Evlenmeden önce bilmek istiyorum

Önce uslubunuza dikkat edin
Bu kadar ilmi bilgisi olanın üslup konuşma bilgisi de olur !!tabiki bilginiz varsa

Oraya isimler yazarak ben bilgiliyim falan mi demek istiyorsunuz onu da anlamadım

Evet bir peygamber hayatı insanlar için örnektir.
Fakat örnek verilecek yer vardır o mübareklerin isimlerinin geçmeyeceği yer vardır
Bu konu mesela

Ayrıca dini konular yasaktır.her türlü inanca sahip hatta inancı olmayan kişiler var
Böyle bir yerde örnek vererek bir peygamber hayatını dalga konusu yada oda öyle yaşadı öyle oldu diye gay denmesiyle bağlamak doğru değil

Mesela şuan ikimiz bu konuda yusuf peygamber için gereksiz tartışma yapıyoruz

Bunlara sebeb olmaya gerek yok
Konu bambaşka ve sizin örnek ne alaka
Isterseniz onu konuşalım bunu örnek vereyim denecek yer değil
Dini bölüm var konu açarsınız oraya yazarsınız yada konu içinde ilerleyen dini içerik olur yazarsınız bunu bazen hepimiz yapıyoruz bende yapıyorum zaman zaman dini bir şeyler yazıyorum bu yasak olmasina rağmen ama ortada bir şey yok
Yusuf peygamberi ve diğer peygamberlerin yazılacağı yer değil hoş değil
Yine söylüyorum erkek iffeti sadece kadına değil Kuran da nur süresine bakın: erkekler bakışını indirsin der Allah neden acaba ? Niye neden iffet sadece kadına mi Yusuf peygamberin iffeti sadece masal olsun diye mi anlatılmış kafatasimizin içinde bir organımız mevcut azıcık çalışınca gerçekleri görebiliyoruz tavsiye ederim

Hanfendi benim dedem müftü hala icra etmekte sadece Kuran okuyun anlayarak okuyun Kuranı yaşayın yaşatın hayata uygulayın emin olun iyi gelecek cahilliğe de birebir Allahını sözün en güzelini en güzel ornekleri vermiş almak isteyene

Dini içerik yasak dedikce devam ediyorsunuz Mune Mune konuyu aldı arkadaş bambaşka yere getirdi

Banane sizin dediniz den hafizsa kendine hafız yada dini nasıl yaşıyorsa kendine yaşıyor
durup durup konuya alakasız şeyler yazıyorsunuz
Polimige çeviriyorsunuz derdiniz nedir hayret

Cidden komiksiniz şimdi sizin dedenizin konuyla ne ilgisi var
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz
Bana tavsiye ettiğiniz o beyni keşke siz kullansaniz ve ne çirkin bir şey
Belki bende hafızım nerden biliyorsunuz alttan alttan kelime oyunları
Ayrıca kuran güzel konuşmaktan kalp kirmamaktan kul hakkindan nasil iyi insan olunucagindan bahseder
Insanları asalamamak ezmemek gerektiğinden de bahseder sizde onları okuyun
Yusuf peygamber hikaye diyen olmadı masal diyem olmadı ne alaka ya konu içine örnek verdiniz konuyla ne alakası var dedim
Verdiğiniz yusuf peygamberin ahlaki mesela ailesine karşı nasil iyi yurekli olduğundan bahseder adaletli olduğunda bahseder sadece iffetinden değil önce o alaycı kavgacı halinizi bi bırakın bence siz okuyun insanlarla nasıl iletişim kurulur belki anlarsınız

Yine söylüyorum erkek iffeti sadece kadına değil Kuran da nur süresine bakın: erkekler bakışını indirsin der Allah neden acaba ? Niye neden iffet sadece kadına mi Yusuf peygamberin iffeti sadece masal olsun diye mi anlatılmış kafatasimizin içinde bir organımız mevcut azıcık çalışınca gerçekleri görebiliyoruz tavsiye ederim

iffet sadece cinsellik yaşamamak değil, her türlü haramdan sakınmaktır değil mi? yani sevgili de olmayacak, elini de tutmayacak vs. iffeti sadece cinselliğe indirgemeyin. dine girerseniz zaten bir kadınla bir erkeğin başbaşa kalması da haram. dinin kuralları da sizin nefsinize göre esnemez. "bu kadarını yapabiliyorum"u kabul etmez. örnek verdiğiniz hz. yusuf bakışlarını bile sakınırdı. doğru yerden doğru kıyaslar yapın.

