İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Yumurtası az olanlara gonalf olmuyor sanki. Protokolünü iyice sor araştır. Çok hassas bu tüp bebek. Benim doktor tek yumurta ile opu yaptı. O da opudan sonra elimizde patladı. Aşılama yapalım demedi bile.
Ben de tedaviye başlamadan önceki ayda 8 yumurta görmüştü. O zaman baktığı için tüp bebek tedavisinde adetin 2. Gün sadece kan verdim ultrason istemedi. O nedenle kaç yumurta ile başladık bilmiyorum tedaviye. Bu ay muhtemelen 2. Gün ultrason da ister. Yarın muhtemelen belli olacak. Bende diğerleri buna yetişemez olgun yumurta var değerlendirelim dedi. tek yumurta ile tüp bebeğe gitmek yerine aşılamayı tercih etti. Ama sonuçta benim de negatif oldu.

Olsun gene de opu ücreti odememissindir. Aşılama daha uygun sonuçta. Keşke 8 yumurta gördüğünde başlasaydın. Cok daha iyi olurdu. Burda arkadaşlar her ay yumurta sayısı aynı olamayabilir diyorlar. Yumurta sayın iyi olunca başla az yumurta riskli. Insallah hic gerek kalmaz normal olur herkesin.

adetin ikinci günü kan testi ile hormonlara ve ultrasonda da yumurta sayısına bakıyorlar aslında. Doktor sonuçları değerlendirip dozu belirliyor ve ilaca 3. Gün başlatıyorlar. ama doktorum baktığı zaman 150 dozla başlarsın demişti ve kan testinden sonra da 150 dozla başlattı. Ama bunlar Kasım’da olduğu için bu kez muhtemelen 2. Gün ultrason da olacak bakalım.

Annem 47 yasinda girdi menopoza o zmn o hesapla 2.5 senem var daha ...
Ananem 55inde teyzem 52sinde girdi... bakalim ben ne zaman kesilcem..
Teyzemi de katiyorum ucumuzde de tiroid sorunu oldu.. onlar ilac kullaniyor benimkini ameliyattan sonra kestiler...

Sen de benzer yaşlarda gireceksin belki de ama kaliteli yumurta olmadan adet oluyor demek son yıllarda. Benim annem 42 yaşında miyom ameliyatı ile menapoza girdiği için teyzemi referans alayım dedim.O da tam hatırlamıyor sanırım. Çünkü çok düşündükten sonra 47 dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum. O kadar düşündü ki şüphede kaldım :)
Şu an troid değerlerin normal değil mi? Bizde de aynı durum var.. anneannem ve annemden sonra bende de troid var. Nodül yok ılaçla kontrol altında.

Degerlerim normal arada bir baktiriyorum.. bende nodul vardi 21imde ameliyat oldum.. ilaca gerek gorulmedi dogal olarak..senin ekstra bir uc yilin daha var.. bana dr tanidigim 45ine kadar yolun var dedi.. guveniyorum napim:)

Degerlerim normal arada bir baktiriyorum.. bende nodul vardi 21imde ameliyat oldum.. ilaca gerek gorulmedi dogal olarak..senin ekstra bir uc yilin daha var.. bana dr tanidigim 45ine kadar yolun var dedi.. guveniyorum napim:)
Güveneceksin tabiki sonuçta mantıksız bir şey de değil söylediği hem doktordan iyi bilecek değiliz ya :)

Ben de de nodulvar. Iki.doktor da ne ilac dedi ne ameliyat. Nasil is bu. Aklim karisti simdi

Ben de de nodulvar. Iki.doktor da ne ilac dedi ne ameliyat. Nasil is bu. Aklim karisti simdi
Modüllerin boyutu ne kadar? Küçükse takip etmek istiyor olabilirler. Troid değerleri nasıl bir de. Herşey yolunda ise ilaç vermemiş olabilirler. Bende az çalıştığı için nodül olmasa da ilaç kullanıyorum.

Kuzum 1 uzman 3 prof gordu...4ude ameliyat dedi igneli biyopsi sintigrafi hepsi yapildi... tek noduldu benimki soguk nodul.. seninkinde ilaca da ameliyata da gerek yokmus demkki.. kafa karistirmaya gerek yok.. tek doktor mu gordu?

Tsh 0di benim 7 ay ilac kullandim odurumda ameliyat olmaz dediler.. tsh yukseltip ameliyat ettiler..

Kuzum 1 uzman 3 prof gordu...4ude ameliyat dedi igneli biyopsi sintigrafi hepsi yapildi... tek noduldu benimki soguk nodul.. seninkinde ilaca da ameliyata da gerek yokmus demkki.. kafa karistirmaya gerek yok.. tek doktor mu gordu?
Nodlueein boyutlari 2×1.7 mm ve 2×1.2 mm 2.5×1.5 sagda da 2.6×1.4 2.3×1.2 mm ve 4.8×2.7 mm
Hayir sizin doktorlar degil de acaba benim doktorlae mi yaniliyor onu anlayamiyorum

Daha dogrusu oyaliyorlar mi acaba beni.
doktorundan emin degilsen baska bir doktora gidip ikinci bir gorus al istersen. ben dedigim gibi ilac kullaniyorum ama bunun bebek istemekle ilgisi yok 10 senedir kullaniyorum. bugun biraksam tsh kimbilir kac olur

doktorundan emin degilsen baska bir doktora gidip ikinci bir gorus al istersen. ben dedigim gibi ilac kullaniyorum ama bunun bebek istemekle ilgisi yok 10 senedir kullaniyorum. bugun biraksam tsh kimbilir kac olur
Nodül olması sıkıntı değil. Nodülün şeklini değiştirmeye baslaması tehlikeli.

Ya gittigim jkinci doktora uzattim sonuclari. He troid ultrasonu,bakmama gerek yok dedi. Ne bicim is bu boyle. Onemliyse niye uzerinde durmadi bunlar

benim taa ortaokulda yaptırdığım amalgam dolgular var. Ama yumurtlamada sorun yok benim. Kimisinde etkisi var demekki. Bünyeye göre değişiyor herşey sanki.

Annem en küçük kardeşimi 44 yaşında doğurduğuna göre 50 gibi menopoza girmiştir en erken. 4 yılım var daha:)) Yarın anneme sorayım tam yaşını. Ama ilk doktor muayenesinde ooo sizde doğurganlık genetik galiba demişti 12-13 yumurta görünce. Daha amh ölçülmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…