İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Merhaba,

Daha önce paylaşmak isteyip zaman bulamadığım bir konu:
https://www.theguardian.com/science/2016/oct/07/evidence-suggests-womens-ovaries-can-grow-new-eggs

Bazı doktorlar kadınların doğdukları folikül sayısına mahkum olmadıkları ve yeni yumurtlar üretebileceklerini söylüyorlar.

İkinci bir araştırma daha:
https://academic.oup.com/humrep/article/32/1/165/2410940
Kullanılan bir kanser ilacı kadınlarda yeni foliküller oluşmasına sebep olmuş! Yani yumurtalıklarımız yeni folikül ve yumurta geliştirebilir. Gelişen foliküller ergenliğe girmemiş bir kızınkiler gibiymiş. Bunun gelişim sebebini araştırıyorlar şu anda. Belki yeni bir yöntem gelişebilir kim bilir?

Üçüncü bir çalışma:
Japonya'dan erken menapoz ya da premature yumurtalık disfonksiyonu için, yumurtanızdan laproskopi ile bir kesit alıp bundan yeni folikül ve yumurta geliştirip kendi yumurtanızla hamile kalabiliyorsunuz. Aynı tür çalışmaları erkeklerde de yapıyorlar.

10 sene sonra kısırlık diye birşey kalmamış olabilir. Biz çocukken tüp bebek ilk olarak dünyaya gelmişti. İleride de benzeri gelişmeler yaşanacak gibi.

Bence herkes umutlu olsun. Herkes bir gün evlat sahibi olacak ben inanıyorum :)

Aynı yaştayız. Aynı süreci yaşıyoruz.
Benim amh 1.71 ama doktorum amh değerinin tek başına önemli bi ölçüt olmadığını söylüyor. O yüzden ona takılma.
Biz çalışmalara başlamadan önce yaptırmıştık testleri. 5 ay olmayınca 6. Ay ve 7. Ay iğneli yumurta takibi yapıldı. 7. Ayda kimyasal gebelik oluşunca ek testler istendi. O sonuçlar gelmeden bugün aşılama için iğnelere başlayacağız yani 8. Denememiz aşılama ile olacak. Bu sefer kan sulandırıcı iğne verecek doktor. Bu ay yine negatif olursa tedaviye ara verip Mayıs'ta tüp bebek için uğraşacağız.
Bak ben senden daha fazla aydır deniyor olmama rağmen umutsuz değilim. Tüp bebek de tutmazsa moralimizi bozarız. :) Şimdiden bozma moralini. 20 yaşında evlenen bi arkadaşımın iki çocuğu var ve diyor ki o genç yaşımıza rağmen 2 çocuk için de 2'şer yıl boyunca uğraştık pozitifi görmek için. Tam doktora gidelim bari dediklerinde hamile kalmış hep. Biz yaştan dolayı acele ediyoruz evet ama aslında daha 1 yıl bile olmadı çalışmalara başlayalı. Salma kendini hemen. Multivitamin, ubuquinol ve omega 3 kullanmayı da unutma.

Evet katiliyorum. Burada cocuk sahibi olmak icin ugrasan arkadaslar belki bana kizacaklar ama ben de ucuncu cocuk icin olan denememizde hemen hamile kalamayinca cok sinirlenmistim. Agustos'ta denedik olmadi. Sinirden agladigimi biliyorum, nasil olmaz ilk denememizde diye (biri kaza kursunu, digeri de ilk denemede gelen iki cocuk olunca). Ama sonra Eylul'de hamile kaldim, Ekim'de dusuk yasadim. Son iki (hatta uc diyelim) aydir deniyoruz ve olmuyor. Bir gun ben yine boyle kuplere binmisken esim de dedi ki "su anda bizim yasadigimiz sey normal insanlarin yasadigi bir surec, 6 ay denersin, bir sene denersin, sonra cocuk sahibi olursun normalde". Onun bu lafi biraz kendime getirdi beni (bir de buradaki arkadaslar). Gercekten de iki hamileligimin de hemen olmus olmasi ortalamayi degistirmiyor. Normal ciftler 6 ay ile bir sene icinde cocuk sahibi olurlar. Bu olmadigi zaman bir yardim arayasina girmek lazim.

Ama insan tabii yasta dolayi beklemek istemiyor. Zaten kimse de beklemiyor, herkes elinden geleni yapiyor zannimca. O yuzden moral bozmak yok. Her ay sadece %20-30 hamile kalma sansi var kadinlarin. Hamile kalmama sansi daha yuksek anlayacagin. Denemekten baska care yok.

BEN HATTA %5 i zorluyorum

daha önce yazdım mı anımsamıyorum.. ama bebeğim olması niyeti içindeyim.. yumurtam yok olanında rvz düşük çıkıyor. aregl olamıyordum ilaçla olmaya başladım..ikinci kez ilaçtan sonra.. şimdi de ikinci kez yumurta toplamaı işlemi için iğnelere başladım.. dua edin.. perşembe kan ultrason.. şu ana kadar ımfolic kullandım bir tek ek oarak.. famera fln da duydum ama diğer hapların da Allah korusun kanser riski oluyormuş diye duydum.. ek olarak takviye olarak kullanmam gereken neler var tecrübelerinizle payalaşır mısınız acaba ??

