İkizlerle Yeni Hayat

Merhaba ikiz anneleri.nasilsiniz demek bos biliyorum.uykusuzluk yorgunluk gerginlik vs.benim ruh halim.kendimi kotu hissefiyorum.annem veya k.validem hep yânimda.haftada 3 gun ev isleri icin abla geliyor.ama kendime ayiranildigim zerrr zaman yok.kas aldirmak bile luks oldu artik.cok sukur bin sukur ama iki cocuk bana cok agir geldi.bi tek ben mi boyleyim sizlerin psikolojisi nasil

Bizim evdede bütün işleri neredeyse kocam ve kayınvalidem yapıyor bende kızlarla ilgileniyorum ama bende kendime vakit ayıramıyorum. Ayırmak istesem aklım kalıyor. Sanki bende iyi kimse bakamaz gibi bir hissiyatım var. Zamanla her şey bir düzene girer umarım.

merhaba kızlar,
benim kızlarım 2012 temmuz doğumlu. 30 hafta 1 günlük doğum yaptım. 21 gün küvözde kaldık.
Eceye rop ameliyatı yaptırdık.
bazı şeyleri sanki silmişim.sanki hep böyle büyüklerdi gibi geliyor.bazen şöyle olmuştu diye eşim hatırlatıyor :))))

sormak istediğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz.
bebişlerinizi sağlıkla büyütün kızlar.

Merhaba benimde kızlarım prematüre doğdular. Roptan sıonra hangi kontrolleriniz oldu, dikkat etmem gereken bir şey varmı? Pratik olarak ikizlere nasıl bakarız? Gibi bir çok sorum var:))

ben.yeni yeni toparlamaya calisiyorum.ben hastane donusu cok zor gunler gecirdim esimle yalnizdik.sonra gunduz bur bakici kadin buldum.onunla bile zorlaniyoruz.bi oglum daha var benim.isim daha zor yani.sabahin 4 unden beri ugrasiyorum kakaydi gazdi.simdi uzandim.bes dakika uzanip dinlenmek yok.bos vaktimde buyuk oglumla ilgilenmeye calisiyorum.Allah yardimcimiz olsun.cok zor iki bebege bakmak.

Benimde öyle maalesef ama büyüsünlerde kuzular Yapcak bişe yok. Nası bi düzen oturtabildinizmi? Nasıl geçiyor günler? Uyku düzenleri iyimi hiç dışarı çıkabildiniz mi birlikte?
Yemek ve uykuyu duzene koyamadim daha cunku k.v. bebekler uyaninca devamli sallayip uyutmak istiyor. Aglayinca da hep mama veriyor. Gaz prob. Var. O da duzensizlige sebep oluyor. Niyetim k.v. gidince kendi kafama gore duzen kurmak. Onu da kirmak istemiyorum cunku cok faydasi oluyor. Esimle o evde bebeklere bakiyorlar ben de disari cikip hava aliyorum. Yiksa kafayi yerdim.
Geceleri ilk uyuduklarinda 3-4 saat uyuyirlar ama sonra 2 saatte bir kalkiyorlar. Biri bir haftadir gece 1-2 de yatiyor. O cok yoruyor ama sonrasinda uyuyor.
Bebek arabasi siparisi verdik ama 20 gundur gelmedi. Araba olmayinca disari cikamadik pek. 1-2 kere kapinin onune ciktik anca. Gaz olayi cok sıkıntı oluyor. Aglamalari olmasa 2 kisi idare edebilir. Bir sene sabredecegiz. Sonrasi biraz daha iyi olur ins.
Sizin nasil peki

Bende çok düzene koydum denemez. Kayın validem bizde. Gece onla ben bakıyorum. Eşim yatıyor. O geldiğinde ben yatıyorum. Uykusuzluk hat safhada. Ben maalesef süt yetiştiremiyorum. Onun için sütün ardına mama takviyesi yapıyoruz. 3 saatte bir beslemek için çabalıyoruz ama ağlamaya başlayınca biri düzen filan kalmıyor. 2 defa hastaneye gittik kontrole. Onu takip eden günler aşırı huzursuz ve ağlamaya meyilliydiler. Birde bazen kabız gibi oluyorlar. Gazları çok var. Ikınırken içtiklerini çıkarabiliyorlar. Aynı anda ağladıkları zaman zor oluyor. Hangisini alayım diye vicdan yapıyorum. Birde sürekli kv veya annem gelmesse napcam diye düşünüp duruyorum. Tek Başıma bakamam öyle bir cesaret yok şu an. Ücretli iznimden sonra ücretsiz izinde kullanacağım sanırım.

Bebekler ne kadar olmustu canim.sut sagiyomusun.pompa ne var.
gunluk ne kadar mama veriyosun cc olarak

A
evet cnm ya ikisi ayni anda aglayinca duzen filan kalmiyo bizdede.sut pompa varmiydi sende sagiyommuydun

Bebekler ne kadar olmustu canim.sut sagiyomusun.pompa ne var.
gunluk ne kadar mama veriyosun cc olarak
Bebekler iki ayni 10 gun gecti :)
Sut sagmaya vaktim oldugunda sagiyorum ama surekli olmiyor. Zaten sutum de azaldi iyice. Lansinohun makinesi var. Idare eder. Daha iyileri vardir mutlaka. Bebekler gazdan ememiyorlar. Aglamaktan almiyorlar gogsumu. Ondan azaldi. Bir de sut birden gelince birakiyorlar. Bu sebeplerden cok emmiyorlar maalesef. Gece guzel emiyorlar sadece. 90 cc 100 cc veriyorum bir seferde ama bazen bitiremiyorlar. Genelde gaz yoksa ve aclarsa iciyorlar.

Bir gun cenazemiz olmasi sebebiyle k.v. cenazeye gitmisti aksamdan. Esimin de sinav haftasi. Izin alamam dedi. O gun ben evde vebislerimle kaldim. Aksama kadar. Gecti o gun. Yemek de yaptim ama ikisi uyanikken de biri ayagimda digeri ana kucaginda oldu. Bugun de ogleden sonra yalniz kaldim. Iyiydi. Genelde aksamlari zorluyorlar bizi.
K.v. gidince ve eger ucretsiz izine cikarsam yanima bir yardimci tutmayi dusunuyorum. Izine cikmazsam da iki kisi tutacagim. Kararsizim bilmiyorum.

Ben 2. Döneme kadar çalışmayacağım sanırım. Ondan sonra napcam hiç bilmiyorum. Bakıcıya nasıl güveneceğim. Ikizlerden herkes bakmak istemez.iki bakıcıyada maaşımın tamamını verirsem kendim bakmam daha iyi olur. Zor işler bu işler:))

Cnm benimde ikizlerim var benim kurtarıcım otribebe oldu hem daha güvenli hem daha saglıklı aspiratörü var onunla acıyorsun kullanımı cık kolay

Tek basina bakabilenleri ayakta aljusliyorum vallahi.kayinvaludem annem gidince napcam yaa.guya ayri ayri ilgileniyim diye beslenme saatlerini ayirdim bir saat ara verdim ama yine ayni anda agliyolar bu sefer biri acim diye biri gazim var diye agliyor.emzigide alniyolar ki avunsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…