Evet boşandım. Şu an çok iyiyim, çok iyi hissediyorum. Hayatımda koca bir insan yükü kalktı. Çok yorulmuşum.Süreç neden bilmiyorum çok zor geçmedi, aramızda zaten fiziksel bir temas sarılma dahi kalmamıştı belkide bu yüzden…
Bazen insan neden bu kadar bekledim ki diye dahi düşünüyor. Sorduğunuz için teşekkür ederim:)
Çok mutlu oldum iyi olmanıza. Umarım daha da iyi olursunuz 🤗

Dinini yaşamaya çalışıyordur belki de. Muhafazakarlık bu değil demişsiniz ama ne olabilir başka. Evlenmeden böyle şeyler yaşamak istemez dinini yaşamaya çalışan bir insan. Çünkü onun inancına göre zinadır ve bunu yapmamaya özen gösterir.
Hanımefendi zinaya gelene kadar el ele tutuşmak birlikte gezmekte zina siz ne konusuyorsunuz acaba.

herkese merhabalar,

sevgilimle beş aydır birlikteyiz. ben 24 o 26 yaşında. kendisi dindar bir insan. namazını kılar, gerekli diğer ibadetlerini yerine getirmeye çalışır. ben öyle değilim, hayata bakış açımız bu anlamda biraz farklı ancak bu konuda pek sorun yaşamıyoruz, birbirimize saygı gösteriyoruz. yalnız bir konu dışında.. o da cinsellik. aslında sorun direkt olarak cinsellik de değil, iki partner arasında olabilecek bazı şeylerin eksikliğini hissediyorum ve acaba bir sorun mu var diye düşünüyorum. dün gece 6-7 ay sonra nişan yapabiliriz gibi konuşmalarımız olduğu için soru işaretlerim artmaya başladı.

öncelikle beş aydır birlikte olmamıza rağmen hiç öpüşmedik. el ele tutuşma, sarılma veya romantik sayılabilecek temaslarımız sürekli olur. ancak dudaktan öpüşme olmadı :)

bununla birlikte gerek yüz yüze gerek mesajlaşırken konuşmalarımız asla cinselliğe teğet geçecek durumda bile olmuyor. yine romantik konuşmalarımız var, daha erotik sayılabilecek ya da beni fiziksel anlamda istediğine dair konuları açmıyoruz. ben açmaya çalıştığımda da tersleniyorum. öyle düşünüyor ya da hissediyor olabilirsin ama benimle paylaşmanı istemiyorum o an içinde yaşa cevaplarını alıyorum. yani benim beklentim de sexting gibi bir şey değil, çok tarzım olan şeyler de değildir zaten. ancak bir ilişkide karşılıklı olması gereken o şehvet veya arzu yok. ne bileyim hiç mi çekim hissetmezsin mesela. yasaklı konular adeta. evet arkadaş gibi değiliz ama tam olarak her anlamda kendimi rahat da hissedemiyorum sanki. ilişkimizin üçüncü ayındayken bir gün buluşmuştuk, vedalaşırken yanak yanağa öpüştük, tam diğer yanağı öpecektim ki o da o an döndü karışık bir durum oluştu anlık ve neredeyse dudak teması olacaktı. o an kendini hızlıca çekti. hiç anlam veremedim ve sormadım ama garibime gitti.

tüm bu düşüncelerimi kendisine açtım. hem de farklı zamanlarda birkaç kere. cevabı hep hayat görüşüm bu şeklinde oldu. ben muhafazakar bir insanım, beni az çok tanıdın, elimden geldiğince bu hayatı yaşamaya çalışıyorum sence diğer türlüsünü istesem absürt olmaz mı yanıtlarını aldım. evet bunları söylemesi çok mantıklı, her defasında doğruluyorum ancak yine de nasıl bir iradesi var anlayamıyorum. yani mesele şu değil, ben illa cinsellik yaşansın demiyorum yukarıda bahsettiğim şeyler için böyle konuşuyor. e o zaman sevgilin de olmasın, el ele de tutuşmayalım görücü usülü birisiyle ol dediğimde de ben de bu kadarını yapabiliyorum, bunları yapıyorum diye devamını getirmek zorunda mıyım diyor. yine de emin olamıyorum. bir kere bile mi öyle bir işaret olmaz? bazen çok küçük bile olsa o yönde konuşmaya çekmeye çalışıyorum. onun sınırlarını çok aşmayacak derecede tabii. çünkü başka şekilde şüphelerim olsun istemiyorum. en son bunu konuştuğumda açıkça aseksüel misin diye sordum. önce evet dedi, ben de ciddi misin dedim. daha sonra evet sevgiliyken aseksüelim yanıtını aldım. sanki aseksüellik ilişki durumuna göre değişiyor :)) bir keresinde de libidom yok değil ama zamanı değil sevgiliyken bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum dedi. kısacası bırakın bu tarz hareketleri bu konuda yorum yapması gerektiğinde dahi ağzından kerpetenle laf alıyorum. artık konuyu açmayı da çok istemiyorum, içimden gelmiyor açıkçası. çünkü sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi suçlu hissetmeye başladım. ileride evleneceğim adamın cinselliğe dair fikirlerini bilmiyorum resmen.

