İkizlerle Yeni Hayat

merhaba arkadaslar sizleride instagramdaki sayfamiza davet etmek istiyorum sevgiler❤

Son düzenleyen: Moderatör:
Napiyosun canım? Büyüdük 19 ay bitti bugün gittikçe kolaylaşıyor şükür.bugunlere gelebildigime inanamiyorum.birer birey olup bizi anlıyorlar.bir iki kelimecik dünyaları ile iletişim kurabilmek guzel.

Sen neler yaptın nasıl gidiyor

Napiyosun canım? Büyüdük 19 ay bitti bugün gittikçe kolaylaşıyor şükür.bugunlere gelebildigime inanamiyorum.birer birey olup bizi anlıyorlar.bir iki kelimecik dünyaları ile iletişim kurabilmek guzel.

Çok şükür oldular ya:) ben hala çalışmıyorum ve tek bakmaya devam. Kızlar her şeyi anlıyorlar. 2 yaş sendromu dedikleri şeyi yaşıyoruz. Acayip inatlar:) ıı ıhh dediler mi tamam. Gerçektende birey olma yolunda ilerliyorlar:) istekleri ön planda sürekli bir şey gösterip soruyorlar. Kelimeleri öğrenmeye çalışıyorlar. Sen ne yaptın toparlayabildin mi? Çalışmak muhakkak iyi gelmiştir sana. Benimde arada tak ediyor kafama. Ama iyi ki çalışmıyorum. Her anlarına şahit olmak ve bir şeyler öğretmek hoşuma gidiyor. Benim öğrencilerimden daha vefalılar hiç değilse:))

Çok şükür oldular ya:) ben hala çalışmıyorum ve tek bakmaya devam. Kızlar her şeyi anlıyorlar. 2 yaş sendromu dedikleri şeyi yaşıyoruz. Acayip inatlar:) ıı ıhh dediler mi tamam. Gerçektende birey olma yolunda ilerliyorlar:) istekleri ön planda sürekli bir şey gösterip soruyorlar. Kelimeleri öğrenmeye çalışıyorlar. Sen ne yaptın toparlayabildin mi? Çalışmak muhakkak iyi gelmiştir sana. Benimde arada tak ediyor kafama. Ama iyi ki çalışmıyorum. Her anlarına şahit olmak ve bir şeyler öğretmek hoşuma gidiyor. Benim öğrencilerimden daha vefalılar hiç değilse:))
Evt öğrencilerden iyilerçok şükür daha inatlik başlamadı bizde.yorucu bir hayat ve hep koşturmaya. çocuklar değil de hayatındaki insanları tanımak gerçek yüzlerini görmek çok ağır geldi bana.çok büyük pismanliklarim var..annem eşim ve diğerleri..nasıl güzelde işlerine Gore davranmışlar...

Hayat binbir mucadeleymis..en büyüğü de anne olmakmis

Evt öğrencilerden iyilerçok şükür daha inatlik başlamadı bizde.yorucu bir hayat ve hep koşturmaya. çocuklar değil de hayatındaki insanları tanımak gerçek yüzlerini görmek çok ağır geldi bana.çok büyük pismanliklarim var..annem eşim ve diğerleri..nasıl güzelde işlerine Gore davranmışlar...

Hayat binbir mucadeleymis..en büyüğü de anne olmakmis
Evet kalabalıkların içinde yalnız olma duygusunu yaşıyor insan. En yakın gördüğün insan bi bakmışsın sırtını çevirmiş sana. Bugünlerde geçecek ama izleri muhakkak kalacak. Neyseki evlatlarımız sağlıklı ve bizimle. Çok şükür diyip yola devam etmek lazım.