Yani... sizin beni daha iyi anlamaniz gerekirdi sanirim. 3. Cocuk olmuyor diye o kadar uzulduyseniz hic olmayanlarin halini daha iyi anlamaniz gerek. Ben acikcasi 3.cocuk icin bu kadar kendinizi yipratmanizin -hele ki bizlerin durumunu gordukten sonra- cok da dogru olmadigini dusinuyorum. Ben daha evlat sevgisini tadamadim. Yas 38e dayandi. Olucak mi olmiycak mi, olursa düsük yasama ihtimali de var. E olsa da her halikarda yasli anne olucaz. Cocuk 20sine geldiginde ben 60 olucam. Aradaki nesil farki nedeni ile catisma fazla olucak vs vs. Yani hayirlisi ile olsun da tabi. Sizinkilere allah uzun ömürler versin bize de hayirlisi ile saglikli bir evlat nasip etsin de biz de evlat kokusu duyalim inşallah. Soz veriyorum ben ikinc.neden olmuyor diye bile yakinmayacagim :)

Ben her ne kadar sizleri anliyorum desem de tam olarak anlamam mumkun degil. Sadece sunu diyebilirim: iki cocugum oldugu halde (tek cocugu olanlar da eminim boyle hissediyordur) bir baska cocuk icin deneyip olmadiginda ne kadar sinir bozucu, uzucu, yipratici oldugunu biliyorum. Bu durumda hic cocugu olmayanlarin yasadigi sikintiyi, derdi ve hayal kirikliklarini dusunemiyorum bile. O yuzden burdayim ve elimden gelen birsey varsa, bildigim birsey varsa buradaki arkadaslarla paylasiyorum. Dusuk yaptiktan sonra, o minnacik seyi minnacik bir kutu icinde bahcemize gomdukten sonra, o aciyla buraya geldim. Bildiklerimi paylastim, bir cok sey de ogrendim. En onemlisi de halime sukretmem gerektigini ogrendim.

O yuzden elimden geldigince moral vermeye calisiyorum. Bir onceki cevabimda dedigim gibi: moral bozmak yok, denemeye devam. Cunku bir kadinin bir ay icinde hamile kalamama sansi kalma sansindan daha yuksek. Ama bir sene icinde hamile kalma sansi yuksek. Denemelerden birinde mutlaka tutacak. 37 yas genc bir yas degil ama gec bir yas da degil. Benim yasadigim yerde bir cok kadin 35-45 yaslari arasinda doguruyor cocuklarini. Tedavi edilecek bir durum varsa tedavi edilecek (ki zaten testler yapilmis). Geriye normal yoldan denemek ve sonunda tup bebek denemesi kaliyor. Onunde sonunda 0 bebek gelecek :)

Slm kızlar son adet tarihim 19 aralık genelde 3-4 gün erken olur elimde bir adet erken gebelik testi var yapsammı acep. Birkaç sivilce dışında her zaman yaşadığım adet belirtilerim yok.

Slm kızlar son adet tarihim 19 aralık genelde 3-4 gün erken olur elimde bir adet erken gebelik testi var yapsammı acep. Birkaç sivilce dışında her zaman yaşadığım adet belirtilerim yok.

Bence bekle. Adet gunun gecsin, ondan sonra yap. Adet gunu gectikten sonra bile bazi kadinlar hemen pozitif sonuc alamiyorlar. Birazcik daha sik disini, baska seyleri dusunmeye calis. Kolay degil ya...

Ha, bir de ilk once birincisi bir gelsin. Kucagina alacaksin ya, hemen "ikinci icin ne zaman denemelere basliyoruz?" diyeceksin :) Neyse evet once bir birincisi gelsin de hayirlisi ile.

erken gebelik diyorsun 3-4 gün önce gelir diyorsun bence dene... inşallah olumlu sonuç görürsün ... tercihen sabah ilk idrarla.

Doktorumla görüştüm. Planı değiştirelim, acele etmeyelim aşılama için dedi.
Bu ay aşılama, takip ve iğneler olmadan doğaçlama denememizi istedi. Şubat'ta ya da Mart'ta yapalım aşılamayı dedi. Hsg sonrası kendiliğinden hamile kalma şansını değerlendirelim, ne dersin dedi. Aynı fikirdeyim dedim.
Sonuç: Bu ay iğneler ve aşılama iptal.

Senin dediğin gibi oldu bak L lyly

Bence bekle. Adet gunun gecsin, ondan sonra yap. Adet gunu gectikten sonra bile bazi kadinlar hemen pozitif sonuc alamiyorlar. Birazcik daha sik disini, baska seyleri dusunmeye calis. Kolay degil ya...
Evet çok zor sabah zor tuttum kendimi.

ben de aynı düşüncedeydim.. bakarsın gerek kalmadan tuttururuzz hazırr taktiği de almışken
daha yeni bir arkadaş rahim filminden 2 ay sonra gebe kaldığını öğrendi... hatta bir kaç ay böyle dene sonra aşılama denersin.tabi bence.

Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah.

Ha, bir de ilk once birincisi bir gelsin. Kucagina alacaksin ya, hemen "ikinci icin ne zaman denemelere basliyoruz?" diyeceksin :) Neyse evet once bir birincisi gelsin de hayirlisi ile.
Valla allah nasip etse cok isterdim cok cocugum olsun amma hem yas kurtarmiyor hem de calisiyorum ben. Tabi iki cocuk cok ideal. Kardes sevgisini cocugum tatsin isterim de goruyorsun daha birinci bile yok ortada. Hayirlisi ya ne diyeyim... vardir bunda da bir hayir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…