İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

can09e Marjo adet takvimine göre tam yumurtlama gününde bi akraba kadın belime masaj yapıp yakı yapıştırdı. O dönem boyunca durdu sonra çıkardım. Yumurtlama döneminde gün aşırı ya da bazen iki gün üstüste ilişki oldu. Yumurtlama dönemi bitince beklenen adete kadar olan süre içinde sadece iki gün ilişki oldu.Adete 5 gün kala kan testi yaptırdığımda hamile değildim. Sonra bi baktım adetim 5 gün gecikti. Test yaptım beta 20 çıktı. Sanırım geç döllenme oldu. Ben inanarak yapmadım sadece denemek için yapmıştım. Ama düşükten sonra hiç korunmamama rağmen hamile kalmamıştm. Tam düşükten sonraki 5. Ayda yakı yapıştırmayı denedim. O ay hamile kaldım. Sebebi yakı mı yoksa öyle mi denk geldi bilmiyorum :)
Bat mayıs 2018 / yakı ile hamile kalınır mı? bu konuyu ben açmıştım orda ayrıntılı yazmıştım :)

Cok tesekkur ederim cevabin icin :) Birseyi cok merak ettim, ovulasyon testi yapmis miydin? Yani yumurtlama gununu nasil anladin. Ben hem test yapiyorum, hem akintiyi takip ediyorum. Adet bitiminden yumurtlama sonuna kadar da 6-7 kere birliktelik yasayinca geri kalan 10-15 gunde icimden bile gelmiyor artik (esime de bikkinlik geliyor sanirim).

Cunku eger adetten 5 gun sonra HcG 20 ciktiysa sahiden de gec dollenme olmus demektir. Yani yumurtlama donemini o zaman yanlis mi hesapladin? Onu merak ettim.

Ben yumurtlama doneminde doktora gittim, sahiden de yumurtlama olup bitmisti doktorun dedigine gore. Ovulasyon testi de o sekildeydi zaten.

Ben de dusuk yaptim ve bu ay 4. denememiz olacak.

Evet hesaba göre beklenenden bir hafta sonra yumurtlama olmuş.
Yumurtlama sonrası dönemde sadece 2 defa ilişki oldu demiş ya arkadaş, işte o 2 ilişkide tutmuş belli ki
Demek ki yumurtlama geçti diye bırakmamak gerek

Ama ovulasyon testi pozitif veriyorsa, akintin varsa ve takip ediyorsan yumurtlamanin sonradan olmasi imkansiz gibi birsey. Ben de bu ay takip ettim, doktor da onayladi, olmus bitmis dedi. Demek istedigim eger sadece matematik hesabi ile 14.gun diye hesapladiysa yumurtlama gununu o zaman mumkun: 14 degil de 20 de olmus olabilir. Yani gec yumurtlamis olabilir. Ama testleri yapti, akintiyi takip etti, vucut isisi vs. butun belirtiler oradaysa sonradan nasil yumurtlama olur ki?

Evet kesin ovulasyon tarihi ultrason ve testle görüldüyse zor biraz, çok nadir görülen ikinci defa yumurtlama olmuş olabilir belki veya dediğin gibi ovulasyon sadece tahmini 14. Gün diye hesaplanmış olabilir.

Tekrar okudum da, 'adet takvimine göre' yazmış yani galiba sadece takvime göre klasik tahmini gün olarak düşünülmüş ovulasyon.
O zaman tabi ki yanılma payı büyük olur.
Güzel bir yanılma olmuş tabi orası ayrı:)

zahmet oldu bu heyecanının arasında.. aslında açtığın konulara bakarak bulabilirdik.. kusura bakma canım...
hayırlı doğumlar diliyorum..Sağlıkla al kucağına.

zahmet oldu bu heyecanının arasında.. aslında açtığın konulara bakarak bulabilirdik.. kusura bakma canım...
hayırlı doğumlar diliyorum..Sağlıkla al kucağına.
Yok ne zahmeti :) ayrıntılı hatırlamış olsam yazarım uzun uzun ama ben de net hatırlamadım o yüzden konuyu bulup yazdım :)

Rica ederim :) sanırım olacağı varsa bir şekilde oluyor. Hiç ovülasyon testi kullanmadım. Flo diye adet takvimine göre adetimi takip ediyordum. Adetlerim düzenli olduğu için yumurtlama tarihine güveniyordum o programın. Ama büyük ihtimal o ay geç yumurtladım ve tahmin ettiğim adete bir hafta kala bence yumurtlama oldu ve o hafta iki ilişki oldu ve o şekilde hamile kaldım diye düşünüyorum

