Ben olsam bende sizinle arkadaşlığı sürdürmezdim. Sebepleri,
Onyargilisiniz insanları tanımadan aylarca görüşmeden bilmeden önden teşhis koyuyorsunuz.
Insanların kendilerini anlattığı noktada yorum yapılmaz ya sessiz kalınır ya da haklısın denip geçilir. Asla yetersiz hissedip kendimizi on plana atamayız kişilerin kendine yaptığı yorumlar değil başkasının ona yaptığı yorumlar bir sıfır öndedir . Münakaşaya kendi doğrularımızla girersek zaten kaybederiz. Sizin düşünceleriniz sizindir onları başkasına monte etmeye çalışırsanız tabiki negatif anlasilirsiniz.
Bi ortama 5 kişi aynı şeyi söylüyor bir kişi farklı söylüyorsa orda düşüncelerinizin doğruluğundan çok sizin farklı olmaya çalıştığınız düşünülebilir he deyip geciceksiniz belki de o ortamdakileri siz çok iyi çok uzun süredir tanımıyorsunuz ve o kişiye moral amaclı o anlık doğruymuş gibi yapılıyor olabilir.
Sınır öfke konusuna gelince bu tamamen bi kusur kafa boşaltmak için görüştüğünüz insanları germeniz apayrı bi kusur onlar sizin stres topunuz değil.
Dinleyici olun soru sorulduğunda konusun yorum istendiğinde dahi genel geçer basit bir şey söyleyip sıranızı savın akılda doğrucu davut olarak kalmaktansa silik hatırlanan cümleler kurmak daha mantıklı.
Insanları karşınıza almamaya özen gösterin
Egosu yüksek olan insanların da bu kusurlarının farkında olduğunu tıpkı sizin kendi hatalarını bize anlattığınız gibi onlarda bu hatalarının farkındadır. Öyle değilse bile belki de insanlar gerçekten kendilerine verdikleri değerin farkındadır ve kendilerini övmekten çekinmiyor olabilir şahsen ben kendimi seviyorsam yeterli görüyorsam kendimle ilgili bir şey söylerken dün bir kek yaptım inanılmaz kabardı size tarif verebilirim demeyi kendime hak görüyor olabilirim bu tamamen kendimize bictigimiz değerle alakalı acaba siz kendinizi değersiz yetersiz görüyor olabilir mısınız ve başkası bu şekilde anlatırken gocunuyor olabilir mısınız.
Mesela geçen bi yeni tabiatıyım arkadaşım evde pide yaptığını anlattı helâl olsun hiç üşenmemiş yapmışsın ben hiç uğraşamazdım dedim o kadar hosuna gitti ki tüm detaylarıyla bana tarifi anlattı halbuki karadeniz geliniyim kendim pide yapmayı da biliyorum hatta daha güzelini
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
ama kalkıp bunu söylemedim çünkü sohbet edip içimizi boşaltıyoruz sidik yaristirmiyoruz o insanın enerjisinin yükselmesine izin vermezseniz siz de aynı fırsatı yakalayamazsınız. O yüzden bunu örnek verdim.