Yazdiklarinizda belli kelimeler var cok kullandığınız
Onaylamak/elestiri gibi
Belli ki elestirel bir yapınız var
Insanlari da hosunuza gitmiyorsa kendinizce uyarma ve kendilerini düzeltmek için yönlendirme eğilimindesiniz
Mesela biri bana bencil demisti, ben de eee diyelim ki bencilim nolacak demistim ben sana kendini düzelt diye söylüyorum demisti! Ben de sen bencil deyince ben değişmeyeceğim ayrica senin gibi de düşünmeyeceğim cevabini vermiştim
Yani hayata elestirel gozle bakmak, cok fazla koseleri olmak ancak kisinin kendisini yorar. Biraz esnek olmak ve olani oldugu gibi de kabul edebilmek gerekiyor.
Sizin verdiğiniz örnekler cok uç gelse de demek ki öyle insanlar da var ve sizin karsiniza çıkıyorlar. Acaba bunun sebebi ne olabilir? Belki de kabullenici olmayi öğrenmeniz gerekiyordur.
Gecenlerde bir arkadasla tartistik facebookta. Aslinda onun yazdiklarina hic tanımadığım insanlar bile benimle benzer cumleleri olmuş arkadas da yorum yapanlar hakkında "dur bakayim şu şe...siz" ne yazmış bakayım demisti. Diger yandan da insanlar empati kurmuyor diye kızıyordu. Halbuki kendisi çok sabit fikirli yaklaşıyordu olaya. Bu kisi de 40 yasinda bekar biri, arkadasi da yok, hic bir sosyal hayati da. Bu kisi benim üniversiteden arkadasim ve üniversitede de bir kizla beraber takilirlardi ama diger ortamlara girmezdi sonra onunla da yollari ayirdi, kendince yalnizlik iyidir derdi ama aslında en son bahsettiğim tartismada farkettim ki mutsuz, iletisimde sorun yasiyor ve çözüme de yanasmiyor. Eeee haliyle ben de onunla çok muhabbet etmek istemiyorum çünkü sohbet boyunca ben onu sakinlestirmek icin kafa yordum ama düzgün bir diyalog da kuramadık. Insan arkadaşıyla yeri gelir dertlesir, yeri gelir sacmalar yeri gelir baskasini cekistirir. Bunlar mantikli olmak zorunda da degil ki.
Bu arada evli olduğunuzu söylemişsiniz, esinizle.iletisiminiz nasıldır?
Ben 8 senedir yalniz yasiyorum ve cevrem de cok kisitli maalesef ama ben bu pandemide insanlarin gercek yuzunu öyle net gordum ki. Arkamdan arkadaslar beni baskalarina karsi korumuşlar, hakkımda atıp tutanlar olmuş lily öyle degildir demişler :) inanin hic ummazdim
![Smiling face with heart-eyes :heart_eyes: 😍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60d.png)
yani bazen dıştan bakmak gerek kendimize ve insanlara.