İlgi isteyen kayınvalidem

Kayınvalidelerin
koskocaman konudan sadece kamusal alanda sevmeye takılanlara da aynı soruyu soruyor musunuz?
Kayınvalidelerin gelinleriyle efedersin sidik yarıştırmalarına , kıskançlık krizlerine ,evinin huzurunu kaçırmalarına siddetle karşıyım. Allah bana da adam gibi bir kv olmayı nasip etsin ama değil gelin feriştahı gelse oğlumu kızımı nerde nasıl sevdiğime nasıl öptüğüme karışamaz. Kokularını içime çekmeden uyuduğum yoktur. Eş eştir anne anne.İkisi aynı kefede değil olamaz. Ne bir eş anne olabilir ne bir anne eş. Karışmaz birbirine karıştırılamaz .

Tam olarak problem bu aslinda. Kocasindan goremedigini oglundan bekliyor. Ne demek benimle ilgilenmedin. Acaba ne bekliyor ki oglundan arayip telefonda benimle niye ilgilenmedin diyor.
ANNE oğul onlar o an annesine soğuk davranmıştır veya annesine öyle gelmiştir.Kadında etkilenmiştir.Olamaz mı ?
Bence siz mudahil olmayın sizlik bir durum söz konusu değil.
Annesine telefonda da sorabilir yüzyüze de sorabilir niye ilgilen medin diye ?Şaşılacak bir durum yok.

Acaba ne bekliyor ki demişsiniz ya sıcak bir muhabbet gözleriyle annesine sevgi ve ilgisi bunu beklemiştir kadın.
Çünkü o bir ANNE .hEMDE artık yaşını başını alan bir anne.Bir gelin olarak empati yapın lütfen duyarlı olun.

Kayınvalidelerin

Kayınvalidelerin gelinleriyle efedersin sidik yarıştırmalarına , kıskançlık krizlerine ,evinin huzurunu kaçırmalarına siddetle karşıyım. Allah bana da adam gibi bir kv olmayı nasip etsin ama değil gelin feriştahı gelse oğlumu kızımı nerde nasıl sevdiğime nasıl öptüğüme karışamaz. Kokularını içime çekmeden uyuduğum yoktur. Eş eştir anne anne.İkisi aynı kefede değil olamaz. Ne bir eş anne olabilir ne bir anne eş. Karışmaz birbirine karıştırılamaz .

neden konunun herkes sadece orasını almış onu anlamadığımı belirttim ben de
eski bir üye olabilir belki faketir de... ben bilemiyorum o kadar uzun takipte değilim siteyi.
ama kadın neden tatile beni götürmediniz demiş, hatta konu sahibi biz bile otelde kaldık nasıl götürebilirdik kayınvalidemi demiş. sizce bu normal mi?
neden bu kadar herkes konuyu kişiselleştirmiş anlamadım
herkes oğlumu nasıl sevdiğime kimse karışamaz edemez demiş
tamam yahu kimse karışmıyor az rahat...

neden konunun herkes sadece orasını almış onu anlamadığımı belirttim ben de
eski bir üye olabilir belki faketir de... ben bilemiyorum o kadar uzun takipte değilim siteyi.
ama kadın neden tatile beni götürmediniz demiş, hatta konu sahibi biz bile otelde kaldık nasıl götürebilirdik kayınvalidemi demiş. sizce bu normal mi?
neden bu kadar herkes konuyu kişiselleştirmiş anlamadım
herkes oğlumu nasıl sevdiğime kimse karışamaz edemez demiş
tamam yahu kimse karışmıyor az rahat...
Bir anneni oğlu ile bir yere gitme isteği kadar normal ne olabilir. Bu attıkları her adımı birlikte atmak isteyecek duruma gelmediği sürece ayda yılda anneyi bir yerlere götürmek çok normal. Erkekler evlenince oğul olmaktan evlat olmaktan istifa etmiyor keza anne de öyle. Oğul tapusu devredilip iade edilemez bir tapu değil. Annem hep anne evlat hep evlattır.

Merhabalar. Benim ogluna asiri duskun bir kayinvalidem var. Ama cok abarti sevgi gosterileri yapar. Kizindan ayirir. Sirf erkek oldugu icin sever oyle soyleyim. Yada seviyor gibi yapar. Neden bunu soyluyorum. Esimin yardima ihtiyaci oldugu zaman yaninda olmaz ama bana yapmacik gelen sevgi gosterisiyle bunaltir. Koca adami ope koklaya kamuya acik alanda sevmeye kalkar... anlatsam cok uzun olur ama siz sordukca cevaplarim isterseniz.

