ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
erkek doğuranlara madalya takıyorlar ya .
boşver ya ne yapacaksın pipili doğurup.
Kızlar size destek olur babaları da öyle bir sever ki iyi ki erkek olmamışlar der .
Gör bak öyle olacak

erkekleein cogunda erkek cocuk meraki vardir. Benim esimde erkek cocuk istiyordu ilk doktor kiz dediginde suratinin nasil degistigini gordum:) bende o vakitler cok uzulmustum niye boyle yapiyor diye dediginiz gibi sonucta kaderci inancli bir toplumuz. Ama kizim dogdugunda resmen asik oldular birbirlerine. İliskilerini kiskanmiyor degilim hani:) simdi ikinciye hamileyim bu bebisimde kiz olacak bu sefer esimde olumsuz hic bir tepki gormedim cunku evlat sevgisini tattigi icin saglikli ve hayirli olmasi en on planda. Birlikte arkadas arkadas buyuyecekler.

ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
Hiç merak etme bi bebişlerin olsun bak o memnun olmadığını düşündüğün baba nasıl değişicek :KK66: öyle çok gördüm kız istemeyip sonra kız evlat bambaşka diyen babaları içini ferah tut.
Ayrıca kv ne o lafın üstüne diyiverseydin oğlun bi tutturamamış Y kromozonu diye :KK53: okumuş cahillerde çok fena oluyor

Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Bu erkek, kız çocuk ayıran zihniyet beni delirttiği için yorum yapmayacağım. Çok ağır laflar geliyor zira ağzıma...
Benim de bir kızım olacak. Erkek çocuğun daha kıymetli olduğunu düşünen varsa, yüzüne hasret bırakırım minnoşumun. =) Dedeymiş, babaymış, bilmem kimmiş, hiç fark etmez. Evlada evlat gibi kıymet vermesini bilenler gelsin, gerisine kapı orada.
Eşinizin aklı başına gelecektir elbet, karşısında iki dünya tatlısını görünce, utanacaktır kendinden. Şimdi bunları düşünüp hiç moralinizi bozmayın, çünkü bildiğiniz gibi içerideki minikler de hissettiklerimizi hissediyor.

İki kızım var ve iyiki de ikiside kız. İkinci ye hamile olduğumu duyan kv mavi lohusa takımı almış belki bu sefer erkek olur diye valla pazarlık yapmadım erkek olsun diye kız oldu. Etrafımda herkes bu erkek dedi eşim de dahil mini mini kızım doğdu veee şuan eşim gece eve gelirken inşallah uyumamış olur da kızlarımı seveyim diyormuş. Kv kp de öyle. Eşim kızlarına aşık kızlarım da ona ben bakıcı gibi dolanıyorum peşlerinde :KK70:
Evladın kızı erkeği olmaz sağlıklısı hayırlısı olur. Bebekler doğsun eşini izle daha kimselere bırakmaz kızlarını. Benimki altını bile değiştirtmiyordu emzireceğim zaman verirdi emdiği gibi gazını çıkarmaya alırdı :KK70:
Allah sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin hiç takma evlatların doğsun dünyan değişecek :KK66:

Böyle araya girdim ama kız ve erkek kardeşler de gayet arkadaşlık edebilirler. Kardeş bağları cinsiyete göre değil yetişme tarzına ve cocukların karakterine göre oluşur . O yüzden kızınız olursa da çok tatlı iki kardeş olurlar .
mutlaka ama ben yasadıklarımdan pay bıcıyorum
abımle asla arkadas olamadık hatta aramızdakı derın yas farkından dolayıda arkadas olma kısmına hıc yetısemedık ben bebektım o buyuk o buyudu ben ergen o yaslandı ben orta yas
o yuzden allahtan hayırlısı ama bır erkek daha olursa daha ıyı olur ıdye dusunuyorum baskalarına ıhtıyac duymazlar umarım

kız demek bereket ev nur dolu olcak Allah sağlıkla kucapına almayı nasip etsin kimseyi dinleme

