İlgi isteyen kayınvalidem

ya kamusal alana ben de güldüm ama
eşinin annesine turla gitme, tehlikeli! demesi de sizce anormal değil mi ya?
gideceği yer de eskişehir :KK70:

Yoo bana anormal gelmedi. Pazar ve market dışında hiçbir yere tek gitmemiş binlerce kadın ana var ülkede. Onlar için tehlikeli evet :) anormal olan, bu pipilileri anne ve gelinlerin paylaşamıyor olması. Adeta indirime girmiş kıyafet muamelesi yapmaları. Çekiştirerek sündürüyorlar adamları, iki tarafa da faydası olmuyor sonra.

Yoo bana anormal gelmedi. Pazar ve market dışında hiçbir yere tek gitmemiş binlerce kadın ana var ülkede. Onlar için tehlikeli evet :) anormal olan, bu pipilileri anne ve gelinlerin paylaşamıyor olması. Adeta indirime girmiş kıyafet muamelesi yapmaları. Çekiştirerek sündürüyorlar adamları, iki tarafa da faydası olmuyor sonra.

Ya bence adam da dışarıya hiç hoşlanmıyorum deyip, içten içe hoşlanıyor gibi bu durumdan
yoksa cidden böyle korumacı olunmanın başka mantıklı açıklaması yok yani...
hayır bi de karısına soruyor sonuçta bunu.
yani kocamla bir yere giderken kayınvalidem yatağın altından çıksa ben de garipserim artık bu durumu
bu çok süründürmek değil, çekiştirmek değil ki. Rahatsız olması gayet normal.

he tek suçlu kayınvalide de değil adamda bitiyor iş asıl derseniz haklısınız.

Doğurduğumuzu da büyüdü diye öpüp ilgi beklemeyeceksek niye anne oluyoruz acaba :işsiz:
Zorla kaynana yapıyorlar insanı 😒

tabi canım düşünsenize gelinle çocuğunuz tek başına tura falan mı gidecek?!! yok artık!
hem de eskişehire hem de sizi bırakıp?!!!!!
hemen siz de gitmelisiniz onlarla her yere
çünkü onu siz doğurdunuz sonuçta
asla yalnız bırakmak yok
aferin.

Tam olarak problem bu aslinda. Kocasindan goremedigini oglundan bekliyor. Ne demek benimle ilgilenmedin. Acaba ne bekliyor ki oglundan arayip telefonda benimle niye ilgilenmedin diyor.
Peki esin ne cevap vermis?

Ya bence adam da dışarıya hiç hoşlanmıyorum deyip, içten içe hoşlanıyor gibi bu durumdan
yoksa cidden böyle korumacı olunmanın başka mantıklı açıklaması yok yani...
hayır bi de karısına soruyor sonuçta bunu.
yani kocamla bir yere giderken kayınvalidem yatağın altından çıksa ben de garipserim artık bu durumu
bu çok süründürmek değil, çekiştirmek değil ki. Rahatsız olması gayet normal.

he tek suçlu kayınvalide de değil adamda bitiyor iş asıl derseniz haklısınız.

İşte sorun esasında son cümlede. Ben aynı durumu yaşasam kayınvalidemi suçlamam. Zira ya eşim kayınvalideme "biz ikimiz gitmeyi planlıyorduk" der ve durumdan haberim bile olmaz ya da eşim annesinin de gelmesini istiyorsa bana fikrimi sorar ben de gelsin ya da gelmesin derim. Eş eğer 3 yaşında bir çocuk gibi davranıyor ise suçlanacak tek kişi odur. Ben bu tür sorunlar yaşamadım ama bir kurban bayramında bahçede et parçalayan eş ailesi biz gezmeye giderken sitem ettiler. Aslında hak verdim çünkü düşüncesizlik yapan bendim. O etten biz de alacaktık ve insanlar uğraşırken gezmeye gitmemiz bencillikti. Çıkarken sitem ettiler. Arabaya binip giderken eşim "yanlış yaptık aslında" deyince hak verip geri dönelim dedim.

