İlaçlı düşük hakkında bilgi almak isteyenler gelsin!!

BallYilmaz123

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
841
481
29
Merhaba ben geçtiğimiz Temmuz ayında 12 haftalık hamile iken cinsiyetini öğrenmeye ve ikili tarama testlerini yaptırmaya gittiğimizde bebeğimde gebelik anomalisi (anensefali) olduğunu ve doğurmak istesem bile ölü doğum yapacağımı öğrendik dünyamız başımıza yıkıldı. 3 Temmuz'da teşhis kondu. 4 Temmuz'da yatışım yapıldı. Zaten hastaneye giderken kahverengi çamur gibi lekenmem vardı. Kürtaj olmadım. Yatışımın yapıldığı gün alttan fitil, dil altı hapı verdiler ve kalçamdan iğne yaptılar. Bana dedikleri düşük başlayınca bebek kanala inince ameliyata alacaklar doktor içimde kalan parçaları temizleyeceği için anestezi alacakmışım bu yüzden birşey yiyip içmek yasak. Gece boyunca ben uyurken bile belirli aralıklarla dil altı vermeye devam ettiler. 5 Temmuz sabahı regl olacakmışım gibi karnımda kasılma ve baskı ile uyandım ve tuvalete koştum ve bir patlama yaşadım. Öyle ki hasta bezlerinden bile taştım bez kalitesizdi ondan oldu bence sonra doktor gelmiş bebek dedi ultrasona götürdüler bebek duruyor. Yatışım yapıldıktan itibaren taburcu olana kadar belli aralıklarla tansiyon nabız ölçümü yapıyorlardı. Ultrasondan geldim dil altı vermeye devam ettiler. Sonra o kanama kesildi. Tabi ben çarşaflar değişirken bayıldım değerlerim düşmüş serum verdiler. Sonra doktor değişti haftasonuna denk geldik diye galiba bilmiyorum. Yeni doktor seruma ilaç verdi. Dil altı hapı devam ama. 5 Temmuz öğlenden sonra kanamam kesildi. Dil altı hapı da azaldı. Yemek içmek hâlâ yasak. Sonra doktor tekrar değişti. Dil altı hapından kusmaya başlamıştım artık. Yeni gelen doktor 2 adet yaptı hapları. Sonra 4 taneyi aynı anda almam gerektiğini söylediler ama kusuyordum. Onlar 4 adet yolluyordu ben 10 dk ara ile 2 adet alıyordum. Neyseki hapları eritemediğim için bir iki yudum su içmeme izin verilmişti. Birde ishal oldum regl kakası olanlar anlar beni önce kaka yaparsın sonra kanama olur ya öyle oldu kan değerlerim düştüğü için ayağa kalkamıyorum kalkınca bayılıyordum kanamam ufak ufak başladı kasılmaları da hissetmeye başladım hemşireler arada alttan da bakıyorlardı. En son lavaboya gittim geldim gözüm karardı ben sedyeyi tuttum sanıyorum ama bayılmışım eşim tutmuş beni. Hemşireler geldi serum verdiler kanama kontrolü (hep yapıyorlar) yaptılar. Doktor başlamış dedi ama daha çok kan ve parça gelecek dedi dil altı verdi ve gitti çok sürmedi patlama yaşadım ve sırtıma kadar kan oldum. Bu arada hasta bezi kullanıyordum ve doktor ben parçaları görmeden bezi atmayın dedi. Her yerim battı neyse temizlendim çarsaflarım değişti. Kanama ve parça gelmeye devam etti. Saat 17 civarı başladı 19 gibi bitti. Doktor zaten ben seni bı gün kurtaracağım dedi ve kurtardı. Kasılmalar geldikçe ıkınma isteği oluyor refleks olarak aynı normal doğum yapıyor gibi oldum kasılma ve Ağrı oldukça ıkındım tabi doktora sorduktan sonra. En son kuvvetli bir kasılma ve itme dürtüsü ile sağlam bir çığlık eşliğinde doğurdum. Ardından uyumuşum bir saat kadar. Kardeşim vardı yanımda dışarda kimseyi bulamamış çağırmak için. Acil doğuma girmiş doktor. Sonra hemşireler geldi beni muayene odasına aldılar. Sonda takacaz sana dediler rahimin içine ufak bir balon koyup şişirecez kasılmaların sıklaşacak dediler. Ben dedim doğurdum ama bezde bebek doktor geldi dediğimi duydu ultrasonda baktı düşmüş dedi alltan bakmak için bezi açtı o uzun zımbırtıyı soktu kab istedi sonra o zımbırtıyı çekti ve bebeğim doğdu. Hiç anestezi almadım ama doktor 30 dan geriye say işimiz bitti dedi içimi temizledi ve odama döndüm ilk yaptığım şey su içmek oldu. Ben bir gün daha kaldım değerlerim yükseşmediği için kan taktılar ve taburcu oldum sonra. Bu benim sürecimdi. Tedavi sürecini doktorlar ve sizin sağlık durumunuz belirler. Ben çok aradım bilgi çok az var. Sormak istediğiniz sorularınız varsa yorumlarda buluşalım...