• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

selam kizlar
burada yas sınırı kac acaba ? dogal yolla denemesem de yaşım buraya uygun bence :) 37 yasindayim. tup bebek tedavisi ile hamile kalmayi istiyorum.
Yas sınıri ne derken? Ileri yasta hamile kalmaya calisanlar toplastik iste :) 37 yas da ileri oldugundan bizdensiniz :) ben de 37 yasindayim. Aramiza hosgeldiniz

Selam canim.. Allah emeklerini zayi etmesin. Denedin mi daha once? Normal yolla neden olmuyor?
2015 te miyom ameliyatı oldum rahim içinden polip ve miyom alındı 2017 gibi denemeye başladık Aralık 2017 de sol kanalım alındı ilk ameliyata bağlı iltihap gelişmiş kanalı bozmuş. O zamana kadar olma nedeni buydu sonrasında doktor 6 ay deneyin demişti. Bundan sonraki kısmı sebepsiz.. Olmayınca Eylül gibi kontrole gittim tekrar. tek kanalım olduğu için direk tüp bebek tedavisine başlandı Kasım ayında. Ama bir tane yumurta diğerlerine göre hızlı gelişti. Diğerleri bu vitaminli yumurtayı yakalayamayacak boşa gitmesin şansımızı deneyelim dedi doktorum ve tüp bebek tedavisini bırakıp aşılama yaptı.sonuç negatif oldu. Şimdi adetle birlikte haftaya yeni tüp bebek tedavisi başlayacak sanırım. Sanırım diyorum çünkü henüz tedavi planım ve ilaçlarım belli değil yarın netleşecek muhtemelen.

2015 te miyom ameliyatı oldum rahim içinden polip ve miyom alındı 2017 gibi denemeye başladık Aralık 2017 de sol kanalım alındı ilk ameliyata bağlı iltihap gelişmiş kanalı bozmuş. O zamana kadar olma nedeni buydu sonrasında doktor 6 ay deneyin demişti. Bundan sonraki kısmı sebepsiz.. Olmayınca Eylül gibi kontrole gittim tekrar. tek kanalım olduğu için direk tüp bebek tedavisine başlandı Kasım ayında. Ama bir tane yumurta diğerlerine göre hızlı gelişti. Diğerleri bu vitaminli yumurtayı yakalayamayacak boşa gitmesin şansımızı deneyelim dedi doktorum ve tüp bebek tedavisini bırakıp aşılama yaptı.sonuç negatif oldu. Şimdi adetle birlikte haftaya yeni tüp bebek tedavisi başlayacak sanırım. Sanırım diyorum çünkü henüz tedavi planım ve ilaçlarım belli değil yarın netleşecek muhtemelen.
Gecmis olsun hepsine.. tek tuple de kaliniyor ama yas da gecmeden onume bakiyim istiyorsun tabi.. insallah guzel haberlerle gel.

Yas sınıri ne derken? Ileri yasta hamile kalmaya calisanlar toplastik iste :) 37 yas da ileri oldugundan bizdensiniz :) ben de 37 yasindayim. Aramiza hosgeldiniz
Hoşbulduk canım.. beraber güzel haberler alırız umarım.Ben yurt dışında yaşıyorum yazın Türkiye’ye gelince oradaki doktorum amh testi yapalım dedi. Aldım sonucu buradaki doktoruma gösterdim. Bunu neden yaptırdın ki daha gençsin dedi, hiç ilgilenmedi. Sağolsun buradaki doktorum bana 27 hissettiriyor :)

Hoşbulduk canım.. beraber güzel haberler alırız umarım.Ben yurt dışında yaşıyorum yazın Türkiye’ye gelince oradaki doktorum amh testi yapalım dedi. Aldım sonucu buradaki doktoruma gösterdim. Bunu neden yaptırdın ki daha gençsin dedi, hiç ilgilenmedi. Sağolsun buradaki doktorum bana 27 hissettiriyor :)
Marjo Marjo da ayni seyi soyler ayhhh biz niye boyleyiz yaa.. hemen umit kirmalar bi seyler...

