İkizlerle Yeni Hayat

Canim bebisler nasil?ne zqman cikacqklar bi sure belirttiler mi?
Sutun sagdikca artiyormu gunden gune ?
İnsallah bir an once kavusursunyz sutunde cogalmus olur hemen buyurler
İyiler çok şükür. Küvezdeler hala. Doktor yakında çıkarlar diyor ama henüz kesin bir tarih vermedi. Süt sağdıkça artıyor ama öyle ikizlere yetecek kadar değil. Dönüşümlü vermeyi düşünüyorum. Az da olsa anne sütü alsınlar bana yeter. Sende sona yaklaştın. Hayırlı doğumlar olsun inşallah...

İyiler çok şükür. Küvezdeler hala. Doktor yakında çıkarlar diyor ama henüz kesin bir tarih vermedi. Süt sağdıkça artıyor ama öyle ikizlere yetecek kadar değil. Dönüşümlü vermeyi düşünüyorum. Az da olsa anne sütü alsınlar bana yeter. Sende sona yaklaştın. Hayırlı doğumlar olsun inşallah...

İyi masallah yakunda kyxagunda olacaklar.Sutum az diye sakin vazgecme zaten.once emzir kalan varmi diye sag onuda kasikla ver ustunede mama takviyesi ver bence cogalabilir sutun.ben boyle yapmayi dusunuyirum.
Ve kesinlikle mama HİPP combiotic bence.
İki aylik yegenim aptamille 4 gunde bir kaka yapitodu coj huzursuzdu.ben netten alip yolladim aksam vermis sabaha kaka yapmus ve simdi cok iyi rengide sariya donmus.coj cabuk hazmediyo cabuk acikiyo anne sutu gibi diyo eltim.

İyi masallah yakunda kyxagunda olacaklar.Sutum az diye sakin vazgecme zaten.once emzir kalan varmi diye sag onuda kasikla ver ustunede mama takviyesi ver bence cogalabilir sutun.ben boyle yapmayi dusunuyirum.
Ve kesinlikle mama HİPP combiotic bence.
İki aylik yegenim aptamille 4 gunde bir kaka yapitodu coj huzursuzdu.ben netten alip yolladim aksam vermis sabaha kaka yapmus ve simdi cok iyi rengide sariya donmus.coj cabuk hazmediyo cabuk acikiyo anne sutu gibi diyo eltim.
Canım mama konusunda doktor ne diyecek bilemiyorum. Ama mamada bez gibi deneme yanılma. Bu dediğin aklımda bulunsun. Kızlar gelince bakıcam.

Canım mama konusunda doktor ne diyecek bilemiyorum. Ama mamada bez gibi deneme yanılma. Bu dediğin aklımda bulunsun. Kızlar gelince bakıcam.

Tabiki degisebilir ben genelde memnuniyet gordum bu yuzden yegenime aldim doktoruna sorduk kullanin iyi bir mama dedi.Bebislerimede aldim kampanya vardi hepsi burada da.Ama dr a sor tabi.
Alacak olanlar hepsi buradaya baksin kutu basi 10 lira farkla aldim.
Sen sutunu komple sagdiginda kac ml cikiyo canim?

Tabiki degisebilir ben genelde memnuniyet gordum bu yuzden yegenime aldim doktoruna sorduk kullanin iyi bir mama dedi.Bebislerimede aldim kampanya vardi hepsi burada da.Ama dr a sor tabi.
Alacak olanlar hepsi buradaya baksin kutu basi 10 lira farkla aldim.
Sen sutunu komple sagdiginda kac ml cikiyo canim?
40-50 arası çıkıyor canım. Az da olsa emsinler bu bana yeter. Rabbim hepimize bol süt versin...

40-50 arası çıkıyor canım. Az da olsa emsinler bu bana yeter. Rabbim hepimize bol süt versin...

Emecekler canim hic aksini dusunme hep artacak de.rezene cayi,dereotu,kimyon tohumu cai,papatya cayi,komposto,soda,ayran,su bol bol sivi al .
Elimizden geleni ardimiza koymayalim anneler savascidir ;-)

Canım bunların tamamını içiyorum. Bir tek sodayla aram yok.
Sut arttırmak için benim tavsiyelerim
1. Malt içecekleri ( Ülker Maltana ya da eczanelerde var)
2. Ayva suyu ( yapabilirsen kendin konposto yap icine kabuk tarcin ekle tanesiyle tüket ya da dimes ayva suyu var ona tarcin döküp icebilirsin)
3. Çemen otu içeren süt artırıcı çaylar
4. Sıcak su torbasını göğüslere uygulamak
Bende bunların cok faydası oldu ilk günler ağlıyordun sutum yok diye bunlarla 2 yasa kadar emzirdim oğlumu. Kompostoyu karışık meyvelerden mutlaka kabuk tarcin ekleyerek nerdeyse 1,5 sene yaptım. Insallah işine yarar bunlar cunku herkeste başka birseyler ise yarıyor. Kolaylıklar dilerim, cogu gitti az kaldı evinize gideceksiniz insallah:) o zaman bebislerde emer sütun artar iyice.

