İkizlerle Yeni Hayat

Ya kızlar geçen duydum bir tanıdıktan,komşusunun akrabası 40 günlük bebeğe ek gıdaya başlamış:eek:

Evet heyecan, stres ve korku, doğru düzgün yapabilecek miyim bilmiyorum ama bir başlasam gerisi kolay olacak gibi de geliyor değişik bir şey:)
Ek gıdaya başlamak gerçekten insanı strese sokuyor. Ne yer ne yiyemez. Hazırlar mı alerji yapar mı bir çok şey. Bir de yemeye direnirlerse o Zaman iyice moral bozuluyor. Allah iştahlı bebekler nasip etsin hepimize.
Ben kahvaltı vermeye başladım. Yumurta kendi yaptığım loru ve cici bebeyi veriyorum. Küçük olan biraz seçici gibi. Onun inadını Nası kırcaz bakalım.

Ek gıdaya başlamak gerçekten insanı strese sokuyor. Ne yer ne yiyemez. Hazırlar mı alerji yapar mı bir çok şey. Bir de yemeye direnirlerse o Zaman iyice moral bozuluyor. Allah iştahlı bebekler nasip etsin hepimize.
Ben kahvaltı vermeye başladım. Yumurta kendi yaptığım loru ve cici bebeyi veriyorum. Küçük olan biraz seçici gibi. Onun inadını Nası kırcaz bakalım.
Vallaha siz aşmışsınız maşallah darısı bize,bende bizim ufaklıktan korkuyorum açıkçası bir başlasaydık hayırlısıyla:)
Daha yoğurt mayalamayı beceremiyorum yani tutmuyor cıvık oluyor düzgün bir tane yaparsam başlıycam bakalım

Vallaha siz aşmışsınız maşallah darısı bize,bende bizim ufaklıktan korkuyorum açıkçası bir başlasaydık hayırlısıyla:)
Daha yoğurt mayalamayı beceremiyorum yani tutmuyor cıvık oluyor düzgün bir tane yaparsam başlıycam bakalım
Keçi sütüyse zaten cıvık oluyormuş biraz. İnek sütüyse prebiyotik ile mayalandığında biraz sulu oluyor. Ben buzdolabına koymadan suyunu kaşıkla alıyorum. O zaman yoğurda benziyor biraz:)) sonraki mayalamada kıvamı güzel oluyor.

Keçi sütüyse zaten cıvık oluyormuş biraz. İnek sütüyse prebiyotik ile mayalandığında biraz sulu oluyor. Ben buzdolabına koymadan suyunu kaşıkla alıyorum. O zaman yoğurda benziyor biraz:)) sonraki mayalamada kıvamı güzel oluyor.
İnek sütüyle yapıyorum canım 2 gün önce yaptım tutmadı bir daha ki sefere anneme sorayım, oda tam zamanında gitti asıl bu zamanda lazımdı bana:KK43:

mrb kizlar acil yatdim benim sutum cokkk az ilk gunden beri aptamil kullaniyorum ama oda felaket gaz yapio ozellikle aksam olunca onun yerine ne kullanayim sizler ne kullaniyosun acil cevaxp lutfen
Aynı sıkıntı bizde de oldu bir arkadaşım sma önerdi. O mamaya geçtiğimizden beri görece daha az gazları var, alıp bir dene istersen.

Kızlar bugün bebişlerim 43 günlük oldular anne sütü ve günde 3 kez mama veriyorum gündüz uykuları iyi ama gece dalmakta zorlanıyorlar.gün aşırı banyo yaptırıyoruz akşam 8 de emZiriyprum 9 da banyo 10 da mama şeklinde yapıyoruz banyo olmazsa 8 de meme 10 da mama oluyo.10 da beslendikten sonra en erken 12 bazen 12:30 da uyuyorlar zaten 01:30 da da acıkıp uyanıyorlar bu düzeni sağlamak için ne yapmalıyım sizce?

Kızlar bugün bebişlerim 43 günlük oldular anne sütü ve günde 3 kez mama veriyorum gündüz uykuları iyi ama gece dalmakta zorlanıyorlar.gün aşırı banyo yaptırıyoruz akşam 8 de emZiriyprum 9 da banyo 10 da mama şeklinde yapıyoruz banyo olmazsa 8 de meme 10 da mama oluyo.10 da beslendikten sonra en erken 12 bazen 12:30 da uyuyorlar zaten 01:30 da da acıkıp uyanıyorlar bu düzeni sağlamak için ne yapmalıyım sizce?
Canım çok geç saatlere kalıyorsun. Biliyorum uyumamak için direniyorlar ama her gün biraz daha erkene çekmen lazım. En geç 8 gibi yatmaları lazım. Öncesinde tabi bütün beslenme ve banyo işlemlerini halletmen lazım. Sana dinlenecek hiç vakit kalmamış böyle.

