İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Çocuğun oluyor. İki kere hamile kaldın. Bence düşugun altındaki sebep nasıl engellenir onu bulmak lazım. Dış gebeliği atlattıgina da çok sevindim. Çok tehlikeli, pis birşey.
İlk bebek tüp bebekti canım. Yıllarca hamile kalamamıştım. Klomenler, aşılamalar, koca karı ilaçları. Tüp bebek tutmuştu ama o da rahim ağzı yetmezliğinden gitti. İlk kez sürpriz şekilde hamile kaldım ikinciye. O da dış gebelik.

Genelde adetin 2. veya 3. günü çağırıyorlar canım.

Genelde adetin 2. veya 3. günü çağırıyorlar canım.
o zaman ilkten görüşmeye gidilecek :/ sonra bana işte adetinin şu günü gel diyecek.. hayırlısı bakalım...

bir de bilgisi olan cevaplarsa sevinirim...
tüp bebekte dış gebelik nasıl oluyor ? direk rahme yerleştirilmiyor mu ?

Yumurta takibi için adetin 7.8. günü de gidilebilir. Klomen kullanılacaksa adetin 2.-3. günü çağırıyorlar. Klomen bitince gidiyorsun. Sadece takip içinse adetin 7. günü git bence. Belki yumurta yeterli olgunluğa erişmiyor, veya erişiyor ama çatlamıyor.

Anladim canim hayirlisi bakalim.. senin icin de subat hemen gelsinn ya da dur ona gerek kalmadan bu ay mutlu haberini al insallah.

Benim kizim Mart ayinda dogmustu. Mart'in sonu. O zaman tek cocuk oldugu icin mi, yasimiz daha genc oldugu icin mi, baska seylerden mi bilmiyorum ama cok cabuk gecmisi zaman kizim bebekken. Sut verirken cok sikintimiz olmustu ama gecti iste zaman. Kizim dogdu Nisan ayi geldi, sonra Mayis. Havalar cok guzel oldu, agaclar cicek acti, gokyuzu mavi. Sonra yaz geldi, Turkiye'ye gittik bir kac haftaligina. Sonra bir baktim 6 aylik oluvermis bile.

Oglum Eylul ayinda dogdu. Eylul'un sonu. Evde iki cocukla tek basima kaldim. Biri 2,5 yasinda, digeri bebek. Havalar kararmaya basladi, geceler uzadi, gunduzler kisaldi. Esimle aramiz da bazi sorunlar yasandi. Uykusuzluk, tek basina kalmak, eve bak cocuklara bak, issizlik, parasal sikinti vs derken Subata yinda major depresyon tanisi koydular. O kadar kotuydu ki durumum...

Demem o ki, bence bir bebek ne kadar yaz ve sonbahardan uzakta doguyorsa, ne kadar kisin icinde yada ilkbaharda doguyorsa o kadar iyi. BIr bakiyorsunuz bahar duzelmis, havalar guzelmis, disariya cikip yuruyusler yapabiliyorsunuz. Vucudunuz gunes erken dogdugu icin erken uyanmaya hazir oluyor, bebek icin uyanmak azap haline donusmuyor (gecede 2-3 kere kalkip emziriyordum ben). O yuzden burda onumuzdeki ay itibari ile hamile kalacaklar sanslisiniz

Dis gebelik ya da kimyasal. Biliyorum cok uzucu ama hamile kaldin ya sonunda Yine kalacaksin, hic uzulme.

Offf benim libidom bukulmus, bukulecegi kadar. Aksama ispanak mi yapayim balik mi yapayim, oglanin ayagina gecirip ordek gibi yurudugu gofret ambalajlarini mi toplayayim, kiz tuvalete girdi, kendini iyi temizledi mi ona mi bakayim, copleri mi disari atayim, beni red eden is basvuruma "beni haberdar ettiginiz icin tesekkur ederim," mesaji mi atayim, esimin hic corabi kalmamis camasir mi yikayayim...derken gece 10 oluyor. Boynu bukuk libido ile deniyoruz iste.

