İlahi adalet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bak şimdi asla böyle olsun istemezdim ama oldu..
benim 19 yıldır babam yok, vefat etti. canım annecim ne kadar arkamda olsa da yeterli olmadı ve ben eşimin ailesinden çok çektim, babam olsa bunları yapabilirler miydi? bence hayır.
ben hep dua ediyorum Allahım fazlasını değil ne yaşattılarsa yaşasınlar diye, evde bekar görümcem var, kp vefat etti.
şimdi eş ailesi ile sorun yaşasa onu kim savunabilecek?
görümcemin öyle bir babacım deyişi vardı ki benim gözlerim dolardı.
şuan onunla durumlarımız eşit, bekliyorum bir kısmetinin çıkmasını

İlahi adaletmi bilmiyorum ama zamanında ölmesini istediğim biri geçen sene vefat etti tabi öfkem kinim geçmişti uzun zamandır dost olmuştuk en yakınımdı affettirmişti kendini ölünce dünyam yıkıldı o yüzden istediğimiz şeylere dikkat etmeliyiz hastalığını ilk öğrendiğinde bedduan kabul oldu kanserim diye mesaj atmıştı eskiden inşallah geberirsin filan diye ciyaklıyodum telefonda o kadar üzüldüm ki herkesin iki katı sanki ben sebep olmuşum gibi hissettim hala da vicdan azabı çekiyorum

En tuhaf ilahi adalet anısı buydu sanırım duyduğum. Sanki kendi kendinizi bıçakladığınız hançeri bileylemişsiniz, çok zor. Başınız sağolsun.

Yok arkadaşım bütün pislikler mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar.

İlla sahit olmamız gerekmiyor öteki dünyaya ve dine inaniyorsaniz biraz imaniniza guveneceksiniz yani tamamen inançla bağlı burdakilerin evet oldu demesi ile bişey değişmez ki . Son derece zengin mutlu yaşayıp yasattiklarinin hiçbirini yaşamadan ölenler var dünyada dolu tarih boyunca zulmeden hükümdarlar vs hepsi sence cezasını bu dünyada mi çekti ?

Yaşattığını yaşamadan ölmezmişsin sözüne inancım kalmadı. Öbür dünyada ben görmeden gelen adalet de gelse ne olacak. Şöyle düşünün bir insan sizi öldürüyor, size saldırıyor veya sevdiğiniz birine zarar veriyor. Biri de çıkıp diyor ki bu kişi senin görmediğin bir zamanda ve yerde cezasını çekecek. Bu dünyada bir sıkıntı görmeyecek. Ama bunu diyen kişiyi de tanımıyorsunuz. Dolayısıyla tanımadığınız birinin size verdiği teselliyle bekliyorsunuz. Neyi beklediğinizi bile bilmiyorsunuz.

Ben zamaninda birinin perisan olmasi icin dua ettim. Ama aslada haber almadim " cok pis perison bee" diye. Demek ki perisan olmamis, pisman olmamis bama yaptiklarindan.
Buna basta uzuldum ama sonra bisey farkettim.
Pismanlik ne demek? " ben akillandim, bilinclendim, yaptgim hatanin farkina vardim...ve kendimi duzeltecem daha iyi bi insan olacagim ve daha mutlu gunlere dogru ilerleyecegim bu guzel amacla" demek.
Belkide ben farkina varmadan Allah onun belasini verdi diye dusundum o an. Nasil mi? Bu asalak hala pisman degilse demek ki kafa hala ayni kafa, piril piril, mis, sadik kalmayi bilmeyen, biljncsiz, hayatini erkek ureme organiyle yasayan, hatasinin sifir farkinda olan ve bu sebeple gercek mutlulugu asla bulamayacak, ustune ustluk sorunun kendisinde oldugunuda asla bilemeyecek bi kisi. Hala ayni...sonucta pisman degil.

O gunden sonra farkettim, Allah ne guzel bi ilahi adalet nasip etmis bana :)

Edit: cunku pisman olsaydi ne olacakti farkettin mi? Bilinclesip, kendini duzeltip iyi bi insan olacakti ve o an mutlu olma yolunda ilrleyecekti. Iste asil o zmn dert edinirdim. Asalak kalsin bi omur beee, kisa bi anliga pismanlik nasip etmesin Allah ona, cunku pismanligin sonrasi ceki duzen vermektir kendine. Aman Allahim nayir, boyle kafalar piril piril kalsin bir omur.

Tam olarak benim konuma parmak bastınız. Benimki de benzer fakat duygusal bir konu veya gönül meselesi değil, şahsiyet meselesi. Bana en hassas noktamdan iftira atıldı. Aylarca travmasından çıkamadım. Hala çıkabilmiş değilim. Geceleri ben bişey yapmadım diye ağlayarak uyanırdım. 41 kiloya düştüm.
Kendimi kanıtladığımda ise demek ki öyle değilmiş ama zaten seni bırakma sebebim bu değildi dendi. Dalga geçer gibi.
Sindiremiyorum kızlar. Aylar geçti, dişlerimi sıkmaktan diş etlerim kanıyor. Bekliyorum ki artık ona da bir şeyler olsun. Domuz gibi sağlıklı ve hala geziyor. Çok özür dilerim ama sizin kadar sağlıklı, doğru düşünemiyorum.