Maria26 asıl senden öğrenmeliymişiz canım sen denedin mi yakı tekrardan..
Bu ay ben 1 kere denedim canım 3 gün falan kaldı ama yumurtlamaya yakın tekrar takmam lazımdı alıp takamadım nasıl olsa bu ay denemicez diye :)))))) yani 3 gün kaldı ovulasyondan 3 4 gün önce çıkardım. 11.gün ilişki oldu bi daha olmadı zaten eşim hasta. Geçen ay 12.gün çatlamıştı. Bugün 13.gün eğilip kalktıkça ağrılar oluyor geçen ayda olmuştu zaten ama bir daha ki ay reglden sonra düzenli takıcam yakı canım :) ovulasyona kadar takıyorsun normalde

okuyorum konuyu canım sağol ... ben burayı da seviyorum.. kızlardan çok şey öğreniyoruz.. eğlenceli ayrıcaaa :)

Ben 2 3 kere yakıyla hamile kaldım. 3 gebelikte öyle oldu 2si kayıp 1i oğlum sağlıkla aldım kucağıma 3 yaşına gelecek.
Herkes farklı yapıyor ama benim yapma şeklimi anlatayım kısaca.
Regl son günü buhar banyosu, vajinal duş tan kaçınarak, belime kasıkalrıma masaj yaparak sıcak duş. Çıkınca yakıyı yapıştırıyorsunuz, 2 3 gün kalıyor sonra zaten kaşınmaya başlarsınız etkisini kaybediyor zaten 2 günün sonunda. Onu çıkarıp tekrar sıcak duş da kasıklara bele masaj yapın. Çıkınca yeni yakıyı takın. Bu şekilde ovulasyona kadar devam edin benim 12.gün olduğu için 2 3 kere takıyordum yakıyı. Ovulasyon anladığınızda ilişki sırasında da kalabilir ya yakı ama ovulasyodnan sonra keslinlkle takmıyorsunuz (devam edip takan kişilerde var ) benim uyguladığım, ovulasyon sonrası çıkarıdm ve sıcaktan uzak durdum, sıcak duş vs. Gerisi Allah a kalmış birşey. Benim bel fıtığım kasık fıtıiımda var gerçi tabi bunlar gebeliğe engel değil 5 6 kere hamile kalmış biriyim. Yakı taktığım ay hamile kaloyordum zaten hep. Bel ağrım falan da olmuyordu hiç ağrısıs, sızısız geçiyordu. Şimdi bu ay kimyasal sonrası 4.aydayım eşimde bende hastayız antibiyotik kullandık diye denemek istemedim bel ağrım çok diye öylesine ovulasyondan 2 3 gğn önce yakı taktım çıkardım ama uzun tutmadım. Öylesine de 1 deneme oldu 11.gün. antibiyotik kullandığımız için bu ay umut yok ama öbür ay düzenli yapmayı düşünğyorum yakıyı

okuyorum konuyu canım sağol ... ben burayı da seviyorum.. kızlardan çok şey öğreniyoruz.. eğlenceli ayrıcaaa :)
Sen varsan bende bakarım canım buraya da vakit buldukça
Ağrıların varmı ya bu ay dediğim gibi pek akıntımda olmadı zaten de. Dün az ağrım vardı dün aslında çatlamış olması lazımsı heralde. Bugün 13.gün baya sağlı sollu ağrılarım var. Bıktım valla bu sonu saçma biten ağrılardan da dölllenemiyor yumurtacık boş boş ağrı yapıyor

gel canım tabi :) ben buralardayım
ağrım 3 gündür var dün bir ara hafifledi akşam geri geldi... bugün de çok rahatsız edici değil... ağrı geçince çatlamış oluyor galiba...çatlayıp +14 dediğimizde de regl geliyor...
Aynen boşa gidip duruyor yumurtacıklar:) eskiden çok daha şiddetliydi ağrılarım artık o kadar olmuyor.. demek o kadar büyümüyor yımırtalar:))

Bende de hipertiroid var. 4 ay tyramazol kullandım gebelik düşündüğüm için propcil e geçtik 4 5 aydır onu içiyorum. Her ay baktırıyorum arada oynamalar yapıyo propcil i günde 1 e düşürünce tekrar düşüyo tsh 0.0001 lerdeydi zaten 10.haftalık kalbi durdu bu yüzden mayıs ayında kürtaj oldum .. şimdi normal 1-3 arasında gidip geliyo tsh normalmiş yani şu an ama propcil e devam tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…