- 21 Temmuz 2009
- 1.804
- 802
- 648
Açılın ben geldim
Kemikleri aldıktan sonra yıkayıp en az beş kez su değiştirecek şekilde bir gece dolapta bekletmeniz gerekir ki kanı gitsin. Her seferinde bir kez yıkayıp soğuk su koyarak dolapta bir gece beklettiğiniz kemikleri tencereye alıp soğuk su ve bir yemek kaşığı sirke ekleyerek kaynatmalısınız. Bir taşım kaynayınca en küçük ocak gözüne alıp yine en kısık ayarda ağzı açık şekilde usul usul 8 saat kadar pişirmeniz ve ara ara üstünde biriken köpüğü temizlemeniz lazım. O köpüğü atmazsanız ya da yeterince suda bekletip kanını akıtmadıysanız kokması muhtemel. Tüm bunları yaptıysanız ve hala koku varsa koyun/kuzu kemiğiyse normal karşılanabilir.
suda bekletmedim malesef birkere bir sudan gecirip yikadim sonrada uzerine kaynar su dokup 3 dakika bekledim onu dokup tencereye koydum icibe 1 havuc 1 sogan 3 dal maydonoz biraz limon dilimi ve karabiber koydum sat 6 dan beri ocakta kisik ateste kayniyor. peki kemiklerin bozulma olasiligi nedir ? köpük çıkmadı bu arada ben kenarinda kanli kisimlari biraz temizlemistim bicakla