İkizlerle Yeni Hayat

Benimde boynum ağrıyor. Arada elim uyuşuyor bende fıtıktan şüpheleniyorum:KK43: benimkiler 6 Kg yı geçtiler taşıması çok zor onun için yattıkları yerde uyusunlar diye uğraşıyorum ama sürekli huyları değişiyor.
Umarım değildir ben artık Sırt ağrısıyla yaşamaya alıştım sanırım yada yoğunluktan fark etmeye fırsatım yok :) gece yatağa yattığım nasıl yorulduğumu anlıyorum. Ama her şeye rağmen çok güzeller tüm yorgunluğa, uykusuzluğa,saçımın hatta dişimin dökülmesine değiyorlar :))

Maşallah onlara ne güzel 3 Ay'ı atlatmışsın darısı başıma :) karıştırdığın oluyor mu hiç yakışıklıları:)Benim bir kız bir erkek 1.5 aylıklar.bir de 14 Yaşında abileri var.
14 seneden sonra zor olmuştur gece uyanmaları filan. Benim birde buyuk oglum var 6 yasında. Ben bile alışmışim tüm gece uyumaya. Ilk doğduklarında bir bebeğim kuveze girdi geldiginde bilekligi yoktu ilk bir hafta filan oyle ayırdık sonrada biz bileklik olanın koluna ipten bileklik yapıp bağladık, bir aydan sonra filan ifadeleri değişti, birinin kafa çapı 1 cm daha buyuk yanakları daha tombik. Kolaylıkla ayırt ediyoruz artık . Neyseki Hic karıştırmadık bebekleri ne guzel siz bir tane de olda kızı bulmussunuz maşallah

14 seneden sonra zor olmuştur gece uyanmaları filan. Benim birde buyuk oglum var 6 yasında. Ben bile alışmışim tüm gece uyumaya. Ilk doğduklarında bir bebeğim kuveze girdi geldiginde bilekligi yoktu ilk bir hafta filan oyle ayırdık sonrada biz bileklik olanın koluna ipten bileklik yapıp bağladık, bir aydan sonra filan ifadeleri değişti, birinin kafa çapı 1 cm daha buyuk yanakları daha tombik. Kolaylıkla ayırt ediyoruz artık . Neyseki Hic karıştırmadık bebekleri ne guzel siz bir tane de olda kızı bulmussunuz maşallah
Benimkilerde tek yumurta. Ama bence tıpatıp değiller hem fiziken hemde davranış olarak. Bizde de kilo farkı var ama bakışlar bence çok çok farklı. Tek yumurta olunca insan tıpatıp olurlar diye düşünüyor.
Bugün avm ye gittik bir kızıma sürekli erkek diyorlar:)) oh ne güzel bir kız bir erkek olmuş yorumları:))

Benimkilerde tek yumurta. Ama bence tıpatıp değiller hem fiziken hemde davranış olarak. Bizde de kilo farkı var ama bakışlar bence çok çok farklı. Tek yumurta olunca insan tıpatıp olurlar diye düşünüyor.
Bugün avm ye gittik bir kızıma sürekli erkek diyorlar:)) oh ne güzel bir kız bir erkek olmuş yorumları:))
Bizde Bayram kiyafetleri bakalim diye avmdeydik:) Saat21:15 te eve dönünce Bebislerimiz saat şaştı biri uyudu ama digeri uyumadı beklemedeyim. Kendi dalsın diye beklemekte zor 1 saattir bekliyorum. Insallah zamanla uyuma süreleri kısalacak.
Bizimde sadece tipler değil huylarda farklı. Biri daha sakın damla filan yapmak cok kolay, bağırmıyor fazla. Diline karbonlar sürdük bana mısın demedi üstüne yalandi :) digeri çıldırıyor hemen herseye, giyinme yıkanma hep problem. .

Gunaydin guzel anneler benim savların son bir haftadır cok dökülmeye basladi, bebeklerim 3ay 3 haftalıklar. Saclarım sanki yerlere akıyor, elimi atıyorum nir avuç sac, zaten az sacım var. Sizde de dökülme var mi, ne yapmak lazım azaltmak icin biliyor musunuz? Gebelikte kullandığım vitamine devam ediyorum birde Dr a gittim çinko düşük cikti hap basladi ama dökülme son sürat devam ediyor.
Aynısı bende de var.elimi attıkça geliyo.benimkiler de tam 4 aylıklar.hele banyo sonrası her yer saç oluyo.hangi doktora gittin.kadın doğumcuna mı

Ah seni azıcık dinlendirebilmek için çok isterdim bir geceliğine de olsa :KK43: haftasonları bari babaya satma imkanın olmuyor mu?

