• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İletişim problemi

MMorsalkimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2022
1.531
2.228
63
Selam arkadaşlar. Direkt konuya giriyorum. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. 6 yıl önce evlendim eşimin olduğu şehire yerleştim. Evlenmeden önce çok aktif, konuşkan ve çalışan biriydim. Bi takım problemlerden dolayı evlendikten sonra çalışamadım. Çalışmadığım için hiç arkadaşım olmadı. Eşinin de mi arkadaşı yok diyeceksiniz onun da arkadaşları, çevresi başka şehirde. Çok yalnız kaldım ve çok köreldim. Bu sene eşimle bir işletme devir aldık. Ama sorunlar çıktı insanlarla iletişim kuramıyorum. Konuşurken aklıma birşey gelmiyor karşımdakine ne diyeceğimi bilemiyorum. İnsan görünce geriliyorum. Ya da saçma konuşuyorum insanlar tuhaf tuhaf bakıyor. Bu da psikolojimi bozmaya başladı. Kitap okuyun derseniz zaten sürekli kitap okuyorum ve okumayı da çok seviyorum. Var mı tecrübelerinden faydalanabileceğim birileri? Tavsiyeleriniz neler?

Terapi alın.zamanla düzelecektir.gercekten insan dört duvar arasında kalınca kelime tüketmeye tüketmeye telafuzda zorlanıyor. Ama yeni bı işinizin olması güzel olmuş orda sosyallesebilirsiniz kasmayın kendinizi
Evet terapi almayı düşünüyorum bu konuda. Teşekkür ederim yanıtınız için 🙏

Selam arkadaşlar. Direkt konuya giriyorum. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. 6 yıl önce evlendim eşimin olduğu şehire yerleştim. Evlenmeden önce çok aktif, konuşkan ve çalışan biriydim. Bi takım problemlerden dolayı evlendikten sonra çalışamadım. Çalışmadığım için hiç arkadaşım olmadı. Eşinin de mi arkadaşı yok diyeceksiniz onun da arkadaşları, çevresi başka şehirde. Çok yalnız kaldım ve çok köreldim. Bu sene eşimle bir işletme devir aldık. Ama sorunlar çıktı insanlarla iletişim kuramıyorum. Konuşurken aklıma birşey gelmiyor karşımdakine ne diyeceğimi bilemiyorum. İnsan görünce geriliyorum. Ya da saçma konuşuyorum insanlar tuhaf tuhaf bakıyor. Bu da psikolojimi bozmaya başladı. Kitap okuyun derseniz zaten sürekli kitap okuyorum ve okumayı da çok seviyorum. Var mı tecrübelerinden faydalanabileceğim birileri? Tavsiyeleriniz neler?
Öncelikle sizinle benzer bir konu açtım biraz önce konunuzu da Suan gördüm.Cok benzer problemler yaşıyorum.İş arkadaşım yok çünkü isim de kendi işim iyice köreldim ailemle belirli insanlarla görüşe görüşe bir kahve içelim dese yeni tanıştığım biri napacagımı bilemiyorum. Böyle biri değildim.bu durum asılır mı onu da bilemiyorum 😞

Sizin gibi olmayan sizi anlayamaz. Ben de artık muhabbet edemiyorum karşımdaki insana “sadede gel uzatma” diye bagiriyor yüzüm farkındayım. Ama siz artık isletmecisiniz lak lak yaparak is baglayacaksiniz bunu aşmak zorundasınız

Sizin gibi olmayan sizi anlayamaz. Ben de artık muhabbet edemiyorum karşımdaki insana “sadede gel uzatma” diye bagiriyor yüzüm farkındayım. Ama siz artık isletmecisiniz lak lak yaparak is baglayacaksiniz bunu aşmak zorundasınız
Maalesef bunu aşmak zorundayım. Ama destek almadan yapamayacağımın farkındayım 🤦🏻‍♀️

Diksiyon kursuna gidin mesela, biraz daha sosyalleşmeye çalışın. Belki kurstan arkadaşınız da olur.

ișletmeniz hayırlı olsun. senin icin de bir fırsat. iletișimin körelmiș olsa da bunun üstüne düșünmeyi bırak. șu an sana çok garip geliyor olabilir fakat zamanla düzelecek emin ol.
kimsenin bakıșlarına aldırma, șöyle desem ne düșünürler acaba deme.
gördüğün herkesle konușmaya çalıș.
ama bunu bodoslama yapma.
dinleyerek ve anlayarak konuș.
yașlılarla ve çocuklarla iletișimini iyi tut.
boș kaldığın zamanlarda okuduğun kitapları kendi duyacağın șekilde oku.
artık bir esnafsın, yaptığınız iște en iyi olmaya çalıș. müșterilerinle beșeri ilișkilerin iyi olursa bașarılı olursun.
ve lütfen pes etme, geri planda kalma.
bașarılar dilerim.

İçine kapanık bir yapınız mı var? Neden sordum, ben de dilini bilmediğim bir ülkede yaşadım ama dışa dönük bir yapım var. Canım isterse her seviyedeki insanla sohbet edebilirim. O yüzden gözümde canlandıramadım bu durumu.

Back