İkiz Anneleri Kulübü

günaydın ikiz anneleri yorucu bayram tatilinden sonra başladık işe.Sizler nasılsınız ikizleriniz nasıl?Umarım herşey yolunda sorunsuzdur.Hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın

Selam nasilsin? gecmis bayraminiz kutlu olsun.bizimkiler bugun dokotr kontrolundeydi.biri 8300 gr digeride 7800 gr olmus 4 ayimiza girdik.sizinkiler nasildi 4 ayda?Dokotrumuz biraz yavaslasinlar artik dedi.Doymak bilmiyorlar 3 saatte bir besliyorum.Gecede uyaniyorlar sirf yemek icin onun icinde artik gece yemegi kesmek istiyorum siz ne yapmistiniz?

Selam nasilsin? gecmis bayraminiz kutlu olsun.bizimkiler bugun dokotr kontrolundeydi.biri 8300 gr digeride 7800 gr olmus 4 ayimiza girdik.sizinkiler nasildi 4 ayda?Dokotrumuz biraz yavaslasinlar artik dedi.Doymak bilmiyorlar 3 saatte bir besliyorum.Gecede uyaniyorlar sirf yemek icin onun icinde artik gece yemegi kesmek istiyorum siz ne yapmistiniz?

canım merhaba,
Bizim 4.ayımızda senin zuzular gibi 8000gr birisi 7500 de birisiydi.Bizim doktorumuzda çok fazla beslemeyin artık diye beni uyarmıştı çünkü çok hızlı kilo alıyorlardı.Bende endişeleniyordum acaba bu çocuklar obezmi diye.Aşırı yeme istekleri vardı 6 aya kadar 3 satte bir beslemek zorunda kaldım çünkü doymuyorlar feryat figan ağlıyorlardı bende veriyordum mecbur mamayı.Ama 6. aydan sonra ek gıdalara geçince normale dönmeye başladılar.Beslenme zamanı daha uzun aralıklarla olmaya başladı.Tabiki iştahlarından ödün vermedi benim minikler.Ortala 9-10. aylar arasında da kilo alımı yavaşladı hemde gözle görülür şekilde.Artık yürüteçle yürüyüp emekleyip çokda hareket ettikleri için kilo alımı geriledi aslında bu duruma sevinmedim desem yalan olur.Çünkü çok kilolulardı ve hareket etmekte çok zorlanıyordu ikiside.13.ayda yürüdü tontişler dedim ya kilodan dolayı hareket etmekte zorlanıyordı o yüzden geç yürüdüler ve tahmin edemeyeceğinden çok hareket etmeye başladılar bir saniye yerlerinde durmuyorlardı.o yüzden de artık kilo alışımız ister istemez epey bir geriledi.Ama çok şükür yine iyiler iştahları yerinde en azından zorla yedirmiyorum.Şimdi efe 13.400gr Ege 12.200gr.Yani meraklanma canım bir kaç ay sonra hepsi düzene girer.Senin bebeklerinde normal beslenme aralıklarında beslenir.Onlar sağlıklı olsunda zayıf kilolu hiç farketmez ama işte elde değil telaşlanıyoruz.

Ha bu arada canım gece için ben mama firmalarının gece mamalarından veriyordum 4.aydan itibaren kullanılanları var.Gerçekten tok tutuyor.İstersen dene sende rahat edersin.Şimdilik benden bu kadar tatlım yine sormak istediğin şeyler olursa eliimden geldiğince yardımcı olurum.Zuzularını öpüyorum sağlıcakla kalın.

selam deryacım canım benım nasılsın evlatların nasıllar umarım hersey yolundadır.
ben bıldırımlerımı okuyamıyorum.sıstem bı turlu acmıyor :KK43:
ama yınede bıkac sey soramak ıstıyorum.zamanın olurda burdan cevaplarsan cok sevınırım canım benım.
ben 27.haftadayım nıdılat dıye bı ılac kulanıyorum erken dogum tehlıkesı varmıs oyuzden doktorum bunu verdı.bıraz kasılmalarım azaldı ama bıseyı cok merak edıyorum. sen erken dogum yapmıstın degılmı 28 . haftaydı. tabı yanılmıyorsam .
deryacım dogum oncesınde sen boyle bı ılac ıgne vsvs bırsey kullanmadınmı kullandında faydamı etmedı? bıde erken dogum belırtılerı neler bunu cok merak edıyorum hafta sonu dr a gıdecegım ama o gun gelene kadar bısey olursa dıye korkmuyor degılım hanı :KK43: bıde yozgatta yasıyorum Allah korusun ama acıl bı durumda ankaraya varmamız zaman alır vsvs bunları dusundukce daha cok korkuyorum kızlarıma bısey olursa dıye :KK43:
sımdılık gercı ıyı hıssedıyorum kendımı ama cok asagıda atıyor bı kızım o benım yuregımı agızıma getırmeye yetıyorda artıyor bıle. :KK43:
yanı canım erken dogum belırtılerını sen nasıl yasadın negıbı seyler yasadın vaktın olursa cevaplarsan cok memnun olurum bıtanem
sımdıden cok ama cok tesekkur ederım gorusuruz.

