- 21 Ocak 2021
- 4.416
- 6.397
- 108
- Konu Sahibi gokkusaginadusenbukalemun
-
Eee iyi de bu sefer de yalnız kalıyorum.Yazdıklarını okudum ve güldüm.bence bunlar dert edilecek şeyler değil.şöyle düşün. .onlar da kendilerini nasıl görmek istiyorlarsa öyle anlatıyorlar..yada o hayal ürünü cümleleri kurarak ve düşünerek kendilerini öyle mutlu ediyorlar..sen ise,gerçekleri yüzlerine vurduğun için kötü kalpli kraliçe oluyorsun boşver kendilerini böyle tatmin etsinler..
Böyle durumlarda sessiz kalmak bile içime dert oluyor. Bu kez gün boyu aklımda neden sustum? , neden böyle demedim, şöyle demedim? gibi şeyler düşünüp kendimi yiyip bitiriyorum.Sizin durumunuzun tam tersi mitomani.Sizinkisi ise kendi degerleriniz dahilinde dogruluk yada durustluk takintisi.Biri sizin gozunuzde gercekligini yitiriyorsa kendi dogrularinizla onu duzeltme egilimine giriyorsunuz.Bence sakincasi yok,ama insanlar bazi konularda dogrulari duymaktan ziyade yanli ve tarafli dusunceleri icin dalkavukluk yapacak bireyleri arzuluyorlar.Kimse yogurdum eksi demez,diyenide sevmez. :) Eksi yogurda tatli diyenler hep sevilir,gercegi soyleyenlerde deger gormez.Sizin durumunuz bu ozetle.Kral'a ciplak denene kadar kimse fark etmiyor ya o algi iste.
Asla öyle bir niyetim yok. Burda kendimi övecek tek kelime söylemedim. İnsanlar kendini gerçekçi olmayacak şekilde övdüğünde ne yapmam lazım diyorum? Onaylanma ve takdir kesinlikle beklemiyorum.Şimdi sen de farklı bir yolla kendini övüyorsun aslında.
Onların seviyesine inemiyorum diyorsun.
Burda alacağın cevaplar zaten belli, duymak istediğin şeyleri duyacaksın.
Onaylanmaya veya taktir edilmeye çok mu ihtiyacın var?
Belki bu yüzden sağlıklı ilişki kuramıyorsunuz.
Dedikoduyu severim.En temel tavsiye
Size iyi gelmeyen insanlarla görüşmeyin
Bi de insanın canı bazen iki dedikodu filan yapmak istiyor
Her gerçeği her seferinde veya her an duymak istemiyor yani
Tamam da bunu insan herkesin yanında yapmaz kiDedikoduyu severim.Ama insanın tanımadığı birine sırf kendini övmek için hakaret etmesine dayanamıyorum.
Ben genelde o hakaret edilen kızın yerine koyuyorum kendimi. Yani bir grup insan oturmuş hiç alakası olmayan bir kadının fotoğraflarına bakarak çok kötü şeyler söylüyor. O kişinin de hiç bir suçu yok. Yazık değil mi yani?Tamam da bunu insan herkesin yanında yapmaz ki
Kendine yakın gördüğü insanların yanında böyle iki lafın belini kırmak ister
Ondan bahsediyorum
O anlarda da biri sürekli doğruculuk yapsa ben de rahatsız olurum
İste ona takinti,saplanti yada zorlanma diyoruz.Uyari aldiginiz zaman dusunsel bir refleks gelistirmek istiyorunuz istemsizce.Buda sizde dogru oldugunu dusundugunuz seyin disa vurumu yani karsi tarafa sozlu olarak aktarim seklinde vucut buluyor.Bunu engelleyip kendinizi kisitladiginizda da huzursuzluk yasiyorsunuz :)Böyle durumlarda sessiz kalmak bile içime dert oluyor. Bu kez gün boyu aklımda neden sustum? , neden böyle demedim, şöyle demedim? gibi şeyler düşünüp kendimi yiyip bitiriyorum.
Ben bir yerde kesinlikle hata yapıyorum. Ama nerde yaptığımı bulamıyorum. Dedikoduyu severim. Ama böyle çirkin şekilde olanını değil. Yanlış arkadaş seçimine gelince. Eee hep mi yanlış insanlarla tanıştım?Verdiğiniz örneklere bakınca hemen hemen ben de aynı sizin gibi tepkiler veririm sanırım. Kızlar bir araya geldi mi geyik olsun diye bile dedikodu yapmaya bayılıyoruz. Ama çok haksız yere döndüğünü düşündüğümde dediğim gibi sizin gibi tepkiler verdiğim çok olmuştur. Ama bu arkadaşlarımla iletişimimi kesmeme sebep olmadı. Acaba size uygun olmayan arkadaşlar mı seçmişsiniz?
İnan hepimizin arkasından bir şekilde konuşuluyorBen genelde o hakaret edilen kızın yerine koyuyorum kendimi. Yani bir grup insan oturmuş hiç alakası olmayan bir kadının fotoğraflarına bakarak çok kötü şeyler söylüyor. O kişinin de hiç bir suçu yok. Yazık değil mi yani?
Evet aynen böyle oluyor. Bir kaç kez susmayı denedim. Gece saatlerce düşünmekten uyuyamadım. Sanki kötü bir şey yapmışım gibi hissediyorum.İste ona takinti,saplanti yada zorlanma diyoruz.Uyari aldiginiz zaman dusunsel bir refleks gelistirmek istiyorunuz istemsizce.Buda sizde dogru oldugunu dusundugunuz seyin disa vurumu yani karsi tarafa sozlu olarak aktarim.Bunu engelleyip kendinizi kisitladiginizda da huzursuzluk yasiyorsunuz :)
Tabi haklısınız. Ama birinin arkasından küfürlü konuşmak, giyiminden dolayı hakaret etmek, (üstelik hiç tanımadığı birinin) beni çok rahatsız ediyor. Zaten bir buçuk yıldır yeni kimseyi tanımadım. Çünkü artık korkuyorum.İnan hepimizin arkasından bir şekilde konuşuluyor
Sonuçta iftira atmıyorlar görünüşünü giyinişini filan çekiştiriyorlar
Bunu hiiiç yapmayan var mıdır gerçekten?
Ne bileyim tamam hoş değil ama bana çok da büyütülecek bi şey gibi gelmedi
Ha bu da sizin tarzınız
Bunun doğrusu yanlışı yok sonuçta
Ortak noktada buluşmuyorsanız görüşmek zorunda değilsiniz
İkinci seçenek size daha uygun duruyor işteTabi haklısınız. Ama birinin arkasından küfürlü konuşmak, giyiminden dolayı hakaret etmek, (üstelik hiç tanımadığı birinin) beni çok rahatsız ediyor. Zaten bir buçuk yıldır yeni kimseyi tanımadım. Çünkü artık korkuyorum.
Siz kendinizi hiç pohpohlamaz misiniz?.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?