-
- Konu Sahibi FortunaDred
Kendinize kötülük ediyorsunuz...Bende bazen düşünüyorum nasıl mutlu oluyorlar diye?Sanki herkes mutlu ben değilim..Kötü kalpli demiyim ama beni çok kıranlar üzenler hep mutlu...etrafını kimseyi takmayanlar,benciller hep mutlu...Biz böyle düşünerek kendi mutsuzluğumuzu inşa ediyoruz kısır döngü gibi düşünün..mutsuzken nasıl onlar mutlu nasıl cezalandırılmadı vs diye düşünerek daha çok mutsuz oluyoruz daha çok kinleniyoruz daha çok onları düşünüyoruz bu böyle sonsuz devam ediyor...En son bi yerde bağ kesme diye bişey okudum onu denicem..kesinlikle sizin kadar değil ama beni rahatsız edicek kadar düşünüyorum çnkü...Tam olarak özeti bu. Kendim hariç herkes yaşıyor sanki. Bu karanlık düşüncelerle boğuluyorum. Herkes bana dönecek mi diye fal baktırır, ben ne zaman geberir diye baktırıyorum.
Hemde nasıll şahit oldum bilsen öz dayım gözümün önünde kan kustu hiç unutulmuyoki dayım halamı aldattı üzerine kuma getirdi çocuk peydahladı yıllar sonra iki çocugunu oldugunu öğrendik halam yıkıldı bizde yıkıldık halam ah etti yıllar sonra Dayımda şiroZ+ hepatit b çıktı cigeri iflas etti ölümden döndü ciger nakli oldu şuan hayatta belki ama birebir şahit oldumki Rabbimin Adaleti şaşmıyormuş içini ferah tutasın ...vesselamHepimizin beklediği, umduğu bir şey. İlahi adalet. Yapılan kötülüklerin, zulmün, haksızlıkların bu dünyadaki karşılığını görmek isteriz. Canımızı yakanın aynı yerden yanmasını dileriz. Dileriz, umarız, isteriz de kızlar artık beklemek bana züğürt tesellisi gibi geliyor. Kendi adaletimi kendim sağlamalıyım diyorum. Alayım elime mesela bir bidon benzini bir de kibriti cayır cayır ateşe vereyim istiyorum ortalığı. Sonu kime yarayacak diyorum sonra, senelerce bir delikte çürüdüğümde kimden intikam almış olacağım diyorum.
Ne düşünüyorsunuz? İlahi adaletin tecellisine şahit olan var mı aranızda?
Hangi birini anlatayım. Rabbim o kadar adaletli ki. Sen unutsan bile adalet sağlanır. Canı yakan benim canım yanmaz demesin. O iftiralar yalanlar dolanlar hırsızlıklar fesatliklar.. Bekleyin bekleyin. Görecek günleri var daha.Hepimizin beklediği, umduğu bir şey. İlahi adalet. Yapılan kötülüklerin, zulmün, haksızlıkların bu dünyadaki karşılığını görmek isteriz. Canımızı yakanın aynı yerden yanmasını dileriz. Dileriz, umarız, isteriz de kızlar artık beklemek bana züğürt tesellisi gibi geliyor. Kendi adaletimi kendim sağlamalıyım diyorum. Alayım elime mesela bir bidon benzini bir de kibriti cayır cayır ateşe vereyim istiyorum ortalığı. Sonu kime yarayacak diyorum sonra, senelerce bir delikte çürüdüğümde kimden intikam almış olacağım diyorum.
Ne düşünüyorsunuz? İlahi adaletin tecellisine şahit olan var mı aranızda?
Bunu düşünmedim mi sizce? 6 aydır hatayı kendimde arıyorum. Tek bir gece yok muhakeme yapmadan geçirdiğim. Ben kimseye bu denli zarar vermedim. Kimsede travma yaratmadım. Hatta emin olmak için hayatına şöyle bir dokunup geçmiş olduğum insanlara bile sordum bana karşı kırgınlığın var mı diye. Çoğu adımı bile unutmuş. Kabul etmiyorum bunları hakettiğimi.Bu yaşıma kadar ilahi adalet bekleyen çoğu insanın çektiklerinin ilahi adaletin tecellisi olduğunu gördüm... belki sizde kırdığınız bir gönülün yada başka bir hatanın bedelini yaşıyorsunuz... en iyisi ben ne yaptımda bunları çekiyorum diye düşünmek varsa tövbe eder yada helallik isterseniz huzura kavuşursunuz ha yok ben kendimdem eminim diyorsanız bırakın Allaha o yarına bırakır yanına bırakmaz
Bunu düşünmedim mi sizce? 6 aydır hatayı kendimde arıyorum. Tek bir gece yok muhakeme yapmadan geçirdiğim. Ben kimseye bu denli zarar vermedim. Kimsede travma yaratmadım. Hatta emin olmak için hayatına şöyle bir dokunup geçmiş olduğum insanlara bile sordum bana karşı kırgınlığın var mı diye. Çoğu adımı bile unutmuş. Kabul etmiyorum bunları hakettiğimi.
Bunsimdi ilahi adalet mi eger bu adaletse ben tüm inancımı yitiririm.Siz üzüldünüz diye 4 çocuk babasız kaldı..Vay beBen ilahi adalete inanıyorum. Ama bunu takip etmemek gerekir. Rabbim veriyor çünkü. Bir örnek vereyim. Ben boşanma aşamasındayim. Görümcem de sağolsun boşanalım diye büyük çabalar sarfetti. Ben de onu abla bilir değer verirdim. Çok üzüldüm. Aradan 6 ay geçti. Gorumcemin eşi vefaat etti. Ben çocuksuz dul kalmışken o 4 çocukla dul kaldı
Bende Uzun zamandır işten yana sıkıntılarım var bi nevi mobbing uygulanıyor sabretmeye çalişiyorum kendim için bakalim.Elbetteallah duyuyor emin ol zamani gelince herkes cezasini çekiyor6 aydır her gün bu ruh halindeyim. Gerçekten kim duyuyorsa o yardımcımız olsun.
Bir insan bir insanın hakkına girdimi kendinden çıkmazsa çocuğundan çıkar çocuğundan çıkmazsa torunundan çıkar ama muhakkak bedelini öder. O masumların suçu yok ama onlar üzüldü diye belkide o kadın daha çok günaha giriyordur bilemeyizBunsimdi ilahi adalet mi eger bu adaletse ben tüm inancımı yitiririm.Siz üzüldünüz diye 4 çocuk babasız kaldı..Vay be