Gecmis olsun hepsine.. tek tuple de kaliniyor ama yas da gecmeden onume bakiyim istiyorsun tabi.. insallah guzel haberlerle gel.
Evet tek tüple de kalındığı için yaklaşık 9 ay bekledi zAten doktorum. Sonuçta da ama o nedenle ama bu nedenle şu ana kadar olmadı artık yumurta kalitesi bozulmadan tüp bebeğe başlayalım oldu. Tek kanal olduğu için de diğer yöntemlerde vakit kaybetmeyelim dediler. Böylece başlamış olduk.

Aaaa maşallah. Ben de h.sonu bir doktora gittim. Yasimi duyunca dedi ki test yaptirmana bile gerek olmadan zaten ben soylerdim sana amj dusuk oldugunu diye :) burdakiler de bizi depresykna sokuyolar.
Tup bebek bana da tavsiye edildi doktorlar tarafindan. Bakalim artik yavastan tup bebek denemesine basliycaz gibi biz de.
Hayirlisi olsun senin de insallah ilk denemede tutar da yavrunu kucagina alirsin. Insallah yakinda buralar hep bebiş dolacak

Ilk amh degerime baktilar daha sonra diger hormonlara.amh 6.72 cikinca bende cok arastirdim kesin pkoyum dedim.ama doktor gayet guzel dedi sadece amh icin.baska bi topiktede arkadas lh orani fshin 2 kati olursa pko oluyo gibi bisey dedi.bilemiyorum wger pko isemde bisey desede ona göre bi tedavi uygulasa dr.prolaktin yuksekligi var dedi sadece.adetlerimde düzenli aslinda.
Sonuçta prolaktine bakan doktor bu değerleri atlayacak değil. Bir sorun görmediyse yoktur. Umarım bir an önce güzel haber alırsın.

Evet tek tüple de kalındığı için yaklaşık 9 ay bekledi zAten doktorum. Sonuçta da ama o nedenle ama bu nedenle şu ana kadar olmadı artık yumurta kalitesi bozulmadan tüp bebeğe başlayalım oldu. Tek kanal olduğu için de diğer yöntemlerde vakit kaybetmeyelim dediler. Böylece başlamış olduk.
Tek tup tamamen mi tikali? Ben de de sag tarafta yapisiklik var. Cok ileri duzeyde degil amma var neticede

Bende dogal yolla diye diye tup bebegi de kacircam galiba:)

Aaaa maşallah. Ben de h.sonu bir doktora gittim. Yasimi duyunca dedi ki test yaptirmana bile gerek olmadan zaten ben soylerdim sana amj dusuk oldugunu diye :) burdakiler de bizi depresykna sokuyolar.
Tup bebek bana da tavsiye edildi doktorlar tarafindan. Bakalim artik yavastan tup bebek denemesine basliycaz gibi biz de.
Hayirlisi olsun senin de insallah ilk denemede tutar da yavrunu kucagina alirsin. Insallah yakinda buralar hep bebiş dolacak
Ya yaklaşımlar farklı gerçekten. Bir çok tedavide farklı üstelik sadece bebek sahibi olmakla da ilgili değil. İki senedir buradayım hala şaşırmalarım bitmedi :) İlk denemede tutmadı bu arada. tüp bebek görünümlü aşılama oldu ilk tedavim :) iğnelere başladım 4. Gün kontrolde bir tane yumurtam çok gelişti diğerleri ona yetişemez diye doktor aşılama yapalım dedi. 4 günlük tüp bebek tedavisi oldum rüzgar gibi geçti :) bakalım bu ay tüp bebek tedavisini transfer aşamasına kadar götürmeyi umuyorum :)

Marjo Marjo da ayni seyi soyler ayhhh biz niye boyleyiz yaa.. hemen umit kirmalar bi seyler...
Gerçekten bizde her konuda zamanla yarışma var belli yaşa kadar belli şeyler olmalı. Tamam hormonlar belli yaştan sonra çok değişiyor ya da ne bileyim yumurta rezervi doğuştan getirdiğimiz bir şey ama 35 ten sonra da hayat bitmiyor. Bizim kabul etmemiz gereken şey biraz bu galiba.

