İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ama Türkiye'de yasal değil ki, devlet yasaklamış zaten 18 yaş altı cinsel ilişkiyi ve ailenin şikayeti halinde veya 18 yaş altı bir kızın kendi rızası dahilinde bile olsa doğum veya kürtaj için sağlık kurumuna başvurduğunda, hemen dava açılıyor ve birlikte olduğu erkek tutuklanıyor.

Korunmak demişsiniz ama 15 yaş altında bir kızla birlikte olan erkek hakkında direk bebeğe tecavüz etmiş şekilde cinsel istismar davası açılıyor, kızın rizası dahi olsa yıllarca hapis cezası var.
15 yaşını doldurmuş bir kız ise kendi rızası olduğu takdirde, erkeğe cinsel istismar davası açılmıyor fakat reşit olmayan/ yaşı küçük kızla cinsel ilişkiye girme davası açılıyor.
Kız 15 yaşını doldurmuş olduğunda, kendisinin şikayetçi olmama hakkı var fakat yine de 18 yaşını doldurana kadar ailenin velayetinde olduğundan, aile şikayetçi olursa erkeğe 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılıyor

Bunu yasalarla kontrol edebilmeniz için her kadına ve erkeğe birer bekaret keleğçesi takmanız gerekir. Bana komik geliyor yasalara aykırı demek.

Genç bir kız kendin yaşça büyük birisi tarafından taciz edildi tecavüz edildiyse zaten gerekeni yapılmalı. Rıza dahilinde ki konu ise beni çok aşıyor birşey diyemeyeceğim.

Ama yaşıtı ile yaptıysa çocuğa hiç birşey olmaz bence ve olması da saçma olur çünkü ikisi de henüz olgun değiller...

Genelde 18 yaşını doldurmuş erkeklerle birlikte oluyorlar zaten.
Yasalara aykırı demesek, aykırı olmuyor mu anlayamadım.
Yıllar önce oluşturulmuş bu yasalar

Aykırılıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İnsan düşünen ve duruma göre karar veren çevresine göre şekillenen bir varlık. Herkesin ailesi, geçmişi, çevresi bir değil öyle de değerlendirilemez. Bazı yasa ve kurallar konulmuş ancak her duruma uygulanabilmeleri bana kalırsa doğru değil.

Psikolojide kime göre neye göre doğru ya da yanlış diye sorarlar aynı zamanda felsefede çünkü hiçbir birey aynı değildir. Sizin aaa ne ayıp dediğiniz şey bir başkası için hayatının bir parçası ya da gereksinimi olabilir. Ya da yadırgadığınız şey onların gerçeği olabilir.

En basit örnek köpek yer misiniz? Çinde kızartıp festivalini bile yapıyorlar...
Domuz yer misiniz? Edirne'den Bulgaristan'a adım attığınız anda ve ilerisinde böyle insanlar yaşıyor.

Bu nedenle çeşitliliği ve farklılıkları duruma göre değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Bu onaylamak ya da desteklemek anlamına gelmez "aykırılık" asla değildir. Çevresine zarar vermediği sürece insanlar her yaptıklarında ve kararlarında özgürdürler diye düşünüyorum.

Bunlar benim fikirlerim,

Canım şuan ellerimi semaya senin için açtım ve duamı ediyorum. Seninle birlikte bu sayfada ve her nerede evlat sabibi olmak isteyen kim varsa Rabbim umutlarını ve çabalarını karşılıksız bırakmasın uğraştırmadan göndersin meleklerini işallah amin...

Çok teşekkürler, dualarınız için, Allah hepimizin meleklerini bir an evvel yollar dilerim.
Biz o emanetlere en iyi sahip çıkar ve kıymetini biliriz eminim.
Dediğiniz gibi her nerede bunun içn çabalayan dua eden varsa inşallah hepsi de evlatlarına kavuşurlar. Sağlıkla, mutlulukla bir ömür sürerler hep beraber.

Aile olmak ve kalabalık olmak çok güzel bir duygu, ben kendi ailem için de bunu istiyorum.

Sevgiler

Bu arada aykırılık kelimesini yanlış anlamış ona göre yorumlamışım. Yasalara aykırı desek de demesek de kanunlarda yeri varsa ona göre işlem görür. Eylemin kendisi aykırılık mıdır ben onu tartıştım yukarıdaki yazımda.

İyi geceler.

Yasim 37. Amh 0.57 testi ve hsgyi ilk yaptirdigim donemlerde de bu forumda paylasmistim hattabeni cok karamsar buluyirdunuz amma biraz da haklo ciktim iste. Baksaniza 4 aydir tik yok. Gerci yaklasik 1.5 ay benim vajinismusum yuzunden dogru durust birliktelik olamadi amma 2 aydir catlatma ignesi oldum yine cocuk yok. Gerci igneyi oldugum ay yumurtanin catlayacagi gunden 1 gun once birliktelik oldu. Ertesi gun kavga ettik esimle ve yumurtanin catlayacagi gun birliktelik olmadi amma gecen ay igne oldym ve yumurtanin catlayacagi gun de 1 gun once de birliktelik oldu yine olmadi. Hatta acik olan tupteydi yumurta. Sizin icjn de hayirlisi. Tup bebek icin niye isteksizdiniz. Tup bebegin sakincasi ne bizler icin

Evet dr 9. Gunu vermisti tahmini olarak bizde yaptik bakalim ne olacak sonuc. Bat a kaldi 12 gun. Tesekkurler canim

Amin canim insallah Allah en kisa zamanda isteyenlerin kucaklarini doldurur. Bat nezaman senin canim?

