İkiz Anneleri Kulübü

selam ikiz anneleri benim de 24 haftalık bir bebek kaybımdan sonra şu an 17 haftalık ikiz bebek bekliyorum ilk bebeğimde birden açılma olup kanama ile doktora gittim ve rahimde açılma 8 cm di ve bebek doğdu rahim ağzı dikilmesine rağmen geçmişte böyle bir ikaye olduğu için 15 haftalıkken rahim ağzına dikiş atıldı ve şuan tuvalet dışında ayağa kalkmam yasak sizde böyle bir durum var mı

benden size tavsiye aarkadaşlar her ikiz bebek bekleyen anne adaylarının doktora gittiğinde mutlaka rahim ağzına baktırmaları belli oluyor açılma olduktan sonra dikilmesi çok fayda getirmiyor

bu arada ben de bu aya kadar hiç kilo almadım ama geelik şekeri çıktı çok dikkat ediyorum

selam canım, kayıbınız için çok geçmiş olsun.. inşallah bu bebişinde yaşamazsın bu sorunu zaten dinlenerek kendine dikkat ediyormuşun.. bundan sonrası içinde kolay gelsin.. sağlıcakla kucağımıza alalım da bebişlerimiz için herşeye katlanırız gerekirse..Aman sende dikkat et..sabret canım..
bende şimdilik normal seyrediyor ama ne zaman ne olacağı belli olmaz.. ikiz oldukları için daha çok dikkat ediyorum...
bende 13 haftalığım hiç kilo almadım 3 kilo verdim geçenlerde yaşadığım ishallde etkili oldu bunda ama şimdi herşey yolunda çok şükür... doktrum kilo gidişatımdan memnun şimdilik..

demek seninkilerde çift yumurta ikizi maşallah.. normal gebeliklerde genelde tek yumurta oluyor ordan düşündüm tek diye..
valla bende sabırsızlanıyorum cinsiyetlerini merak ediyorum.. her kontrole gittiğimde iyilermi diye düşünmeden edemiyorum.. ama benimkiler şimdiden belli ettiler çok yaramaz olacak sanırım doktorda öyle dedi kıpır kıpırlardı.. bir enselerini ölçtürmek için 3 kere gittim hastaneye..istenilen pozisyona gelmediler bir türlü.. seninde 1-2 haftan kalmış ense kalınlığı ölçümüne inşallah seninkilerinde herşeyi normal çıkar..

canım günaydın,
ense ölçümü dediğin ikili testmi oluyor? ikizlerde de yapıyorlarmı bu testi? bu test için senden kan falan alıyorlarmı? biraz anlatırmısın canım neler yaptıklarını. çok merak ediyorum.
yarın doktora gideceğim bende. çok özledim bebeklerimi :) en son 3 hafta önce görmüştüm. İnşallah herşey yolundadır. her doktora gidişimden önce korku ve heyecan basıyor beni.
kendine ve bebişlere dikkat et canım. a.s.

selam ikiz anneleri benim de 24 haftalık bir bebek kaybımdan sonra şu an 17 haftalık ikiz bebek bekliyorum ilk bebeğimde birden açılma olup kanama ile doktora gittim ve rahimde açılma 8 cm di ve bebek doğdu rahim ağzı dikilmesine rağmen geçmişte böyle bir ikaye olduğu için 15 haftalıkken rahim ağzına dikiş atıldı ve şuan tuvalet dışında ayağa kalkmam yasak sizde böyle bir durum var mı

benden size tavsiye aarkadaşlar her ikiz bebek bekleyen anne adaylarının doktora gittiğinde mutlaka rahim ağzına baktırmaları belli oluyor açılma olduktan sonra dikilmesi çok fayda getirmiyor

bu arada ben de bu aya kadar hiç kilo almadım ama geelik şekeri çıktı çok dikkat ediyorum

çok geçmiş olsun canım. Kendine ve bebişlere dikkat et.
doktor banada demişti. ikiz gebelikte özellikle, şeker ve tansiyon çıkabilirmiş. Dikkat etmeye çalışıyorum ama ben ne yapabilirimki. tatlılardan uzakmı durmak gerek acaba bilemiyorum :KK43:
canım umarım evde yardımcı olan birileri vardır. Sen hiç kalkma. iyi bak kendine.a.s.