Ilahi adaletle Karma aynı şekilde çalışıyor. Öncelikle kesinlikle haksızlığa uğramış olmanız lazım. Sizde bir haltlar yediyseniz öncesinde olmuyor. İkinci olarak kini bırakmanız lazım. Evet aklınızda sürekli ama Allahım sana bıraktım, hayat sana bıraktım, sen ne yapılacağını biliyorsun demek gerekiyor. Sonra her sinirlendiğinizde aynı şeyi yapıp bırakın. Kendinizi durumdan uzaklaştırıp daha huzurlu bir ruh haline geçmeye çalışın, sonra bekleyin :) Mutlaka duyacaksınız.
Ben öyle şeylerin çıktığını gördüm ki inanılmaz. Birinin çıkması tam 6 yıl sürdü ama çıktı :) Birini 3 ayda gördüm. Birkaçı bana geri döndü. Dönüp özür dileyen bile oldu :)

Bu bir haltlar yeme meselesi de çok tartışmaya açık bir konu. Ben kendime sonuna kadar güveniyorum ama adaletin mizan terazisi çok farklı çalışırmış. Bir astroloğun karma ile ilgili videosunu izlemiştim. Hiçbir olayda yüzde yüz karşı taraf suçlu olamazmış. Mesela bize bir araba çarptı, bizim orda bulunmuş olmamız bile hanemize %1’lik suç olarak tahsil edilirmiş. O yüzden bu insanı da hayatıma ben kendim soktum diye düşünüyorum. Bela okumaktan vazgeçtim. Çünkü negatifi sipariş ediyoruz aslında bir nevi.

Cok cekmissiniz gorebiliyorum. Allah yardimciniz olsun. Ama artik onun belasina odaklanmayi birakin, siz kendi mutlulugunuza odaklanin. Nasil ki cocuk buyuturken komsu cocugunun yanlis yetistirilme tarzina odaklanirken kendi cocuguna guzel bi yetistirme tarzi sunamazsin ( cunku odak noktaniz diger taraflar, kendi isinize odaklanamiyorsunuz), iste tam ayni durum bu. Onun mutsuzluguna odaklanirken sen kendi mutluluguna odaklanamazsin asla.
Bi psikologa git. Yada icini daglara taslara denizlere dok, anlat. Bagir cagir agla. Ama o oturdugun yerden kalktiktan sonra kendine odaklan.

Yukarıdaki mesajını okudum da iftira atmış sana, gecelerce uyumamışsın, 40 kiloya düşmüşsün, çok suçun olduğunu sanmıyorum :)
Buddha'nın bir sözü var; Nefret köze benzer ve elinde köz tutarsan sadece sen yanarsın diye. Öfkeni ve nefretini bırak. Aklına geldikçe bıraktım konu sende, göster Allahım de. Dikkatini dağıt, kafanı meşgul edecek yoğun bir konu bul, dil öğrenmek gibi. Ondan çıkacağına inanırsan elbet çıkacak :)

Bizzat annemde yaşadığım olayı anlatayım... halam annemi sevmezdi, benim en küçük kızkardeşim doğduğunda halam kardesimi severken bana dönüp keske annen ölse de kardesin bana kalsa dedi... ben de daha küçüğüm nasıl korktum, anneme soyledim bunu annem de bana bosver kizim allah herkesin gonlune gore verir dedi... ve ne oldu biliyor musun, 6 sene once benim annem öldü, ve aynı gün annemden bir iki saat sonra bu halamin en küçük kızı binlerce km ötede kendini astı... ortada hic bir sebep yokken...
Çok acı bir olay ama sanirim ilahi adalet buydu...

İlahi adalet, karma belki var belki yok. Hep aynı hızda tecelli etmiyorlar.
Duygusal ilişki zırvalıkları gibi şeyler dışında yaşadıklarım yüzünden en büyük ilahi adaleti hak ettiğimi düşünürdüm. Zamana bıraksam ilahi adaletin işleyeceği belli mi, kendim müdehale etsem vicdanıma yakıştıramam. İyi veya kötü hiçbir canlıya zarar verebileceğimi düşünmüyorum. Kendi adaletimi sağlamak istesem o yük ömür boyu üzerimde olacaktı.
Ben arkamda bırakmayı tercih ettim.
Affetmedim, unutmadım ama arkamda bıraktım. Geçen zamanda da ilahi adalet benim yönüme doğru işledi.
Arkanızda bırakın, dönüp bakmayın.

Destek alıyorum ve başka şeylere yoğunlaştım. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, inşallah düzelirim.

Çok doğru ve güzel bir sözmüş. Öyle yapıyorum. Doktoraya hazırlanıyorum, eğitimime devam ediyorum. Atölyeye gidiyorum, nefretimi sanatıma yansıtmaya çabalıyorum. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Dini inancın yoksa zaten bu hayat çekilmiyor ki , varsa da kimsenin kanıtı ile değil inançla zaten teselli buluyorsun. Tamamen insana kalmış bişey

Yaşattığıni yaşamadan ölmemek diye bişey yok. Kuran'da bile yazmıyor öyle bişey. Sadece sabretmek ve hep iyiyi yapmak emredilmiş. O uydurulmuş bişey diye düşünüyorum. Birisi bana kötülük yapınca ömrüm boyunca ona da olsun diye oturup bekleyemem.
Çok ciddi adlî suç olursa ztn bunu devletin çözmesi gerekiyo ama burda bizim devletimiz yetersiz. Katiller hapisten kaçıp tekrar adam öldürüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…