• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Umarım bir dahaki ay güzel haberi alırsın canım. Negatif görmek can sıkıcı ama umutla devam etmek bize düşen..
Dualarınız için teşekkür ederim hepinize sanırım bu zamanlarda en çok sığınılan ve güç veren de bu oluyor. Bir gün olacağını biliyorum ve hayırlısı olsun istiyorum. Hüzünlensem de canım yansa da bir kader var ve onu yaşayacağız. Allah kısmet ederse benim de çocuklarım olacak, buna gönülden inanıyorum ben.

Tesekkur ederim cevabin icin :) Ben herseyden az da olsa yenilmesi taraftariyim. Cunku belirli bir besin grubunu tamamen hayatindan cikarman psikolojik rahatsizliklara kadar vardirabiliyor isin sonunu. Sabah yedigin iki dilim ekmegin, aksam 3 kasik pilavin kimseye bir zarari olmaz. Aksine B vitamini alirsin (hamilelik icin cok cok onemli), en onemlisi de kafan rahat olur, ruhun mutlu olur. Her sene bir diyet cikariyorlar, bu aralar dusuk karbonhidrat meshur, iki sene sonra dusuk protein populer olur.

Hasimato hastasiyim diyorsun, o ayri bir durum tabii. Gluteni tamamen hayatindan cikarman lazim o durumda. Zor bir durum, cok gecmis olsun. Ben de hasimato yok. Tiroid bezi az calisiyor normalden. Hasimato tamamen farkli birsey, senin de bilecegin gibi. Ilac kullaniyorum, butun degerlerim guzeldi en son. Dolayisiyla su anda tiroid problemim de yok.

Benim ekmekle, pilavla vs bir derdim yok. Zaten yesem de cok yemiyorum, sabah iki dilim yerim bana yeter. Benim en buyuk derdim tatli ve atistirmak sanirim. Bir ara basarip hayatimdan cikarmistim ama geri dondu yine. Sigarayi birakmis olmanin da etkisi var tabii. Yerine koyacak birsey ariyorsun aradan yillar gecse de. Bana kilo yapan atistirmaliklar. Kilo dedigim de 4-5 kg versem yetecek ama iste, motivasyonum cok dustu. Birsey yapasim gelmiyor.
Ben de öyle düşünüyorum.
Ayrıca eğer çölyak hastası değilseniz gluteni hayatınızdan çıkarmaya gerek yok, yani bence:)

Ben de hashimoto'yum glutenle ne ilgisi var anlayamadım?? Biri açıklasın.
Aslında haşimato ile direk ilgisi yok ama dolaylı olarak açıklaması şöyle:
Günümüz hastalıklarının hepsinin, ibs (irritabl bağırsak sendromu) ile ilgisi olduğu, ibs'nin de gluten tüketilmesi ile bağırsaklardaki tahriş sonucu oluştuğu söyleniyor ama ben bundan başka sebepler olabileceğine inanıyorum.

Telefonumdaki uygulama da sag olsun hatirlatti bugun basliyor didi. Baslangic tarihini takvime girmeyi unutma didi. Siz de ovulasyon ve regl takvimi kullaniyor musunuz? Hangi programi kullaniyorsunuz? Benimki gecen ay yumurtlama gununu tutturamadi diye bu ay dikkate almadim ama bu ay tam gunu tutturdu ve ben de o gunu kacirdim iyi mi :KK70:

Takvimim diye bi uygulama kullanıyorum ben 5 yıldır. 5 yıl önceki adet tarihlerimi bile görüyorum. :) Yumurtlama günlerimi de adet günlerimi de tutturuyo ama zaten düzenli regl olanınkini tutturamamak gerizekalılık olur. :)) Hangi günler ilişki olmuş, hangi ilaçları kullandın ekleyebiliyorsun.

Dualarınız için teşekkür ederim hepinize sanırım bu zamanlarda en çok sığınılan ve güç veren de bu oluyor. Bir gün olacağını biliyorum ve hayırlısı olsun istiyorum. Hüzünlensem de canım yansa da bir kader var ve onu yaşayacağız. Allah kısmet ederse benim de çocuklarım olacak, buna gönülden inanıyorum ben.

Elbette ki olacak. Sadece bu ay değilmiş. Belki de gelecek ay olacak. Ama olacak. Çünkü olmaması için bir sebep yok.

Tek tavsiyem herkese hamilelikler geçirmiş birisi olarak su: adet öncesi belirtilere aldanmayın. Sonra çok hayalkirikligi yaratıyor. İnanın belirtiler 5. ya da 6.haftadan sonra başlıyor. Sadece adetinizin gecikmesini bekleyin. Adet belirtileri ile neredeyse aynı maalesef gebelik belirtileri.

MASLOW MASLOW

Screenshot_20190125-214739.png

Tanisma randevusu da ucretli miymis acaba...
O benim de aklima geldi zamanimiz da kisitli oldugundan gittigimizde her seye bakilir diye dusunuyoruz sanirim..
Hayirlisi bakalim da kiza sinirlenip pire icin yorgan yakmis olma:)

Özellikle tanışma randevusu ücretli. En çok vakti o zaman ayırıyolar çünkü. Hikayeyi dinleme, önceki testlere bakma, genel muayene, istenen testler. :)

Elbette ki olacak. Sadece bu ay değilmiş. Belki de gelecek ay olacak. Ama olacak. Çünkü olmaması için bir sebep yok.

