Ama Türkiye'de yasal değil ki, devlet yasaklamış zaten 18 yaş altı cinsel ilişkiyi ve ailenin şikayeti halinde veya 18 yaş altı bir kızın kendi rızası dahilinde bile olsa doğum veya kürtaj için sağlık kurumuna başvurduğunda, hemen dava açılıyor ve birlikte olduğu erkek tutuklanıyor.Kaç yaşında yapmaları ayrı bir mevzu bence. Bunun ergenler arasında bir gerçek olduğunu bilip bu konuda onları eğitmeyen ebeveynleri ve eğitimciler suçludur o yaş grubu için. Hiç olmazsa korunmayı öğretmeleri gerekir derslerde.
Cinsel eğitim yaşını ortaokula çekmek şart gibi görünüyor gözüme ki birçok kız çocuğunun artık erken yaşta ergneliğe girdiğini de biliyorsunuzdur. Yediğimiz şeylerdeki hormonlar mı sebep nedir bilemem ama durum bu.
Onun dışında hamile kalıp bakamam diye bırakanlar var da bari götür kuruma bırak güzelce. Tuvalet taşının kenarı nedir kardeşim? Bu mudur o 1 haftalık bebeğe reva görülen. Çok yazık.
Korunmak demişsiniz ama 15 yaş altında bir kızla birlikte olan erkek hakkında direk bebeğe tecavüz etmiş şekilde cinsel istismar davası açılıyor, kızın rizası dahi olsa yıllarca hapis cezası var.Kaç yaşında yapmaları ayrı bir mevzu bence. Bunun ergenler arasında bir gerçek olduğunu bilip bu konuda onları eğitmeyen ebeveynleri ve eğitimciler suçludur o yaş grubu için. Hiç olmazsa korunmayı öğretmeleri gerekir derslerde.
Cinsel eğitim yaşını ortaokula çekmek şart gibi görünüyor gözüme ki birçok kız çocuğunun artık erken yaşta ergneliğe girdiğini de biliyorsunuzdur. Yediğimiz şeylerdeki hormonlar mı sebep nedir bilemem ama durum bu.
Onun dışında hamile kalıp bakamam diye bırakanlar var da bari götür kuruma bırak güzelce. Tuvalet taşının kenarı nedir kardeşim? Bu mudur o 1 haftalık bebeğe reva görülen. Çok yazık.
Bunu yasalarla kontrol edebilmeniz için her kadına ve erkeğe birer bekaret keleğçesi takmanız gerekir. Bana komik geliyor yasalara aykırı demek.Ama Türkiye'de yasal değil ki, devlet yasaklamış zaten 18 yaş altı cinsel ilişkiyi ve ailenin şikayeti halinde veya 18 yaş altı bir kızın kendi rızası dahilinde bile olsa doğum veya kürtaj için sağlık kurumuna başvurduğunda, hemen dava açılıyor ve birlikte olduğu erkek tutuklanıyor.
Genelde 18 yaşını doldurmuş erkeklerle birlikte oluyorlar zaten.Bunu yasalarla kontrol edebilmeniz için her kadına ve erkeğe birer bekaret keleğçesi takmanız gerekir. Bana komik geliyor yasalara aykırı demek.
Genç bir kız kendin yaşça büyük birisi tarafından taciz edildi tecavüz edildiyse zaten gerekeni yapılmalı. Rıza dahilinde ki konu ise beni çok aşıyor birşey diyemeyeceğim.
Ama yaşıtı ile yaptıysa çocuğa hiç birşey olmaz bence ve olması da saçma olur çünkü ikisi de henüz olgun değiller...
Aykırılıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İnsan düşünen ve duruma göre karar veren çevresine göre şekillenen bir varlık. Herkesin ailesi, geçmişi, çevresi bir değil öyle de değerlendirilemez. Bazı yasa ve kurallar konulmuş ancak her duruma uygulanabilmeleri bana kalırsa doğru değil.Genelde 18 yaşını doldurmuş erkeklerle birlikte oluyorlar zaten.
Yasalara aykırı demesek, aykırı olmuyor mu anlayamadım.
Yıllar önce oluşturulmuş bu yasalar
Canım şuan ellerimi semaya senin için açtım ve duamı ediyorum. Seninle birlikte bu sayfada ve her nerede evlat sabibi olmak isteyen kim varsa Rabbim umutlarını ve çabalarını karşılıksız bırakmasın uğraştırmadan göndersin meleklerini işallahEvet, sevgili forum arkadaşlarım sizden çok güçlü bir dua istiyorum. L lyly @panic_attackbearnguin can09e croiselle Senella ve sayamadıklarım.