çırpınış merhaba canım.Senden haber alamayınca meraklanmıştım doğurdun sandım vallahi.Neyse ki olmamış.Canım ben erken doğumu önlemek için herhangi bir iğne vs. birşeyler kullanmadım.Sadece hamileliğin ilk zamanlarında düşüğü önlemek için progesteron kullandım.O haftalarda inanılmaz derecede şişliğim kasılmalarım ve ağrılarım vardı.Bebeğimin birini resmen düşecek gibi hissediyordum bebeğin aşağı indiğini çok rahat anlayabiliyordum devamlı baskı yapıyor çok sık tuvalete çıkıyordum.Bende erken doğumu gösteren tek şey kan gelmesiydi.Bir gün boyunca kanamam oldu.Ve hastaneye yetişmeseydik kaybedicektim bebeklerimi.Çünkü benim suyum bitmiş.suyum bir çok insanda olduğu gibi birden gelmedi benim sızıntı halinde tuvaletimle birlikte bitmiş bende suyun gittiğini hiç anlamadım açıkçası.hamileliğimde de en çok korktuğum şey buydu oda başıma geldi.ve en sonunda kanamam olmuş.Hastaneye zamanında gittikde bebeklerim kurtuldu çok şükür.Allah kimseye yaşatmasın.Herkesin bebeğini gününde sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.Canım biraz olsun aydınlatabilmişimdir umarım.

Herkese merhaba tüm forumu okuyup hepinizin hikayelerini gördüm,çok müthiş çok etkileyici,ben henüz 5 haftalık hamileyim dün ilk defa kesemizi gördük tam ultrasonu bitiricekken dr. 2.bir kese daha gördü,2.kesemiz baya ufak daha kesın bısey sylemek ıcın erken ama 1,5 hamilesin dedi su anda cok heycanlıyım ınsallah benım bebklerımde sızlerınkı gıbı saglıklı olur sevgiler

benim en çok korktuğumm erken doğurmak rabbime binlerce şükür şimdiye kadar herhangi bir sorunum olmadı ......inş....uzun sürede bebişlerim kalır vakitlice doğarlar

çırpınış merhaba canım.Senden haber alamayınca meraklanmıştım doğurdun sandım vallahi.Neyse ki olmamış.Canım ben erken doğumu önlemek için herhangi bir iğne vs. birşeyler kullanmadım.Sadece hamileliğin ilk zamanlarında düşüğü önlemek için progesteron kullandım.O haftalarda inanılmaz derecede şişliğim kasılmalarım ve ağrılarım vardı.Bebeğimin birini resmen düşecek gibi hissediyordum bebeğin aşağı indiğini çok rahat anlayabiliyordum devamlı baskı yapıyor çok sık tuvalete çıkıyordum.Bende erken doğumu gösteren tek şey kan gelmesiydi.Bir gün boyunca kanamam oldu.Ve hastaneye yetişmeseydik kaybedicektim bebeklerimi.Çünkü benim suyum bitmiş.suyum bir çok insanda olduğu gibi birden gelmedi benim sızıntı halinde tuvaletimle birlikte bitmiş bende suyun gittiğini hiç anlamadım açıkçası.hamileliğimde de en çok korktuğum şey buydu oda başıma geldi.ve en sonunda kanamam olmuş.Hastaneye zamanında gittikde bebeklerim kurtuldu çok şükür.Allah kimseye yaşatmasın.Herkesin bebeğini gününde sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.Canım biraz olsun aydınlatabilmişimdir umarım.

