• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilikli kemik suyundan anlayanlar.

Ilik suyu konusunda bence bu kadinin yaptigindan otesi yok.Bir bakin bakalim eksik mi degisik mi yaotiniz?

yapilisi rvet uzun saat kaynamasi gerekiyor ama o meshur bir sos yapiminda oyle olmasi gerekiyor diye okumustum normal kemik suyu icin minimum 6 saat yaziyor ben ona gore ayarladim onun haricinde hersey ayni

Yok siz asagiliyorsunuz demek istemedim. Guclu kokunun kemik suyu icin normal oldugunu soyledikten sonra bu okudugum sey aklima geldi. Burada (Amerika) gocmenlerin yemeklerine karsi cok buyuk bir onyargi vardi kisa zaman oncesine kadar. Youtube 80lerde, 90larda okulda beslenme cantasini acip arkadaslarinin tepkilerinden travmatize olan insanlarin videolariyla dolu.

yok asagiladiginizi dusunmedim zaten 😂 amabu kokuyla kokan birileri olsa ister istemez uzaklasirim evimden sogudum suan o derece

kızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum🙏
Koyun eti ne yaparsak yapalım kokuyor ama ben aza indirgemeyi biraz becerdim galiba. Önce suda bekletip kanını akıtıyorum. O kanlı su akıyor. Sonra temiz suyla ocaga koyuyorum kaynadıktan snra böyle üstüne siyahlıklar çıktıktan sonra suyunu değiştiriyorum. Yeni suya tüm bir tane soğan bi kaç diş sarımsak seviyosan defne yapragı ve karabiber ekleyebilirsin. Bunlar suya hem lezzet veriyor hem kokuyu bastırıyor. Hatta ben koyun kıymasına limon kabugu ve sarımsak rendeliyorum çok güzel oluyor.

Eğer suda bekletecek zamanın yoksa önce fırınlayıp snrada pişirebilirsin. Kanı çıkmaz ozaman.

Aa danaymış ztn. Hemen bozulmaz aslında sizde baya bişeyler yapmışsınız. Acaba şuan siz mi hassassınız koku açısından. Etle falan çok uğraştıysanız. Eğer bozulmuşsa acımsı bi tadı olur. İçinize sinmiyorsa hiç riske atmayın bence

Koyun eti ne yaparsak yapalım kokuyor ama ben aza indirgemeyi biraz becerdim galiba. Önce suda bekletip kanını akıtıyorum. O kanlı su akıyor. Sonra temiz suyla ocaga koyuyorum kaynadıktan snra böyle üstüne siyahlıklar çıktıktan sonra suyunu değiştiriyorum. Yeni suya tüm bir tane soğan bi kaç diş sarımsak seviyosan defne yapragı ve karabiber ekleyebilirsin. Bunlar suya hem lezzet veriyor hem kokuyu bastırıyor. Hatta ben koyun kıymasına limon kabugu ve sarımsak rendeliyorum çok güzel oluyor.

Eğer suda bekletecek zamanın yoksa önce fırınlayıp snrada pişirebilirsin. Kanı çıkmaz ozaman.

Benimki dana kemiği ama baya kokuyor yine de ben pişirmeden önce kenarındaki etleri ve kanli dokulari temizledim bir de kaynar su dolu kaba 3 dk fln soktum beklettim bir yerde öyle yaziyordu sonra norna tencereme suyu bir soğan ikiye boldum bir havuc karabiber 3 4 dilim de limon attim ama baya agir kokusu varxalisik da degilim ilk defa yaptim ondan da oldu sanirim

Benimki dana kemiği ama baya kokuyor yine de ben pişirmeden önce kenarındaki etleri ve kanli dokulari temizledim bir de kaynar su dolu kaba 3 dk fln soktum beklettim bir yerde öyle yaziyordu sonra norna tencereme suyu bir soğan ikiye boldum bir havuc karabiber 3 4 dilim de limon attim ama baya agir kokusu varxalisik da degilim ilk defa yaptim ondan da oldu sanirim
3 dk çok az. Eskiler geceden suya koyup sabah kaynatırmış. Bende öğlen gibi buzluktan çıkarıp üç saat falan beklettin suda. Hava sıcak bozulur diye. Birde ilk bi saatten sonra yeniden suyu değişmeli. Bu etin kefimi ne derler o çıkar yüzüne o suyu dökeriz. Vitamini gitmiyor merak etme. Çnkü iki üç saat geçmeden kemikteki vitaminler suya geçmiyor daha.
Bu defalık yapmışsın eline sağlık. Öyle kullan artık bi daha yaparken bide böyle dene bakalım.
Kullanırken kokarsa limon kabugu rendeleyebilirsiniz.
Geçen sene kurbanda hayvanın karın bölgesinin yağını kıymaya çekmişiz yanlışlıkla. Resmen kıymam ahır gibi kokuyordu. Bu yıl tüm iç yağı temizledim😂
Hata yapa yapa öğreniyoruz işte.

