İlahi adalet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben insanlarin basina gelen (ölüm ve dogum hariç) her seyi gene insanlarin kendilerinin olusturduguna inaniyorum bunu da gelecekte yasayacagi seylerin temeli olduguna inaniyorum.Mesela bir adaletsizlikle veya zulumle yada kotulukle karsilastiniz.Aslinda bunu siz olusturuyorsunuz çekmek gibi yani veya istemek gibi.Ve bu yasadiginiz seyde geleckte yasayacaginiz bir baska durumun temeli aslinda.Yani benim yasantimda ilahi adaletten ziyade yasadiklarim sonraki zamanda bir baska olayin giris kismini olusturuyor.Hatta cogu zaman vaktinde cok üzülmüştüm ama iyi ki beni üzen bu olayi yasamisim diye şükrederken buluyorum kendimi...Aslinda tam aciklayamadim farkindayim ama ben ilahi adalete degilde ilahi bir sisteme inaniyorum.Bu sistem kendi icinde adaleti de barindiriyor ama biz yasarken bunu tam anlayamiyoruz.Bize kötü gelen bir seyin bir baskasina iyi gelmesi ve bu yasanilaninda aslinda evrende hep olmasi ve bir gun bizi olumlu bir sekilde bulmasi ve o gun iyi gelen kisiyede bir gun kötü gelmesi seklinde bir sistem.yani herkes her seyi yasiyir aslinda sistemin icinde.

Tam olarak özeti bu. Kendim hariç herkes yaşıyor sanki. Bu karanlık düşüncelerle boğuluyorum. Herkes bana dönecek mi diye fal baktırır, ben ne zaman geberir diye baktırıyorum.
Kendinize kötülük ediyorsunuz...Bende bazen düşünüyorum nasıl mutlu oluyorlar diye?Sanki herkes mutlu ben değilim..Kötü kalpli demiyim ama beni çok kıranlar üzenler hep mutlu...etrafını kimseyi takmayanlar,benciller hep mutlu...Biz böyle düşünerek kendi mutsuzluğumuzu inşa ediyoruz kısır döngü gibi düşünün..mutsuzken nasıl onlar mutlu nasıl cezalandırılmadı vs diye düşünerek daha çok mutsuz oluyoruz daha çok kinleniyoruz daha çok onları düşünüyoruz bu böyle sonsuz devam ediyor...En son bi yerde bağ kesme diye bişey okudum onu denicem..kesinlikle sizin kadar değil ama beni rahatsız edicek kadar düşünüyorum çnkü...

Hemde nasıll şahit oldum bilsen öz dayım gözümün önünde kan kustu hiç unutulmuyoki dayım halamı aldattı üzerine kuma getirdi çocuk peydahladı yıllar sonra iki çocugunu oldugunu öğrendik halam yıkıldı bizde yıkıldık halam ah etti yıllar sonra Dayımda şiroZ+ hepatit b çıktı cigeri iflas etti ölümden döndü ciger nakli oldu şuan hayatta belki ama birebir şahit oldumki Rabbimin Adaleti şaşmıyormuş içini ferah tutasın ...vesselam

Hangi birini anlatayım. Rabbim o kadar adaletli ki. Sen unutsan bile adalet sağlanır. Canı yakan benim canım yanmaz demesin. O iftiralar yalanlar dolanlar hırsızlıklar fesatliklar.. Bekleyin bekleyin. Görecek günleri var daha.

Ben ilahi adalete inanıyorum. Ama bunu takip etmemek gerekir. Rabbim veriyor çünkü. Bir örnek vereyim. Ben boşanma aşamasındayim. Görümcem de sağolsun boşanalım diye büyük çabalar sarfetti. Ben de onu abla bilir değer verirdim. Çok üzüldüm. Aradan 6 ay geçti. Gorumcemin eşi vefaat etti. Ben çocuksuz dul kalmışken o 4 çocukla dul kaldı

Bunu düşünmedim mi sizce? 6 aydır hatayı kendimde arıyorum. Tek bir gece yok muhakeme yapmadan geçirdiğim. Ben kimseye bu denli zarar vermedim. Kimsede travma yaratmadım. Hatta emin olmak için hayatına şöyle bir dokunup geçmiş olduğum insanlara bile sordum bana karşı kırgınlığın var mı diye. Çoğu adımı bile unutmuş. Kabul etmiyorum bunları hakettiğimi.