Şimdi bu olaya "eşimle gezmemizi istemiyor et keserken yardım istiyor" şeklinde bakarsam, kinlenirim valideye yok yere. Eşim eğer "annem senle gezmeye gidiyoruz diye sitem etti" dese yine kinlenirim. Mevzu, olaya nasıl baktığımızla ilgili aslında. Konu sahibi normal bir zamanda "annenle olan diyalogları bana yansıtma. Şikayetin varsa kendisine söyle. Baş başa tatil yapmak istiyorsan mevzuyu bana aktarmadan ona açıkça söyle. Yok annen de gelsin istiyorsan bir başka zaman onun da dahil olacağı bir plan yaparız." dese, böyle saçma sapan bir durum olmayacak. Evliliğimde çok sorunlar oldu, hala da zaman zaman oluyor. Ancak kayınvalidemin eşime olan ilgisini ya da sevgisini hiç sorun etmedim. Zira beni ilgilendirmiyor. Ucu bana dokunursa da bunu eşimle konuşurum.

İşte sorun esasında son cümlede. Ben aynı durumu yaşasam kayınvalidemi suçlamam. Zira ya eşim kayınvalideme "biz ikimiz gitmeyi planlıyorduk" der ve durumdan haberim bile olmaz ya da eşim annesinin de gelmesini istiyorsa bana fikrimi sorar ben de gelsin ya da gelmesin derim. Eş eğer 3 yaşında bir çocuk gibi davranıyor ise suçlanacak tek kişi odur. Ben bu tür sorunlar yaşamadım ama bir kurban bayramında bahçede et parçalayan eş ailesi biz gezmeye giderken sitem ettiler. Aslında hak verdim çünkü düşüncesizlik yapan bendim. O etten biz de alacaktık ve insanlar uğraşırken gezmeye gitmemiz bencillikti. Çıkarken sitem ettiler. Arabaya binip giderken eşim "yanlış yaptık aslında" deyince hak verip geri dönelim dedim.

Şimdi bu olaya "eşimle gezmemizi istemiyor et keserken yardım istiyor" şeklinde bakarsam, kinlenirim valideye yok yere. Eşim eğer "annem senle gezmeye gidiyoruz diye sitem etti" dese yine kinlenirim. Mevzu, olaya nasıl baktığımızla ilgili aslında. Konu sahibi normal bir zamanda "annenle olan diyalogları bana yansıtma. Şikayetin varsa kendisine söyle. Baş başa tatil yapmak istiyorsan mevzuyu bana aktarmadan ona açıkça söyle. Yok annen de gelsin istiyorsan bir başka zaman onun da dahil olacağı bir plan yaparız." dese, böyle saçma sapan bir durum olmayacak. Evliliğimde çok sorunlar oldu, hala da zaman zaman oluyor. Ancak kayınvalidemin eşime olan ilgisini ya da sevgisini hiç sorun etmedim. Zira beni ilgilendirmiyor. Ucu bana dokunursa da bunu eşimle konuşurum.

o da doğru
bir yandan da ailenin her işe koşan biricik oğlu olmak hoşuna gidiyor aslında
ama bir yandan da üşeniyor eriniyor tabi annesini her yere götürmeye, sürekli aramaya çünkü akıl karı da değil.
Ne bileyim işte bence çok sorunlu ilişkiler yaa anne ve oğul arasında ülkemizde.
Kadın da normal değil ama
geçen annemi ben seni bırakırım arabayla dedim
aman ben giderim metrobüsle o trafiği çekemem sen de yorulma zaten dedi
yani bir anne bu kadarını da düşünebilmeli artık.

tabi canım düşünsenize gelinle çocuğunuz tek başına tura falan mı gidecek?!! yok artık!
hem de eskişehire hem de sizi bırakıp?!!!!!
hemen siz de gitmelisiniz onlarla her yere
çünkü onu siz doğurdunuz sonuçta
asla yalnız bırakmak yok
aferin.
Komiksiniz, ben ki hiç işim olmaz oğullarım evlensin banane diyen insanım ama çocuğumu öpmeme, ondan ilgi beklememe, ona sitem etmeme hiç bir canlı karışamaz!! İstedikleri tatile gitsinler banane! Kendi hayatım var benim çok şükür.