soruma gelecek olursak.. burada okuduklarımdan ve çevremde duyduklarımdan ister istemez etkileniyorum. onu seviyorum ama ya gerçekten aseksüelse diye sormadan da edemiyorum ya cinselliğin nadiren olduğu bir evlilik yaşarsam? her şey kaldığı yerden devam ederse ve evlendiğimde de ittiren taraf ben olursam? çok alışılmışın dışında geliyor bana tüm bunlar. ben mi abartıyorum? ya ileride pişmanlık duyarsam? hiç bilmeden hiç konuşmadan olur mu bu tür şeyler sizce? ya da ben ne gibi taktiklerle en azından ağzından laf alabilirim, yoksa sonuna kadar saygı mı duymalıyım? hata yapmak istemiyorum.
Eşimde böyleydi konuşmazdı asla. Konuyu açsam merak ettiğim şeyler vardı sonuçta asla cebap vermez konuyu değişirdi ama öpüşme olabilir yani sen adım at ama yarım adım. Bunlardan korkma evlilik çok güzel bişey ❤️

bu kadar dikkat eden bir insan kendisi gibi birini bulması gerekir ve bu kadar uzatmamalı 3 ay sonra adını koymalı tutarsız geldi bana her yazılanlar ama herkes farklı bir insanoğlu

Gay olup göstermelik evlilik isteme ihtimali geldi benim aklıma ya da ben fesatım ! Ama muhafazakar ise aile çevre de öyledir zaten , muhtemelen göstermelik evlilik düşünüyor! Yani inancı belli olduğu İÇİN söylüyorum imam nikahına inanıyor dimi sonuçta imam nikahı kıyar öpüşür filan en azından yani :? Bence gay gibi

Hanımefendi zinaya gelene kadar el ele tutuşmak birlikte gezmekte zina siz ne konusuyorsunuz acaba.
El ele tutuşmak da zina, değil demiyorum. Ne konuştuğumu gayet iyi biliyorum. Tabiki onu da yapmaması lazım düşüncelerine göre. Ama yapmıyorsa beni ilgilendiren birşey de yok. Yanlışa da düşebilir insan bazen. Belki o yaptıklarından da pişmanlık duyuyordur.Bilemeyiz

Ne dindarlar var. Uçanı kaçanı affetmez. Birşeylerde sıkıntı var gibi

herkese merhabalar,

sevgilimle beş aydır birlikteyiz. ben 24 o 26 yaşında. kendisi dindar bir insan. namazını kılar, gerekli diğer ibadetlerini yerine getirmeye çalışır. ben öyle değilim, hayata bakış açımız bu anlamda biraz farklı ancak bu konuda pek sorun yaşamıyoruz, birbirimize saygı gösteriyoruz. yalnız bir konu dışında.. o da cinsellik. aslında sorun direkt olarak cinsellik de değil, iki partner arasında olabilecek bazı şeylerin eksikliğini hissediyorum ve acaba bir sorun mu var diye düşünüyorum. dün gece 6-7 ay sonra nişan yapabiliriz gibi konuşmalarımız olduğu için soru işaretlerim artmaya başladı.

öncelikle beş aydır birlikte olmamıza rağmen hiç öpüşmedik. el ele tutuşma, sarılma veya romantik sayılabilecek temaslarımız sürekli olur. ancak dudaktan öpüşme olmadı :)

