kendisi gibi de kokuyor bilemedim bu kadar agir kokacagini tahmin etmezdim normal etli kemikli yemekler genslde guzel oluyor bu değisik
suda bekletmedim malesef birkere bir sudan gecirip yikadim sonrada uzerine kaynar su dokup 3 dakika bekledim onu dokup tencereye koydum icibe 1 havuc 1 sogan 3 dal maydonoz biraz limon dilimi ve karabiber koydum sat 6 dan beri ocakta kisik ateste kayniyor. peki kemiklerin bozulma olasiligi nedir ? köpük çıkmadı bu arada ben kenarinda kanli kisimlari biraz temizlemistim bicakla
dana eti falanda kokuyorkoyun de ğil saat 6dan beri ocakta 12 12 bucuk gibi kapatmayi dusunuyorum
Ben onun çözümünü buldumvalla bana da az gibi gelmisti ama oyle soyleyince bi tarif yapan ascı gibi bir bayan oyle yapim dedim yoksa bana biraksalar bende 12 saat suda bekletirdimben de yag hic sevmem bir kere hizimi alamayip butun yaglari ayiklamistim et kipkirmizi duruyordu kavurma yapim dedim o kadar yavan olmustu ki yiyemedik iikisinin de fazlasi zarar
Çünkü hayvan eti kemiği ve iliği, normal yani ama bugün ins.da bi bayan paylaşmıştı, kaynatmadan kısık ateşte yapamak gerekiyormuş. Bi araştırınyani nasıl diyim bildiginiz hayvan kokuyor belki de beni rahatsız etti esime sordum bozuk gibi degil de agir kokuyor dedi
Selamlar başlığa epeydir yazan olmamış ama belki gören olur . Ben de bugün ilikli kemik suyu kaynattım. Kemiğin üstünü baya geçecek kadar su koydum. 6 saatin üzerinde kaynatmak gerekiyormuş. Benim 6 saat olduğunda neredeyse su kalmamıştısıcak su eklemek zorunda kaldım. Su eklemenin bi zararı olur mu ki çok kafama takıldı. Daha önce hamileliğimde kendime kaynatmıştım kaynadıktan sonra kenikleri süzdüm ve suyunun yüzeyinde yağsı bi tabaka oluşmuştu. Bunda oluşmadı . Su eklediğimden mi acaba ya benim yaptğım faydasız mı şimdi.10 saat kaynattım boşa mı gitti ki. Bilen biri yazarsa çok mutlu olacağım.
Kaynadıktan sonra kısılmalı altıSelamlar başlığa epeydir yazan olmamış ama belki gören olur . Ben de bugün ilikli kemik suyu kaynattım. Kemiğin üstünü baya geçecek kadar su koydum. 6 saatin üzerinde kaynatmak gerekiyormuş. Benim 6 saat olduğunda neredeyse su kalmamıştısıcak su eklemek zorunda kaldım. Su eklemenin bi zararı olur mu ki çok kafama takıldı. Daha önce hamileliğimde kendime kaynatmıştım kaynadıktan sonra kenikleri süzdüm ve suyunun yüzeyinde yağsı bi tabaka oluşmuştu. Bunda oluşmadı . Su eklediğimden mi acaba ya benim yaptğım faydasız mı şimdi.10 saat kaynattım boşa mı gitti ki. Bilen biri yazarsa çok mutlu olacağım.
Selam hanımlar bu kemik suyunu bardakla içenler oluyormuş . Nasıl tüketlimesi gerekiyor acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?