canım çok geçmiş olsun .Benimde bebeklerime hamileyken devamlı düşük tehlikem vardı.Hep rahmin ağzındaydı bebeğimin birisi.O yüzden çok baskı uyguluyordu hele biraz daha gelişmeye başladığında daha da kötü oldu.Daha sonra kontrole gittiğimde rahim açılması 9 cme ulaşmış hemen yatırdılar beni hastaneye 3 gün kaldım.Doğum yaptıracaklardı düşmesin bebek diye ama daha 22 haftalıklardı izin vermedim.Evimde dinlendim.Gerçi yine beklemedi bebeklerde 28 haftalıkken doğum yaptım .çok şükür şu an doğduktan sonraki sıkıntılarımızı atlattık küvez enfeksiyon derken epey yorulmuştuk.şimdi 1 yaşına girecekler umarım sende sağ salim bebeklerine kavuşursun canım kendine dikkat et.

çok teşekkür ediyorum evet evde annem ve kayınvalidem bana çok yardımcı oluyor allah onlardan razı olsun hiç kalkmıyorumm allah hepimizin yardımcısı olsun şekr için bana doktorun diyet verdi onu uyguluyorum tatlı kesinlikle yasak rahim de dikiş olduğu için daha büyüdükçe bebeklerim o zaman daha çok baskı olacak daha da dikkat etmek gerekiyor

canım günaydın,
ense ölçümü dediğin ikili testmi oluyor? ikizlerde de yapıyorlarmı bu testi? bu test için senden kan falan alıyorlarmı? biraz anlatırmısın canım neler yaptıklarını. çok merak ediyorum.
yarın doktora gideceğim bende. çok özledim bebeklerimi :) en son 3 hafta önce görmüştüm. İnşallah herşey yolundadır. her doktora gidişimden önce korku ve heyecan basıyor beni.
kendine ve bebişlere dikkat et canım. a.s.
canım evet ense ölçümü ikili test oluyor.. ikizlere ikili test yapılmıyor sadece ense kalınlıkları ölçülüyor kan vermiyorsun.. tek bebklerde kanda veriyorsun ve bthcg yani gebeilik hormonun yaşın ve ense ölçümünün orantısı alınıyor ve risk varmı yokmu söyleniyor..
bizim gibi ikizlerde sadece ense ölçülüyor kan testimiz yüksek çıkacağı için sonuç vermiyormuş o yüzden yapılmıyor.....
sende doktoruna söyle ense kalınlıklarına bakılsın.. bizimkiler çok hareketli oldukları için bir türlü ölçülemedi 3. gidişimde ölçüldü ancak...çok şükür normal çıktı ense kalınlıkları bu ölçüm down sendromlu olup olmadığını göstermeye yarıyor tam kesin olmasada..

Canım arkadaşım dediklerin çok doğru ikiz gebelikte heran herşey olabiyorlar bebekler kıpır kıpır.Bakıyorumda yaşadıklarımız hemen hemen tüm ikiz annelerin aynı.Bizde bir ay yoğun bakımda küvezde kaldık .Ve ben sezeryanla doğum yaptım.Düşünün kızlar hem sezeryanla doğum hem bebeğin biri 3 gün sonra çıktı hastaneden diğeri 1 ay yoğun bakımda kaldı.Ve bebeğinizi düşünmekten kendi ağrılarınızı bile düşünmüyorsunuz.Bir koşturma başlıyor.Her gün hastaneye taşındık.hergün bebeğimin sıkıntılarına yenisi eklendi.Doktorlar devamlı olumsuz konuştular.Bebeğinize umut bağlamayın yaşama şansı çok az dediler.Ama çok şükür kurtuldu.Şimdi bir yaşına girecekler.İkisi birlikte eve geldiklerinde biberonlarının altına destek koyardım kendileri yerdi mamalarını .Yardım edecek kimse olmadığı için ve bebekler ikisi aynı anda uyanıp acıktıkları için kendi kendime yöntemler bulurdum.koskoca bir yazı neredeyse hiç sokağa bile çıkmadan atlattım.Sadece balkonda oturabiliyordum bebekler uyuyunca.Çünkü enfeksiyon kapıyorlardı hemen .Üç ay evime kimseyi almadım misafirkabul etmedim.Bebeklerimin sağlığı herşeyden ve herkesten daha önemliydi.Allahım ne günlerdi ama yinede şimdi bakıyorumda güzel değişik günlerdi.Herkese nasip olmaz yani.Ve ben herzaman şanslı olduğumun farkındaydım sizlerde öylesiniz çok şanslısınız.Hamile olan ikiz anneleri sağ salim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah.Ve biz ikiz annelerinede önce sağlık ve bol bol sabır diliyorum.