Yok canım ben yine de memnunum:) sabaha karşı babaları geliyor zaten ben yatıyorum işe gidene kadar o bakıyor sonra annem kalkıyor o bakıyor sağ olsunlar,bakalım annem gidince nolucak,gerçi geceleri 3-4 saat uyuyolar,dün birtanesi uyumadı 4 e kadar oturduk beraber nöbet tuttuk:)

Yok canım ben yine de memnunum:) sabaha karşı babaları geliyor zaten ben yatıyorum işe gidene kadar o bakıyor sonra annem kalkıyor o bakıyor sağ olsunlar,bakalım annem gidince nolucak,gerçi geceleri 3-4 saat uyuyolar,dün birtanesi uyumadı 4 e kadar oturduk beraber nöbet tuttuk:)

Ben de zaman su gibi aksın bir an önce gelsinler istiyorum, hamilelik çok zorluyor onlar gelince bakar bakar zaman geçiririm onlara diye pozitif hayaller kuruyorum :)

Ferber yöntemi nasıl uygulanıyor?

1- Bebeğinizi hala uyanık ama uykuluyken beşiğine koyun. İyi geceler deyip, odadan çıkın.

2- Ağlamaya başlasa da odaya girmeyin.

3- Belirli bir süre sona odaya girin, ışığı açmayın, bebeği kucağınıza almayın. En fazla odada bir dakika kadar kalıp çocuğunuzu kısık ve sevgi dolu bir sele ve dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Ağlamaya devam ediyor olsa da odadan çıkın. pışş pışşlayarak uyutmaya çalışmayın.

4- Her seferinde dışarıda kaldığınız süreyi biraz daha uzatarak 3’ücü aşamayı tekrarlayın.
5- Bu rutine yeterince uzun devam ettirirseniz. Dışarıda olduğunuz bir noktada çocuğunuz ağlarken uykuya dalacaktır.
6- Eğer çocuk uyuduktan sonra tekrar uyanırsa. 3’üncü aşamayı tekrar edin.
7- Ferber’e göre; hemen hemen bütün çocuklar 3 ya da 4 gecede deliksiz uyumaya başlıyor. Ferber bu sürenin maksimum bir hafta alacağını söylüyor. Eğer çocuğunuz çok inatçıysa ve geceler boyu denemenize rağmen sonuç alamıyorsanız. Bir kaç hafta bekleyip tekrar denemeniz öneriliyor.

Ferber yöntemi nasıl uygulanıyor?

1- Bebeğinizi hala uyanık ama uykuluyken beşiğine koyun. İyi geceler deyip, odadan çıkın.

2- Ağlamaya başlasa da odaya girmeyin.

3- Belirli bir süre sona odaya girin, ışığı açmayın, bebeği kucağınıza almayın. En fazla odada bir dakika kadar kalıp çocuğunuzu kısık ve sevgi dolu bir sele ve dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Ağlamaya devam ediyor olsa da odadan çıkın. pışş pışşlayarak uyutmaya çalışmayın.

4- Her seferinde dışarıda kaldığınız süreyi biraz daha uzatarak 3’ücü aşamayı tekrarlayın.
5- Bu rutine yeterince uzun devam ettirirseniz. Dışarıda olduğunuz bir noktada çocuğunuz ağlarken uykuya dalacaktır.
6- Eğer çocuk uyuduktan sonra tekrar uyanırsa. 3’üncü aşamayı tekrar edin.
7- Ferber’e göre; hemen hemen bütün çocuklar 3 ya da 4 gecede deliksiz uyumaya başlıyor. Ferber bu sürenin maksimum bir hafta alacağını söylüyor. Eğer çocuğunuz çok inatçıysa ve geceler boyu denemenize rağmen sonuç alamıyorsanız. Bir kaç hafta bekleyip tekrar denemeniz öneriliyor.

Ben de tracy hogg un yöntemini kullanmıştım. Onda ağlatmaya çok sıcak bakmıyor. Bir haftada alışmıştı oğlum. Bakalım kızlar gelecek mi bu yönteme :)

Evet bu yöntem Tracy hogg a karşı bir yöntem. Benimde gönlüm dayanmaz bu kadar ağlamalarına.
Ben de tracy hogg un yöntemini kullanmıştım. Onda ağlatmaya çok sıcak bakmıyor. Bir haftada alışmıştı oğlum. Bakalım kızlar gelecek mi bu yönteme :)

Bebeklerimden biri coooookkkk gazli cok aci cekiyor . hep kasilma halinde icim aciyor. Bir bucuk aylik oldular ne zaman gecer bu gaz olayi acaba. Bi de ne gecirir

Tracy hogh deneyenler yazabilir mi.napcaz.araştırmaya vaktim yok.sonuç başarılı ya uygulayim ben de.biz hamakta sallayıp uyutuoruz sorun yok aslında ama başka yere gitsek Hamak yok nasıl uyuycak dışarda fln.

X