İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Yok kreş değil. Burda çocuklar 3 yaşında okula başlıyorlar :))) Ben ilk başta çok şaşırmıştım 3 yaşındaki çocuğun okulda işi ne diye ama şimdi faydalarını çok görüyorum. İlk yıllar genelde oyun oynayarak öğrenme üzerine kurulu okulları ama 6 yaşına gelmeden okumaya yazmaya başlıyorlar. Fransizca ve Almanca da yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorlar (ana dil Flamanca) Ozguvenleri yüksek çocuklar oluyorlar. Çok çabuk konuşmaya başlıyorlar. Muzelere gidiyorlar, parklara gidiyorlar. Bir de kurallara uymayı öğreniyorlar. Öğretmen nasıl dinlenir, trafikte nasıl davranilir, güvenli biçimde nasil bisiklete binilir vs. Keşke bizim ülkemizde de böyle bir sistem olsa. Adamlar bilim ve teknoloji odaklı. Yeni birşey nasıl uretirizin peşindeler. Bizde de hala 300 sene öncenin konuları işleniyor.

Okul bir de yürüyerek 3-4 dakika bizim evden. Getirmesi götürmesi de kolay.

Bir de bu çocukların erkenden Okula başlaması sadece çocukların hayrına diye yapılmıyor. Kadınlara fırsat doğsun, is hayatına katılabilsinler, vakitleri olsun diye de yapılar devlet tarafından. Bizde de aksine bu durum. Halkının yarısı eve kapatılmış bir milletin ilerlemesi beklenemez elbette. Düşünsene kaybolan düşünce gücünü ve is gücünü.

iyi aman iyi olun da.. çocuklar küçüktü senin de mi? 3 5 yaşları sanırım.. kreşe falan mı gidiyorlar 2si de ?
ara ara haber ver iyi misin :)
yerleşme ağrısıdır inşallah 30 aralığı merakla bekliyorum bende.. :KK54:

Yerlesme ağrısı gibi gelmedi bana. Çok benziyor hamilelik ve adet sancisi ama içimden bir his bu ay olmadı diyor. Kendimi uzemeyecegime söz vermiştim. Deneyeceğim üzülmemeyi :)

Hadi insallah...
Bak simdi aklima geldi bir tanidigim daha var 40in ustundeydi kizi 26 oglu 20 yasindaydi 3.yu dogurdu tam tekne kazintisi gerci simdi o da buyudu universiteye gidiyor..:)
Maşallah :nazar: ne güzel Allah bizede nasip eder inşallah hayırlısıyla :anne:kürtajdan :bicak:sonra hiç ümidim yok aslında :olamaz:olmayacakmış gibi geliyor hep :KK57: çok pişmanım zamanında yapmadığıma :KK42:kırkından sonra doğuranları duyunca çok:KK71: heyecanlanıyorum ama neden olmasın diyorum :KK73:

Keşke :) ama ben 6,5 yıllık evliyim. Iki tane de çocuğum var. Hala vatandaşlık vermediler. İlk seneler öğrenci vizesi ile kaldım kızım doğana kadar. Evlilik üzerinden vize ve vatandaşlık çok zor veriyorlar artık. İnan buraya gelip çalışıp vergi odersen daha kısa sürede vatandaş oluyorsun. Ben ancak 2019'un sound alabileceğim vatandaşlık.
neyse az kalmış vatandaşlığa... sık dişini verme canını :))

Maşallah :nazar: ne güzel Allah bizede nasip eder inşallah hayırlısıyla :anne:kürtajdan :bicak:sonra hiç ümidim yok aslında :olamaz:olmayacakmış gibi geliyor hep :KK57: çok pişmanım zamanında yapmadığıma :KK42:kırkından sonra doğuranları duyunca çok:KK71: heyecanlanıyorum ama neden olmasın diyorum :KK73:
aynen olur tabi ki .. Rabbim nasip etsin bütün isteyenlere. :dua:

Yok kreş değil. Burda çocuklar 3 yaşında okula başlıyorlar :))) Ben ilk başta çok şaşırmıştım 3 yaşındaki çocuğun okulda işi ne diye ama şimdi faydalarını çok görüyorum. İlk yıllar genelde oyun oynayarak öğrenme üzerine kurulu okulları ama 6 yaşına gelmeden okumaya yazmaya başlıyorlar. Fransizca ve Almanca da yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorlar (ana dil Flamanca) Ozguvenleri yüksek çocuklar oluyorlar. Çok çabuk konuşmaya başlıyorlar. Muzelere gidiyorlar, parklara gidiyorlar. Bir de kurallara uymayı öğreniyorlar. Öğretmen nasıl dinlenir, trafikte nasıl davranilir, güvenli biçimde nasil bisiklete binilir vs. Keşke bizim ülkemizde de böyle bir sistem olsa. Adamlar bilim ve teknoloji odaklı. Yeni birşey nasıl uretirizin peşindeler. Bizde de hala 300 sene öncenin konuları işleniyor.

Okul bir de yürüyerek 3-4 dakika bizim evden. Getirmesi götürmesi de kolay.
Canım ya eskisi gibi değil burdada devlet okullarının kreşleri var artık 3 yaşında gönderebiliyosun istersen tabi ama zorunlu olsa daha güzel olur eğitim şart erken yaşta eğitilmeli çocuklar oda olur inşallah

Günaydın bat 24 demiştin ne durumdasın merak ettim inşallah olmamışsındır

Dün oldum. Dün sabah test yaptım çok hafif silik gölge gördüm neyse akşama bir sayfada şu damlatilirsa silik netlesir yazıyordu. Damlayım. T çizgisi bir cıktı şaşırdım. Demekki suda da hcg var :)
Zaten akşam da oldum adet.

Bu arada Astalife geldi elime panic_attack panic_attack nasıl kullanıcam.

Dün oldum. Dün sabah test yaptım çok hafif silik gölge gördüm neyse akşama bir sayfada şu damlatilirsa silik netlesir yazıyordu. Damlayım. T çizgisi bir cıktı şaşırdım. Demekki suda da hcg var :)

Neyse canım önümüzdeki maçlara artık hayırlısıyla

Geçmiş olsun. Ocak ve Şubat aylarını hedefleyelim ama özellikle şubat çünkü Astalife'i şimdi kullanmaya başlasan etkisini 2-3 ay sonraya gösterir.

X