• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz Anneleri Kulübü

derya ne güzel anlatmışsın zuzuları, benim kızlarımda doğacak büyüyecekte böyle sarılıp öpecekler beni dimi, ne kadar uzak geliyor bana :) doğum zamanı yaklaştıkça heyecan basıyor beni. zaman geçmek bilmiyor. sağlıklı olsunlarda her türlü yaramazlıklarına razıyım ben prenseslerimin :))

canım inan ki hepsi göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.Şimdi sanki o en zor dönemleri yaşamamış gibiyim.İnşallah sağlıcakla alırsınız bebeklerinizi kucağınıza.

cnm benim dikkat et aman allah korusun yawwww iyi olmalarına sevindim
şimdi ne kadarlık senin kuzular cnm?
bide progesteron kullanıyorsun sanırım dimi?
dinlen ve sıkıntı yapma allahın izini ile bişeycik olmaz

teşekkür ederim canım.şimdi 8 hafta 5 gün oldular.senin bebişler ne kadar oldu?

ben henüz hamile değilim 2.5yıldır tedavi görüyorum ve 30 ekimde ilk aşılamam olacak kısmetse.
ama dr gitmeye başladığım ilk günden beri hep dua ediyorum. Allah ım benimde ikizlerim olsun diye. herkez moralimi bozuyo. "yeri geliyo 1tanesiyle bile baş edemiyoruz 2kiz olsunda gör gününü" diyolar üzülüyorum. yalnızım. kayınvalidem ve annem uzakta. Allah verir kolayını diyorum.
ben çok istiyorum ikizlerim olsun.

Allah sizlerede hayırlı doğumlar versin. sağlıklı bi şekilde kucaklarınızada almayı nasip etsin.

ne zamandır uğrayamıyordum canlarım buraya kızım ameliyat olmuştu da gözünden.yeni arkadaşlar katılmış,ddm doğurmuş ay ne kadar mutlu oldum ya.darısı sizlerin başına özel annelerim.benimkiler 2 yaşına girecek nasipse 30 ekim de bilenler bilirler.ah görseniz ne yaramazlar siz şimdi diyorsunuzdur doğsalarda yaramazlıık yapsınlar diye.inş. yapsınlar tabii bakımı zor ama duygusu inan hiçbir şeye benzemiyor.deryacımla sürekli dert yanarız birbirimize saç çekmeler kaydirigubbakcemile
ısırmalar ,avaz avaz ağlamalar senağlamakırılan dökülen eşyalar.gözünüzüz korkutmayayım canlarım sağlıcakla alın kucağınıza da inş.:ecrin_bebek::ecrin_bebek: kaydirigubbakcemile5

ne zamandır uğrayamıyordum canlarım buraya kızım ameliyat olmuştu da gözünden.yeni arkadaşlar katılmış,ddm doğurmuş ay ne kadar mutlu oldum ya.darısı sizlerin başına özel annelerim.benimkiler 2 yaşına girecek nasipse 30 ekim de bilenler bilirler.ah görseniz ne yaramazlar siz şimdi diyorsunuzdur doğsalarda yaramazlıık yapsınlar diye.inş. yapsınlar tabii bakımı zor ama duygusu inan hiçbir şeye benzemiyor.deryacımla sürekli dert yanarız birbirimize saç çekmeler kaydirigubbakcemile
ısırmalar ,avaz avaz ağlamalar senağlamakırılan dökülen eşyalar.gözünüzüz korkutmayayım canlarım sağlıcakla alın kucağınıza da inş.:ecrin_bebek::ecrin_bebek: kaydirigubbakcemile5

ahhhh cnm herkes bana nasıl bakacaksın diyor bende kokmuyor değilim
ama üstesinden gelecez ....rabbim verir kolaylığını diyorum
ben daha bebek gelmeden kaldırdım bütün gelecek kırılcak eşyları
vitrinleri vs. büyüdüler heee ne güsel rabbim bizede nasip eder inş...

ben henüz hamile değilim 2.5yıldır tedavi görüyorum ve 30 ekimde ilk aşılamam olacak kısmetse.
ama dr gitmeye başladığım ilk günden beri hep dua ediyorum. Allah ım benimde ikizlerim olsun diye. herkez moralimi bozuyo. "yeri geliyo 1tanesiyle bile baş edemiyoruz 2kiz olsunda gör gününü" diyolar üzülüyorum. yalnızım. kayınvalidem ve annem uzakta. Allah verir kolayını diyorum.
ben çok istiyorum ikizlerim olsun.

Allah sizlerede hayırlı doğumlar versin. sağlıklı bi şekilde kucaklarınızada almayı nasip etsin.