Sizinle paylasmak istedigim iki olay var. Birincisi: gecen gun bize geldi kv. Sohbet muhabbet ediyoruz. Gitmeyecek misiniz bi tarafa dedi kv. Dedim ki eskisehire gidelim bi ara cok ozledim gunubirlik gideriz. Esime soyledim. Esim daha cevap vermeden kv ben de turla gidiyim dedi. Esim tur tehlikeli turla gitme dedi. Kv eee gecen sene de goturcem dedin goturmedin dedi. Ama nasil sinirli nasil sitemli nasil kiskanc gormeniz gerek. Guya sakayla karisik sitem ediyor. Esim is icin gecen yil baska sehirlere gitmisti. Otel odasinda kalmistik ikimiz. Yani evimiz yoktu ki misafir agirlayalim.

Iki gun once de esimi aramis ben yokken. Esim anlatti. Annesi demiski bisey mi oldu. Gecen size geldigimde benimle ilgilenmedin hep telefonuna baktin. Ondan sonra da esimin kardesini ziyarete gitmistik orda gorustuk annesiyle. Demiski kardesinde de ilgilenmedin benimle ne oldu bisey mi yaptim demis. Esim de yok bisey demis. Bana soyledi bunu. Dedim ilgilenip ne yapmani bekliyordu acaba farkli davranmadin ki sen. Siz olsaniz ne cevap verirdiniz. Normal gelmiyor bana bunlar. Amaci ne kvnin.
Sizin kaynana iyiymiş bizim ki daha arsız kamusal alanda beni de öpüyor. Kaç kere şikayet ettim ama polis bişey yapmadı. İlla sevgiden öldürecek ki öyle ciddiye alınsın şikayet.

Bir anneni oğlu ile bir yere gitme isteği kadar normal ne olabilir. Bu attıkları her adımı birlikte atmak isteyecek duruma gelmediği sürece ayda yılda anneyi bir yerlere götürmek çok normal. Erkekler evlenince oğul olmaktan evlat olmaktan istifa etmiyor keza anne de öyle. Oğul tapusu devredilip iade edilemez bir tapu değil. Annem hep anne evlat hep evlattır.

bana garip geldi açıkçası
üstte de belirttim ben annemi bir yere götürmüyorum bizimle tatile gelmesi çok abes geliyor bana zaten kendisi de ne işim var der, gelmez.
keza eşimin de ailesi bizimle gelse tuhaf karşılardım.
bilmiyorum sanırım eşle ilgili de bir durum. yani annelerin eşleriyle.
Bizde insanlar evlenince çift olmayı unutuyor, tüm ilgi şefkat çocukta.
sonra çocuk büyüyünce zamanında çift olmayı unuttukları için bütün sorumluluk çocuğun üstüne yıkılıyor.
Kadın çocuğuna ilgi göstermekten turla bile bir yere gidemiyor. nedenmiş tehlikeliymiş.
Bakkala markete gitmemiş kadınlar varken tur tehlikeli görülebilirmiş, bunu normal kabul ediyoruz da bu kadınlar koca hayatı boyunca neden sadece markete bakkala gitmiş bir kez bile bir tura katılmamış bunu sorgulamıyoruz.
bizim sülalede kadınlar oh evlendirdik artık onlar eşleriyle biz de arkadaşlarımızla rahat rahat tatile gider gezebiliriz diyorlar.
neyse bu konudan anlıyorum ki kaynana sıkıntısı devam edecek. Çünkü herkes kendini haklı görüyor, çocukları özgür bir birey olarak göremiyorlar.

