İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Yarın sabah hapım bitiyor.
Antibiyotik bitince mi benim hormonlar normale gelecek acaba
5, 10 yılda bir antibiyotik kullandığımdan bendeki etkisini pek gözlemlemiş değilim.
Regl olsam artık, kendimi baya baya yaşlı hissetmeye başladım

Çok geçmiş olsun Maviş'e ama umarım ki ne ameliyata ne de daha fazla ilaca gerek kalmadan normale girer hersey. Hiç olmadı, ameliyat ile alınırsa bile bizim gibi her sabah aç karnina ilacını yutuverecek. Ama bu en kötü senaryo. Buna gerek bile kalmaz inşallah.

Ben de yarına bekliyorum. Bugün lekelenme koyuya döndü. Yarın başlasa da ben de rahatlasam. Çok su tutuyorum adet öncesi, çok rahatsız edici.

İnşaallah..

Ben de yarına bekliyorum. Bugün lekelenme koyuya döndü. Yarın başlasa da ben de rahatlasam. Çok su tutuyorum adet öncesi, çok rahatsız edici.
Evet maalesef, hamilelik olmadığını bilince regl gecikmesi çok rahatsız edici
Böyle tam başlayamayınca regl öncesi şikayetlerde gerileme de olmuyor değil mi?
Mesela göğüs şişliği, acıması normalde regl ile birlikte azalması hatta yok olması lazım ama böyle hem az az regl başlayıp hem hala şiş göğüslerle dolaşmak çok kötü gerçekten.
Özellikle yataktan kalkarken çok rahatsız ediyor beni, sanki iki tarafa özel ağırlık bağlanmış gibi canım acıyor
Normalde baya küçüktürler, belki de ondan bu kadar gerginlik az dolgunluğu kaldıramıyorlar:)

Kızlar hormon testi yaptırdım.
Değerlerim söyle
Estradiol 51
Fsh 10.15
Prolaktin 8.18
Serbest t4 1.08
TSH 1.32 (HER GÜN 25 MG EUTROX ICIYORUM.

NASIL SIZCE

Bence her şey yolunda. E2 de gayet iyi. Yüksekliği kist ve tümör sebebi olabiliyo. Yeni bir şey kullanıp oynama bacım bu değerlerinle.

Benim de bitince yine test yapicak gerci. Belki ben de sureklo kullanicisi olucam bu ilacin

Aaaa öyle mi, çok sevindimmm canım benim. Devam o zaman çaya, sen faydasını fazlasıyla görmüştün.
Ben de düşünebilirim o zaman:)
Eweett canım, uzun aradan sonra burda yazışmak değişik oldu:))

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hamileler-kesinlikle-tuketmemeli-25229808

BU BİTKİLERE DİKKAT

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, hamilelerin veya hamile kalmayı planlayan kadınların şu uyarıları dikkate almasını tavsiye etti:

- Baharat için mutfakta kullanılan bitkiler (fesleğen, kekik, vs.) genellikle pişirme veya tad vermede kullanılan küçük miktarları emniyetlidir; fakat çayları için kullanılan büyük miktarları (1- 2 tatlı kaşığı gibi) hamileler kullanmamalıdır.

- Dışkı yumuşatıcı antrakinon içeren bitkiler: Özellikle kabızlık yakınmalarının giderilmesinde doğal ve zararsız olarak düşünülen bitkiler vardır. Bu bitkiler rahim dahil düz kasların kasılmasını uyararak düşüğe neden olabileceği için kullanılmamalıdır. Acı çiğdem, akdiken (geyik dikeni), aloe vera, sinameki ve topalak bu gruptaki sakıncalı bitkilerdir.

- Rahim uyarıcı etkileri olan bitkilerden de aynı nedenle kaçınılmalıdır. Düzenli olarak tüketilmeleri ve özellikle de günlük 1-2 tatlı kaşığı gibi miktarları zararlı olabilir. Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.