3 dk çok az. Eskiler geceden suya koyup sabah kaynatırmış. Bende öğlen gibi buzluktan çıkarıp üç saat falan beklettin suda. Hava sıcak bozulur diye. Birde ilk bi saatten sonra yeniden suyu değişmeli. Bu etin kefimi ne derler o çıkar yüzüne o suyu dökeriz. Vitamini gitmiyor merak etme. Çnkü iki üç saat geçmeden kemikteki vitaminler suya geçmiyor daha.
Bu defalık yapmışsın eline sağlık. Öyle kullan artık bi daha yaparken bide böyle dene bakalım.
Kullanırken kokarsa limon kabugu rendeleyebilirsiniz.
Geçen sene kurbanda hayvanın karın bölgesinin yağını kıymaya çekmişiz yanlışlıkla. Resmen kıymam ahır gibi kokuyordu. Bu yıl tüm iç yağı temizledim😂
Hata yapa yapa öğreniyoruz işte.

valla bana da az gibi gelmisti ama oyle soyleyince bi tarif yapan ascı gibi bir bayan oyle yapim dedim yoksa bana biraksalar bende 12 saat suda bekletirdim 😂 ben de yag hic sevmem bir kere hizimi alamayip butun yaglari ayiklamistim et kipkirmizi duruyordu kavurma yapim dedim o kadar yavan olmustu ki yiyemedik iikisinin de fazlasi zarar

kızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum🙏
Kokması ne derece olduğu için bilemiycem ama bnde yapıyorum içine sarımsak soğanda atıyorum bebeğim için

Bnde ılık suyunu yaparken defne yaprağı havuç, iki patatesi dörde bölerek atıyorum. Çok fazla koku olmuyor deneyebilirsin.
Defne yaprağı hariç ben de öyle yapıyorum.Ben ayrıca kuru soğan da koyuyorum.Kagit bardaklara pay edip dorderli posetliyorum.Evde yemek yapmamış olsam bile bir bardak sebzeli kemik suyuna az mercimek /bulgur ekleyip kızıma pratik bir çorba hazirlayabiliyorum.

kemik suyu eveg kokuyor ama koyunsa daha cok kokuyor
birde onun duduklude baya kaynamasi gerekiyor
kucuk tupunuz varsa balkonda kaynatin
daha az sure kaynasin derseniz
yagli kagida sarip 200 derecede falan firinda tepsiye su koyarak haslayin ilikleri cabuk bosalir

Öyle direkt atarsanız çok kötü kokar. İçine soğan, havuç, tane karabiber, defne yaprağı atarak kaynatırsanız o kadar koku yapmaz, hem de daha vitaminli olur. :)

Açılın ben geldim 😁
Kemikleri aldıktan sonra yıkayıp en az beş kez su değiştirecek şekilde bir gece dolapta bekletmeniz gerekir ki kanı gitsin. Her seferinde bir kez yıkayıp soğuk su koyarak dolapta bir gece beklettiğiniz kemikleri tencereye alıp soğuk su ve bir yemek kaşığı sirke ekleyerek kaynatmalısınız. Bir taşım kaynayınca en küçük ocak gözüne alıp yine en kısık ayarda ağzı açık şekilde usul usul 8 saat kadar pişirmeniz ve ara ara üstünde biriken köpüğü temizlemeniz lazım. O köpüğü atmazsanız ya da yeterince suda bekletip kanını akıtmadıysanız kokması muhtemel. Tüm bunları yaptıysanız ve hala koku varsa koyun/kuzu kemiğiyse normal karşılanabilir.

Mesaj tekrarı.

Back
X