Belli bir yaştan sonra en iyisi ayrı ev, gerek kalmasın tabiki de, konu açıldı diye yazıyorum.Ya yeni evliyim ya. Evimi gormek istiyolar. Kac kez soylediler gelmek istediklerini ben de zamani gelince davet edecegimi guzel bir dille acikladim amma icin icin de gucendiler sanirim. Halbuki ben babaevindeyken bile arkadaslarima iftar yemegi veren,layigiyla agirlayan biriydim amma buraya cagirmadim diye bi sitemkar oldular. Simdi de cagirdim,iptal ediyorum diyince ayip mi olacak bilemiyorum. Gerci evime cagirmasam 4.5 aydir bir ayarlayip bi kahve bile icmediler benle biyerlerde
Hayirlisi. Kiz olacaginin garantisi zaten yok. 3. De erkek olursa isin daha da zorlasicak. Bunlae buyudukce cok catisma yasarlar aralarinda. Kiz cocuk gibi olmaz yani. Kavgalari da cok siddetli olur ama dedigim gibi korunmuyorsaniz bence senin 3. De gelir yakin zamanda merak etme. Ilk cocuk olmadi mi zor oluyor da bintane doguranlarin sonradan da cocuk sahibi olmalari daha kolay
Haklisiniz kizlar. Ikimizin de evi olmakla birlikte bana bosanalim diyen bi adama ait bir mulk ve bu adam 1 haftadir gelip aam gibi ozur dilemedi. Kendisi de yarin evde mi oturuacak yoksa bugun yaptigi gibi defolup gidicek mi bilmiyorum. O evdeyken arkadaslarim gelirse de iyice yuzsuz dueumuna dusucem. Aslinda burda da durasim yok da babaevine gidemiyorum. Babam kalp hastasi. Diger kardesim de evlenip bosandi. Ben de gidersem cok kotu olucak. Mecbur burdayim simdilik surec tamamlanana kadar. Ayrilirsak da ayri ev tutucam.
Marjo olabilir cnm. Belki de astrolojik bir durumdur. Kanlı ay tutulmasi mi olmis yine. Bilmiyodum. Eger oyle ise bu etkiler tabi ruh halimizi
Haklisiniz kizlar. Ikimizin de evi olmakla birlikte bana bosanalim diyen bi adama ait bir mulk ve bu adam 1 haftadir gelip aam gibi ozur dilemedi. Kendisi de yarin evde mi oturuacak yoksa bugun yaptigi gibi defolup gidicek mi bilmiyorum. O evdeyken arkadaslarim gelirse de iyice yuzsuz dueumuna dusucem. Aslinda burda da durasim yok da babaevine gidemiyorum. Babam kalp hastasi. Diger kardesim de evlenip bosandi. Ben de gidersem cok kotu olucak. Mecbur burdayim simdilik surec tamamlanana kadar. Ayrilirsak da ayri ev tutucam.
Belli bir yaştan sonra en iyisi ayrı ev, gerek kalmasın tabiki de, konu açıldı diye yazıyorum.
Kız kardeşim de ayrılıp geldi diyorsun ya, (adam gibi adam da kalmadı ki herkesde bi doyumsuzluk, bi sorumsuzluk, bi ego, ihtiyacım yok havası, boşanmalar da doğal tabi bu durumda) işte insan her şeyi düşünüyor değil mi, bunların hepsi de baba evine geldi denecek falan diye bile çekinir bazen insan, bazen de ana babanın sözleri de kocayı aratmıyor, insan diyor ki bari kocamla kavga edince ertesi gün sarılır yatarım, unutulur.
Ama o evden çıktıktan sonra anne babanın sözü ağır gelir.
Tabi iki kizi da eglenip ayrilip gelmis. Onlae icin zaten zor. Bir de ele güne karsi daha da zor.Neden birden ayrilmayi dusunuyorsun? Bizim de evliligimizin ilk yillarinda bosanma sozu cok gecmistir maalesef. Ve maalesef bunu soyleyen de bendim cogu sefer. O ilk yillar o kadar cok kavga ediyorduk ki anlatamam. Aradan yillar gecince taslar yerine oturdu, simdi daha az kavga ediyoruz. Yani belki senede bir iki oluyordur.
Evlilik insan dogasina tamamen uyan bir muessese degil; cok zor bir is. Evlenmek kolay; evli kalmak icin ugrasacaksin: surekli bakim istiyor, check-up istiyor, renovasyon istiyor, bazen yikim arkasindan yapim gerektiriyor. Ama sonunda birbirinizi anlamaya calisirsaniz cok guzel birsey evli olmak. Guvende olmak, bir kisi ile birseyleri basarabilmek, anne-baba olmak...