ah deryacım sendemi burdaydın.tecrübelerimizi paylaşmak benim çok hoşuma gidiyor.çünkü biz ne sıkıntılar çektik öyle değilmi canım.ama benim tecrübem yoktu.o zaman bilgisayarımız da yoktu.böyle herşeyi araştıramıyordum.sonra kendi kendime kafayı yiyiyordum.şimdi benim durumumda olanlara yardımcı olmak çok güzel.benide motive ediyor.hayata daha olumlu bakıyorum.
allah hepinize sağlıklı bebekler nasip etsin inş.herşeyin başı sağlık canlarım.gerisi inanın boş.bütün zorluklar geçip gidiyor.unutuluyor.

canım evet ense ölçümü ikili test oluyor.. ikizlere ikili test yapılmıyor sadece ense kalınlıkları ölçülüyor kan vermiyorsun.. tek bebklerde kanda veriyorsun ve bthcg yani gebeilik hormonun yaşın ve ense ölçümünün orantısı alınıyor ve risk varmı yokmu söyleniyor..
bizim gibi ikizlerde sadece ense ölçülüyor kan testimiz yüksek çıkacağı için sonuç vermiyormuş o yüzden yapılmıyor.....
sende doktoruna söyle ense kalınlıklarına bakılsın.. bizimkiler çok hareketli oldukları için bir türlü ölçülemedi 3. gidişimde ölçüldü ancak...çok şükür normal çıktı ense kalınlıkları bu ölçüm down sendromlu olup olmadığını göstermeye yarıyor tam kesin olmasada..

benimde ikili testim 2 haziranda bende merak ediyordum nasıl olduğunu benim doktorum üniversteye yönlendirdi beni orada bakılıyormuş ikizlere vajinalmi bakıyorlar acaba bide bu gittiğimizde hareketlerini gördüm ikisininde çok güzeldi yaaa ALLAH HERKESE nasip etsin inşallah bizimkilerede sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin RABBİM.:emir_bebek::emir_bebek:

NazlıMelek ben zaten bi yerde şöyle okudum.
Tedaviyle hamile kalanlarda 2li testler güvenilirdeğilmiş zaten pek.Tek olsada çok güvenilir değilmiş.

Benim testin değerinin sınıra yakın çıkması bundan olabilir mi acaba diye de düşündük eşimle.Doktor kesin birşey diyemedi.

Çünkü bende gebeliği öğrendikten sonra doktor sana tüp bebek prosedürü uygulayacağım dedi.Aspirin folik asit ve crinone jel verdi.

Bu arada ben haftaya Ankarada olacağım.İnşallah iyi tecrübelerle gelirim.

benimde ikili testim 2 haziranda bende merak ediyordum nasıl olduğunu benim doktorum üniversteye yönlendirdi beni orada bakılıyormuş ikizlere vajinalmi bakıyorlar acaba bide bu gittiğimizde hareketlerini gördüm ikisininde çok güzeldi yaaa ALLAH HERKESE nasip etsin inşallah bizimkilerede sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin RABBİM.:emir_bebek::emir_bebek:
selam canım vajinal tek olsun ikiz olsun sadece 5-7 haftalar arası bakılıyor net görebilmek için ondan sonra normal ultrasona geçiyorsun benim öyle olmuştu..
ikili testte yani ense ölçümünde yinel ultrasonla karından bakılıyor ama bu seferki ultrason daha ayrıntılı oluyor..bebeğinin kalp atışalrınıda duyabiliyorsun..hadi bakalım az kalmış seninde normal çıkar inşallah..evet özellikle ikizlermi acaba bilmem benimkilerde pek hareketlilerdi..