Sut arttırmak için benim tavsiyelerim
1. Malt içecekleri ( Ülker Maltana ya da eczanelerde var)
2. Ayva suyu ( yapabilirsen kendin konposto yap icine kabuk tarcin ekle tanesiyle tüket ya da dimes ayva suyu var ona tarcin döküp icebilirsin)
3. Çemen otu içeren süt artırıcı çaylar
4. Sıcak su torbasını göğüslere uygulamak
Bende bunların cok faydası oldu ilk günler ağlıyordun sutum yok diye bunlarla 2 yasa kadar emzirdim oğlumu. Kompostoyu karışık meyvelerden mutlaka kabuk tarcin ekleyerek nerdeyse 1,5 sene yaptım. Insallah işine yarar bunlar cunku herkeste başka birseyler ise yarıyor. Kolaylıklar dilerim, cogu gitti az kaldı evinize gideceksiniz insallah:) o zaman bebislerde emer sütun artar iyice.
Evin içinde yün yelekle dolaşıyorum genelde. Komposto yapıyorum üzüm kayısı vs. Still tea içtim, naturpy milk tea içiyorum. 3 lt su içiyorum. Günde 8 defa sağıyorum. Malt içeceklerini denedim. Hayırlısı canım ya. Olduğu kadar, olmadığı kader...

Double Anneler :-) umarim hepinuz iyisinuzdir.Bebisleriniz nasillsr?
Size bir sorum olacak.sezeryan olanlarinuz genel anestezi mi?epidural mi? Spinal mi ? Oldunuz.
Genel anestezi alanlar kac saatte ayildilar ve siz bayginken bebekleri hemsireler mu memeye tutuyor?en onemlisi de su ameliyathanede kuvozi hazir bulunduruyorlar mi guvenluk amacli da olsa yoksa hemsire beze sarip mi goturuyo?
İlk iki gununzu merak ediyorum.

Size bir sorum olacak.sezeryan olanlarinuz genel anestezi mi?epidural mi? Spinal mi ? Oldunuz.
Genel anestezi alanlar kac saatte ayildilar ve siz bayginken bebekleri hemsireler mu memeye tutuyor?en onemlisi de su ameliyathanede kuvozi hazir bulunduruyorlar mi guvenluk amacli da olsa yoksa hemsire beze sarip mi goturuyo?
Ben genel anestezi ile doğum yaptım. 20 dk sürdü kendime gelmemde 20-30dk aldı. Kendinize gelmeden çıkarmıyorlar ameliyathaneden. Ben kızlarımı göremedim. Yoğun bakıma almışlar hemen. O günün akşamı özel görüşle yoğun bakıma aldılar bizi. Açıkçası bennde ilk gün hafif ağrı oldu. Sonrasında ilaç kullanmadım pek. Reçete yazdılar ama onuda kullanmaya gerek görmedim. Ama herkesin acı eşiği farklıdır. Benim doktorlarım hep genel anestezi konuştular.

Benim hem spinal hem epidural oldu.cok memnun kaldim.hic agrim falan olamdi.eryesi gun ayaga kalktim bi daha da yatmadim.bebegi hemsireler sarip goturdu.oglumu bana gosterdiler kizimi amrliyathanede goremedim ne yazuk ki onunla odada tanistik.

Benim hem spinal hem epidural oldu.cok memnun kaldim.hic agrim falan olamdi.eryesi gun ayaga kalktim bi daha da yatmadim.bebegi hemsireler sarip goturdu.oglumu bana gosterdiler kizimi amrliyathanede goremedim ne yazuk ki onunla odada tanistik.
Allah bağışlasın. Sizinkiler ne zaman ve ne kadar doğdu? Bakımını nasıl yapıyorsunuz. Tavsiye edebileceğin birşey var mı canım bakımda?

Ne guzel gule gule buyut canim hep boyle kolay ve rahat gitsin hersey insallah.
peki odaya gelince hemen emzirebildin mi?hemsire yardimiyla tek tek mi ikisini birden mi?dikisten dolayi biraz dogrulabiliniyor mu?