Siz simdi cok sikintili bir surecten geciyorsunuz. Bizim iki cocugumuz olmasina ragmen cocuk denemesi yuzunden her ay kucuk capta bir kriz yasiyoruz. Sizin ki bizimkinden cok daha zor. Kendine zaman ver, esine zaman ver. Erkekler maalesef 12 yasindan sonra gelismiyorlar, sadece killaniyorlar. Ancak esin senden 20 yas buyuk olacak ki o zaman olgunluk derecesi seninki ile ayni olacak. O yuzden biraz cocukla konusur gibi yaklasman lazim. Bu sekilde evin icinde birbiriniz ile konusmadan yasayamazsiniz. Bence once esinle arani duzeltmeye bak.
AynenNeden birden ayrilmayi dusunuyorsun? Bizim de evliligimizin ilk yillarinda bosanma sozu cok gecmistir maalesef. Ve maalesef bunu soyleyen de bendim cogu sefer. O ilk yillar o kadar cok kavga ediyorduk ki anlatamam. Aradan yillar gecince taslar yerine oturdu, simdi daha az kavga ediyoruz. Yani belki senede bir iki oluyordur.
Evlilik insan dogasina tamamen uyan bir muessese degil; cok zor bir is. Evlenmek kolay; evli kalmak icin ugrasacaksin: surekli bakim istiyor, check-up istiyor, renovasyon istiyor, bazen yikim arkasindan yapim gerektiriyor. Ama sonunda birbirinizi anlamaya calisirsaniz cok guzel birsey evli olmak. Guvende olmak, bir kisi ile birseyleri basarabilmek, anne-baba olmak...
Siz simdi cok sikintili bir surecten geciyorsunuz. Bizim iki cocugumuz olmasina ragmen cocuk denemesi yuzunden her ay kucuk capta bir kriz yasiyoruz. Sizin ki bizimkinden cok daha zor. Kendine zaman ver, esine zaman ver. Erkekler maalesef 12 yasindan sonra gelismiyorlar, sadece killaniyorlar. Ancak esin senden 20 yas buyuk olacak ki o zaman olgunluk derecesi seninki ile ayni olacak. O yuzden biraz cocukla konusur gibi yaklasman lazim. Bu sekilde evin icinde birbiriniz ile konusmadan yasayamazsiniz. Bence once esinle arani duzeltmeye bak.
Yani.. isindedir gucundedir. Oyle hayirsiz adam degildir de iste. Sinirlendi mi cok kirici oluyor. Hakaret hamiz konusuyorYuva yikmak kolay da gerek var mi? Onu dusunmek lazim.. adam duzgun adam.mi bakmak lazim.. iletisim problemi cogu kiside mevcut.. ben konusularak cogu seyin cozulecegini dusunuyorum.. gerekirse yazin...birbirinize icinizi dokun... adam degmeyecek bir adam olmasa evlenmezdiniz diye dusunuyorum.cunku daha yeni evlisiniz... gecim daha kolay gercekten...
Seni alintilamamisim ama :)Yani.. isindedir gucundedir. Oyle hayirsiz adam degildir de iste. Sinirlendi mi cok kirici oluyor. Hakaret hamiz konusuyor
Yok zaten suan cocuk icin filan bir ugrasi yok. Yuzunu bile gormuyorum 1 haftadir dedigim gibi. Zaten dogru adam olduguna inanmiyorsa insan ondan cocuk da yapmamali tabi. Ben aile insani diye,ickisi sigarasi yok diye ve evinin sorumluluklarini da yerine getiriyor olmasina dayanarak baba da olabilecegini dusunuyordum amma su asamada cocuk mevzuu da askiya alindiSeni alintilamamisim ama :)
Sinirlenince maalesef biz olmuyoruz... ofke kontrolu onemli fakat biz de birbirimize edebiliyoruz sinir aninda. Buyuturduk eskiden hiic bir anlami yok.. gercek olan dusunceler onlar degil.. birbirinizi sectiginize gore birbirinize uyumlusunuz aslinda.. artilari gormek gerekiyor klasik olacak ama artilari fazla ise bebek dusunmeye devam edebilirsin aksi takdirde bebek icin ugrasman anlamini yitiriyor...
Evet malesef bize amazon kadinlik dustu.MASLOW evliliğin ilk aylarında oluyor öyle şeyler büyütmeyin. Ne kadar da birbirini tanısan da evlenince başka oluyor. Ilk aylarda bazen dediği bir kelimeye kirilirdim, o kırılırdı. Sonra sonra herkes birbirinin huyunu suyunu bilince neye kırıldığını bilip ona göre davranıyor.
