İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

benim taa ortaokulda yaptırdığım amalgam dolgular var. Ama yumurtlamada sorun yok benim. Kimisinde etkisi var demekki. Bünyeye göre değişiyor herşey sanki.
Bilemiycem. Bi yerde okudum ama baktim da benim agzimda amalgam.dolgu yok. Daha once yaptirdiklarim zamanla degisti. Kimi dolgu olmus. Kimi kaplama. Dislerim oyle sagliksiz ki ben bile takip edemiyorum
Ooo maşallah. Ne guzel ya. Senin vae miydi cocuk. Yoksa ilk cocuk icin mi deniyorsun

Yok, nisanda evliliğimizin 2. yılı olacak. 1 yıldır başladık çocuk çalışmalarına. Bu ay gebelik gerçekleşmezse, Şubat ayında aşılama deneyeceğiz.

Yok, nisanda evliliğimizin 2. yılı olacak. 1 yıldır başladık çocuk çalışmalarına. Bu ay gebelik gerçekleşmezse, Şubat ayında aşılama deneyeceğiz.
Hayirlisi inşallah. allah emeginin karsiligini versin.
Benim bu ay da olmadi anlasilan arkadaslar. Aksam su kendini kendini muayene isini denedim. Belli ki hamilelik yok. Yuzumde de bi meymenetsizlik var bugun. Belli ki aylik misafir bugun gelecek. Onceden ne korkardim arada biraz gecikse menopoza girmeyeyim aman diye. Simdi bi gecikse havalara ucacagim da bakalim. Daha da yeni evliyim, anca alisir vucut evlilige vs.

Telefonumdaki uygulama da sag olsun hatirlatti bugun basliyor didi. Baslangic tarihini takvime girmeyi unutma didi. Siz de ovulasyon ve regl takvimi kullaniyor musunuz? Hangi programi kullaniyorsunuz? Benimki gecen ay yumurtlama gununu tutturamadi diye bu ay dikkate almadim ama bu ay tam gunu tutturdu ve ben de o gunu kacirdim iyi mi

panic_attack bana tavsiye ettiğin doktorun muayenehanesini aradım hayatımda gördüğüm en tahammülsüz asistanla çalışıyor. Oraya gideceğimden şuphe duyuyorum. Prof. Dr. Kutay Biberoğlu. Yine de teşekkürler tavsiyen için.

Adet görürsek belli günde gidip belli hormon baktırmak vs gerekliya.

Ne zaman geleyim diye soracaktım doktora, doktor kendi hastası olmayanlarla görüşmüyor dedi önce.
Gelmeden bilgi almak istemiştim dedim.
Bana sorun dedi.
Anlattım derdimi
Biz adet döneminde ilk günlerde öyle incelemeler yapmayı uygun bulmuyoruz dedi (olabilir burada sorun yok) ilk muayene de doktor karar verir neler yapılacağına telefonda söyleyemeyiz dedi.
En son başka birşey var mıydı? dedi sıkılmış bir sesle.
Ben de yok teşekkür ederim dedim. Kapadım....

Tanisma randevusu da ucretli miymis acaba...
O benim de aklima geldi zamanimiz da kisitli oldugundan gittigimizde her seye bakilir diye dusunuyoruz sanirim..
Hayirlisi bakalim da kiza sinirlenip pire icin yorgan yakmis olma:)

Tanisma randevusu da ucretli miymis acaba...
O benim de aklima geldi zamanimiz da kisitli oldugundan gittigimizde her seye bakilir diye dusunuyoruz sanirim..
Hayirlisi bakalim da kiza sinirlenip pire icin yorgan yakmis olma:)
Tanışma randevusu nedir? Öyle birşey mi var? Telefonda görüşemiyorlarsa tanışma elbette paralıdır diye düşünüyorum öyle birşey varsa yani.

Zaman kısıtından ziyade bu işlerin yapılacağı belli zaman ve günler var, yaya yaya yapamayız işimiz gücümüz de var bir yandan.

