- Konu Sahibi FortunaDred
Ben insanlarin basina gelen (ölüm ve dogum hariç) her seyi gene insanlarin kendilerinin olusturduguna inaniyorum bunu da gelecekte yasayacagi seylerin temeli olduguna inaniyorum.Mesela bir adaletsizlikle veya zulumle yada kotulukle karsilastiniz.Aslinda bunu siz olusturuyorsunuz çekmek gibi yani veya istemek gibi.Ve bu yasadiginiz seyde geleckte yasayacaginiz bir baska durumun temeli aslinda.Yani benim yasantimda ilahi adaletten ziyade yasadiklarim sonraki zamanda bir baska olayin giris kismini olusturuyor.Hatta cogu zaman vaktinde cok üzülmüştüm ama iyi ki beni üzen bu olayi yasamisim diye şükrederken buluyorum kendimi...Aslinda tam aciklayamadim farkindayim ama ben ilahi adalete degilde ilahi bir sisteme inaniyorum.Bu sistem kendi icinde adaleti de barindiriyor ama biz yasarken bunu tam anlayamiyoruz.Bize kötü gelen bir seyin bir baskasina iyi gelmesi ve bu yasanilaninda aslinda evrende hep olmasi ve bir gun bizi olumlu bir sekilde bulmasi ve o gun iyi gelen kisiyede bir gun kötü gelmesi seklinde bir sistem.yani herkes her seyi yasiyir aslinda sistemin icinde.