Umarim.sizin yasinizda cok gec deil aslinda cok yakinimdaki bi insan.37 yasinda tüp bebege hazirlanirken kendiliginden hamile kaldi.umudunuzu yitirmeyin.
Aynen büyün bu süreçlerde bile doktor bu arada kendiliğinden de hamile kalabilirsin diyor zAten. Benim kuzenim 42 yaşında doğal yoldan hamile kaldı :)
Bende dogal yolla diye diye tup bebegi de kacircam galiba:)
Yaş kaç bilmiyorum ama bu kadar kontrol altında kaçmaz sanırım. Benim Türkiye’deki doktorum annenizin menapoz yaşını öğrenin ondan 5 sene önce çocuğunuzu kucağınıza alın diyor. Kaliteli yumurta için son tarihi böyle veriyor

Tek tup tamamen mi tikali? Ben de de sag tarafta yapisiklik var. Cok ileri duzeyde degil amma var neticede
Benim tüpüm tıkalı değildi 5 mm şişmişti iltihap nedeniyle rahim filminde geçiş oldu zAten ama doktor ameliyat ile düzelteceğim olmazsa alacağım demişti. Yapışıklık ve iltihap kanalı bozduğu için de almış. Sağda sorun yok ama tek tüple de şans % 50 ye düşüyor sonuçta

Herkesin hamileligi farkli sanirim. Benim iki saglikli cocugum var, iki hamileligimde de farkli belirtiler yasadim. Tek soyleyebilecegim bu belirtiler genelde hamileliginizin 5. veya 6. haftasindan sonra cok belirginlesiyor. Zaten o zamana hamile oldugunuzu ogreniyorsunuz ve diyorsunuz ki "aaaa evet bu da bu da olmustu ama ben adet gorecegim zannetmistim". Adet belirtileri ile hamilelik belirtilerini ayirt etmek son derece guc. Ekstradan bazi seyler de oluyor elbet, aserme ve koku hassasiyeti ben de cok belirgindi (kokuya karsi zaten her zaman cok hassastim, iyice belirginlesmisti).

Usume konusuna gelince: ben de bu tip birsey olmadi, aksine vucut sicakligim cok yukselmisti. 3. ve son hamileligimde dusuk yapmadan once usume gelmisti. Oradan zaten yolunda gitmeyen birseyler oldugunu anlamistim. Ne bileyim, iste herkes farkli. Belki bir sonraki hamileligimde farkli olacak ve hep usuyecegim.

Cift cizgiyi gorup, ilk semesteri atlatmadan tam emin olamayacagiz :)

Evet sıcaklıkta önemli, resmen karin bölgen alev alıyor. Vücut isim düştü mu bende tutunamadigini anlıyordum. :KK43: Inşallah artık tutunur ve bunları hiç yaşamayız.

Senella Senella Canimin ici, sen bu saglikli beslenmeden bahsetmistin hormon degerlerinin uzerindeki etkisi icin. Ne yer ne icersin? Eminim benim gibi sabahlari dilim dilim Nutellali ekmek yemiyorsun ama soyle genel olrak bir anlatabilirsen cok sevinirim.

Valla geçen yediklerini anlattığında şok olmuştum. Tatliyla ilişkini kes bi kere.
Sabah ilacımi içtikten sonra ilk iş arı sütü (Bu ay 3 tane kullandım yenisini almiycam) kahvaltı da haşlanmış yumurta (organik özellıkle kodu var üstünde) zeytinyağı döküyorum üstüne. Glutensiz ekmek, bir iki kasik bal ve birkaç zeytin.

Glüten içeren hiçbişey yemiyorum. Undan yapılan herşey, bulgur ve türevleri, makarna şehriye. Borek çörek kek Bisküvi kurabiye pasta vs. Buğday içeren hammaddesi. Hazır çorba hazır baharatlar.
(Arada bir iki ufak şey kaçırıyorum tabi. Geçen ay bir tabak bulgur plavi ve annemin yaptığı kurabiye vardı iki tane O kadar olsun hepten kisilmasin sonucta)

Tatlı ihtiyacı için kuru kaysı, pestil vs. Gibi doğal tatlılar. Çayım da şeker esmer kullaniyorum (çaydaki şekerden vazgecemiyorum) tuz olarak himalaya tuzu. Canım bişey istedi diyelim kurabiye nişasta ile yaptım kendime. Mısır nişastası olacak. (Buğday degil)

Yemeklerde nohut kuru fasulye yeşil fasulye bezelye ıspanak havuc daha çok tüketiyorum. Tavuğu azaltıp biraz daha kırmızı et. (Haftada bir ancak)
Kemik suyu da demişlerdi bir kere yapabildim.
Ceviz fındık atistirmaliklar.