O zaman sizi düşen sabır ... mevla görelim neyler neylerse güzel eyler ... ha ama eklemeden geçmeyeyim intikam alma fırsatı geçerse elinize Allahından bulsun demeyin alın intikamınızı ama tabi yakmalı yıkmalı,kendinize zarar verecek tarzda bir intikam olmasın

Bunsimdi ilahi adalet mi eger bu adaletse ben tüm inancımı yitiririm.Siz üzüldünüz diye 4 çocuk babasız kaldı..Vay be

Farkında olmadan değil, bile isteye, şeytani bir planla canımı yakan biri için o kadar sabırla bekliyorum ki. İnşallah pişmanlığını görmeden, canımı yaktığı yerden yandığını görmeden ölmem diyorum. Ama senin gibi yakıp yıkmayı düşünmedim hiç. Allah biliyor yaşananları, içimdekini ona havale ettim

Kesinlikle ilahi adalet var. Ben çok gördüm. Çok canımı yaktıysa biri Rabbim sana havale derim. Ve o kadar yaşadım ki. Evet bazen geç teceli ediyor. Ve bazen de belki de Rabbim öteye bırakıyor. Ama sonuçta ölümsüz değiliz. Burda olmasa da diğer tarafta zaten hesaplar görülecek. Siz hayatınızı yaşayın takılmayın Allah’a havale edip geçin. Hırsınız o kişiye karşı öfkeniz bile bittiğinde bir de duyuyorsunuz ki Rabbim intikamınızı almış. Kalbinizi ferahlatmaya çalışın. Üzülmek sadece sizi yıpratır karşı taraf hayatına devam ediyor. Siz de devam edin. Hiçbir şeye o kadar üzülmemek gerek. Napalım hayatta iyi tecrübelerimiz kadar kötü tecrübelerimiz de olacak elbet.

İlahi adalet var ama onun tecellisi için senin onu beklemekten vazgeçmen gerekir derdi çok sevdiğim dini bütün bir yakınım. Çünkü o zaman intikam olur Rabbim kin gütmez, intikam almaz sadece ders verir, zulme uğrayanı düze çıkarır, kalbini ferahlatır dersini öyle verir, adaleti sağlar diye anlatırdı. Dini boyutunu bilmemekle birlikle bana mantıklı gelmişti.

İlahi adalet belkide gelmiştir.
Bu görebileceğiniz bişey değil.
Beklemekten vazgeçin.
Yaşadığınız herşeyi kabul edin.
Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Ilahi adalet kesinlikle yok bence. Bana kazık atan beni ortada bırakan eski sevgililerim mutlu mesut. Evlenip dünya turuna falan çıktılar. Kimseye bi yamugu olmamis Ben hala bekar ve mutsuz :)) baktığında o kadar cektigim acıya karşılık su an beni cok mutlu eden bi esim olması lazımdı. Hep kendimi boyle kandırdım ama yas 30 oldu hala sorunlu adamlarla uğraşıyorum. Nerde burda ilahi adalet? Aldatan insanların eşleri de genelde duzgun iyi insanlar baktığında. Ama aldatiliyorlar. Kötüler keyifli iyiler hep üzüntülü.

6 aydır her gün bu ruh halindeyim. Gerçekten kim duyuyorsa o yardımcımız olsun.
Bende Uzun zamandır işten yana sıkıntılarım var bi nevi mobbing uygulanıyor sabretmeye çalişiyorum kendim için bakalim.Elbetteallah duyuyor emin ol zamani gelince herkes cezasini çekiyor

Bunsimdi ilahi adalet mi eger bu adaletse ben tüm inancımı yitiririm.Siz üzüldünüz diye 4 çocuk babasız kaldı..Vay be
Bir insan bir insanın hakkına girdimi kendinden çıkmazsa çocuğundan çıkar çocuğundan çıkmazsa torunundan çıkar ama muhakkak bedelini öder. O masumların suçu yok ama onlar üzüldü diye belkide o kadın daha çok günaha giriyordur bilemeyiz

Sorun ne bilmiyorum da eger hakkiniz yendi ise dava acarak hakkinizi arayin. Diger mevzuya gelince adi uzetinde ilahi adalet. O' nun işine karisilmaz. Aksi takdirde bu "Allahim sen bu isi bilmiyorsun" demek gibi olur tobe tobe.

Denirki Allah kendine sirk kosulmasina ve kulla hakkiyla mizanina gelinmesi haric her gunahi affedebilir,cunku rabbimin kendi insiyatifidir.Ama kul hakkinda Allahin hakkindan baska diger kulunun da hakki vardir,orda adaletsizlik etmez diger kulunun razi gelmedigi gunahi bagislamaz,bu kurdugu adaletine terstir.Herkez ne yaptiysa onun karsiligini muhakkak alicaktir bu degismez bir sondur.Bu dunyada mi oteki dunyadami bunuda bilen yine Allahtir.Bu dunyadaki cekilen ceza yine katlanilabilirdir ama oteki dunyada kesilmis cezalarin azabi dayanilicak gibi degildir.Eger gercekten mazlumsaniz ve size yapilan zulumse yapanin vay haline birde helallik almadan giderse eger yaptiginin misliyle cezasini bulucaktir.O yuzden tevekkul edin.Insani nasil rahatlatiyor,ben bu inanc sayesin de bu dunyada yasayabiliyorum.Bir gun herkez yaptiginin hesabini vericek.Eden bulucak,sukurler olsun cok adaletli bir rabbimiz var boyle dusun gor bak icin ferahliyacak,sahit olsanda olmasanda sana yapilanin cezasi mutlaka kesilecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…