İleri Haftfalarda Gebelik Sonlandırma-acil hanımlar :((

melisaamelisaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
1.797
699
Hanımlar hala kendime gelemedim bu hafta artık karar verilecek. Ya gebelik sonlanacak ya da her şeyi göze alıp sonunu görmek
23. Haftadayım 24. Haftada eğer gebelik sonlandırma kararı alırsak. Ben çok korkuyorum. Devlet hastanelerine çok acılı ve yıpratıcı süreci yaşayanlar olmuş.

Ben 24. Haftada gebelik sonlandırmayı hangi hastanede en ağrısız şekilde atlatırım zaten psikolojik olarak çöktüm iç açım var. Bedenen acıyı da eklenirse düşünemiyorum.

Başından geçen hanımlar Allah rızası İçin bana yol gösterin bu süreci nasıl atlatırım yaşayanlar vardır öneri ve yönlendirme rica edicem.

Bu çok zor bir karar olacak bebeğimde ağır kalp rahatsızlıkları tespit edildi bahsetmiştim.

Merhaba. Sizi çok iyi anlıyorum benimde başıma geldi 9 haftalıktı kalbi durdu. Özelde hiç acı olmayacak dediler ama biz ilk kez gitmiştik doktoru sevmedik. Devlet hastanesine gittik ve gerçekten acılı geçti. Suni sancı verdiler akşam 8 buçukta sabah 4 buçuğa kadar sancı çektim. Düştü biraz ağrı geçti derken parça kalmış çatala çıktım ordada 10 yıl yaşlandım içimden kazıdılar resmen. Demem o ki belli olmuyor. Eltimi uyutup aldılar ağrıyı bilmediler haftasına göre bence. Ama durumunuz varsa özelde olun. Bide o acıyı çekmeyin o psikolojik acı daha zor hele bi de ilkse. Eve geldikten sonra sürekli ağladım aklıma geldikçe ağlarım ama beni bekliyor biliyorum ona sığınıyorum. Nasıl atlattım derseniz zamanla dua ederek. Bi de hemen acele etmeyin hamile kalmak için. Bana kalsa hemen kalmak istedim ama eşim durdurdu hep sonra hamile kaldım 50 gün sonra. Şuan 6 aylık bi kızım var çok şükür sadece bol bol dua edin tek kalmayın tek sizin başınıza gelmedi imtihan demekki allah sevdiği kuluna verirmiş öyle düşünün daha güzeli olacaktır demekki bebekte sıkıntı var ki kabul etmedi vücut. Bol bol dua edin Allah yardımcınız olsun zor ama geçecek öyle kalsa kimse dayanamazdı.

Ben bu sebepten özel hastane tercih ettim imkanınız varsa özele gidin devlet cok zor olur.
Yanımda eşim annem vardı 3 gün bagırdım çagırdım ağladım kimse sesini çıkarmadı devlette yanlız olacaksınız cok gecmiş olsun.
rabbim yardımcınız olsun

Özelde de mi anestezi falan vermediler yani çok bir değişiklik yok mu özel ile devlet arası. Ağrısız atlatmak imkansız sanırım tam olarak nasıl geçti süreç

Çok geçmiş evet devlet çok zor oluyor. Rahmi kazımaları çok ürkütücü uyuştrmaları gerekmez mi. Bir de rahme zarar gelir diye ödüm kopuyor

Özelde de mi anestezi falan vermediler yani çok bir değişiklik yok mu özel ile devlet arası. Ağrısız atlatmak imkansız sanırım tam olarak nasıl geçti süreç
Öncelikle düşmesi için ilaç veriliyor özel de de devlette de böyledir damardan suni sancıyla doğum başlatılıyor. En son içerde parça kalmışmı temizleyelim diye anestezi verdiler kürtaj gibi temizlediler uyandım hersey bitmişti.

Çok geçmiş evet devlet çok zor oluyor. Rahmi kazımaları çok ürkütücü uyuştrmaları gerekmez mi. Bir de rahme zarar gelir diye ödüm kopuyor
f
Valla bilmiyorum uyuşturma bile yapmadılar suyu içirdiler sıkışık yatırdılar kazdılar ama çok zordu. Sağolun. Onu bunu bilmem devletin doktorlarını daha çık sevdim beğendim ama gerçekten acıyı çok çekiyon. Doğumumda öyle oldu direk makat yırtıldı uyuşturmadan diktiler. Özele gidin bence

Üç gün çok uzun sürmüş. Kaç haftalıktınız. Ben 24 haftalık falan olucam o zaman çok korkuyorum bebek büyük olduğu İçin. Nasıl olacak bilmiyorum. Neden biraz olsun kolay bir yol yok biz zaten açıdan maf olmuşuz. Bir de bunun tranvası olacak nasıl anlatıcam bilmiyorum

Gerçekten buna mı karar verdiniz

Özele gideceğim eğer sonlanacaksa evet ama çok farklı bir şey yapmıyorlar anladığım. Bazı kişiler epidural verdiler kolay oldu demiş anlamadım. Ama ben hastaneye sordum epidural falan demeler çok korkuyorum

Benim 13 haftalıktı.
Herkesin 3 gün sürmüyor kiminin 4 saatte kiminin 1 günde sonlanmış.
Doktorum çatın cok dar ve kemikli zaten normal doğum yapamazmışsın normalde de demişti.
Korkma ama bunu bir hafta çeken insanlar var hiç belli olmuyor ama ben bugün bitiricem bu işi diyip ilaç suni sancı dozunu arttırınca 3. Günde bitmişti.

Bide şöyle bişey var eğer onca ilaca rağmen düşmeyip plasenta ayrılırsa iç kanama riskine karşı sezeryana alıyolar inşallah ilaçla düşer sizinki.
Bi arkadaşım sezeryan olmak zorunda kalmıştı okadar sancıdan sonra

Gerçekten buna mı karar verdiniz
Hayır henüz karar vermedik. Bu hafta içi karar vermiş olacağız . Bu da bir seçenek olduğu İçin kendimi bilmeye ve hazırlamaya çalışıyorum Daha önce kalp ameliyatı olan birine ulaştım kız 30 yaşında kalp ve akçiğer yetmezliği başlamış. Hayatta olan isyanı vardı.
Bebeğimizin ameliyat sonrası hayatını da düşündük

Prenses doğum. Sizinki büyük olduğu için sancı verecekler doğum yaptırıcaklar. Özele gidin eğer ki bitirecekseniz allah yardım etsin size

Evet bunu da duydum maalesef allahım nereden yaklaşsam dehşet durum ne yapayım bilmiyorum

Merhaba kuzenim bir kaç ay önce malesef bu durumu yasadı.5 aylıktı bebek devlet hastanesinde yaptı.devlet olduğu için belirli presedürleri oluyo.zor oldu

Epidural dediğiniz prenses doğum. Normal doğum gibi sancı çekiyon sonra belden iğne yapıyorlar ağrısız doğuruyon ama bu devlette yok özeldede sezeryan kadar para alırlar bence
Anladım yani ağrısız ve acısız bir yöntem yok. İyice maf olup çalacağız yani özel de de devlette de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…