- Bitkilere acı tat veren alkoloidleri yoğun içeren bitkiler veya esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki veya anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için sakınılmalıdır. Altınmühür (goldenseal), efedra, kına kına, kırlangıçotu ve yabani kiraz alkoloidlerden zengindir, düzenli tüketilmesi sakıncalıdır. Adaçayı, ardıç, biberiye, civanperçemi, kekik, lavanta, mazı, mercanköşk ve rezene gibi bitkilerin yağlarının ağız yoluyla hamilelik esnasında düzenli alınması da sakıncalıdır.

- Emenagog etkili bitkiler, adet görmeyi teşvik eden bitkiler olup hamilelik süresince kaçınılmalıdır. Akdiken, Cezayir menekşesi, civanperçemi, çarkıfelek (passiflora), kekik, mazı, meyankökü, ökseotu, pelin otu, ravent (ışgın), sinameki ve yarpuz gibi bitkilerin hamilelikte kullanılmaması gereklidir".

Yok. Ben kahvaltiyi isyedinde yapiyorum. 9da isbasi yapabilmek icin de evden sabah7ye dogru cikiyorum. O yuzden isyerinde aliyirum ilaci. Kahvalti icin bekliyorum vs vs cok sıkti beni

Sabah kalkınca al. Ben alıyorum çocukları hazırla vs derken ancak bir iki saat sonra kahvaltı yapabiliyorum. Hemen 30 dk sonra yiyeceksin diye bir şart yok ki. Aç karnına alma şartı var ki iyi emilsin. Miden de sorun yoksa bir iki saat sonra ye kahvaltini.

Ahaha iyiymis foto:)
Gelen giden var mi canim ne durumdasin?

Daha tam başlamadi. Kahverengi bir lekelenme oluyor. Ancak sarımsı bir renk de var, acaba enfeksiyon mu diye düşündüm ama öyle olsa koku yapardı. Öyle bekliyorum işte. Bu durumu diğer iki hamile kalma süreçlerim ile karşılaştıriyorum da... Diğer ikisinde bebek odaklı değildi denemelerimiz. Yani kız kaza ile oldu, oglanda da olursa olur halindeyim. Ne oldu? İkisinde de ilk ayda hamileydim. Hem de ne doktora gittim ne test yaptırdım.

Şimdi stresi yaratan "offff yine mi doğru zamanı bulup istesek de istemesek de denemek zorundayız?" fikri. Yani bazen parmağımi kipirdatasim gelmiyor iki çocukla ugrastiktan sonra, bırak lambada icin piste çıkmayı. Halim olmuyor genelde ve bu beni strese sokuyor. Oldu mu tamam çok sorun yok da süreci başlatmak bir dert.

Ay sonunda adet görünce de insan ona gıcık oluyor. İstemedigim anda bile denedim bu mu mükafatı diye.

ya bütün gebelikler aynı olmuyor, bir kişide bütün gebeliklerdeki belirtiler de farklı olabilir kıyasın doğru olmadığını düşünüyorum o anlamda... inşallah tutmuştur.. emeklerimiz! lambada da dahil olmak üzere boşa çıkmasın...:)
gerçekten bir işe yarayan şey kıyas yaptığımızda, takmadığımızda, amann olursa olur dendiğinde olduğu...

Haklısın. Bence bu durumu engelleyen en önemli şeylerden biri stres.

Yok tutma diye bir durum söz konusu değil. Adetim başladı başlayacak. Hatta belki başlamıştır bu kahverengi kanamayı adet sayarsak.

Teşekkür ederim inşalalh herşey doğal yollarla olur öncelik o yönde ama olur da aksilik çıkarsa sezeryan da olabilir. Doktor son ana kadar ben normal yapamazsın sezeryan olmalısın demiyorum dedi. İnşallah emzirmek istiyorum ben de herşey yolunda gider umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…