evet bence ovulasyon başlamak üzere. LH seviyesi yüksek görünüyor. 6 ila 24 saat içerisinde yumurtanız çatlar. Çalışmalara başlayın mümkünse :)
Aynen oyle dusunuyorum... siparis de vermicem... belki gebelik testi alabilirim...o da daha ucuz oldugu icin..:)Evet anlıyorum. Belki o kisir döngüyü kırmak icin bu ay hiç ovulasyon falan hesaplamadan denesen? Yani vücudunun ritmine göre. Sanki hiç bebek denemiyormussun gibi.
bence o zaman 4 saat aralıklarla testi tekrar edin.Evet ben yorgun morgun eşimi ikna esimi ikna edeyim. Acaba yarın yapsam test nasıl çıkar, merak ediyorum.
Adam yolunu yapmis cog yorgunum beni elleme :))İçkisine hap at ve bugünü kaçırma. Pozitif bence o test. Yarını da değerlendirin.
Adam yolunu yapmis cog yorgunum beni elleme :))
Sen de haptan bahsediyorsunn..
LH tavan yaptıktan 6 ila 24 saat içerisinde yumurta çatlar dolayısı ile döllenme olması için 2-3 gün önceden başlamış olmak gerekiyor çalışmaya. Yumurta çatladığında 12-24 saat yaşar. O da kişiden kişiye değişir. Kısacası bebek istiyorsanız LH tavan yaptıktan sonra önünüzde sadece 24-36 saatiniz var demektir.
Erkeklerde spermler 2 günde olgunluğa ulaşırlar ve 3-5 gün yumurtayı dölleyene kadar yaşayabilirler. Bu nedenle gün aşırı ilişkiye girerseniz yumurta döllenir ve tutunabilir. Yani aynı gün sık ilişkiye girmek şansınızı arttırmaz.
Kısacası:
LH silik çizgi verdiği andan itibaren gün aşırı ilişki yaşamaya başlayın derim ve LH testinde tam çizgileri gördükten sonraki 36 saat içerisinde. Sonrasında yumurta artık döllenemez.
Çok teşekkür ederim. Anladım ama ben bugün ilk defa yaptım testi, önceki günler yapmadım çünkü adetim biteli sadece 4 gün oluyor. Bugün başlayayım dedim, çünkü bugün 9.gun adetin başlamasından bu yana. O yüzden önceki günlerde test yapmadığım için sadece dün kafamıza göre birlikte olduk. Yani pozitif test olduğu icin değil. Şimdi 24 saat oldu. Bu teste göre tekrar denememiz lazım ama bu durumda bugün ve yarın icin yeterince sperm birikmiş, üretilmiş olur mu bilmiyorum.
Offf bu ne ya, deney yapıyoruz sanki labaratuvarda.
Çok teşekkür ederim. Anladım ama ben bugün ilk defa yaptım testi, önceki günler yapmadım çünkü adetim biteli sadece 4 gün oluyor. Bugün başlayayım dedim, çünkü bugün 9.gun adetin başlamasından bu yana. O yüzden önceki günlerde test yapmadığım için sadece dün kafamıza göre birlikte olduk. Yani pozitif test olduğu icin değil. Şimdi 24 saat oldu. Bu teste göre tekrar denememiz lazım ama bu durumda bugün ve yarın icin yeterince sperm birikmiş, üretilmiş olur mu bilmiyorum.
Offf bu ne ya, deney yapıyoruz sanki labaratuvarda.
Marjo bence bu
Canım testi artık hastane mantığıyla çalışan Kızılay da ssk lı olduğum için 30 tl gibi çok makul bir fiyata yaptırdım. Yalnız kızılayda Endokrinoloji bölümü olmadığı için arginin ve selenyum gibi testleri yapmıyorlar. Devlete de gidince dahiliye bölümü gerekli görürse endokrinolağa sevk ediyor. Yani bu bölüme direk gidemiyorsun. Bende yakınımda özel bir hastane var endokrinoloğu da varmış oraya bir gideyim diyorum da yine ufak bir tüp bebek maaliyetiyle çıkarım diye de korkuyorum açıkçası. Bende 1 ay boyunca p..w..n kullandım değerimin onun içindeki dhea dan dolayı artmış olabileceğini düşünüyorum. Benim kanaatim bu değerlere baktırmadan vitamin takviyesi kullanmak çok da mantıklı değil canım dediğin gibi kaş yapayım derken göz çıkarabiliriz çünki.
Bu aksamı es geç madem kocada yorgun. Valla bende program neyi gösteriyorsa o tarih yumurtlama gunu oluyor. Hatta testler 2 gün önce koyu gösteriyor. Ama adetim programın yumurtlama tarihinin 14.günü oluyor. Benim de bu ay 4 gün üst üste oldu 3 gün koyu gördüm diye ovulasyonda. Spremler inşallah işe yaramıştır. Gerçi bu ay filmliyim, ALLAH'IM en hayırlısını nasip etsin. O yüzden bu ay çok takmam sanırım.
Tamam işte, haberi olmasın, uyanmasın diye şeettim. Nuri Alço nesli değil misiniz ayolcum siz?
Sperm sayısını artırmak için ne yapmalıyız.?
Sperm sayısınızı ve hareketliliğinizi artırmak için her zaman E ve C vitaminini (1000 mg) alınız.
Eşinizde sizde günde en az 1,5-2 litre su tüketin.