Bu ayki çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi tevekkül ediyorum. Sizden ricam içnizden gelirse benim için dua etmeniz.
Bu ay olursa bir de adağım var bu da mühürü olsun ve hatırlatsın diye: İhtiyacı olan bir çocuğun bir senelik okul masraflarını karşılayacağım. Maliyetler araştırdığım kadarıyla en düşük 315 ile 1900 TL arasında oluyormuş. Prensip olarak bu ödemeleri sadece kişisel olarak tanıdığım ya da birinci derece akrabalarımın referans olduğu ihtiyaç sahibi kişilere veriyorum. Tanımadığım, görmediğim kişilere ancak güvenilir dernekler aracılığı ile veriyorum (Türk Silahlı Kuvvetleri, Gazi ve şehit aileleri gibi) böylece emin bir şekilde doğru yere teslim edildiğinden emin oluyorum.
Hepinizin dua için açtığı eller güzeliklerle dolsun, ve dilerim hepimiz tez zamanda evlat hasretimizi gideririz.
Sevgiler
Çok teşekkürler, dualarınız için, Allah hepimizin meleklerini bir an evvel yollar dilerim.Canım şuan ellerimi semaya senin için açtım ve duamı ediyorum. Seninle birlikte bu sayfada ve her nerede evlat sabibi olmak isteyen kim varsa Rabbim umutlarını ve çabalarını karşılıksız bırakmasın uğraştırmadan göndersin meleklerini işallahamin...
Bu arada aykırılık kelimesini yanlış anlamış ona göre yorumlamışım. Yasalara aykırı desek de demesek de kanunlarda yeri varsa ona göre işlem görür. Eylemin kendisi aykırılık mıdır ben onu tartıştım yukarıdaki yazımda.Genelde 18 yaşını doldurmuş erkeklerle birlikte oluyorlar zaten.
Yasalara aykırı demesek, aykırı olmuyor mu anlayamadım.
Yıllar önce oluşturulmuş bu yasalar
Evet yeri var, kanundaki maddeyi yazdımBu arada aykırılık kelimesini yanlış anlamış ona göre yorumlamışım. Yasalara aykırı desek de demesek de kanunlarda yeri varsa ona göre işlem görür. Eylemin kendisi aykırılık mıdır ben onu tartıştım yukarıdaki yazımda.
İyi geceler.
Yasim 37. Amh 0.57Selam. Yaşınız kaçtı? Amh kaç çıktı?
Birkaç ay doktor kontrolünde iğneli yumurta takibi denemeden hemen tüp bebeğe geçiş yapmayın bence.
Ayrıca kimden dolayı olmadığını yüzde yüz bilmek mümkün değil.
Açık olan tüpten yumurta gelmesine rağmen sperm dölleyemiyo da olabilir. Sperm sayısının ve hızının, hatta yapısının iyi olması hiç sorun olmadığı anlamına gelmez.
Döllenmenin gerçekleşmesi için gerekli o kadar çok şart var ki. Örneğin spermin yumurtayla karşılaştığında salgılaması gereken, yumurtanın zarını eritmesi gereken enzim eksik olabilir. Tüpler açıktır, rezerv iyidir ama yumurtanın döllenmesi için gerekli tüp salgıları ve hareketleri olmayabilir. Yumurtanın kabuğu çok sert olabilir. Her şey olabilir. Bu birkaç örnek sebep olmasına rağmen sebepsiz/açıklanamayan infertilite olarak geçiyor. Bunlara bakmıyorlar çünkü bakılsa da tek çaresi yine tüp bebek.
O yüzden standart tahliller bize olayın sadece yüzeysel kısmı hakkında fikir verebiliyor. Gerçek sebebi bilemiyoruz.
Mesela bizde şimdilik bilinen hiçbir problem yok ama 7 aydır olmuyor. Pıhtılaşma, genetik, bağışıklık sistemi testlerinin sonucunu bekliyoruz bi de. Bana sonum tüp bebekmiş gibi geliyor ama bakalım. :)
D vitaminim de dusuktu. Doktor 6 ay kullanmami tavsiye etti. Onu kullaniyorum. Baska ne gibi bir vitamin kullanmaliyimBiraz vitamin takviyesi kullanıp öyle başlamani tavsiye ederim. Yumurta kalitesi acısından.
Doktorunuz daha once zaman verdi mi ovulasyon gunu adetin su gunu diye?
Adet gunlerine gore biraz bilinebiliyormus kadinlarda ortalama 10. Gunmus ovulasyon.
Kimilerinde daha erken oluyormus.