bununla birlikte gerek yüz yüze gerek mesajlaşırken konuşmalarımız asla cinselliğe teğet geçecek durumda bile olmuyor. yine romantik konuşmalarımız var, daha erotik sayılabilecek ya da beni fiziksel anlamda istediğine dair konuları açmıyoruz. ben açmaya çalıştığımda da tersleniyorum. öyle düşünüyor ya da hissediyor olabilirsin ama benimle paylaşmanı istemiyorum o an içinde yaşa cevaplarını alıyorum. yani benim beklentim de sexting gibi bir şey değil, çok tarzım olan şeyler de değildir zaten. ancak bir ilişkide karşılıklı olması gereken o şehvet veya arzu yok. ne bileyim hiç mi çekim hissetmezsin mesela. yasaklı konular adeta. evet arkadaş gibi değiliz ama tam olarak her anlamda kendimi rahat da hissedemiyorum sanki. ilişkimizin üçüncü ayındayken bir gün buluşmuştuk, vedalaşırken yanak yanağa öpüştük, tam diğer yanağı öpecektim ki o da o an döndü karışık bir durum oluştu anlık ve neredeyse dudak teması olacaktı. o an kendini hızlıca çekti. hiç anlam veremedim ve sormadım ama garibime gitti.

tüm bu düşüncelerimi kendisine açtım. hem de farklı zamanlarda birkaç kere. cevabı hep hayat görüşüm bu şeklinde oldu. ben muhafazakar bir insanım, beni az çok tanıdın, elimden geldiğince bu hayatı yaşamaya çalışıyorum sence diğer türlüsünü istesem absürt olmaz mı yanıtlarını aldım. evet bunları söylemesi çok mantıklı, her defasında doğruluyorum ancak yine de nasıl bir iradesi var anlayamıyorum. yani mesele şu değil, ben illa cinsellik yaşansın demiyorum yukarıda bahsettiğim şeyler için böyle konuşuyor. e o zaman sevgilin de olmasın, el ele de tutuşmayalım görücü usülü birisiyle ol dediğimde de ben de bu kadarını yapabiliyorum, bunları yapıyorum diye devamını getirmek zorunda mıyım diyor. yine de emin olamıyorum. bir kere bile mi öyle bir işaret olmaz? bazen çok küçük bile olsa o yönde konuşmaya çekmeye çalışıyorum. onun sınırlarını çok aşmayacak derecede tabii. çünkü başka şekilde şüphelerim olsun istemiyorum. en son bunu konuştuğumda açıkça aseksüel misin diye sordum. önce evet dedi, ben de ciddi misin dedim. daha sonra evet sevgiliyken aseksüelim yanıtını aldım. sanki aseksüellik ilişki durumuna göre değişiyor :)) bir keresinde de libidom yok değil ama zamanı değil sevgiliyken bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum dedi. kısacası bırakın bu tarz hareketleri bu konuda yorum yapması gerektiğinde dahi ağzından kerpetenle laf alıyorum. artık konuyu açmayı da çok istemiyorum, içimden gelmiyor açıkçası. çünkü sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi suçlu hissetmeye başladım. ileride evleneceğim adamın cinselliğe dair fikirlerini bilmiyorum resmen.

soruma gelecek olursak.. burada okuduklarımdan ve çevremde duyduklarımdan ister istemez etkileniyorum. onu seviyorum ama ya gerçekten aseksüelse diye sormadan da edemiyorum ya cinselliğin nadiren olduğu bir evlilik yaşarsam? her şey kaldığı yerden devam ederse ve evlendiğimde de ittiren taraf ben olursam? çok alışılmışın dışında geliyor bana tüm bunlar. ben mi abartıyorum? ya ileride pişmanlık duyarsam? hiç bilmeden hiç konuşmadan olur mu bu tür şeyler sizce? ya da ben ne gibi taktiklerle en azından ağzından laf alabilirim, yoksa sonuna kadar saygı mı duymalıyım? hata yapmak istemiyorum.
Sevgilinizin aseksüel olmasından endişelenmeniz normal ama bu konuşup öğrenilebilecek bir şey. Gerçekten aseksüel olup olmadığını ona sorabilirsiniz, kişi kendinin aseksüel olup olmadığını bilir. Zaten aseksüellik toplumda az görülen bir şey.

İlişki içinde olduğunuz insanla bu konularda iletişim kurabiliyor olmanız gerekli, bu soruyu sorma nedeninizi ve kaygılarınızı o kişiye anlatmanız bu sitedekilere sormaktan daha çok işinize yarar. Yok erkek cinsellik ister, erkek şudur erkek budur, böyle değilse sorunludur gibi görüşler toplumumuzun kalıpyargıları ile ilgili problemler, gerçeği yansıtmak zorunda değiller. Yabancı erkeklere kalıpyargılar ile bakabilirsiniz ama sevgilinize böyle bakmanız iyi olmaz.