Hamilelik için kendi başına çaba gösteren çiftlerde özellikle erkeklerde 2-3 gün cinsel perhiz tavsiye edilir. Aksi durum sperm sayısında azalmaya ,hamilelik şansının azalmasına neden olur. Bu durum tüp bebek tedavisi öncesi ve aşılama tedavisi öncesinde de geçerlidir.
Alıntıdır: https://www.mynet.com/sperm-hakkinda-her-sey-1181068-mykadin
Sperm, erkeğe ait üreme hücresidir. Testislerde oluşan bu hücrelerin üretimi ergenlik döneminde başlar.Baş kısmında döllenme sırasında yumurtaya aktaracağı kalıtsal bilgiyi (DNA) taşır. Baş ve hareketli bir kuyruğa sahiptir. Spermler yoğun kıvamda bir sıvının içinde bulunurlar. Bu sıvının ismi menidir. Bir sperm hücresi 72 günde oluşur. Yani şu anda kullanılabilir bir spermin oluşumu 72 gün önceye dayanır. Yani eşlerinizi 3 ay önceden çok iyi besleyin, vitaminlerini aldırın, keçiboynuzu pekmezi yedirin.
Bir çiftleşme sırasında 100 - 300 milyon sperm salınır. Vajinaya boşalan spermlerden 25-30 tanesi yumurtanın yakınına ulaşır, ancak yumurtayı sadece tek bir sperm dölleyebilir. Bir sperm bir yumurta hücresine ulaştığında, yumurtaya girmek için kuyruğunu dışarıda bırakıp, yumurta zarını deler, geçer ve yumurtayı döller. Spermin başı bir hücre çekirdeği gibidir. İçinde genetik şifre ve DNA vardır. Sperm yumurtayı döllediğinde kromozomlar çoğalır ve buna göre cinsiyet belirlenir.Kromozomlar tek halde oluşup, çifte bölünürler ve bölündükleri zaman doğacak bireyin cinsiyeti belirlenir. Eğer kromozomlar XX şeklinde ise çocuğun cinsiyeti kız, eğer XY ise çocuğun cinsiyeti erkek olur.
İlişkiyi takiben en canlı ve hareketli spermler 5-10 dakikanın içinde rahime geçmiş olurlar. Bunun ötesinde daha uzun süre yatarak beklemenin sağlayacağı bir avantaj yoktur.
Bence deEksik eksik okuduğumdan mevzuları kaçırıyorum.
Dün ilişki olduysa bugün gerek yok. Yarın olsun.
Bünyende hala yaşamakta olan cengaver spermler bugün yumurtlasan bile yumurtaya selam naber diyecek zaten.
Hergün ilişki sperm hızını düşürüyor deyola.
Bize verilen formül ilk ay 48 saatte 1 idi. İkinci ay 36 saatte 1 denedik.
24 saatte 1 yapmayın dediydi doktorum civanım.
Panik yok. Yarına sperm biriksin, elleşme. Nuri Alço hapı iptal.
Bilgiler için teşekkürler canım. Test yaptırmak şart ama yaparlar mi orası var :)
Bu aksamı es geç madem kocada yorgun. Valla bende program neyi gösteriyorsa o tarih yumurtlama gunu oluyor. Hatta testler 2 gün önce koyu gösteriyor. Ama adetim programın yumurtlama tarihinin 14.günü oluyor. Benim de bu ay 4 gün üst üste oldu 3 gün koyu gördüm diye ovulasyonda. Spremler inşallah işe yaramıştır. Gerçi bu ay filmliyim, ALLAH'IM en hayırlısını nasip etsin. O yüzden bu ay çok takmam sanırım.
Uyanmadan o işi biz nasıl yapalım. Uyanmaları şart :)
Bu ara ben kocama takılıyorum. Diyetteyim ya bu çocuk olana kadar sende yemeyeceksin. Ya bu çocuğu yaparsın ya da yiyemezsin. Hem senin spremler hımbıl koşamıyorlar beceremiyorlar döllenmeyi diyorum. O da hımbıl deme cocuklara küserler diyor :) Bu ay iyi eğlendik :)
Teşekkürler bilgiler için. Bu vesileyle bende kafama takılanları sorayim. Bilgiler paylaşılsin. Şimdi yumurta takibinde yumurta için 17 mm 19 mm 20 mm deniyor, yani aslında 2cm değil mi (cm ye cevirirsek) 2 cm de bayağı büyük sonuçta. Neyse peki bizim tüplerin eni kaç cm?
Ben sadece uzunluğunu 10 cm olarak buldum. Peki 2 cm lik bir yumurta 10 cm nasıl bir haftada katediyor. 5 kere yuvarlansa rahimde. Eğer yumurtamiz dollendiyse rahme gelmesi daha kısa sürebilir. Ama tutunmami zaman alır acaba?
Marjo bence de vur kendini yatağa uyu:)
Eşin de yorgunmuş madem ki yarın da geç kalmış olmazsınız diye düşünüyorum
Biliyorum ciddi sormuşsun ve aslında çok da detaylı düşünmüşsun ama gülmekten alamadım kendimi. Allahim kafamıza neler takılıyor, neleri düşünüyoruz ya :)))))
5 kere yuvarlansa...
Bilmiyorum. Deneyeceğiz galiba. Öyle bir gidişat var. Daha doğrusu zaten konuşmuştuk, salıya kadar her gün deneyelim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?