Ne guzel gule gule buyut canim hep boyle kolay ve rahat gitsin hersey insallah.
peki odaya gelince hemen emzirebildin mi?hemsire yardimiyla tek tek mi ikisini birden mi?dikisten dolayi biraz dogrulabiliniyor mu?
Sagol cnm.darisi senin basina insallah.hemen emziremedim ne yazik ki.sutum ikinci gun gelmeye basladi.o da sagarak ancak.dikislerden dogrulmak biraz zordu ama inanin dayanilmayacak degil.hala tek tek emziriyorum.ikisini birdne bir d3fa denedim.oldu ama daha zor oldu bence.mecbur kalmadikca tek tek tercihim.anne sutunu sagiyorum firsat bulunca ikisi ayni anda uyanirsa i zaman birini emziriyorum digerini biberonla besliyorum ana kucaginda.onuda burada okumustum valla isime yaradi.sagolsun yazan

Allah bağışlasın. Sizinkiler ne zaman ve ne kadar doğdu? Bakımını nasıl yapıyorsunuz. Tavsiye edebileceğin birşey var mı canım bakımda?
36+1 de dogdular.2.300 gr dogdular.ilk baslar zor oluyor tabii ama zamanla sen cocuklara onlarda sana alisiyor.seninkiler kuvozde bildigim kadariyla.benim arkadaslarimda da oldu.inan hepsi sonradan cok mutlu oldu.cunku kuvozde belirli bi duzenleri olusuyor.kesinlikle kucak olmuyor.evde de ayni duzeni devam ettirebilirsen cok rahat edersin.bakimla ilgili ilk aklima gelen yazmak.kim ne kadar mama yedi.ne zaman yedi.alti ne zaman degisti.kakasini yapmis miydi.cok basit seyler ama ikinci gunde saftin kayiyo hangisi ne zaman yemisti diye.kendi anlayabilecegin basit bi cizelge yap.dr.a gittiginde bi sikinti oldugunda falan tak diye cikartiyosun.ikiz duzeni dersen biz bi gun beraber uyutuyoruz birgun birer saat arayla acaba hangisi daha iyi olacak diye.ama inan biz ne dersek diyelim cocuklar yapmak istedigini yapiyor.yani pek planlanmiyor.su an ilk aklima gelenler bunlar.sen aklinda ne varsa sor lutfen malum benim aklimda 50 is oluyor

36+1 de dogdular.2.300 gr dogdular.ilk baslar zor oluyor tabii ama zamanla sen cocuklara onlarda sana alisiyor.seninkiler kuvozde bildigim kadariyla.benim arkadaslarimda da oldu.inan hepsi sonradan cok mutlu oldu.cunku kuvozde belirli bi duzenleri olusuyor.kesinlikle kucak olmuyor.evde de ayni duzeni devam ettirebilirsen cok rahat edersin.bakimla ilgili ilk aklima gelen yazmak.kim ne kadar mama yedi.ne zaman yedi.alti ne zaman degisti.kakasini yapmis miydi.cok basit seyler ama ikinci gunde saftin kayiyo hangisi ne zaman yemisti diye.kendi anlayabilecegin basit bi cizelge yap.dr.a gittiginde bi sikinti oldugunda falan tak diye cikartiyosun.ikiz duzeni dersen biz bi gun beraber uyutuyoruz birgun birer saat arayla acaba hangisi daha iyi olacak diye.ama inan biz ne dersek diyelim cocuklar yapmak istedigini yapiyor.yani pek planlanmiyor.su an ilk aklima gelenler bunlar.sen aklinda ne varsa sor lutfen malum benim aklimda 50 is oluyor
Evet dediğin gibi bir düzenleri oluşuyor.ama yinede bir buruklur var içimde. Hayırlısı sağlıklılar ya bu bana yetiyor. Emzirme kafamı karıştırıyor nası olur, süt yetermi? Benimde yoğun bakımdan tanıştığım arkadaşlar var çıktılar şimdi. Ağlamadığı, sürekli uyuduğu için tedirgin okuyorlar:) hatta orda kalsalarmış daha iyiydi falan takılıyorlar. İşin şakası herkesin yavrusu yanında iyi. Süt, kaka, çiş, mama için bende çetele tutmayı düşünüyorum. Odada ektra ısıtıcı kullanıyor musun? Malum havalar serin gidiyor. Yastık kullanıyormusun? Sırt üsstü mü yatırıyorsun? O kadar çok soru varki. Bunalırsın:))