Onceden boyle ilk ayda hamile kalmamizin sebebi sanirim sadece eglencesine yapiyorduk bu is. Ne ovulasyon takibi, ne baska birsey vardi. Bir de sabah 8'e, 9'e kadar uyu sonra. Simdi 12'de 1'de yat, sabah 6'da kalk. Kolay gelsin.

Benim kuzu da 12 mayista dogdu.. hiic sikinti cekmedim gece 2 3 kez de ben emzirdim ama hicc zoruma gitmezdi.. esime off biraz da sen bak dedigimi hatirlamiyorum... bir ara uyku problemimiz oldu o ara yoruldugumu hatirliyorum... ama dis cikariyordu:))
Zaten yas da 30 o zaman:)
Esim bosver dedi olmasi zaten ama korunmuyoruz da nasilsa olmuyor diye...
Bakalim nasibimizde varsa gelir diyerek subati bekliyoruz
Aynen oyle yarim libidoyla is olmuyor yasin getirdigi bikkinliklar da cabasi o zamanlar haberimiz de yok tabi yum gunu bilmem nesi rahatca geldiler
Bence Marjo sen de birak testleri falan ben bu ay almayacagim bakmayacagim...

Benim de bu çalışmalar doktor talimatlı görev haline geldiğinden beri yok. Sanırım hiç geri gelmeyecek. Hsg ayı, hastane, evde ana baba derken unuttum zaten nasıl bişidi. :)

Ben niye regl olmuyom hala? Terazi burcunu kaçıracam yaa!

Haydi bir deney yapalim.

Her gece yatmadan elinizi karniniza koyun ve hamile oldugunuzu hayal edin. Icinizde buyudugunu, dogum anini, kucaginiza alisinizi ve ilklerini hayal edin.

Bunu hamile oldugunuza inanarak yapin. 3 ay boyunca her gece yapmanizi istiyorum.

Iyi calismalar

Iki hafta once gelir yine terazi olur sen merak etme :) Biz evde iki teraziyiz, bu ay olursa yeni bir terazi daha gelecek. Her evden en az uc terazi istiyorum!

Ben de oyle karar verdim. Bu ay bir gecsin, zaten haftaya cinekologa gidiciiim. Bu ay da tutmazsa onumuzdeki ay hesap kitap yapmadan deneyecegim. Bu bebek isine baslamadan evvel daha heyacanliydi hayatimiz. Haftada bir, iki kere olur ama en azindan isteyerek, ozleyerek olurdu. Simdi anliyorum insanlar neden depresyona giriyorlar bu kadar "denemek" zorunda olduklari icin.

Tamam işte, haberi olmasın, uyanmasın diye şeettim. Nuri Alço nesli değil misiniz ayolcum siz?

Ben varim ben Nuri Alco neslinden. Yapyasar Alptekin'in berbat danslarina bakarak, okulda "Lambada dansi yapan kizlar hemen hamile kaliyormus, sakin yapmayin" diyenleri dinleyerek, TV'de Kucuk Emrah, Kucuk Ceylan ve Hulya Avsar filmlerine maruz kalarak buyudum. Ucuncu Cernobil faciasi.

Su Lambada isi dogru olabilir mi acaba? Denesek mi? panic_attack

Son düzenleme:
iyi fikir
ama şimdi anlayabiliyorum niye öyle bir şey çıkardıklarını

Ay o çamaşır meselesi cidden çok can sıkıcı.
Evde herkes için ayrı kirli sepeti var ve bildiğiniz gibi birlikte yıkanacak tarz kıyafetleri ayarlamak gerek.
Bir de herkesin çamaşırını ayrı ayrı makineye atmak gibi bir huyum var ama o zaman da makine dolmuyor, şimdiki makineler büyük, sepetler çamaşır dolu ama makineye atılacak çamaşır çıkmıyor:)
Zaman zaman eleme yapıyorum:)
Büyük oğlumun koyu renk kıyafetleri sepette toplanmış onları mı yıkasam, küçük oğlanın hırkaları mı yoksa eşimin kazaklarını mı
Çoraplar da toplanmış gibi ama çocuğun iç çamaşırları daha mı çok sanki diye diye elemeyi hangi cins çamaşır geçerse o yıkanmaya hak kazanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…