Canım çok geç saatlere kalıyorsun. Biliyorum uyumamak için direniyorlar ama her gün biraz daha erkene çekmen lazım. En geç 8 gibi yatmaları lazım. Öncesinde tabi bütün beslenme ve banyo işlemlerini halletmen lazım. Sana dinlenecek hiç vakit kalmamış böyle.
Aynen ben hiç dinlenemiyorum zaten.teşekkürler cevabın için yavaş yavaş 8 e çekeyim akşam uyumalarını.biz tam tersini yapıyomuşuz 8 e kadar iyi uyuyorlar 8 de beslenme banyo derken gece uykularını bölüyoruz sanırım.gündüz emip uyuyorlar sürekli yani genelde peki sence gündüz uyanık tutmaya zorlasam mı?yoksa hem gece hem gündüz uyusalar normali bu mu

Aynen ben hiç dinlenemiyorum zaten.teşekkürler cevabın için yavaş yavaş 8 e çekeyim akşam uyumalarını.biz tam tersini yapıyomuşuz 8 e kadar iyi uyuyorlar 8 de beslenme banyo derken gece uykularını bölüyoruz sanırım.gündüz emip uyuyorlar sürekli yani genelde peki sence gündüz uyanık tutmaya zorlasam mı?yoksa hem gece hem gündüz uyusalar normali bu mu
Yeni Doğan: 50-60 dakika
1 -2 Aylık: 1 saat / 1 saat 15 dakika
2- 3 Aylık: 1 saat / 1 saat 20 dakika
4-6 Aylık : 1.5 / 2 saat
7-9 Aylık : 2 saat 45 dakika / 3 saat
10-12 Ay: 3 /4.5 saat
13 Ay + : 5/ 6 saat
Bu süreler bebeklerin aylarına göre uyanık kalma süreleri. İstisnalar vardır tabi. Ama gündüz uyuyorlarsa gecede iyi uyurlar. Uyku uykunun mayasıdır derler. Ama bazı bebekler gece gündüz ayrımı yapamaz öğretmek gerekir. Gündüz en uzun uykuları ne kadar? Gündüz geceden dahauazun süre uyuyorsa gece gündüz karışmış olabilir. Gündüz sesli ortamda uyuyabilmeli gece sessiz ortamda uyumalı. Gece lambası kullanmanı tavsiye etmem.

Gündüz uykusu 40-60 dk olur. Daha küçük oldukları için uzatabilirler. Uyanık tutmak için zorlama ama etkinlik yapabilirsin. Eğer görmeye başladılarsa tabi.

G
Gündüz uykusu 40-60 dk olur. Daha küçük oldukları için uzatabilirler. Uyanık tutmak için zorlama ama etkinlik yapabilirsin. Eğer görmeye başladılarsa tabi.
Gündüz en uzun 2.5 saat uyuyorlar gece en uzun 3 saat.bu süreler yani bizim için 1 saat olan süre 24 saatte toplamda mı uyanık kalma süresi yoksa bir seferde mi?bide bizimkiler uyanıklarsa genelde ya acıktıkları için Yada gazları olduğu içindir.beslenip yeniden uyuyorlar.yani uyanıkken hiç boş boş durmuyorlar ağlıyorlar genelde.sizce banyo için ideal bi saat var mı?birde bu uyanık kalma süreleri vs bilgilere nerden ulaşabilirim güvenilir bi site Yada önereceğiniz kitap var mı

Yoğurdu küçük cam kabanozda mayalayıp peteğin üstüne koyuyorum.sadece üstünü örtüyorum.3 saat sonra alıyorum.tam kıvamında oluyo.ilk naşlarda baya ışık mayalıyodum tıtmuyodu benim de.şimdi baya elimi zorlicak kadar sıcak yapıyorum.

Kizlar bebislerim cok fena oksuruyorlar. Grip oldular burun falan hep tikali kac gun oldu gecmiyo. Dr un verdigi ilaclar zorla veriyorum ama tukuruyorlar hic sevmediler. Ihlamur veriyorum arada pekmez. 5. Ay asilari on gundur geciyor. Hasta olduklarindan korkuyorum asi yan etki yapar diye dr bugun getirin yapalim dedi. Ama icimde korku var ateslenirlerse kotu bisey olursa diye. Sizce ne yapmaliyim bu oksurugu kesecek. Yavrularim cok hastalar.

X