- 26 Ekim 2018
- 963
- 2.890
- 44
Yok kreş değil. Burda çocuklar 3 yaşında okula başlıyorlar :))) Ben ilk başta çok şaşırmıştım 3 yaşındaki çocuğun okulda işi ne diye ama şimdi faydalarını çok görüyorum. İlk yıllar genelde oyun oynayarak öğrenme üzerine kurulu okulları ama 6 yaşına gelmeden okumaya yazmaya başlıyorlar. Fransizca ve Almanca da yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorlar (ana dil Flamanca) Ozguvenleri yüksek çocuklar oluyorlar. Çok çabuk konuşmaya başlıyorlar. Muzelere gidiyorlar, parklara gidiyorlar. Bir de kurallara uymayı öğreniyorlar. Öğretmen nasıl dinlenir, trafikte nasıl davranilir, güvenli biçimde nasil bisiklete binilir vs. Keşke bizim ülkemizde de böyle bir sistem olsa. Adamlar bilim ve teknoloji odaklı. Yeni birşey nasıl uretirizin peşindeler. Bizde de hala 300 sene öncenin konuları işleniyor.
Okul bir de yürüyerek 3-4 dakika bizim evden. Getirmesi götürmesi de kolay.
Bir de bu çocukların erkenden Okula başlaması sadece çocukların hayrına diye yapılmıyor. Kadınlara fırsat doğsun, is hayatına katılabilsinler, vakitleri olsun diye de yapılar devlet tarafından. Bizde de aksine bu durum. Halkının yarısı eve kapatılmış bir milletin ilerlemesi beklenemez elbette. Düşünsene kaybolan düşünce gücünü ve is gücünü.