İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Yaki bulurum ya, ben onu Rusya'da calisirken usuttum de yaptirmistim. Bir halta yaramamisti. Zaten orda ya vodka yaziyorlar receteye ya da yaki veriyorlar. Saka yapmiyorum, iki kere vodka yazdilar receteye.
Dogrudur her seyleri votka oldugundan ..
Repse nereye yapildigini da yazaydi eyiydi

Kızlar hormon testi yaptırdım.
Değerlerim söyle
Estradiol 51
Fsh 10.15
Prolaktin 8.18
Serbest t4 1.08
TSH 1.32 (HER GÜN 25 MG EUTROX ICIYORUM.

NASIL SIZCE

E2 yumurta sayisi hakkinda bilgi veriyor sanirim fsh da 10dan asagi olmasi bekleniyor..
5 6 yumurta var galiba...
Doktor 2-3 dedi sadece solda, sağ da hiç yokmuş.
Şimdi e2 yükseltici şeyler mi yemeliyim. Yoksa clife macun mu kullansam. Içinde hayıt aslan pencesi vs. Var

Yani. Iciyoruz iyi hos da kahvaltidan yarim saat once icme mecburiyeti beni bunaltiyor
Valla ben önce ilacı içiyorum. 5 dakika sonra kahvaltı . Değer ortada gördüğün gibi. Senin kaç çıkmıştı peki. Nodül var mi?

Yesim erbili takip edin. Laser tedavis8 varmış onun. Onu yaptırıp ilaçtan kurtulabiliriz.

Ben de her gun euthyrox iciyorum. Kahvaltidan yarim saat once. Cok sıkıldım amma napiym. Vazife icabı iste
Benim 11 yaşındaki oğlum 1.5 yıldır hipertiroid ilacı kullanıyor.
Thyromazol hapın adı ve en fazla iki yıl içinde bırakılmazsa karaciğerde ciddi tahribat yapıyor.
6 ayımız kaldı, inşaallah bırakmayı başarır.
Sizin yani hipotiroidlilerin ilacı ömür boyu kullanılabiliyor yani şanslısınız

Cok gecmis olsun canim.
Nasil teshis edildi bu rahatsizlik?

Cok gecmis olsun canim.
Nasil teshis edildi bu rahatsizlik?
1 yaş sonrası kilosu hep azdı.Büyüme hormonu falan bakıldı, sorun yok dendi.
Daha önce tsh bakılmış mıydı bilmiyorum ama ilk defa 6 yaşında, tsh'ın 0,001 çıkmasıyla öğrendik.
Ultrason ve tsh dışındaki t3, t4 normal olduğu için sadece takip dendi.
Sonra tsh da 1 çıkınca normal artık, buraya gelmeyin dediler fakülteden, ilçede yılda bir tsh baktırın yeter dedikler.
9.5 yaşındaydı yani bunlardan 3 yıl kadar sonra, en son 1.5 yıldır tsh baktırmamıştık ki oğlumun boğazında şişlik (tiroid bezi büyümesi), aşırı iştah artışı ama sürekli büyük tuvalete çıkma,(yemek arasında bile çıkıyordu), nabız hızının artmış olması ile ben tekrar çocuk doktorundan tsh t3, t4 bakılmasını istedim.
Tsh 0,005 t3 36 t4 6,89 çıktı ve hemen fakülteye yönlendirdiler.
Orda da çocuk endokrinoloji bir hafta yatırarak ilaca başladı çünkü nabzı 150, tansiyon 14,5 9,5 çıkıyordu.
O zamandan beri de hipertiroid için hap kullanıyor her gün, ilk 2,5 ay dideral isimli kalp ilacını kullanmıştı.

Allah beterinden korusun canim. Gecmis olsun.
Allaha emanet kuzularimiz.

Allah beterinden korusun canim. Gecmis olsun.
Allaha emanet kuzularimiz.
Amin canım.
Aslında çok ciddi bir hastalık ama çok şükür ki farkedip tedaviye başladık.
Çocuk yaşta kalp krizi be ani kalp durmasının sebebinin çoğunlukla teşhis koyulmamış hipertiroid olduğu belirtilmiş.
Kalbi aşırı ve düzensiz atıma yönlendirip, tedavi edilmezse en iyi ihtimalle, 25, 30 yaşlarında kalp yetmezliğine sebep olabiliyormuş.
Aylık veya 2 aylık kontrolleri oluyor.
İlacı bırakmasını bekliyoruz.
Değerler izin vermez de ilacı bırakamazsa ameliyata yönlendiriyorlar.
O zaman da tiroid bezi alındığı için yetersizlik oluşuyor tabi ki ve dışarıdan ömür boyu hipotiroid ilacı almak zorunda kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…