• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık İkiz çocuk sahibi olmak için

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gumball_

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2020
41
7
6
Merhabalar herkese,
Ben 1 yıllık evliyim 22 yaşındayım.
İkiz bebek sahibi olmak istiyoruz. Genlerimizde var eşimin annesi ikiz ve benim dedemde. Araştırdım bunun için kesin bir yol yokmuş fakat ihtimali artıran yollar olduğunu söylüyorlar. Yaşayan var mı doğal yoldan varsa tecrübelerinizi anlatabilirseniz çok sevinirim.

Eşinin genleri önemli değil. Yumurta senden geldiği için senin genlerinde var mı o önemli. İkiz geni kuşak atlar. Yani annanende, babannende bir üst kuşakta olması lazım. Deden annenin babasıysa ok ama babanın babasıysa oran düşüyor.

ikizleri ben de çok severim ama her şeyden önce hayırlısını dilemek lazım. Tonla sorun çıkabiliyor ikiz gebelikte. Erken doğup ciğerleri tamamlanmadan kuvözde kalmaları çok yaygın vs. Önce sağlık hayır dileyelim.

klomen diye bir ilaç var. Yumurta geliştirici. İhtiyacın olur da dr yazarsa ikiz şansını artıran bir ilaç. Yumurtaları çifter çifter büyütüyor. Ama doğal olarak bir yol ben bilmiyorum. Belki yumurta gelişimi için kürler var. Onlardan yaparsan iki yumurta büyür mü ki 🤔 bilemedim. Bazen tek yumurta bölünüyor ikiz oluyor. Yani her şey nasip aslında.

Babamın babası ikizdi yani. O zaman bana pek ulaşabilme durumu nedir? Bunun için doktora gitmeli miyim acaba? Var mı benim gibi düşünüp giden 🤔
Evet riskleri zorlukları daha fazla tabi ki hayırlı ve sağlıklı bi şekilde nasip olur inşallah

Geleneksel tib diyorsan kesin olmamakla beraber bilgilerimizi paylaşalım o zaman

bal tarçın çörek otu( yumurta kalitesini yükseltmek için sayiyi da artırıyor)
Ve
İncir kürü (yumurta çatlaması için)

Ben de bunu youtube da izlemiştim yoksa nerden bilicem 🤣

Tarifi ordan araştır benden bu kadar

Evet bal tarçın çörek otu kürüne başlayacağım adet olmayı bekliyorum. 2.gün başlanıyormuş sanırsam 😅
Teşekkürler kaynakların için 🤭😅

Babamın babası ikizdi yani. O zaman bana pek ulaşabilme durumu nedir? Bunun için doktora gitmeli miyim acaba? Var mı benim gibi düşünüp giden 🤔
Evet riskleri zorlukları daha fazla tabi ki hayırlı ve sağlıklı bi şekilde nasip olur inşallah
Bunun için dr a gidilmez de bir yıl deneyip de hamile kalamazsan gidersin. İlk yapcağı şey klomen veya femara vermek olur. Şimdi gitsen bile bir yıl dene diyorlar. Nasip tamamen genlerinde olmayıp ikiz bebek sahibi olan da çok. İkiz gebeliklerle ilgili başlıklar var oradakilere sor bence.

Evet nasip tamamen. Teşekkür ederim
Bunun için dr a gidilmez de bir yıl deneyip de hamile kalamazsan gidersin. İlk yapcağı şey klomen veya femara vermek olur. Şimdi gitsen bile bir yıl dene diyorlar. Nasip tamamen genlerinde olmayıp ikiz bebek sahibi olan da çok. İkiz gebeliklerle ilgili başlıklar var oradakilere sor bence.

Back