28 gun adet gorende 12 ile 14. Gun arasi gibi bir soz var ama bir ay takip etmek faydali olur.
Kolay gelsin
Evet, sevgili forum arkadaşlarım sizden çok güçlü bir dua istiyorum. L lyly @panic_attackbearnguin can09e croiselle Senella ve sayamadıklarım.
Bu ayki çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi tevekkül ediyorum. Sizden ricam içnizden gelirse benim için dua etmeniz.
Bu ay olursa bir de adağım var bu da mühürü olsun ve hatırlatsın diye: İhtiyacı olan bir çocuğun bir senelik okul masraflarını karşılayacağım. Maliyetler araştırdığım kadarıyla en düşük 315 ile 1900 TL arasında oluyormuş. Prensip olarak bu ödemeleri sadece kişisel olarak tanıdığım ya da birinci derece akrabalarımın referans olduğu ihtiyaç sahibi kişilere veriyorum. Tanımadığım, görmediğim kişilere ancak güvenilir dernekler aracılığı ile veriyorum (Türk Silahlı Kuvvetleri, Gazi ve şehit aileleri gibi) böylece emin bir şekilde doğru yere teslim edildiğinden emin oluyorum.
Hepinizin dua için açtığı eller güzeliklerle dolsun, ve dilerim hepimiz tez zamanda evlat hasretimizi gideririz.
Sevgiler
Rabbim hiç birimizin emeğini boşa çıkarmasın.Evet, sevgili forum arkadaşlarım sizden çok güçlü bir dua istiyorum. L lyly @panic_attackbearnguin can09e croiselle Senella ve sayamadıklarım.
Sevgiler
Canım neye karar vereceksin? mecburi olunacak o operasyon o zaman anladığım kadarıyla...Günaydınlarr,
Cumartesi günü 2 arkadaşımın doktoruna gittim. Tüp bebek uzmanı. Çok ilgili, sıcak, samimi bir doktor. Tüm tetkiklerime, hsg filmime baktı, dinledi. Muayene etti. Anlattı. Amh (3.90) yumurta keseciklerin çok iyi, ama sanki çikolata kisti ordaki yapıyı bozmuş gibi. gövdemi rahim gibi düşün, kollarımı da tüplerim olarak. Yumurtaların tüplerin ucunda olması gerekirken gövdenin sağ tarafında. Yumurta-tüp buluşamayabilir. Miyom 6.30 cm, büyümüş. Polipi göremedi adetimin 3. günüydü, kanama aktif olduğu için. Önerisi hemen laparoskopi ile çikolata kisti ve miyomu almak, varsa yapıyı düzeltmek, histereskopi ile de polipi almak. Mustafa bahçeciyle giriyoruz ameliyata dedi. Ama öncesinde yumurtaları toplamak, dondurmak dedi. Çünkü çikolata kisti yumurtlamanın yoğun olduğu tarafta, (12 yumurta gördü) ne kadar ince çalışırsak çalışalım zarar verebiliriz dedi. Peki ameliyat sonrası doğal yolla olma ihtimali, ya da aşılama. O da olabilir dedi. Şu an gebe gelseydin bize gebeliği sonlandıralım demezdim, riskli gebelik grubuna girerdin takibini yapardık dedi. ameliyat sonrası 4 ay dinlenme dedi.
Beim şu anki doktorum da yani 2 aydır takibimi yapan doktorum aşılama tüp bebek sonra ameliyat dedi.
Şubat ayında aşılama demiştik doktorumla
Kafam çok karıştı, ameliyatı ben zarar verdiği için geçen yıldan beri istemedim. Ameliyat öncesi aşılama+tüp bebek olmazsa ameliyat mı acaba.
Şimdiki doktoruma devam edeceğim canım. O aşılama, tüp bebek en son ameliyat demişti. Öyle yaparım yüksek ihtimal. Eşimin özel sağlığından faydalanıyorum canım. Yatarak %100 karşılıyor, ama şimdi ameliyat olmayacağım.Canım neye karar vereceksin? mecburi olunacak o operasyon o zaman anladığım kadarıyla...
ücreti ne kadardı bu sadece muayene ücretidir demi operasyona ne kadar istediler.. bir de bahçeci girecek diyorsun?
bunla geçmiş olsun durumun kötü değil biraz süreç istiyor sadece. inşallah iyi olur her şey.
Şimdiki doktoruma devam edeceğim canım. O aşılama, tüp bebek en son ameliyat demişti. Öyle yaparım yüksek ihtimal. Eşimin özel sağlığından faydalanıyorum canım. Yatarak %100 karşılıyor, ama şimdi ameliyat olmayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?