İleride evlenmek istiyorum ama cinselliği biraz garip ve pis buluyorum evet zevk veren bir şey olabilir libidom da çok düşük değil ama...

Dünyada sevismeyen cinsellik istemeyen insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz ama konu bu değil. Konu Cinsellik olmadan evlilik olur mu. Sevismeyecekse sex yapmayacaksa neden evlenilsin bunu konuşuyoruz
Bunu benim dememe çoğu kişi şasırabilir ama bu şeye benzedi kvdemin çocuk yapmicaksanız neden evleniyorsunuz sex olmadan evlilik olur kişilerin kendi tercihi ayrıca ne alaka kolelik sex bize bahsedilen birşeymiki sex olunca kolelikten çikalım sırf sex için evlenmek saçmaliktan başka birsey değil evlenmez istedigimle sex yaparim

Dünyada sevismeyen cinsellik istemeyen insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz ama konu bu değil. Konu Cinsellik olmadan evlilik olur mu. Sevismeyecekse sex yapmayacaksa neden evlenilsin bunu konuşuyoruz
Sevmek? Hayati paylaşmak? En ozelleri en derin ayrintilari paylasmak? Hayat arkadaşlığı? Evlilik demek seks demektir ne demek?

Sevismek icin evlenmek gerekmiyor, bunu gereklilik gibi gormek ucuncu dunya ulkelerinin ve fanatik dindar(hiristiyan,musevi,musluman vb.) kesimin dayatmasi sadece.

Sevisip seks yapmadan evlenen insanlara aseksuel deniyor ve bu insanlar var gayet de evliler ve mutlular, istediginiz kadar onaylamayip yok sayabilirsiniz, bu onlari ortadan kaldırmıyor.

Ev arkadasligiyla hayat arkadasligi bambaska seyler ve inanın bana bunun ayirdina varabilmek icin seks gerekmiyor. Aseksuel degilim ama empati kurmak da cok zor degil.

Cinsellik zaten garip ve biraz pis bir şey :) merak etme, işin içine girince garip kısmı da çekici geliyor insana. Şimdiden kendini doldurma gereksiz önyargılarla.
Erkek milleti de garip ve pis zaten. Madem garip ve pis şeylerden iğreniyorsun hic evlenme:))
Saka bir yana dediğimde doğruluk payı var. Erkeklerle yaşamayı kolaylaştıran bir yer yatakodasi. Onda da "istemezük" dersen o evden hayır gelmez. Çok istemiyorsan hiç evlenme. En azindna kafan rahat olur. Ama ille de anne olacağım diyorsan sana kotu bir haberim var, bebek dedigin garip ve pis bir şey. Hem de biraz pis değil . Ciddi ciddi pis. Sabah akşam kokulu kokulu siciyorlar,sen temizliyorsun. Bazen altını açıyorsun ,erkekse yüzüne işiyor. Biraz büyüyor, arabaya bütün bütün yediği yemekleri kusuyor,sen temizliyorsun falan
Garip kısmına deginmeyecegim bile:)

Hanımefendi önce bi konuyu okuyun sonra yazdığınız şeyleri tekrar okuyun isterseniz. İstesiginizle sex yapabilirsiniz bunu evliykende bekarken de yapabilirsiniz bizi hic ilgilendirmez ama bir gerçek var ki cinsellikten haz duymayan sex yapmayacak birinin evlenmesi kadar saçma bişey olamaz.. sex yapmayacaksa bir insan neden nikah kıyma ihtiyacı duyar

Farklı bir yoneliminiz olduğu aşikar. Sirf böyle olduğunuz için hayatin gerçeklerini yok sayamazsiniz. Zira cinsellik olmayan bir evliligi ailemahkemeleri dahi hakli boşanma gerekçesi olarak kabul ediyor. Siz biz onlar herkes istediği gibi yasayabilir. Ama kabul görmüş gerçekleri yok sayamazsiniz

İşte o nikahsızda olabiliyor imzaya ihtiyaç yok evlilik eşittir sex demek değildir sevdigin insanla yaşama istediğidir belkide

Sadece seks olmaz mesela çevre baskısı olabilir, tayin olabilir, çocuk isteği olabilir.

Oncelikle konu ben değilim. Ve anladigim kadariyla sizde yargic degilsiniz. Yani oyle seyler yazıyorsunuz ki neresinden tutayim bilemiyorum.