İkiz annelerii herkese selamlar 36.haftamda doğum yaptım şükür küvöze falan girmediler ama besleyemedimm kilo kaybımız beklenenden fazla oldu malesef bir de bir gece fototerapi aldılar yanımızda.. benim sorum şu kii sürekli uyuyolar çok korkuyorum ve hiç iştahlı beslenmiyolar. Saatlerimi alıyı azcık bişey verebilmek. Memeden kendilerinş doyurcak kadar ememiyolr sağıp veriyorım ve mama veriyorum ben de ama bineronda da zorlanıyolar. Uyandırmak da çok zor yedirmek de.. bu süreci yaşayan var mıı kilo kaynı olmasından çok korkuyorum

İkiz annelerii herkese selamlar 36.haftamda doğum yaptım şükür küvöze falan girmediler ama besleyemedimm kilo kaybımız beklenenden fazla oldu malesef bir de bir gece fototerapi aldılar yanımızda.. benim sorum şu kii sürekli uyuyolar çok korkuyorum ve hiç iştahlı beslenmiyolar. Saatlerimi alıyı azcık bişey verebilmek. Memeden kendilerinş doyurcak kadar ememiyolr sağıp veriyorım ve mama veriyorum ben de ama bineronda da zorlanıyolar. Uyandırmak da çok zor yedirmek de.. bu süreci yaşayan var mıı kilo kaynı olmasından çok korkuyorum
ayaklarından gıdıklayarak uyandırabilirsiniz. Çenesine dudaklarının kenarına dokununca arayış içine geçeceklerdir. O dönemde çook uyuyorlar ama en azından 3 saatte 1 beslemelisiniz. Ki fototerapi de geçirmişler. Bu dönemde kilo aldırmak önemli. Emzirmenin üzerine düşmeniz ve sağmayıda 3 saatte 1 yapmanız sütün devamlılığı için önemli. Ama her öğünde mutlaka bebeklerinize teklif edin memeyi. İlk başta zorlanacaklar sonra alışacaklardır. Mama da tü kaka değil ama öncelik her zaman meme olmalı. Biz ilk 1 sene mama ve süt birlikte gittik. Sonra sadece süte döndük. İlk zamanlar bir düzen oluşturmak için defter tutmanızı ve çiş kaka mama süt ml takibi yapmanızı öneririm.

ikiz anneleri 4. aydan sonra bebeklerinize mama takviyesi olarak yada ek gıda olarak neler verdiniz. önerileriniz neler ?

Oncelikle 4.ayda meyveleri yalatarak dillerine 1er damla yoğurt damlatarak..daha sonra havuç ve balkabagi puresi vererek basladim. Daha sonraki süreçte miktarı artirdim. Sebze corbalari meyve pureleri yumurta sarısı yoğurt vb.yediriyorum artik her seyi alıyorlar. Ama dogal ve taze olmasina marketten hazir alio yedirmemeue özen gösteriyorum...

Düzeltilmiş 6 ay olana kadar ek gıdaya geçmedim. Şu an her şeyi yiyorlar. Erken başlamayı tavsiye etmedi doktorumuz. Ek gıdaya geçince blw sistemini uyguladım. Facebook'ta ekgıda ve blw gruplarını takip ettim.

Selam nasılsın? Bizde 18 aylık olduk :) zaman nasıl geçti anlamadım. Düne kadar tedavi aşamalarını yazıyordum buraya nerden nereye :)

Selam nasılsın? Bizde 18 aylık olduk :) zaman nasıl geçti anlamadım. Düne kadar tedavi aşamalarını yazıyordum buraya nerden nereye :)

İyi gidiyor şükür.kendime yeni yeni geliyorum:) dünya durdu,ömrüm bitti sandım bı ara:):)

Gerçekten öyle.. İnsanoğlu yaşadığını, zorluğunu unutuyor.sukurler olsun onları bize nasip edene.. haftaya 2 yaş dolduruyordu.buyuduk be

Herkese hayırlı günler
Tecrübeli ikiz Anneleri Size bazı sorularım olacak
Öncelikle bebeklerinizin ikisini aynı anda emzirebilir mi emzirdiyseniz hangi pozisyonda
Ve bebeğin aynı anda beslenmesi aynı anda uyuması Daha mı iyi Bizde her zaman uyku saatleri denk gelmiyor bunun bir matematiği var mı nasil düzenleyebilirim