Canım Allah isteyen herkesin kucağını bebekle çocukla doldursun.Sen çok istiyorsun ikiz demek.Evet hem çok zor hemde çok güzel.Herşey iki kat zor bu yaramazlarla ama bir o kadar da keyifli.Bir kere çok özel oluyorsun.Anne diye peşinde aynı anda iki bebek dolanıyor düşünsene.Gerçekten herşey çok farklı onlarla.Çokda fedakarlık istiyor ikiz annesi olmak heleki tek başına bakacaksan.bir süre ben dış dünyayla ilişkimi kesmiştim.Evden dışarı çıkamıyordum tek başıma.Akşamları eşimin işten gelmesini dört değil on dört gözle bekliyordum.Tabi o zaman çok küçüklerdi ve oyalamak daha da zordu birşeyden anlamıyorlardı.Şimdi en azından kucağımda dolaşmıyorlar istediklerini benim yardımım olmadan alıp,hatta kırıp dökebiliyorlar.Oyuncakla kesinlikle oynamıyorlar onu sadece fırlatıp atılacak eşya olarak görüyor olmalılar ki evin içinde savaş yapıyorlar.Nuraycığımın dediği gibi ısırmalar saç çekmeler kavgalardan bahsetmiyorum bile.Daha 17 aylık olmalarına rağmen herşeyden haberleri var.Büyüyüp küçülmüşler sanki.Allah ikiz annelerine sabır versin.Ama isteyen herkesede nasip etsin.

merhabalar ;

ben de 15 haftalık ikiz anne adayıyım. Gerçekten inanılmaz bir duygu. Allah isteyen herkese yaşatsın inşallah.

kızlar bahsetmiştim ya biz artık 2 yaşındayız ve çiş öğreniyoruz ama şunu söyleyebilirim ki en zoru buymuş.halıda kakalar çişler bir elimde bez odalarında oturak ev sobalı olduğu için tuvalete de götüremiyorum 3 gün oldu daha başlayalı ama kızım söylüyor da arada oturağa gidene kadar kazalar olmuyo değil oğlumun ise hiç haberi yok ben oturtmasam söylemeyecek.bugün ilk defa oturağa kakasını yaptı çok korktu.oğlanlar çok zor alışırmış diyolar.biraz tembel geliyor.evde çifter çifter alıştırma donları var ama kar etmiyor yıkanmaktan eskidiler.bile dua edinde çabucak alışsınlar ya.
sizin keyifleriniz nasıl anne karnında ki kuzular üzüyormu sizleri umarım bir problem yoktur hepinizi öpüyorum allah yardımcımız olsun.

Canım Allah isteyen herkesin kucağını bebekle çocukla doldursun.Sen çok istiyorsun ikiz demek.Evet hem çok zor hemde çok güzel.Herşey iki kat zor bu yaramazlarla ama bir o kadar da keyifli.Bir kere çok özel oluyorsun.Anne diye peşinde aynı anda iki bebek dolanıyor düşünsene.Gerçekten herşey çok farklı onlarla.Çokda fedakarlık istiyor ikiz annesi olmak heleki tek başına bakacaksan.bir süre ben dış dünyayla ilişkimi kesmiştim.Evden dışarı çıkamıyordum tek başıma.Akşamları eşimin işten gelmesini dört değil on dört gözle bekliyordum.Tabi o zaman çok küçüklerdi ve oyalamak daha da zordu birşeyden anlamıyorlardı.Şimdi en azından kucağımda dolaşmıyorlar istediklerini benim yardımım olmadan alıp,hatta kırıp dökebiliyorlar.Oyuncakla kesinlikle oynamıyorlar onu sadece fırlatıp atılacak eşya olarak görüyor olmalılar ki evin içinde savaş yapıyorlar.Nuraycığımın dediği gibi ısırmalar saç çekmeler kavgalardan bahsetmiyorum bile.Daha 17 aylık olmalarına rağmen herşeyden haberleri var.Büyüyüp küçülmüşler sanki.Allah ikiz annelerine sabır versin.Ama isteyen herkesede nasip etsin.

amin canım.. cevapladığın içinde çok teşekkür ederim. hakketten dışardan grünmeyen zor yanlarıda çok varmış. aşılamamı oldum kısmet bakalım inşlh tutar diyorum 1 veya 2 Allahın takdiri artık. Yeterki tutsun diyorum.
Cenab-ı Allah insana kapasitesinin dışında bişiy vermezmiş. demekki sizleri 2kiz annesi olabilir görmüşki size meleklerinizi vermiş. sizler her anlamda özelsiniz.
Allah senin vede diğer 2kiz annelerinin ve anne adaylarının yardımcısı olsun.

selam sakura,,,,,,,,,,,,,,,
öncelikle tebrik ederim allah tamamına erdirsin sağlıklıca

bnde 1.aşılama yoluyla ikiz oğullarımı eylül dünyaya getirdim .
çift yumurta ikizleri .
sezeryan oldum.........
şuan 2 ay 4 günlükler zorlukları çok beraber ağlamaya başlayınca çok zor susturamıyoruz ..........