Bir gün kendimi anlatmaya gittim, bir gün ona bakıldı, test istedi diyelim bir gün teste gittik, sonra onları toparla geri git... Etti mi 4 gün! Biz ne zaman işe gideceğiz? Bence ayıp ayrıca.

yani ilk görüşme ücretsiz olabilir mi acaba bilmiyorum da... olur ya diş ilk muayene ücretsiz işlem yapılırsa onun ücreti alınır...
öyle ama bunların hepsi bir süreç işte günler gidebiliyor... doktora güveniyorsak göze alıp gidilecek..
hayırlısı bakalım..

haklısın, hayırlısı.

Tesekkur ederim cevabin icin :) Ben herseyden az da olsa yenilmesi taraftariyim. Cunku belirli bir besin grubunu tamamen hayatindan cikarman psikolojik rahatsizliklara kadar vardirabiliyor isin sonunu. Sabah yedigin iki dilim ekmegin, aksam 3 kasik pilavin kimseye bir zarari olmaz. Aksine B vitamini alirsin (hamilelik icin cok cok onemli), en onemlisi de kafan rahat olur, ruhun mutlu olur. Her sene bir diyet cikariyorlar, bu aralar dusuk karbonhidrat meshur, iki sene sonra dusuk protein populer olur.

Hasimato hastasiyim diyorsun, o ayri bir durum tabii. Gluteni tamamen hayatindan cikarman lazim o durumda. Zor bir durum, cok gecmis olsun. Ben de hasimato yok. Tiroid bezi az calisiyor normalden. Hasimato tamamen farkli birsey, senin de bilecegin gibi. Ilac kullaniyorum, butun degerlerim guzeldi en son. Dolayisiyla su anda tiroid problemim de yok.

Benim ekmekle, pilavla vs bir derdim yok. Zaten yesem de cok yemiyorum, sabah iki dilim yerim bana yeter. Benim en buyuk derdim tatli ve atistirmak sanirim. Bir ara basarip hayatimdan cikarmistim ama geri dondu yine. Sigarayi birakmis olmanin da etkisi var tabii. Yerine koyacak birsey ariyorsun aradan yillar gecse de. Bana kilo yapan atistirmaliklar. Kilo dedigim de 4-5 kg versem yetecek ama iste, motivasyonum cok dustu. Birsey yapasim gelmiyor.

AMH ve diğer testlerle ilgili bir makale paylaşmak istiyorum.
https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2656811

Question Is diminished ovarian reserve, as measured by low antimüllerian hormone (AMH), associated with infertility among women of late reproductive age?

Findings In this time-to-pregnancy cohort study of women aged 30 to 44 years without a history of infertility, women with a low AMH value had an 84% predicted cumulative probability of conception by 12 cycles of pregnancy attempt compared with 75% in women with a normal AMH value, a nonsignificant difference.

Meaning Among women attempting to conceive naturally, diminished ovarian reserve was not associated with infertility; women should be cautioned against using AMH levels to assess their current fertility.

Ben de hashimoto'yum glutenle ne ilgisi var anlayamadım?? Biri açıklasın.

Amh ile kısıtlanmıyor gebe kalamamak evet..

Eee o zaman? Neyin derdini yaşıyoruz biz anlamıyorum ki.
biraz fazla üstüne düşmek çook dikkat etmek... biraz salmak gerekiyor kanımca
marjoya o konuda katılıyorum vücudun her şeye ihtiyacı var.. her şeyden azar azar...
plan yapmak ters tepiyor... aslında olağan akışa bırakılabilinse... yani benim önerim bu yönde..
tabi herkes farklı yaşam tarzı farklı...
kimse bana sigarayı bıraktığımda bebeğimin olacağının garantisini veremez.. benim size sağlıklı besleniyorsunuz dikkat ediyorsunuz değerleriniz normal, sizin bebikiniz olur garantisini veremeyeceğim gibi..

Rica ederim. Paraya doymuş olabilirler :))

herkese merhabalar
muhtemelen gelecek hafta baslayacak tup bebek tedavisi icin ilaclarimi aldim geldim. sali regl olmayi bekliyorum. bazen bir iki gun one arkaya da kayiyor ama herhalde carsamba kan verip, ultrason kontorlu olur, sonuclara gore de persembe baslarim muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…