Kiz oldugunu haber verince sevinmiyorlar bile, sanki hastalik basimiza gelmis gibi iyii o da gecer der gibi karsilik veriyorlar.
Kizim var. Dünyaya degismem. Ben de erkekci zihniyette büyüdüm, bu baskilar beni de etkiledi herkes erkek bekliyor hamileden.
Insan kendini eksik hissediyor. Benim dogurdugum kiz insan degil mi?
Gecin bunlari, cehaletten baska birsey degil.
O can parcam, bir tane daha kizim olsun isterdim. Ikiz kiz muhtesem.
O kadar degerli ki. Erkek ayri ama kizi tatmayanlar ille de erkek diye tutturuyor sartlandiklari icin. Asil kizinin olmamasi eksik bir his. O canin kiymetini tadanlar bilir.
Bir araba dolusu kizim olsun isterdim. ne cok severdim onlari. Keske hamilelik dönemi kolay gecse benim icin hemen bir tane daha yapmak isterdim. bir kizim daha olsun. Düsünürken bile gözlerim doluyor

Keşke benimde bir an önce çocuğum olsada tek derdim bu olsa.Hatta dördüz olsa dördüde kız olsa ama yeterki olsa.:KK61::KK61:

Kardeşim sen niye kendini üzüyosun ya inanamadım konuyu okyunca. İkiz kız ne kadar güzel bir mucize. Erkek bebek herkes sahip olabilir ama bu devirde herkes kız istiyor sende de 2 tane var, birlikte büyüyecekler birbirlerinin kıyafetini giyecekler hem krdeş hem arkadaş olacaklar. O evdeki curcuna, vs, ömür boy birbirlerine ruh ikizi de olacaklar. Bırak erkek çocuğu sevsinler senin yerinde olsam bi tarafımla gülerdim. Hamileliğini neden mahvediyosun. Valla ben şahsen görümcene değil sana özendim Allah nazarlardan saklasın. Hayatta en çok istediğim şey kız çocuğumun olması bir de ikiz de çok isterdim.
senin hislerin doğru olabilir hmaileliğin verdiği duygusallıkla abartı da olabilir ama doğruysa bile eşin bile olsa kimseyi umursama. onlar doğdugunda minicik ayaklarını öpeceksin hiçbirşey umurunda olmayacak o zaman

o beğenmedikleri kız evlatlar ailelerine düşkün oluyor sonra

oğlanlar hiçte öyle olmuyor hele birde evlenince

demek ki türkiyenin en iyi üniversitesinden mezun olmak yetmiyormus böyle sacmaliklar yapmamak icin... Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin kizlarinizi.. gerisini bosverin gitsin..

mutlaka ama ben yasadıklarımdan pay bıcıyorum
abımle asla arkadas olamadık hatta aramızdakı derın yas farkından dolayıda arkadas olma kısmına hıc yetısemedık ben bebektım o buyuk o buyudu ben ergen o yaslandı ben orta yas
o yuzden allahtan hayırlısı ama bır erkek daha olursa daha ıyı olur ıdye dusunuyorum baskalarına ıhtıyac duymazlar umarım

Çok güzel bir kardeslikleri olur inşallah , sağlıcakla

Merak etmeee ,onlar kendilerini öyle bir sevdirirlerkiii senin bile panucun dama atılır. :)hiiç üzülme ,bak seyret nasıl değişecek eşin ...
Sen bebeklerine odaklan ,unutma veren allah ,ayrıca cinsiyeti spermler belirliyor yani eşin :)

Tek yumurta ikizi mi çift yumurta ikizi mi? Doğunca mı belli oluyor acaba. Allahım çok cahilim :KK70:

Sen bebislerine bak, gerisini salla. Eger kafana takarsan sen uzulursun onlar sevinir.

Halaaaa bu zamanda cinsiyetci olan var mi yahu. İllallah geldi bu tarz insanlardan. Tovbe yaaa.

Ayy hala var mı bu ? hele eğitimli insanlardan böyle şeyler duyunca iyice bir sinir oluyorum.
O kız evlatlar bir doğsun bak bakalım nasıl ilgiyi üzerlerine toplayacaklar :)
Allah sağlıcakla kucağınıza almanızı nasip etsin.
Doğunca da hala bu saçma ayrım sürerse de görüşmeyin derim.

X