merhaba hepinize..
gebelere sağlıklı hamilekliler kuvözdekilere acil şifalar evdekilerede kolaylıklar diliyorum..
ikizlerimin doğum günün yaptım 10 gün kdr önce şükür bugunümüze.
gözüme takılan bikaç soruyu yanıtlamaya çalışayım
SÜT:benim çok aşırı sütüm oldu bu vucudunuza bağlı genetik birşey lütfen kafanıza takmayın.kendime dikkat ettim günde 3 lt su içtim her gün meyve şerbetim bitki çayım(papatya rezene ıhlamur ısırgan otu ve gaz için kimyon karışımı)eksik etmedim.yemekle alakası yok diyenlere inanmayın un tatlısını yiyin bakın nasıl artıyor.ama şu varki süt yoksa yoktur istiyorsanız dünyaları yiyin ve bunun içinde lütfen üzülmeyin sadece mama alan bebeklerin sadece anne sütü alana bebelerden hiçbir eksikleri yada sağlık sorunları yok.süt sağma makinesi kesinlikle lansinoh değil kesinli avent yada madela.en temizi medikalcilerden hastane tipi madela kiralamak benim gibi bozulunca serviste ağlamak zorunda kalmazsınız.
YATAK:beşik park yatak vs ne alırsanız alın farketmez ilk zamanlar nerede yattığı ama kesinlile reflü yastığı kullanın prematüre bebekler için çok önemli.ilk zamanlar mide kapakçıkları tam gelişmiyor ve her beslenmeden sonra ototmatik uyuyorlar biraz yüksekte yatmalı yastıkta olmaz boğulma riski var o yüzden reflü yastığı benim elim ayağım oldu.

süt sağanlar mama kullananlar için sterilizatör şart.büyük kazanlı birşey almanız lazımki ileride ona tabak kase ve oyuncak koyabilesiniz.piyasadaki en büyük ve sağlam makine weevell.bana hala dayandı siz düşünün :))

kendizini sınırlandırmayın etraftanda kimseyi dinlemeyin.kuacağa alma alışır derler dinlemeyin.o bebekler en az 30 hafta sizin kalp atışınızı dinleyerek huzur buldular en hzur duydukları kendilerini güvende hissettikleri yer kucak alın koynunuza koklaşın ama 6 aydan sonra odalarında telsizle yatırmaya başlayın.ikizleri birbirinin sesine uyanıyor diye baştan pes edip ayırmayın 8 ay sonunda diğeri çığlık atsa tınlamıyor ama siz elinizden bişey düşürseniz cin gibi uyanıyor :)sallamaktan korkmayın bebeğinizin gazı ve acı çekiyor sallanmak ona tek yardım eden şey zaten o bebek ilerde sallanmak istemezse kendi kendine bırakacak emin olun.otomatik sallanan beşik bir bakıcı kadar değerli:)babaymax nuno en güzel sallanan ve en uzun süre kullanılan model.gaz ialçlarının hiçbirine biogaia ve zinco dışında itibar etmeyin hiçbiri bir işe yaramıyor.kusan bebekler benimle özleden iletişime geçsin lütfn eksper olduk maalesef.

ilk zamanlar 3 saatte bir beslenmeleri lazım cc kilolarına göre ayarlnıyor lütfen çizelge tutun gaz kaka cc herşeyi yazın 3 aydan sonra bırakırsınız zaten:)

imkanı olanlar hemen bakıcı tutsun yatılı imkanı olmayanlar kv anne kuzen teyze abla kim varsa tutsun bırakmasın :)

Evet dediğin gibi bir düzenleri oluşuyor.ama yinede bir buruklur var içimde. Hayırlısı sağlıklılar ya bu bana yetiyor. Emzirme kafamı karıştırıyor nası olur, süt yetermi? Benimde yoğun bakımdan tanıştığım arkadaşlar var çıktılar şimdi. Ağlamadığı, sürekli uyuduğu için tedirgin okuyorlar:) hatta orda kalsalarmış daha iyiydi falan takılıyorlar. İşin şakası herkesin yavrusu yanında iyi. Süt, kaka, çiş, mama için bende çetele tutmayı düşünüyorum. Odada ektra ısıtıcı kullanıyor musun? Malum havalar serin gidiyor. Yastık kullanıyormusun? Sırt üsstü mü yatırıyorsun? O kadar çok soru varki. Bunalırsın:))

prematurelerde en güvenli yatış yan yatış kusarsa ve sen uyuyorken olursa boğulmasın diye sen ne zaman uyursan yan yatır .gözünün onundeyse bebelerin yüzüstü yatır gaza birebir kendin tıpışlayarak çıkaramazsan 10 dk sonra yüzüstü yatır kendi kendine çıkartır.ilk 3 ay sırt üstü yatış doktorlar tavsiye etmiyorlar ama illaki yatıyorlar kendileri nasıl isterse o kısmı ayarlarsın ama dediğim gibi genelde yan ytış.
küvözden çıkınca ilk 1 ay deli gibi uyuyorlar bu zamnaların kıymetini bil vur kafayı uyu sende onarla beraber sonra o günleri böle mumla arayıp bulamıosun :))ama 3 saatte bir saat kur düzenli besle uyusalar bile.

bu arada ikizlerden önce çocugu olan arkadaşlar ikiz çok çok farkli ikizler biraz çatlak :)) daha önce bebek mi büyütmüşüm ben diyor arkadaşlarımız haberiniz olsun :))

X