Iki insan sevismek, seks,cima,cinsel birliktelik vb. artik adi herneyse karsilikli rizayla,içlerinden gelmeyerek yasamadan da evli kalabikirler, bu evlilikte mutlu olabilirler. Bunu nasil kabul etmiyorsunuz anlamiyorum.

Hayat, toplumun kabul görmüş gerçeklerinden ibaret degil. Soruyu soran sevismesem de benim gibi hisseden biriyle evlenebilir miyim diyor, sizde seks yoksa evlenmeyin evlilik sekstir diyorsunuz. Bir suru aseksuel gruplar var, tanisma platformlari var.

İşte o nikahsızda olabiliyor imzaya ihtiyaç yok evlilik eşittir sex demek değildir sevdigin insanla yaşama istediğidir belkide
İstediğin insanla yaşamaya biz ev arkadaşlığı diyoruz ama nikah kıymaya kari-koca deniyor. Karı koca olmak için de sex gerekiyor. Evlilik eşittir sex demek değildir tabiki ama sexsiz evlilik eşittir ev arkadasliğidir yani evlilik değildir

Konuya yorum yapan hickimsenin yargıç olmadığı gibi bende değilim ve yorum yapma özgürlüğüne sahibim.. o bahsettiğiniz aseksuel gruplarin toplumun değer yargilarini zedelemek amacinda olduğu o kadar aşikar ki... Yillardan beri toplumumuzda saygin bir yeri olan temel aile yapisini tamamiyle değiştirme amaciyla yaptıkları bilinçli bir eylem bu.. yoksa aseksuel bir insanin neden evliliğe ihtiyaç duyduğunu hiç kimse aciklayamaz. Ev arkadaşlığı yapabilirler ama buna evlilik denebilmesi için belli ritüellere uymalari gerekiyor..

Iste bu dedikleriniz kadini aile yapisi ve kutsal anne, kutsal aile adi altinda somurmek, kullanmak icin uydurulmus en tehlikeli manipulatif ve pasif agresif esitsizlik gerekceleridir. Ama evet hukuki ve yasal haklar icin resmi nikah gerekiyor bence de.

Iki insan hayatini paylasacak, hayat arkadasi olacak ama sadece sevismiyorlar diye toplumsal aile yapisini mi bozacaklar?

Buna siz karar veremezsiniz ister evlenir ev arkadaşı gibi takililarlar ister evlenmez karı koca gibi takililarlar

Sizin sadece sevişmek diye kucumsediginiz heteroseksüellik sağlıklı bir aile yapisinin temelini oluşturuyor. İki insan hayatini gayet tabi paylaşabilir arkadaşlık kurabilir ayni evde yasayabilir ama nikah kıyıp biz evliyiz diyebilmesi için çok basitlestirdiginiz(!) Heteroseksüelliğin olmasi şart... İlk söylediğim şeyi dogruluyorsunuz tekrardan. Temel aile kavramini bozup degistirmek asıl niyetiniz. Sizin gibilere saygi duydukça siz hep daha fazlasını istiyorsunuz. Umuyorum ki bu toplum saygi duyduğumuz aile kavramini bozmaniza izin vermeyecektir. Daha fazla polemiğe girmek istemiyorum sizinle. Sabaha kadar da tartissak sizinle(!) bir sonuca varacagimiza inanmıyorum

Buna siz karar veremezsiniz ister evlenir ev arkadaşı gibi takililarlar ister evlenmez karı koca gibi takililarlar
Buna ben karar vermiyorum yıllardan süre gelmis toplum töre ve hukuk kuralları karar veriyor :) yazdığım şeylerin hepsinin altı hukuki beyanlarla doldurulabilir ama sizin yazdığınız şeylere siz karar veriyor gibisiniz :)

Dünyanın birçok yerinde evlenmek icin hetero olmaya gerek yok siz istemiyorsunuz diye de sadece heterolar evlencek diye birşey olmayacak neyseki

Hadi ben kocamla sevişmiyorum gelip beni boşandırsinlar bakalım hukukmuş bundan ben memnundam hukukun yapacağı hiç birşey yok sizin dediğiniz anca bir taraf bundan şikayet ederse yoksa sizin sikayet etmenizi kimse sallamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…