• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iktisat ve muhasebeye nasıl çalışıyorsunuz.

areen

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2006
940
86
648
arkadaşlar bu yıl 2. üniversite kaydı yaptırdım işletme bölümüne ancak hiçbirşey anlamıyorum kursa dahi gitsem.
iktisat ve muhasebeye nasıl çalışıyorsunuz sadece testmi çözüyorsunuz yoksa önce konu çalışıp sonra testmi yapıorsunuz lütfeeeeeen yardııııııııııııııııım.............. en pratik yönden nasıl öğrenebilirim.
teşekkürler

arkadaşım önce konuları enine boyuna anlayıp yutmaya çalışıyorum videolardan yararlnabilirsin internetten,sonra bol bol hem çıkmış hem de normal sorular çözdüm 8 dersten en düşük puanım 66 diğerleri yüksek.

ben muhasebeden zorlanmıyorum çünkü Ticaret lisesi menzunuyum ama test çözerek hazırlanıyorum sınavına,iktisad dersi kabus benin için 1.sınıfın dersini verdim ama iktisat Teorisi 44 onun içinde kursa gidicem. Test çözerek çalışın özellikle geçmiş yıllara ait testlerden mutlaka çıkıyor.

İktisatta daha çok tanım var özellikle vize sınavında tanımları öğrenip sınavda yorum yaparak soruları cevaplaman gerek ben sadece bu şekilde çalıştım kitaptan ne yardımcı ne başka bişey 61 aldım...Birde mesela bütünleme sınavına gireceksen daha önce çıkmış mesela 2008 bütünleme sorularına çalış ordan aynı sorulardan mutlaka geliyor...Yardımcıya güvenme sadece kendi sitelerinden e sınavdan mesela bütünleme sınavı yap eksik olduğun noktaları bul ordan çalış ben hiç çalışmadan sadece soru çözerek 47 alıyordum...Muhasebeye gelince önmuhasebe aslında belediyelerin açtığı "Muhasebe Yardımcılığı" kursları var onlara bile katılsan öğrenirsin sonuçta kodları defterleri mizanları falan bilmen lazım dünya kadar para veripte masrafa girme özel kurslarda...Hem kurslar ücretsiz belediyenin kursları mesela İsmek hemde 2-3 ayda biten kurslar eylülde başlar kayıtlar ekimde dersler başlar yada halkeğimlerde de bu tip kıurslar veriliyor bazı yerlerde ücretsiz bazılarında cüzi miktarlı yardımcı olacağını düşünüyorum...

ben aöfyi bıraktım ama yinede yarımcı olayım canım
muhasebeyi ben lisede gördüğüm için zorlanmadım hatta övünmek gibi olmasın ama 90 la geçtim muhasebedn önemli olan tanımları bilmek tanımları ezberlediğin zaman problemleri çözüyorsun zatn zor bişey yokk
iktisada gelince iktisadda tanımlar birbirine çok çok yakın
eğer onları doğru bi şeklide eklında tutabilirsen sorunsuz geçersin ilk sınavı
ikinci sınavda da grafikleri çok çok iyi bilmen gerkio planlı çalışabilirsen başırılu olacağına eminim
şimdide başarılar...

iktisadı günlük hayattan olayları düşünürek okursanız
daha kolay kalır aklınızda
ama mutlaka dersaneye gidin derim
ilk defa gördüğümüz bir ders sonuçta
zorlanabilirsiniz
muhasebenin de temel kavramı "GİRENLER BORCA, ÇIKANLAR ALACAĞA"dır.
ters mantık yani:delphin:

Back