NazlıMelek ben zaten bi yerde şöyle okudum.
Tedaviyle hamile kalanlarda 2li testler güvenilirdeğilmiş zaten pek.Tek olsada çok güvenilir değilmiş.

Benim testin değerinin sınıra yakın çıkması bundan olabilir mi acaba diye de düşündük eşimle.Doktor kesin birşey diyemedi.

Çünkü bende gebeliği öğrendikten sonra doktor sana tüp bebek prosedürü uygulayacağım dedi.Aspirin folik asit ve crinone jel verdi.

Bu arada ben haftaya Ankarada olacağım.İnşallah iyi tecrübelerle gelirim.
darkcım evet pek güvenilir değil ama en azından doktor ölçümlere normal dedimi içi rahtlıyor insanın... son âna kadar herşeyi normal olup kayıp yaşayanlarda var...şu aşamada bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almak için dua etmekten başka yapacağımız bişey yok malesef...
hem senin değerin sınıra yakın..testi riskli çıkıp sonraki testlerde normal olanları düşün bence bebişinin herşeyi normal çıkacak..
Ankara içinde bol şanslar diliyorum.. inşallah güzel haberlerle geleceksin bizlerde sana demiştik diyeceğiz.. kendine ve bebişine iyi bak canım...yerimseniben

Kızlar,
Ben geldim. Maalesef kotu gecti bugun cunku asırı derecede fazla kanamam oldu ve hastanede onemli olmadigini fakat 1 hafta dinlenmem gerektigini ogrendik. Rapor aldım bu hafta boyunca hep dinlenecegiz bakalım. Umarım bu ikinci kanama ile son bulur cunku ikincisi cok korkutucuyduç Omrumden omurler gitti.
Ama bebeklerim cok iyiymis, bir sıkıntı yok cok sukur.
Bu arada birisinin de erkek oldugunu ogrendim.
Sevgiler

Kızlar,
Ben geldim. Maalesef kotu gecti bugun cunku asırı derecede fazla kanamam oldu ve hastanede onemli olmadigini fakat 1 hafta dinlenmem gerektigini ogrendik. Rapor aldım bu hafta boyunca hep dinlenecegiz bakalım. Umarım bu ikinci kanama ile son bulur cunku ikincisi cok korkutucuyduç Omrumden omurler gitti.
Sevgiler

CANIM GEÇMİŞ OLSUN.KENDİNE DİKKAT ET.DİNLEN BOL BOL.İNŞALLAH ÖNEMLİ BİR SORUN DEĞİLDİR.HADİ BAKALIM BENİMDE ÖNCE ERKEK BELLİ OLMUŞTU.KIZ SONRADAN GÖRÜNDÜ.SENİNDE ÖYLE OLUR İNŞALLAH.SAĞLIKLI SIHHATLİ OLSUNLAR GERÇİ ÖNEMLİ OLAN O...KENDİNE İ BAK

Son düzenleme:
Kızlar,
Sevgiler

ah canım benim nasılda korkmuşsundur hiç endişelenme canım.benim 20. haftaya kadar hep kanamam oldu.hele bir keresinde tamam kesin bebekler düştü diye gittik hastaneye.o kadar fazla ve o kadar şiddetliydi ki kanamam.hastanedeki ebeler doğumhaneyi hazırladılar kürtaj için.doktor ultrasonda bakalım ilk önce dedi.bebişlerim o kadar sağlıklı ve kıpır kıpırdılar ki.daha sonra alttan muayene bile etti ama açılma filanda yok dedi.1 hafta tuvalete bile gitmeden sırt üstü yattım.daha sonrada progestan kullandım hep.vajinadan attık.allahım ne günlerdi.sakın stres yapma kendine ve dinlen canım.inş. allahın izniyle kavuşacaksınız bebeklerinize.
biri erkek ha bakalım diğeri ne?allah gönlüne göre versin canım.

