26. Hafta GEBELİK SONLANDIRMA yardım

Canım öncelikle hakkında herşey için hayırlısını dilerim. Aynı süreçleri yaşıyoruz seninle. Normalde 21 haftalık olması gereken bebeğim 16+2den 1 yukarı cıkmıyor haftalardır. Vertikülde genişleme kalpte AVSD yonca kafatası dar toraks eksik parmak ve bir cok sayılan anomalisi var bebeğimin. Görüntüsü de bebek gibi değil malesef dısardan bile anlasılıyor. Çam sakurada heyete girebilmek için amniyosentez yapıldı sonucu bekliyorum. Sonuc cıktıktan sonra özeldeki doktorum bana 500 gram olmamıs bebeklerin kalbini durdurmamıza gerek yok heyetin imzası olan raporu getirmen yeterli dedi. Bir kaç kişi de devlet dışarda bu işlemi yaptırmaz diyor. Benimde kafam allak bullak

Evet maleeef 🥹 bu arada haddim değil ama iyi düşünüp karar vermenizi öneririm çünkü işlem çok sıkıntılı. Eğer çok büyük bir anomalisi yoksa kalp ameliyatı ile çözülecekse tekrar düşünmenizi tavsiye ederim. Bazen testlerde yanıltabiliyor hasta deniyor fakat sağlıklı doğuyor çocuklar
Evet size katılıyorum benim kızımada çok şey demişlerdi almak istediler kabul etmedim her gün hastaneye gidip imza atıyordum ameliyat olmamak için ve kızım doğdu tek bir kalp ameliyatı ile şuan maşallah çok çok iyi başka hiçbir sorunu yok o ameliyat izinden başka kendime o kadar kızıyorum ki o haftalarimi nasıl stresle geçirdim çok zordu ama geçti şuan 6 yaşında kızım

Sıkıntısı büyük akciğere giden damar ince ve her an işlevini yitirebilir. Avsd var ayrıca ters kan akımı var pis kan temiz kana karışıyor. Aort damarı yanlış yerden çıkıyor. Kalp kapakçıklarında kaçaklar var. Kalbin sağ tarafı tam işlevini göremiyor. 5 ayrı doktor gördü emin olun her gidişimizde bir umut oluyor ama daha kötü şeyler duyuyoruz bu kararı almak hiç kolay değil fakat ya bu şekilde sonlanacak ya da çocuk doğup ameliyatlarla paramparça edilip bize veda edecek
Bu sevdiklerinizin hepsi kızıma da sayilmisti ama VSD ve damar darlığından başka birşey çıkmadı doğumdan sonra

Allah yardımcınız olsun Allah size sabır versin biliyorum çok zor bir süreç ama bilmiyorum sadece kalp içinde aldırmak bir cana kıymak doğru değil inancımıza doğru değil Allah belki imtihan olarak verdi onu sana ben kızımı kalp ameliyatı ettirirken hastanede ne kalp hastaları vardı kalbi ters veya arkada veya yarısı olmayan birçok küçük bebek ama isyan etmek haddimize değil Allah bizide imtihan ediyor belki yinede kusurumw bakmayın benim düşüncem bu yönde Allah sizinde yardımcınız olsun inşallah 🤲

X