İlahi adalet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En tuhaf ilahi adalet anısı buydu sanırım duyduğum. Sanki kendi kendinizi bıçakladığınız hançeri bileylemişsiniz, çok zor. Başınız sağolsun.
Zaman geçince insan unutuyor öfkesi kini geçiyor ben de bir insan bana kötülük yapınca ölsün isterdim yokolsun dünyadan öle bi psikopatlığım vardı şimdi olgunlaştım çok şükür Allaha havale ediyorum ve kalbi temiz insanı Allah koruyor buna çok inanıyorum haksız yere beni üzen herkesin hakkını aldığını gördüm tek fark eskiden sevinirdim şimdi üzülüyorum keşke böyle olmasaydı diye ama dünya çok kötü bir yer oldu kimseyle ilahi adalet arayacak duruma düşecek olaylar yaşamak istemiorum valla hiç bişey olmasın huzur olsun sadece

böyle bişeyin var olması mümkün mü?

soğuktan ve açlıktan donarak ölen bebek haberleri bir yanda, 50 kişilik yandaşların 1.000.000 liraya yedikleri yemek bir yanda.

böyle bişeyin var olması mümkün mü?

soğuktan ve açlıktan donarak ölen bebek haberleri bir yanda, 50 kişilik yandaşların 1.000.000 liraya yedikleri yemek bir yanda.

Bu ayrı birşey... Büyük hesaplar büyük mahkemelerde görülür.
Savaşta ölen masum bebeğin hesabını dünyadaki hangi mahkeme görebilir, hangi ceza masum insanlara yapılan zulme denk olur?
"Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. O, sadece onların işini bir güne erteliyor ki, o gün gözler dehşetten dışarı fırlamış..."

ilahi adalet en güzel zamanda gerçekleşir, ve gerçekleşene kadar geçen süre aslında ömrümüzden çalan değil ömrümüze katan süreyse yol alabilmişiz demektir. Bu süreçte sabretmeyi, kin tutmamayı öğrenebilirse yüreğin yaşadığın musibet sana ödül olarak dönmüş olur. yoksa bizi üzenler kahrolsun bitsin diye hırsla kendimizi yer bitiririz, hayat öğretmek istiyor beklemeyi, umut etmeyi kin tutmamayı hiçbir yaşanan anlamsız değil..

Şöyle bir söz okumuştum. Gerçektende doğru. Etrafımda gördüğüm gerçekleşen ilahi adaletler hep böyle oldu. Ne zamanki Allaha havale edip yoluna bakıyosun işte o zaman gerçekleşiyo.
20191220_155838.jpg

"Allahım ben elimden geleni yaptım, elimden gelmeyenler içinse, ellerimi sana açtım." de. Dök içini rabbine. Artık sana havale ettim de.

Bu ayrı birşey... Büyük hesaplar büyük mahkemelerde görülür.
Savaşta ölen masum bebeğin hesabını dünyadaki hangi mahkeme görebilir, hangi ceza masum insanlara yapılan zulme denk olur?
"Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. O, sadece onların işini bir güne erteliyor ki, o gün gözler dehşetten dışarı fırlamış..."
O zaman büyük hesaplar için kendimizi yormayalim. Bu dünyada yiyen yesin çalan çalsın öldüren öldürsün. Öbür dünyada Allah sorar. Oh ne ala.

evet sahit oldum... x insan ben nişanlıyken çok arkamdan konusurdu orkide akılsız bi insan bunu kendine yapılmasına neden izin verir aptal vallahi akıllanmaz bu kız saf bu tuzaklara nasl duser kör mu bu orkide yeter bıktık vs vs diyee sonra ben nişanı attım arkamdan oynamış yuzume kurtuldun sevın dedi. .. :)
aradan 6-7 ay geçti duydum ki x nişanlanmış ooo dedim tebrikler mutluluklar fln filan :) snra bi öğrendim nişanı atmış ne oldu dedim adam bana sürekli yalan söyledi ben görememişim dolandırıcı çıktı ahh aptal kafam dedi asla yuzune demedim ne oldu bana böle diyordun diye snra metroda giderkn insan bi anlık anlamıyormus aptal gibi oluyormus dedi sadece tebessum ettim :) ve buna kdr bir sürü örnek yasadım.. kınama diyorlr ya.

Tonla kötü insan tanıdım
Büyük kötülükler yaptılar
Gebersinler istemedim istemem
Bu onlar için kurtuluş olur
Ettiklerini çeksinler yeterli
Ama hala ayaklarına taş değmedi
Umutla inançla bekliyorum

İlahi adalet muhakkak tecelli ediyor. Nasıl mı?
En aciz en muhtaç ve çaresizken. Her yerden kuşatıyor hiç merak etmeyin. Ben de çok merak ederdim. Zulüm eden insanların hayatını takip ettim...Tabi hemen şırank diye Allah belâlarını vermedi. Kiminde 16 sene geçti. Kiminde 1 sene kiminde 3 sene.

Takip ettiklerimden yazayım.

1. Kaynım. Yakışıklı karizma ve harika bir kariyere sahip. Çok kızın ahını aldı. Şimdi evlenemiyor. Kime ne yaptıysa şuanda evlendiği bütün kızlar aynısını yapıyor. Aldatılıyor. Yalan söylüyorlar. Parasını kaptırıyor. Daha da nicesi.
2. Yengem. Anneannemi evine almazdı. Annem kardeşlerim bacılarım derdi. Hepsi sırtından vurdu. Evlatları da illallah etti. Yapayalnız.
3. Gelinimiz ve annesi. Ne yaptılarsa bize fazlasını yapan bir gelinleri mevcut. Ellerinden öper.
4. Bir akrabanın bir gelini vardı. İnanın o kadar hoş o kadar güzel. Naif. İnsanın kızı öyle olmazdı. Kayınvalidesi görümcesi ve eşi burnundan getirdi. Çok da zengindiler. Kızcağız dayanamadı boşandı.

İflas etti o akraba. Başlarına gelmeyen kalmadı. Hatta ex kocasından silah saklıyorlardı. İntihar etmesin diye.
Daha çok var. Bu kadar yeterli sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X