Merhabalar. Benim ogluna asiri duskun bir kayinvalidem var. Ama cok abarti sevgi gosterileri yapar. Kizindan ayirir. Sirf erkek oldugu icin sever oyle soyleyim. Yada seviyor gibi yapar. Neden bunu soyluyorum. Esimin yardima ihtiyaci oldugu zaman yaninda olmaz ama bana yapmacik gelen sevgi gosterisiyle bunaltir. Koca adami ope koklaya kamuya acik alanda sevmeye kalkar... anlatsam cok uzun olur ama siz sordukca cevaplarim isterseniz.

Sizinle paylasmak istedigim iki olay var. Birincisi: gecen gun bize geldi kv. Sohbet muhabbet ediyoruz. Gitmeyecek misiniz bi tarafa dedi kv. Dedim ki eskisehire gidelim bi ara cok ozledim gunubirlik gideriz. Esime soyledim. Esim daha cevap vermeden kv ben de turla gidiyim dedi. Esim tur tehlikeli turla gitme dedi. Kv eee gecen sene de goturcem dedin goturmedin dedi. Ama nasil sinirli nasil sitemli nasil kiskanc gormeniz gerek. Guya sakayla karisik sitem ediyor. Esim is icin gecen yil baska sehirlere gitmisti. Otel odasinda kalmistik ikimiz. Yani evimiz yoktu ki misafir agirlayalim.

Iki gun once de esimi aramis ben yokken. Esim anlatti. Annesi demiski bisey mi oldu. Gecen size geldigimde benimle ilgilenmedin hep telefonuna baktin. Ondan sonra da esimin kardesini ziyarete gitmistik orda gorustuk annesiyle. Demiski kardesinde de ilgilenmedin benimle ne oldu bisey mi yaptim demis. Esim de yok bisey demis. Bana soyledi bunu. Dedim ilgilenip ne yapmani bekliyordu acaba farkli davranmadin ki sen. Siz olsaniz ne cevap verirdiniz. Normal gelmiyor bana bunlar. Amaci ne kvnin.
İtfaiyeyi aramadınız mı kv oğlunu kamuya açık alanda severken, polis veya ambulans da olabilir artık hangisi bu haysiyetsiz duruma bir dur diyecek ise.
Sizin hareketleriniz düşünce tarzınız daha abartılı. Anne sitem edebilir ilgi isteyebilir telaşlanabilir bunlar abartılı da olabilir zinhar doğurmuş büyütmüş beslemiş hayatını maalesef ki çocuğa adamış- ki böyle yapmamak lazım nankör evlat ve memnuniyetsiz geline denk gelebilir insan-
Sizin hayat akışınıza olumsuz etkisi yoksa abartılacak bir durum da yok demektir, siz de o kadar dertlenmeyin eşe de gaz vermeyin

O ne demek ya? Gerçekten anlamıyorum bu kk kadınlarını. Nikah ne okacak nikah? Kamusal alanda mıncırılan o adamın, mıncırılma hakkı imza sonrası eşine verilmiştir. Kanunlar böyle diyor. Kanundan nizamdan haberiniz yok bir de sizlik bir şey yok diyorsunuz. Hayır madem mıncıracak izin alsın. Ayrıca oğluna sitem falan edemez. Ona yapılan sitem, eşine de yapılmıştır. Onlar artık bir bütünün parçaları. Ayrı düşünülemez. Lütfen evlilik hakkında böyle ayrıştırıcı yorumlar yapmayın. Biz eşimle tuvalete bile birlikte gidiyoruz. Şimdi kaynanam gelse eşime birlikte tuvalete gidelim dese ben onun saçını başını yolarım. Anlayana!!!
bi an okurken endiselendim kafasi mi güzel diye . :halay: beni korkuttunuz :D

Kayınvalidem ile sorunlar yaşamama rağmen, eşime sarılmasından, öpmesinden, hastayken nasıl oldu diye gelip bakmasından rahatsız olmam, bilakis mutlu olurum evladına değer veriyor diye. Sevmese soğuk olsa daha mı iyi olur yani...

Anne olmaya gerek yok. Bende birinin evine gitsem ev sahibi hep telefonla ilgilense alınırım. Kadın iyi niyetle sormuş bence bir sorun varsa çözmek isteyecekti belki.

Back
X