Vitaminleri içmeye çalışıyorum ama unutuyorum.
Değerler iyi gelince devam etmekte fayda var.

Sende de hasimato var gluteal çıkaracaksın hayatında. Prof dr.yesim erbili takip et.

Vallahi testlerde negatif görmekten öyle bıktım ki....

Neyse pozitif olucam çünkü bu olanlar sanki pozitif olacak gibi bir yönde gidiyor gibi gibi... Kısmet artık. Ben elimden geleni yaptım. Gerisi Allah'a kalmış. Duanıza kalmış.

Teşekkürler, ağzınıza sağlık.

En önemli belirti aslında kendini hamile hissediyorsun. Onu unutmusum. Içine doğuyor insanin :) )

selam kizlar
burada yas sınırı kac acaba ? dogal yolla denemesem de yaşım buraya uygun bence :) 37 yasindayim. tup bebek tedavisi ile hamile kalmayi istiyorum.

Burda yaş sınırı yok canım. Hoşgeldin. Ne kullandin ilaç olarak o kadar hızlı gelişti

Evet sıcaklıkta önemli, resmen karin bölgen alev alıyor. Vücut isim düştü mu bende tutunamadigini anlıyordum. :KK43: Inşallah artık tutunur ve bunları hiç yaşamayız.

Valla geçen yediklerini anlattığında şok olmuştum. Tatliyla ilişkini kes bi kere.
Sabah ilacımi içtikten sonra ilk iş arı sütü (Bu ay 3 tane kullandım yenisini almiycam) kahvaltı da haşlanmış yumurta (organik özellıkle kodu var üstünde) zeytinyağı döküyorum üstüne. Glutensiz ekmek, bir iki kasik bal ve birkaç zeytin.

Glüten içeren hiçbişey yemiyorum. Undan yapılan herşey, bulgur ve türevleri, makarna şehriye. Borek çörek kek Bisküvi kurabiye pasta vs. Buğday içeren hammaddesi. Hazır çorba hazır baharatlar.
(Arada bir iki ufak şey kaçırıyorum tabi. Geçen ay bir tabak bulgur plavi ve annemin yaptığı kurabiye vardı iki tane O kadar olsun hepten kisilmasin sonucta)

Tatlı ihtiyacı için kuru kaysı, pestil vs. Gibi doğal tatlılar. Çayım da şeker esmer kullaniyorum (çaydaki şekerden vazgecemiyorum) tuz olarak himalaya tuzu. Canım bişey istedi diyelim kurabiye nişasta ile yaptım kendime. Mısır nişastası olacak. (Buğday degil)

Yemeklerde nohut kuru fasulye yeşil fasulye bezelye ıspanak havuc daha çok tüketiyorum. Tavuğu azaltıp biraz daha kırmızı et. (Haftada bir ancak)

En önemli belirti aslında kendini hamile hissediyorsun. Onu unutmusum. Içine doğuyor insanin :) )

Burda yaş sınırı yok canım. Hoşgeldin. Ne kullandin ilaç olarak o kadar hızlı gelişti
Biz seninle ayni besleniyoruz sayilir. Gluten disinda. Ben jahve cayida biraktim.

Sende de hasimato var gluteal çıkaracaksın hayatında. Prof dr.yesim erbili takip et.

Hoşbulduk canım. Gonal f 150 ile başladım. Ben doz değişecek diye beklerken bir tane yumurta vitaminli olmuş. 4 gün kullandım.5 gün çatlatma iğnesi oldum 7. Gün aşılama.

Hoşbulduk canım. Gonal f 150 ile başladım. Ben doz değişecek diye beklerken bir tane yumurta vitaminli olmuş. 4 gün kullandım.5 gün çatlatma iğnesi oldum 7. Gün aşılama.

Yumurtası az olanlara gonalf olmuyor sanki. Protokolünü iyice sor araştır. Çok hassas bu tüp bebek. Benim doktor tek yumurta ile opu yaptı. O da opudan sonra elimizde patladı. Aşılama yapalım demedi bile.

Back