İkiz gebelikte açılma sonrası ikinci tekil gebelik hakkında

Chyjinx

Quizás este mundo sea el infierno de otro planeta.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2022
778
846
Merhaba. Daha önce buraya konu açmıştım ama henüz hamile değildim. Şimdi tekrardan yaşayan varsa diye fikir almak için konu açmak istedim.
6 sene önce 20 haftalık ikiz bebeklerimi açılma sebebiyle kaybettim. Şuan 19 haftalık hamileyim doktorum öncekinin ikiz olduğu için olabileceğini ve rahim ağzı yetmezliği diye şuanlık bir belirti olmadığı sürece tanı koyamayacağını söyledi. 11.haftadan beri rahim ağzını kontrol ediyoruz ve çok şükür 44-45mm civarında çıkıyor. Henüz bir kısalma bir açılma yok. Ancak ben endişe ediyorum yeniden aynı şeyleri yaşarım diye. Doktorum dikiş atmak istemedi çünkü onun da bazı komplikasyonları olabileceğini söyledi. Size sorum şu; daha önce benim gibi ikiz gebelikte açılma olup kayıp yaşayan ve ikinci gebeliğinde bir sorun olmadan sağlıklı bir şekilde hamileliğini tamamlayıp doğum yapan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Hâlâ yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Bilgim yok ama forumda başa çıksın diye yorum atıyorum, inşallah sağlıklı bir süreç geçirir bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız

Bilgim yok ama forumda başa çıksın diye yorum atıyorum, inşallah sağlıklı bir süreç geçirir bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
Çok teşekkür ederim

Ikinci de önlem amaçlı 16 haftada dikiş atildi.
36 haftada dikişler alındı. 39 haftada normal doğum yaptım.
Dikişler olmasaydı da olur du demişti doktorum.
Ama hiç bir şekilde is yapmadim.
Cok geçmiş olsun

Bu yapısal bir sorun ve bir kere yaşandıysa genelde 2. de dikiş atılıyor. İyi bir dr bulmanız lazım. Bazı dr lar sadece istirahat onerir, gebeliğe zor ulaşıyorsanız risk almayın derim.

Bende 3uzleri 20. Haftada kaybettim
Suan 11 haftalık hamileyim 3 hafta sonra serklaj olucam
28. Haftaya geldiğinize göre gerçekten doktorunuz haklıymıs demekki

Merhaba canım ben varım ikizlere hamileyken 3. Ayda serklaj yapıldı açılma olduğundan dolayı daha önce gitigin Dr serkilajinda tehliye olabilecegini söylemişti ama tavsiye üzerine başka Dr gittigimde seni eve bile bırakmam eve gidine kadar canlı canlı bebekleri kaybedersin dedi o gün eşya almaya bile eve gidemedim muane için gitmiştim serkilaj olup çıktım 35+4 de sezeryanla doğuma alindim

Doktorunuz kimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…