Bir haftadır küs kalmak da iyi değil. Biz evlenmeden kavga da etsek küs uyumayalım diye söz verdik. Konuşulacak o mesele çözülecek ondan sonra. Ve hala gece 2 bile olsa en aşağı 1 saat konuşmadan uyumuyoruz. (Hatta beni üzme bak dil dökmek zorunda kalıyorsun diye espri yapiyorum) Ben araya soğukluk girerse sorun teşkil eder diye düşünüyorum. Ben hatalıysam bende özür dilerim. Hep erkek af dilesin diye beklemek yanlış bence. Zaten sen özür dileyince onda da alışkanlık başlıyor. O yüzden daha çok yenisiniz oturun konuşun, konuşarak çözersiniz küserek değil. Küstünüz en fazla barışırsınız mesele orda kalır. Ne bileyim yaa erkekleri biraz eğitmek gerekiyor, tatlı tatlı huyuna suyuna giderek. :) sen git barış, çocuk fikrinden de vazgeçme. :) Geç evlendigine göre belli ki seçmişsin (can09e 'nın dediği gibi) belli ki sana göre eşin. Geç bulduğumuz mutluluğu hemen kaybedelim mi. Bizim hayatımız belli ki mücadeleli olacak (evlilik için çocuk için ) o yüzden mutluyum için mücadele edeceksin. Git konuş ben sana ne yaptım da benle konuşmuyorsun de, üzüyormuyum seni de. (Beni üzüyorsun kırıyorsun deme ters söyle o idrak eder) meselelerimizi konuşarak çözelim de.
Ve burda da L lyly katiliyorum babaevinde anne babanın lafını çekeceğine kocanın lafını çek. Hiç değilse gün sonu mutlu uyursun :)
cnm,bizde malesef baslarda boyle sorunlar yasadik. ama zamanla oturuyor her sey. gecen yil catlatma ignesi oldgm gun bile kavga etti. oluruna bikrktm. annesi.ustume geldi bebek yapmiyorsun die soylendi falan. dedim biricik ogluna sor. 1 yildirda olmuo cocuk.simdi kopek.gibi pisman.Yok zaten suan cocuk icin filan bir ugrasi yok. Yuzunu bile gormuyorum 1 haftadir dedigim gibi. Zaten dogru adam olduguna inanmiyorsa insan ondan cocuk da yapmamali tabi. Ben aile insani diye,ickisi sigarasi yok diye ve evinin sorumluluklarini da yerine getiriyor olmasina dayanarak baba da olabilecegini dusunuyordum amma su asamada cocuk mevzuu da askiya alindi
Evet malesef bize amazon kadinlik dustu.
Ben de gecen catlatma ignesi yaptirmistim.kavga cikarmisti. Ne kadar uzuldum. Nasil agladim. Emegim nasil sa bosa gitmisticnm,bizde malesef baslarda boyle sorunlar yasadik. ama zamanla oturuyor her sey. gecen yil catlatma ignesi oldgm gun bile kavga etti. oluruna bikrktm. annesi.ustume geldi bebek yapmiyorsun die soylendi falan. dedim biricik ogluna sor. 1 yildirda olmuo cocuk.simdi kopek.gibi pisman.
aynen oyle oluo cnm. dua etmistim biliomusun ins bebek klmaz die. simdide allah vermio. sperm tahlilleri kotu gldi. simdi kopek.gibi pismanBen de gecen catlatma ignesi yaptirmistim.kavga cikarmisti. Ne kadar uzuldum. Nasil agladim. Emegim nasil sa bosa gitmisti
Evet cnm. Flo ben de bunu kullaniyorum. Dogru tahminleri var
Bizi uzuyorlar amma yanlarina da kalmiyor. Dönup doalsip kendilerini isirmis oliyolar.aynen oyle oluo cnm. dua etmistim biliomusun ins bebek klmaz die. simdide allah vermio. sperm tahlilleri kotu gldi. simdi kopek.gibi pisman
Evet cnm. Flo ben de bunu kullaniyorum. Dogru tahminleri var
Bizi uzuyorlar amma yanlarina da kalmiyor. Dönup doalsip kendilerini isirmis oliyolar.
Bu arada baristik biz :) ben gottim yanina. Hemen yelkenleri suya indirdi. Cok uzulmus,beni de ozlemis garibim. Uzuldum. Ben de ona kirici konusmuatum cunku. Ama regl oncesi ben bpyle gergin pluyprum napiym
En güzelini yaptın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?