çok zorlukları var ama olsun herşeye ragmen çok güzeller allahım her isteyene versin ..........

sanada hayırlı sağlıklı bebişler doğumlar

merhaba kızlar ben de aranıza katıldım benimkiler de 6 ay 22 günlük.zorlamıyorum tabi ama cok zevkli gene de allah acılarını göstermesin kimseye

mrblar bende temmuz 2008'de ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim şu an 4 aylıklar kendiliğinden ikiz oldu çok şükür gayet sağlıklılar tek başıma bakıyorum elbetteki zorlukları var ama biraz sabırla her şeyin üstesinden gelebilirsiniz sabır sabır sabır size sdece sabır öneriyorum allah kolaylık versin bizlere ve tüm annelere...

selam..bebeklerimi sezaryen doğumla hastanede dünyaya getirdim..aralarında 10 gr fark vardı..3 gün kaldık..37 haftalık,küvez gerekmedi..elbette aynı odada yattım 4 aylıklar ve hala aynı odadayım size tavsiye ederim..mdf tipi karyola aldık iler ki yaşlarda karyola olma özelliğine sahip bir tane aldık aynı beşikte uyumaları her açıdan daha sağlıklı beşik tek parça 4 çekmeesi 2 dolabı var çok kullanışlı isterseniz resim çekebilirim..bebe fortları var kıyafet de gönderebilirim beşik ilerki yaşlarda karyola olma özeliğide olduğu için maalesef onu gönderemem..hoşçakalın

Sevgili İkiz Annleri,
Önce kendimi tanıtayım. İkinci mikro-enjeksiyon denememde gebe kaldım. Şu anda 6+3üz. Ve ikiz bebeklerim için şimdiden endişelenmeye başladım. Aklımda bir sürü soru işareti var. Eminim benim gibi birçok anne adayı vardır aramızda.
Ayrıca Türkiye'de ikiz kulüplerinin aktif olmaması nedeni ile burada küçük bir kulüp kuralım istiyorum. Avrupa'da özellikle ne hikmetse İngiltere'de bir sürü kulüp ve dayanışma yapan birçok anne ve anne adayları var. Ben de sizlerin desteği ile küçük kulübümüzün açılışını yapmak isterim.
Önce bir anketle başlayalım ne dersiniz.....

Aşağıdaki anketi yanıtlayarak bir çok ikiz annesine aradığı cevabı verebileceğinizi düşünüyorum. Değerli katkılarınız ve işbirliğiniz için şimdiden teşekkürler.
Desteklerinizi bekliyorum,

Sevgi ile

1- Bebeğiniz tedavi ile mi oldu? (Tüpbebek, mikroenjeksiyon, aşılama, doğal)

2- Tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi taşıyorsunuz?

3- Gebeliğinizin ilk 3 ayında kaç kilo aldınız, doktorunuzdan duyduğunuz ideal kilo skalası nasıl?

4- Ne kadar sıklıkla ultrason ve doktor kontrolune gittiniz? Sizce ne sıklıkta olmalı?

5- Kanamanız oldu mu?

6- Amniyosentez yaptırdınız mı?

6- Bebeklerinizi ne zaman dünyaya getireceksiniz?

7- Bebek için hazırlıklara ne zaman başlamalı?

8- Bebekleriniz arasında büyüklük, kalp atışında farklılık var mıydı?

9- Tehlikeli diyebileceğiniz dönemler veya yapılmaması gereken şeyler, yapılması iyi olan şeyler için tavsiyeleriniz var mı?

10- Gebelik tansiyonu veya şekeri yaşadınız mı?

11- Bebekleriniz için ne tür hazırlıklar yapılmalı, hangi üründen kaç tane almalı?

12- Hangi hastanede dogum yapmayı tercih ederdiniz?

13- İkiz gebeliğin size getirdiği ekstra bir zorluk var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

14- Bebeklerinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz?

15- Hangi tehlike karşısında doktor aranmalıdır?

16- Kaybolan ikiz (vanishing twin) sendromu yaşadınız mı?

17- Reduksiyon (sonlandırma) yapıldı mı? Nedeni?

18- Hangi haftada cinsiyetleri öğrenebildiniz?

19- Eklemek istediğiniz yorumlarınız...

Doğum Yapan İkiz Anneleri:

20- Bebeklerinizi nerede dünyaya getirdiniz?

21- Doğumunuz normal mi yoksa sezaryen ile mi oldu?

22- Doğan bebekleriniz arasında çok fazla kilo farkı var mıydı?