Kızlar,
Sevgiler
sakuracım canım duyunca çok şaşırdım, geçmiş olsun... inşallah şimdi kanaman geçmiştir... neyseki önemli değil demişler bol bol dinlen canım.. raporun bitince de kendine dikkat et işinden dolayı seyahat ediyordun sen öyle yazmıştın bir ara onlarıda bir müddet yapma canım mümkünse senin yerine başkasını göndersinler... bebişlerimiz daha önemli ..
bu arada sarp bey kendini göstermiş çok sevindim.. inşallah diğerininde cinsiyeti içinizden geçen gibi olur derin bebek kendini gösterir..
Allah hepimize sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi..
canım kendine ve bebişlerine iyi bak öptüm..Şeniz

Sakuracım,
Canım çok çok geçmiş olsun,umarım bu son yaşadığın üzüntü olur bundan sonra çok rahat bir hamilelik geçirir ve bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.

Canım gerekiyorsa raporunu bir hafta daha uzat.İyi dinlen,biliyorum eşini de çok özledin onunda etkisi var.Ama emin ol o da seninle olmak isterdi.Az kaldı güzelim biraz daha sabret .

Canlarım cok tesekkur ederim,
O kadar kotu bir kanamaydı ki yataktan kalktıgımda gorduklerime inanamadım, lavaboya gittigimdeye kalbim yerinden cıkacak gibi oldu. Oyle bir kendimi doktoumu gormeye odaklamısım ki kanlar içinde hastaneye gideyim diye kapıda hazır bittim hemen. Allahtan annem vardı yanımda ve canım doktorcum herzaman ki gibi beni bekliyordu hastanede. Sukurler olsun kanama azaldı. Azalarak bitecek dedi doktorumuz.
O ağır kanamadan sonra yataktan sadece yemek ve lavabo ihtiyacım icin kalkıyorum. Aman kızlar be, yatmak da zor, alışmamışım ki, o kadar hareketli biriyimdirki anlatamam. Ofistekiler bazen şakayla senden 2 tane mi var, b,r oradasın bir burada derler :) Ama ne yapacaksın işte boyle yataga yapıstım. 1 gundur aralıksız yattım ama kanamam azaldı...
Bu arada cuma gunu evimi tasiyor annemler, cunku tasima sirketi diğer ev hersey ayarlanmıstı, ve tabii ki 31 mayısta esimin yanına gidiyordum ama onu da iptal ettim. Hayırlısı diyorum yine de ve Allah sırtıma kuvvet versin de uzuncabir dinleneyim diyorum, şimdiden arkam çürüdü vallahi...

sevgili ikiz anneri:bebekleriniz kaçar kilo doğdu.ben hep zayıf doğmalarından endişe ediyorum.elimden geldiğince güzel beslenmeye özen gösteriyorum.

sakuracım, kanaman azalmış ne güzel iyiki annen yakınındaymış...böyle biraz daha sabret canım..taşıma işinide nasılsa şirket yapacakmış onalr güzel ayrlıyorlar herşeyi başında annelerde olacağına göre sen sadece bebişlerini ve kendini düşün şimdilik.. eşinin yanında olamayıda çok istiyorsundur mutlaka umarım bebişler doğunca tüm bu çektiğiniz sıkıntılar son bulur sağlıcakla büyütürsünüz...

ddm canım bende canım bişey istemesede bebişleri düşündüğüm için atıştıryorum.. bu ara semizotu ve ceviz gibi amega 3 yönünden zengin şeyler yiyorum.. inşallah bizim bebişlerimizde kuvöze gerek kalmadan yeterli kiloda ve sağlıklı doğarlar.....

Kızlar,
Sevgiler

canım çok geçmiş olsun .Galiba çoğul gebeliklerde oluyor hemen hemen hepimizin başına gelmiş.Kendine dikkat et canım.

Kızlar,
Sevgiler

çok geçmiş olsun sakura. Benimde en büyük korkum bu kanamalar. çamaşırıma korkudan bakamıyorum. ya kan görürsem diye :KK43:
Allah hepimizin meleklerimizi sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin. Dikkat et kendine canım. a.s.

X