bana garip geldi açıkçası
üstte de belirttim ben annemi bir yere götürmüyorum bizimle tatile gelmesi çok abes geliyor bana zaten kendisi de ne işim var der, gelmez.
keza eşimin de ailesi bizimle gelse tuhaf karşılardım.
bilmiyorum sanırım eşle ilgili de bir durum. yani annelerin eşleriyle.
Bizde insanlar evlenince çift olmayı unutuyor, tüm ilgi şefkat çocukta.
sonra çocuk büyüyünce zamanında çift olmayı unuttukları için bütün sorumluluk çocuğun üstüne yıkılıyor.
Kadın çocuğuna ilgi göstermekten turla bile bir yere gidemiyor. nedenmiş tehlikeliymiş.
Bakkala markete gitmemiş kadınlar varken tur tehlikeli görülebilirmiş, bunu normal kabul ediyoruz da bu kadınlar koca hayatı boyunca neden sadece markete bakkala gitmiş bir kez bile bir tura katılmamış bunu sorgulamıyoruz.
bizim sülalede kadınlar oh evlendirdik artık onlar eşleriyle biz de arkadaşlarımızla rahat rahat tatile gider gezebiliriz diyorlar.
neyse bu konudan anlıyorum ki kaynana sıkıntısı devam edecek. Çünkü herkes kendini haklı görüyor, çocukları özgür bir birey olarak göremiyorlar.
Sadece size has yazmadım alıntılar oldu sizle devam ediyorum konuşmaya. Fikirlerinize saygı duyuyorum ama tek sebep belki bu değildir.
Mesela annem 4 çocuk büyütmüş türlü zorluklarla. Babam memur emeklisi şu an. Hala evlat düğünü şu bu derken krediden gözünü açamıyor. Bırak tatili gün görmemişler neredeyse maddi olarak. Şimdi oğlu çalışıyor ben çalışıyorum. Ne yapsam aklım annemde kalıyor o görmedi o gezmedi. Şimdi elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya mahrum olduğu yerlere götürmeye çalışıyorum. Eşim damadı değil oğlu gibi. azıcık durgun olsa annemin canı sıkkın bir yerlere götürelim yada dolaşalım kafayı dağıtsın der.
HA annem imkanları dahilinde adil bir anne miydi değildi hele bana karşı hiç değildi ama işte..
Kayınvalidem de köyde öyle gezip tozmamış bütün hayatı tarlada geçmiş biri. biz onları bir yere götürürken mutlu oluyorum.iki anneyi götürebileceğimiz tatil ayarlamaya çalışıyoruz ama kimini işi kimini sağlık sorunu denk getiremedik ikisini. Yeri gelmişken kv kp de benim için bir şey yapan analık atalık yapan insanlar değiller.17 senedir içlerindeyim ama bir kere maddi manevi olarak bile arkamızda anababamız atamız var demedik diyemedik hiç olmadılar yok gibiler. Biz gidersek akraba oluyoruz görüşüyoruz bir ararsak konuşuyoruz evimize dönünce akrabalık bitiyor amaaa
ne bileyim ikisinden biri bizim yanımızda bizim imkanlarımızla birşeyler yapınca ayrı bir keyif alıyorum.
Eğer maddi olarak çok iyi olup daha başka şartlarda yaşamış olsaydım farklı düşünebilirdim. zaten gezmiş görmüş yaşamış sıra bizde diye. Belki anlatamadım ama öyle işte.
ama sevgi çok başka bir şey ,hiç kimsenin haddı değil anne evlat arasındaki sevgiyi tartmaya

Sizin kaynana iyiymiş bizim ki daha arsız kamusal alanda beni de öpüyor. Kaç kere şikayet ettim ama polis bişey yapmadı. İlla sevgiden öldürecek ki öyle ciddiye alınsın şikayet.
Sizi öpmesine nasıl izin verirsiniz aklım dimağım almadı şu an. Can güvenliğiniz bile olmayabilir:KK45:

Bu sitede kv torununu totonu yerim diye sevdiği için o kv çocuğuna zarar verir aman allahım sakın çocuğunla kv ni yanlız bırakma akıl hastası ruh hastası kadın diyen gelinler gördü bu gözler.
o yüzden çok ta şaşırmamak lazım

Aniden
Sizi öpmesine nasıl izin verirsiniz aklım dimağım almadı şu an. Can güvenliğiniz bile olmayabilir:KK45:
Bu sitede kv torununu totonu yerim diye sevdiği için o kv çocuğuna zarar verir aman allahım sakın çocuğunla kv ni yanlız bırakma akıl hastası ruh hastası kadın diyen gelinler gördü bu gözler.
o yüzden çok ta şaşırmamak lazım
Herşey aniden oldu koruyamadım kendimi :KK74:

Kayinvalidenizle mutlu tatiller o zaman size. Anasi sonucta esinin. Gotur ne olacak.

Haklısınız tabi ki. O nikah defterine imzaları attığınız an kayınvalideniz sizi tebrik etme hadsizliğini bile göstermeden direk annelikten emeklilik için gerekli işlemleri yapmaya gitmeliydi. Ya da oğlum evli artık onu rahatsız etmemeliyim diye düşünüp bir köşede sessizce ölmeyi de bekleyebilirdi değil mi?
Burada açılan bazı konular gerçekten beni üzmenin yanında endişelendiriyor da. Bir kadın başka bir kadının anneliğini nasıl bu kadar yok sayabilir anlamakta zorlanıyorum.

Kayinvalidenizle mutlu tatiller o zaman size. Anasi sonucta esinin. Gotur ne olacak.
Kaç senedir plan yapıyoruz ama işleri dolayısıyla bir denk getiremedik hem annemi hem onun annesini. Allah nasip ederse götüreceğim.
Allah size de sizin gibi bir gelin bir evlat vesin.

Back
X