ilikli kemik suyundan anlayanlar.

suda bekletmedim malesef birkere bir sudan gecirip yikadim sonrada uzerine kaynar su dokup 3 dakika bekledim onu dokup tencereye koydum icibe 1 havuc 1 sogan 3 dal maydonoz biraz limon dilimi ve karabiber koydum sat 6 dan beri ocakta kisik ateste kayniyor. peki kemiklerin bozulma olasiligi nedir ? köpük çıkmadı bu arada ben kenarinda kanli kisimlari biraz temizlemistim bicakla

koyun de ğil saat 6dan beri ocakta 12 12 bucuk gibi kapatmayi dusunuyorum

Koyun mu eğer koyun etiyse ve daha yağlı bir hayvansa daha kötü kokuyor
Et kesildikten ne kadar sonra dışarıda bekledi güneşin altında fazla kaldı mı
Bunları bakmak lazım aslında

Evet canm aynen öyle çok kötü oluyor kokusu.

Çok normal geçenlerde eltim yaptı oğullarımıza. Çok ağır kokuyo mutfağa giremiyoruz demişti. Çok kısık ateşte 10 saat kaynattı.

Ben düzenli olarak kasaptan alıyorum kemikleri. Kesim yaptığı günün ertesine denk geliyor. Bozulma kısmından emin değilim sıcakta bekletmemişsinizdir zaten. Bir de ben kemikleri çokça alıp suda bir gece bekletip buzluğa atıyorum. Kaynatacağım zaman temiz kemik oluyor elimde.

Kaynarken içine aromatik şeyler atmak kokuyu da azaltır oysa. Özellikle kabuğu soyularak atılmış kuru soğan kokuyu epey kesiyor.

Ben dolapta bir gece sürekli suyunu değiştirerek bekletmediğiniz için kokunun yoğun olduğunu düşünüyorum. Bir kere bu şekilde deneyin, her seferinde o temiz görünen kemiğin suyunun kırmızılığını görünce şaşıracaksınız. Beş ya da altıncı suda temiz görünüyor ve pişirme suyuna attığınız sirke hem kokuyu biraz bastırıyor hem de kemik içindeki kolajenin suya karışmasına yardımcı oluyor. İlikler daha güzel işliyor.

Son olarak, ocağınız en kısıkta mıydı? Hani böyle kaynıyor da kaynamıyor gibi usul usul bir şekilde pişmesi en güzeli.

Ben onun çözümünü buldumiç yağları ayıklıyorum. Ama kuyruk yağın temiz kısmı yani üst bölgeleri varya. Onlardan ek yapıyorum et paketlerine. Kasaptan bile alırken yağsız alıp içine kuyruk eklemek iyi. Çnkü iç yağ pek sağlıklı değil.
Yavruna şifa olsun kemik suyun boşver. Çokta irdelememek lazım. Bizler nasıl büyüdük veya annelerimiz nasıl büyümüşler..... anne eli şifalıdır sen uğraşıp yapmışsın güzel olur

yani nasıl diyim bildiginiz hayvan kokuyor belki de beni rahatsız etti esime sordum bozuk gibi degil de agir kokuyor dedi
Çünkü hayvan eti kemiği ve iliği, normal yani ama bugün ins.da bi bayan paylaşmıştı, kaynatmadan kısık ateşte yapamak gerekiyormuş. Bi araştırın

Selamlar başlığa epeydir yazan olmamış ama belki gören olur . Ben de bugün ilikli kemik suyu kaynattım. Kemiğin üstünü baya geçecek kadar su koydum. 6 saatin üzerinde kaynatmak gerekiyormuş. Benim 6 saat olduğunda neredeyse su kalmamıştı sıcak su eklemek zorunda kaldım. Su eklemenin bi zararı olur mu ki çok kafama takıldı. Daha önce hamileliğimde kendime kaynatmıştım kaynadıktan sonra kenikleri süzdüm ve suyunun yüzeyinde yağsı bi tabaka oluşmuştu. Bunda oluşmadı . Su eklediğimden mi acaba ya benim yaptğım faydasız mı şimdi.10 saat kaynattım boşa mı gitti ki. Bilen biri yazarsa çok mutlu olacağım.

Son düzenleme:

bir kere kaynadıktan sonra kısip mum ışığı kıvaminda yanmasi gerekiyor hep cok acik mi kaldi alti

Kaynadıktan sonra kısılmalı altı

Selam hanımlar bu kemik suyunu bardakla içenler oluyormuş . Nasıl tüketlimesi gerekiyor acaba.

Selam hanımlar bu kemik suyunu bardakla içenler oluyormuş . Nasıl tüketlimesi gerekiyor acaba.

direk hazirladiginiz gibi icebiliyorsunuz hazirlarken icine havuc kereviz sapi biraz limon ve karabiber eklerseniz daha lezzetli olur kolojen icerdigi icin hem genclestiriyor hem de kirik zedelenmelere iyi gelir diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…