Ilik suyu konusunda bence bu kadinin yaptigindan otesi yok.Bir bakin bakalim eksik mi degisik mi yaotiniz?
havuc sogan karabiber 3 dilim de limon ama yok kesmedi kokuyuDogru faydali ilik suyu cok faydalı . Koku olmasa bidedefne yapragi falan katiliyordu galiba kokmasin diye piserken. Tam bilmiyorum ama
hafif bi koku vardi kemik diye normaldir diye dusundum pistikce agirlasti kokuPişirmeden önce kokuyor muydu ?
Yok siz asagiliyorsunuz demek istemedim. Guclu kokunun kemik suyu icin normal oldugunu soyledikten sonra bu okudugum sey aklima geldi. Burada (Amerika) gocmenlerin yemeklerine karsi cok buyuk bir onyargi vardi kisa zaman oncesine kadar. Youtube 80lerde, 90larda okulda beslenme cantasini acip arkadaslarinin tepkilerinden travmatize olan insanlarin videolariyla dolu.
He iyi bari yayok dana kemiği
Koyun eti ne yaparsak yapalım kokuyor ama ben aza indirgemeyi biraz becerdim galiba. Önce suda bekletip kanını akıtıyorum. O kanlı su akıyor. Sonra temiz suyla ocaga koyuyorum kaynadıktan snra böyle üstüne siyahlıklar çıktıktan sonra suyunu değiştiriyorum. Yeni suya tüm bir tane soğan bi kaç diş sarımsak seviyosan defne yapragı ve karabiber ekleyebilirsin. Bunlar suya hem lezzet veriyor hem kokuyu bastırıyor. Hatta ben koyun kıymasına limon kabugu ve sarımsak rendeliyorum çok güzel oluyor.kızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum
Koyun eti ne yaparsak yapalım kokuyor ama ben aza indirgemeyi biraz becerdim galiba. Önce suda bekletip kanını akıtıyorum. O kanlı su akıyor. Sonra temiz suyla ocaga koyuyorum kaynadıktan snra böyle üstüne siyahlıklar çıktıktan sonra suyunu değiştiriyorum. Yeni suya tüm bir tane soğan bi kaç diş sarımsak seviyosan defne yapragı ve karabiber ekleyebilirsin. Bunlar suya hem lezzet veriyor hem kokuyu bastırıyor. Hatta ben koyun kıymasına limon kabugu ve sarımsak rendeliyorum çok güzel oluyor.
Eğer suda bekletecek zamanın yoksa önce fırınlayıp snrada pişirebilirsin. Kanı çıkmaz ozaman.
3 dk çok az. Eskiler geceden suya koyup sabah kaynatırmış. Bende öğlen gibi buzluktan çıkarıp üç saat falan beklettin suda. Hava sıcak bozulur diye. Birde ilk bi saatten sonra yeniden suyu değişmeli. Bu etin kefimi ne derler o çıkar yüzüne o suyu dökeriz. Vitamini gitmiyor merak etme. Çnkü iki üç saat geçmeden kemikteki vitaminler suya geçmiyor daha.Benimki dana kemiği ama baya kokuyor yine de ben pişirmeden önce kenarındaki etleri ve kanli dokulari temizledim bir de kaynar su dolu kaba 3 dk fln soktum beklettim bir yerde öyle yaziyordu sonra norna tencereme suyu bir soğan ikiye boldum bir havuc karabiber 3 4 dilim de limon attim ama baya agir kokusu varxalisik da degilim ilk defa yaptim ondan da oldu sanirim
3 dk çok az. Eskiler geceden suya koyup sabah kaynatırmış. Bende öğlen gibi buzluktan çıkarıp üç saat falan beklettin suda. Hava sıcak bozulur diye. Birde ilk bi saatten sonra yeniden suyu değişmeli. Bu etin kefimi ne derler o çıkar yüzüne o suyu dökeriz. Vitamini gitmiyor merak etme. Çnkü iki üç saat geçmeden kemikteki vitaminler suya geçmiyor daha.
Bu defalık yapmışsın eline sağlık. Öyle kullan artık bi daha yaparken bide böyle dene bakalım.
Kullanırken kokarsa limon kabugu rendeleyebilirsiniz.
Geçen sene kurbanda hayvanın karın bölgesinin yağını kıymaya çekmişiz yanlışlıkla. Resmen kıymam ahır gibi kokuyordu. Bu yıl tüm iç yağı temizledim
Hata yapa yapa öğreniyoruz işte.
Kokması ne derece olduğu için bilemiycem ama bnde yapıyorum içine sarımsak soğanda atıyorum bebeğim içinkızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum
Defne yaprağı hariç ben de öyle yapıyorum.Ben ayrıca kuru soğan da koyuyorum.Kagit bardaklara pay edip dorderli posetliyorum.Evde yemek yapmamış olsam bile bir bardak sebzeli kemik suyuna az mercimek /bulgur ekleyip kızıma pratik bir çorba hazirlayabiliyorum.Bnde ılık suyunu yaparken defne yaprağı havuç, iki patatesi dörde bölerek atıyorum. Çok fazla koku olmuyor deneyebilirsin.
Bnde ılık suyunu yaparken defne yaprağı havuç, iki patatesi dörde bölerek atıyorum. Çok fazla koku olmuyor deneyebilirsin.
Açılın ben geldimkızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum
kızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?