Bu arada birisi yumurtlama bittikten sonra devam ediyormusunuz demisti. Biz ediyoruz ama bebek icin degil artik yani en azindan ben gebelik dusuncesi ile degil cunku yumurtlamamin bittigini bilerek yapiyorum ama esime farketmiyor :) yani sorunun cevabi evt )

Günaydınlarr,
Cumartesi günü 2 arkadaşımın doktoruna gittim. Tüp bebek uzmanı. Çok ilgili, sıcak, samimi bir doktor. Tüm tetkiklerime, hsg filmime baktı, dinledi. Muayene etti. Anlattı. Amh (3.90) yumurta keseciklerin çok iyi, ama sanki çikolata kisti ordaki yapıyı bozmuş gibi. gövdemi rahim gibi düşün, kollarımı da tüplerim olarak. Yumurtaların tüplerin ucunda olması gerekirken gövdenin sağ tarafında. Yumurta-tüp buluşamayabilir. Miyom 6.30 cm, büyümüş. Polipi göremedi adetimin 3. günüydü, kanama aktif olduğu için. Önerisi hemen laparoskopi ile çikolata kisti ve miyomu almak, varsa yapıyı düzeltmek, histereskopi ile de polipi almak. Mustafa bahçeciyle giriyoruz ameliyata dedi. Ama öncesinde yumurtaları toplamak, dondurmak dedi. Çünkü çikolata kisti yumurtlamanın yoğun olduğu tarafta, (12 yumurta gördü) ne kadar ince çalışırsak çalışalım zarar verebiliriz dedi. Peki ameliyat sonrası doğal yolla olma ihtimali, ya da aşılama. O da olabilir dedi. Şu an gebe gelseydin bize gebeliği sonlandıralım demezdim, riskli gebelik grubuna girerdin takibini yapardık dedi. ameliyat sonrası 4 ay dinlenme dedi.
Beim şu anki doktorum da yani 2 aydır takibimi yapan doktorum aşılama tüp bebek sonra ameliyat dedi.
Şubat ayında aşılama demiştik doktorumla
Kafam çok karıştı, ameliyatı ben zarar verdiği için geçen yıldan beri istemedim. Ameliyat öncesi aşılama+tüp bebek olmazsa ameliyat mı acaba.

Rabbim hiç birimizin emeğini boşa çıkarmasın.

Aslında çikolata kisti çok ağrı, yapışıklılık ve yoğun akıntı yaparmış. Ben hiçbir etkisini görmüyorum. Sanki tüp bebek denemeliyim öncesinde. Arkadaşım çikolata kistini baskılayan visanne ilaç kullanıyor. Adetle beslendiği için çikolata kisti, adeti kesiyormuş ilaç. Arkadaşım 3 defa kistini aldırdı, tekrar çıkabiliyor.

Forumda soğan suyu ile 3.5 cm lik kisti 1.5 cm e düşüren var. Onu deneyeceğim bu ay.
Ama doktorun dediği gibi iç yapıyı bozduysa ve sorun buysa bunlar çözüm değil tabi. Ama diğer doktorların hiç biri öyle birşey dememişti. Yine ticari kaygı mı acaba diye düşünmüyor değilim.

Forumda birinin yorumu : Öncelikle geçmiş olsun. Benimde kürtaj sonrası çikolata kistim çıktı 4.5 cm 1 senedir var bende de. Normal yolla denedik ama olmadı. Ca125 değerine bakıldı çikolata kisti olanlarda yüksek çıkarmış ama.bende düşük çıktı diğer hormon değerlerim de çok iyi, rahim filmi çektirdim rahim ve tuplerimde sorun çıkmadı Amh testi yapıldı bu kist yumurta rezervini düşürüyormus o da çok iyi çıktı fakat gel gelelim hamilelik yok. Aşılama denedik 2 kez negatif. Sonra bende artık laparoskopi düşündüm iyi bir doktora gittim bu işte uzman birisi ve bana laparoskopiye gerek olmadığını durumumun bunu gerektirmedigini söyledi şuan tüp bebek yaptırdık sonuç bekliyoruz demiş.

Son düzenleme:
Canım neye karar vereceksin? mecburi olunacak o operasyon o zaman anladığım kadarıyla...
ücreti ne kadardı bu sadece muayene ücretidir demi operasyona ne kadar istediler.. bir de bahçeci girecek diyorsun?
bunla geçmiş olsun durumun kötü değil biraz süreç istiyor sadece. inşallah iyi olur her şey.

Şimdiki doktoruma devam edeceğim canım. O aşılama, tüp bebek en son ameliyat demişti. Öyle yaparım yüksek ihtimal. Eşimin özel sağlığından faydalanıyorum canım. Yatarak %100 karşılıyor, ama şimdi ameliyat olmayacağım.

Bence doğru karar vermişsin. benimde gittiğim ilk doktor çikolata kistini hemen aldırmamı söyledi diğeri iyiki aldırmamışsın yumurtalığına zarar verebilirlerdi ayrıca rezervin azalmasına neden olur demişti ama kistte yumurtalıklara zarar veriyormuş ne yapsak zarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…