Tek tavsiyem herkese hamilelikler geçirmiş birisi olarak su: adet öncesi belirtilere aldanmayın. Sonra çok hayalkirikligi yaratıyor. İnanın belirtiler 5. ya da 6.haftadan sonra başlıyor. Sadece adetinizin gecikmesini bekleyin. Adet belirtileri ile neredeyse aynı maalesef gebelik belirtileri.
Gerçekten öyle, sadece bu rahimdeki his başkaydı bu ay.

Hamile kalma konusuna yeni bir boyut getireyim. Ben bazı kristalleri çok seviyorum: Aytasi, beyaz ve pembe kvars.

Kristallerin iyileştirici özellikleri konusunda biraz şüpheliyim ama denemek isteyen varsa aşağıdaki üç taşin hamile kalmayı çok kolaylaştırdığı söyleniyor. İlkinin Türkçesi'ni bilmiyorum:

Unakite
Carnelian (Akik)
Moonstone (aytasi)

Denemek isterseniz yataginizin altına koyacaksınız :)

Hamile kalma konusuna yeni bir boyut getireyim. Ben bazı kristalleri çok seviyorum: Aytasi, beyaz ve pembe kvars.

Kristallerin iyileştirici özellikleri konusunda biraz şüpheliyim ama denemek isteyen varsa aşağıdaki üç taşin hamile kalmayı çok kolaylaştırdığı söyleniyor. İlkinin Türkçesi'ni bilmiyorum:

Unakite
Carnelian (Akik)
Moonstone (aytasi)

Denemek isterseniz yataginizin altına koyacaksınız :)

Aklıma çok acayip şeyler geliyo tövbe estağ. :)) :KK45::oops:

Marjo Marjo kuzum da ananesindeydi aldik aman Allahim burnumuzdan getiriyor... uyur insallah... bugun de cuma yorgunum...
MASLOW MASLOW bende takvimim uyg. kullaniyorum..gecen sene marttan beri. flo mu kullansam..

Özellikle tanışma randevusu ücretli. En çok vakti o zaman ayırıyolar çünkü. Hikayeyi dinleme, önceki testlere bakma, genel muayene, istenen testler. :)
Valla bende bi iyi bir jinekologa gorunsem diye dusunuyorum.. evlendigim ilk zamanlar ozel gitmistim.. sorunlar vardi.. sonrasinda karisik oldu.. yari dogumevi yari ozel muayene oldu... su durumda iyi bir goz gorse iyi olur.

Marjo Marjo kuzum da ananesindeydi aldik aman Allahim burnumuzdan getiriyor... uyur insallah... bugun de cuma yorgunum...
MASLOW MASLOW bende takvimim uyg. kullaniyorum..gecen sene marttan beri. flo mu kullansam..
Ben telefonumda not defterime yazıyorum 2 yıldır, herşeyi yazıyorum o ay neler hissettim vs. Çünkü bir ara bende sendrom vardı. Ve psikolojim alt üst oluyordu panik atak geçirecek gibi oluyordum hatta. Hormonlar vücutta herşeyi kontrol ediyorlar...

Ben de dedim kimse beni tinlamadi diye :D evet ben flo kullaniyorum. Baya memnun kaldim. Bu ay flo'yu dinleseydim yumurtlama günunden bi onceki gece bebek calismasi yapicaktim. Malesef ki kacirdim. Cuma sabah isyerinde anladim ki ovulasyon gerceklesti. Neyse uzun hikaye.
Aksam da eve geldim hickira hickira agladim. Asiri usume, hafif kan derken gelmeye basladi misafir. Kendimi oyle bi kasmışim ki bacaklarim agriyor. Regl olucagimi biliyodum. Belirtiler o yondeydi amma her ay ayni sey. Bi turlu su umutlanma isini bitiremiuorum. Eminim hepimiz muradimiza ericez hayirlisi ile amma benim her ay umitlenip o umidin kirilmasi cok can sıkıci. Iste boyle canlar.
Simdi ise keyfim daha iyi sukur. O kani ilk gordugumdeki kriz gecti. Kızım dizisi de basladi. Bi tarhana corbasi yaptim sicak sicak ictim. Cok sukur iyi hissediyorum

dicilek dicilek Marjo Marjo caniniz sagolsun... subatta insallahhh..
Benim içimden bir ses bana Mart ayında hamile kalacağımı söylüyor bir iki aydır :) Mart kedisi olacağım sanırım ama ben yaz annesi olmayı tercih ederim herhalde. Yazın bebeğinizi pusete koyup Türkiye'de bulabileceğiniz son yeşilliklerin dibine gidip kendinizi doğada hissetmeye çalışabilirsiniz :)))

Bebeğiniz biraz güneş görür, siz de daha iyi hissedersiniz eve tıkılmazsınız. Arada arabaya atar bebeğimizi göl kıyılarına götürürüz babasıyla belki de. Hep birlikte piknik yaparız.

Çocuk dünyayı neşeyle karşılar :) Ne güzel olur değil mi? Mart gibi hamile kalırsam Aralıkta doğuyor o zaman 4 aylıkken Nisan'da gelir bahar aylarında çıkarız dışarıya o da olur :) Ben kocaman şapkalarımdan birisini giyerim, bebeğim de kendisine uygun minik bir şapka takar, Onunla birlikte çiğdemlerin çıkışına şahit oluruz. Doğanın her zaman canlandığını ve doğa'nın da bir anne olduğunu görür tekrar ümitleniriz dünya ve insanlar için.

Çok güzel günler gelecek hissediyorum. Biraz zaman.

Back