23- Doğumdan sonra siz ve bebekleriniz ne kadar hastanede kaldınız?

24- Kaçıncı haftanızda doğum yaptınız?

25- Bebekleriniz için küvöz gerekti mi? Hangi hastanenin yenidoğan ünitesini tavsiye edersiniz?

26- Bebekleriniz doduktan sonra aynı odada mı yattınız, yattıysanız ne kadar süre ile?

27- Bebekleriniz için ne tur karyola yada beşik satın aldınız, en uygun yatak nasıldır sizce?

28- Burada ikiz bebek taşıyan annelerle paylaşmak istediğiniz herhangi bir eşyanız var mı? Malum ikizler maddi açıdan tüm aileleri sarsabiliyor.

Örneğin: Doppler, eğer varsa Doppler'ın ilk satın alıcısı ben olmak isterim ...., veya ihtiyaç duyanlar için ana kucakları, bebek arabaları, bebek beşikleri vs...
canım ben 32 hafta 5 günlük iken doğum yaptım...bebeklerim 1750gr. ve 2160gr. doğdular...haftalarına göre kiloları iyi idi...solunum problemi yaşamadık ...ancak 10 gün kuvözde kaldılar...emme yetisi kazanabilmek için uğraştı dr.lar...ben acıbadem hastanesi kadıköyde doğum yaptım...yenidoğan yoğun bakım ünitesi de çok iyidir...doğumum tabiiki sezaryen doğum ile gerçekleşti...bebeklerim 5 ay benimle aynı odada sepetlerinde yattılar...daha sonra kendi yatak odalarına geçtiler...ikiz anne adaylarına sağlıklı bir gebelik dönemi dilerim...dinlenmek çok önemli arkadaşlar,sakın fazla ayakata kalıp erken doğum riskinizi arttırmayın...sevgiler...

selam..bebeklerimi sezaryen doğumla hastanede dünyaya getirdim..aralarında 10 gr fark vardı..3 gün kaldık..37 haftalık,küvez gerekmedi..elbette aynı odada yattım 4 aylıklar ve hala aynı odadayım size tavsiye ederim..mdf tipi karyola aldık iler ki yaşlarda karyola olma özelliğine sahip bir tane aldık aynı beşikte uyumaları her açıdan daha sağlıklı beşik tek parça 4 çekmeesi 2 dolabı var çok kullanışlı isterseniz resim çekebilirim..bebe fortları var kıyafet de gönderebilirim beşik ilerki yaşlarda karyola olma özeliğide olduğu için maalesef onu gönderemem..hoşçakalın

selam hemserim nasilsin bende malatyaliyim ve ikiz annsiyim temmuz ayinda dogucaklaredi benimkiler ama aceleci ciktilar.Bende tedavisiz hamile kaldim ve tek bakiyorum onlara iki oglum var tek yumurtalar.

Herkese merhabaahihoyyyt
sabahtan beri yazdıklarınızı okuyorum, şimdi bitirdim. iyi ki böyle bir başlık açılmış, çok faydalı olacağı kesin. sizleri tanımak ve yazdıklarınızı okumak çok iyi geldi
ben de 9+3 haftalık ikiz anne adayıyım. birkaç haftadır bulantılarla başım dertte, ne yapsam fayda etmiyor. yine de çok şükür, herşeyi olmasa da yemek yiyebiliyorum. ama sabahları çıkartmadan güne başlayamıyorum malesef, gün içinde de sürekli bulantım oluyor
zor günler geçiriyorum anlayacağınız ama onlar sağlıklı olsun da herşeye değer
sevgiler

merhaba sevgili ikiz anneleri,
Hayat ikizlerimizle iki kat zor olsada iki kat da daha güzel öyle değil mi?Benim zuzular artık tartışmayı öğrendi konuşamasalarda birşeyler anlatabilmek için uğraşıyorlar.Anlatamadıklarında da başlıyoruz tartışmaya.Hemde bağıra bağıra.Ben dillerinden anlamıyorum o yüzden çok kızıyorlar ve ikisi birden pata küte dövmeye başlıyorlar beni.Sonra sinirleri yatışmıyor bu seferde birbirlerine giriyorlar.İşte o anda gerçekten yardıma ihtiyacım oluyor.İkisi de erkek çocuğu ve asabiler.Egecik yani mercimeğim daha uysal olmasına rağmen derdini anlatamayınca o da çıldırıyor.Ve bu ara her taraftan azı dişleri patlıyor.Daha da sinirliler şimdi.Önüne geleni ısırmak ağızlarına almak istiyorlar.İnşallah bu dönemi az ziyanla atlatırız.Yoksa kesin birbirlerinin bir yerlerini koparacaklar ısırarak.

Back
X