Bu konu zihninizde fazla yer kaplayıp büyümüş gibi geldi. Bir de sevgili iseniz partnerinizin tercihlerine saygı duymaya ihtiyacınız olduğunu düşündüm. Bu yazdılarınızı bir erkek yazsaydı daha farklı değerlendirilebilirdi, bir insan aşık olduğu kişi ile ilişkisinde sınırlar çizebilir, hepimizin sınırlarının olması sağlıklıdır. Buna "öpüşmüyorsan sevgili de yapma" demeyi saygısızlık olarak görüyorum ki sevgiliniz bu konuda da size açıklama yapmış o yüzden bence aseksüellik konusunda da iletişime açık olabilir. 5 ay o kadar da uzun bir süre değil, zamanla yakınlığınız da biçimlenebilir. Ama burada odaklanmanız gereken şey "Zamanla değişir" ya da "Aseksüel mi?" düşünceleri olmamalı. İletişim kurduktan sonra kendinize "Bu şekilde ilerleyen bir ilişki istiyor muyum?", "Bazı fiziksel yakınlaşmalar olmasa dahi bu adamla sevgili olmak istiyor muyum, onu sevip saygı duyuyor muyum?" diye sormanız sizin için daha iyi olur. Kendi kararlarınızı ancak kendiniz verebilirsiniz.

Bir de "arzulanmıyorum" gibi hissediyorsanız peşin söyleyeyim bu hisler genelde karşıdakinin bize bakışını değil bizim kendimize bakışımızı göstermeye meyillidir. İnsan bir gülüşten bile istendiğini hissedebilir ve istenmek sadece cinsellikle sınırlı değildir, daha büyük bir duygusal bağlılıktır.

Son düzenleme:
Benim bir erkek arkadaşım da anlattığıniz gibiydi.ama bu onun tercihi. Bu cinsellik istemiyor yada aseksuel diye kesin bir şey yok. Bu onun tercihi.eskiden evlilik öncesi cinsellik ayıp karsilanirdi, bir erkek bunu isterse sevmediği dusunulurdu. Belki de o da o kafada. Ben bu konuda konusmustum onunla."beni arzulamiyor musun?" Diye açıkça sormuştum.cok üzülmüştüm.bana cevabı şöyle oldu "kusura bakma ama ben seninle evlenmek istiyorum.seninle cinsellik yaşayarak sana kotulik yapamam.ya evlenemezsek o zaman sen ne olacaksın yada ben ölürsem?"demişti. Bu şekilde düşünen kadınlar değil sadece yani, erkekler de boyle düşünebiliyor. Siz ve erkek arkadaşınız farklisiniz. Bu farklılığa rağmen yürütmek istiyorsaniz saygı duymalisiniz. İstemiyorsanız ayrilmalisiniz.herkes birbirinin tercihine saygı duymali.kimse kimseyi tercihlerinden dolayı yaftalamamali. Evet gerçekten var evlilikten önce cinsellik iyasamak istemeyen erkekler var.tipki kadınlar gibi.

Yorumların hepsini okumadım ama konunun fake olduğunu hiç düşünmüyorum. Neden konu sahibinin linçlendiğini de anlamadım. Kadın sormuş cevap bulamamış gelmiş buraya yazmış o sebeple. Adamın tavrını normal karşıladım ileri gitmek istemiyor olabilir. Burada sorun bence bu değil, bırakın cinselliği hayat görüşlerinizin bile farklı olduğunun farkında mısınız? Bugün bundan sorun çıkıyor evlilikte kim bilir neler olacak? Bence yol yakınken vazgeçin bu işten. Erkeklere kıran girmedi. Kendinize uygun sizin gibi düşünen biriyle birlikte olun bence. Sonra pişman olmayın. Yani sert konuşmak istemiyorum ama adamın dini hassasiyetleri çok keskin gördüğünüz gibi. Yarın öbür gün daha kötü sorunlar olabilir sizin için.

Ayrıca herkes neden kadın sevişmeye takmış gibi yorumlamış. Bence konu sahibi bundan ziyade adamda bir istek arzu görmemiş. Sevişmeye veya ileri gitmeye karşı olabilir. Ama insan sevgilisiyle birlikteyken de bir içi pır pır eder. O duygu ona geçmemiş. Eğer öyle olsaydı, adam istiyorum tabi ki seni sende farkındasın ama ileri gidemem bana ters diyebilirdi. Konu sahibinin derdi sevişmek değil bence adamda herhangi bir kalp atışı veya arzu belirtisi hiç görmemesi… muhtemelen de doğru hissediyorsun sevgili konu sahibi, sezgilerine güven

X