Herkese hayırlı günler
Tecrübeli ikiz Anneleri Size bazı sorularım olacak
Öncelikle bebeklerinizin ikisini aynı anda emzirebilir mi emzirdiyseniz hangi pozisyonda
Ve bebeğin aynı anda beslenmesi aynı anda uyuması Daha mı iyi Bizde her zaman uyku saatleri denk gelmiyor bunun bir matematiği var mı nasil düzenleyebilirim
Bebekleriniz kaç aylık? Ben önceleri küçük doğdukları için tek tek emziriyordum. Sonrasında biraz daha ele avuca gelmeye başladıklarında C yastık kullanıp kenarlarını yastıkla destekleyip o şekilde emzirmiştim. Biraz daha büyüdüklerinde yanyana yatağa koyup emzirdiğimde oldu. Sıralayıp yürümeye başladıklarında onlar ayakta ben oturup emzirmiştim. Zaman zaman dikkatleri dağıldığı oluyordu. Bebekleri değiştirerek emzirin. Aynı memeyi aynı bebeğe vermeyin her seferinde.
Uyutma meselesine gelince şu an 2 yaşını geçtiler. Hiç ayırmadan hep aynı anda aynı odada uyuttum. Aynı anda uyutmak zaman kazanmanızı sağlar. Aynı yerde uyutmak ağlama seslerine alışmalarını sağlar. Güle güle büyütün bebeklerinizi.

Bebekleriniz kaç aylık? Ben önceleri küçük doğdukları için tek tek emziriyordum. Sonrasında biraz daha ele avuca gelmeye başladıklarında C yastık kullanıp kenarlarını yastıkla destekleyip o şekilde emzirmiştim. Biraz daha büyüdüklerinde yanyana yatağa koyup emzirdiğimde oldu. Sıralayıp yürümeye başladıklarında onlar ayakta ben oturup emzirmiştim. Zaman zaman dikkatleri dağıldığı oluyordu. Bebekleri değiştirerek emzirin. Aynı memeyi aynı bebeğe vermeyin her seferinde.
Uyutma meselesine gelince şu an 2 yaşını geçtiler. Hiç ayırmadan hep aynı anda aynı odada uyuttum. Aynı anda uyutmak zaman kazanmanızı sağlar. Aynı yerde uyutmak ağlama seslerine alışmalarını sağlar. Güle güle büyütün bebeklerinizi.

cok tesekkürler cevabınız için..maasallah büyümüş sizinkiler.3,5 aylık bebeklerim..
c yastıktan almamıştım alayım bari..
inş aynı anda uyutmayı ben de başarırım..
vee onlar ayakta anne otururken emzirme şekli hoşuma gitti hiç duymamıştım çok sağolun tavsiyeleriniz için

cok tesekkürler cevabınız için..maasallah büyümüş sizinkiler.3,5 aylık bebeklerim..
c yastıktan almamıştım alayım bari..
inş aynı anda uyutmayı ben de başarırım..
vee onlar ayakta anne otururken emzirme şekli hoşuma gitti hiç duymamıştım çok sağolun tavsiyeleriniz için
2 yaşına kadar ayakta emdiler. Çok rahattır.

Merhaba benim bebeklerim 9.ayi bitirdi.Sirayla emzirdim hep..cok ağlayan önce emdi digero kardeşini bekledi..yastık kullaniyorum cok rahat..
Ayni odada yatiriyorum ve yanima yatirmadim oyle alissinlar diye..ikisine birden bas edemezdim ve ilerde sorun olurdu.gece ayni anda Uyutuyoruz ama her biri farkli birey bazen kendi istediklerinde uyuyorlar bizim pispislamamiz sallamamiz kar etmiyor..ancak ayni anda uyurlarsa uzun sure biz de uyuyoruz...

Kızlar merhaba. Giremedim uzun zamandır. İkizlerim 15 ayı bitti. Hala uyku dğzenimiz yok. Gunde iki kez uyutuyorum sabah 7 de kalkınca 11 gibi uyuyorlar yarım saat birde 4-5 gibi yarım saat. Akşam 9 da uyuyorlar sabah 7 ye kadar ama saat bası mamaya kalkıyorus bıraktıranıyotum. 20 gun su ıhlamur verdim ikiside çatladı ağlamaktan uyumadıgımıla kaldık
Akşam az yiyorlar enelde iştahsız bebeklerim
Ne versem akşam tok tutar. Açlık mı alışkanlık ı bilmiyorum ama çok yıprandım hala devam maması kullanıyoruz
Gece 10 dan fazla kalkıyorum
Bana tavsiye verin lütfen.

X