yok bıtanem cok sukur henus dogurmadım ama dınlendıgım ıcın ve yavas yavas hazırlıklar yaptıgımız ıcın pek gırmıyorum nete
gecenlerde bı baktım ama dedıgım gıbı bıldırımlerımı okuyamıyorum hatta sanada yazmıstım bıkac sey ama dedıgım gıbı cevapları okuyamadıgım ıcın sana ulasıp ulasmadıgını bıle bılemıyorum :) umarım sendede hersey yolundadır. tatılıde bıraz dınlene bılmıssındır ve ınsalah baban eskı saglıgına kavusmustur canım benım .

evet bıtanem bende progestan adlı ılactan kullanmıstım ılk aylar hatta onun ıgnesındende vurulmustum bır hafta boyunca.bende hıssedıyorum bı kızım cok asaagıda duruyor gecen hafta dr. bıraz assagıya ınmıs ama durum takıbı yapacagız dedı.c.tesi dr.gunum umarım korkulacak bı durum yoktur.ve dedıgın gıbı bıtanem Rabbım herkesın yavrusunu bagıslasın bızımkileride insalah.
cevabın ıcın cok ama cok tesekkur ederım canım benım Allah razı olsun kuzucuklarını kocamaaan opuyorum.a.s.:nazar:

merhaba sevgili ikiz anneleri ve anne adayları,

yeni gelen arkadaşlar sizlerde hoşgeldiniz,

Allah hepimize bebişlerimizi sağlıka kucağımıza almayı nasip etsin.

benim en çok korktuğumm erken doğurmak rabbime binlerce şükür şimdiye kadar herhangi bir sorunum olmadı ......inş....uzun sürede bebişlerim kalır vakitlice doğarlar

canım benimde ikiz gebelik bugün öğrendim , doktor daha önce tek gebelik demişti şimdi iki kese görünüyor ikisininde kalp atışını duydum..çok şaşırdım ve çok mutlu oldum..

canım benimde ikiz gebelik bugün öğrendim , doktor daha önce tek gebelik demişti şimdi iki kese görünüyor ikisininde kalp atışını duydum..çok şaşırdım ve çok mutlu oldum..

canım hayırlı olsun umarım sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirirsin ve sağlıcakla bebeklerini alırsın kucağına.Bende ikikz annesiyim şuan 17 aylıklar ikiside erkek ve çooook yaramazlar canım.Çok zorluk çekiyorum belki ama yinede ikiz annesi olmak zorluklarına rağmen özel ve güzel bir duygu.

canım hayırlı olsun umarım sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirirsin ve sağlıcakla bebeklerini alırsın kucağına.Bende ikikz annesiyim şuan 17 aylıklar ikiside erkek ve çooook yaramazlar canım.Çok zorluk çekiyorum belki ama yinede ikiz annesi olmak zorluklarına rağmen özel ve güzel bir duygu.

deme öleeeeeeeeeeee yaaaa herkes bana diyorrr nasıl bakacan allah verir kolaylığını diyorummm...........

cnm hayırlı olsun buralardayım ama iyi değilim çünki bulantı kusma o kadar çokki hasta oldumm.......ilaçlar alıyorum bakalım nasıl olacazzz:CüvCüv:

canım geçmiş olsun bende giremedim forma uzun zamandır..bulantım yok benim hiç fakat 1 hafta önce kanama oldu bende çok korktum allahtan bişey olmadı.ikisininde kalbi atıyor.korkuyorum tekrar kanama olur falan diye..tamda adet günüme denk geldi fakat doktorum adet günü ile bir ilgisinin olmadığını söyledi..bende durumlar böyle tatlım allah hepimizin yardımcısı olsun...kendine iyi bak bol bol dinlen canım..

teşekkür ederim canım inşallah..zor olacağını tahmin ediyorum fakat ne kadar zor olursa olsun onlara sahip olmak dünyanın en güzel şeyi..benim arkadaşımın üçüzleri var çok zorlanıyorlar bakarken fakat o kadar şekerlerki onların bir gülüşü bütün yorgunluklarını gideriyor.çok şanslısın canım inşallah bizde bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız..

canım geçmiş olsun bende giremedim forma uzun zamandır..bulantım yok benim hiç fakat 1 hafta önce kanama oldu bende çok korktum allahtan bişey olmadı.ikisininde kalbi atıyor.korkuyorum tekrar kanama olur falan diye..tamda adet günüme denk geldi fakat doktorum adet günü ile bir ilgisinin olmadığını söyledi..bende durumlar böyle tatlım allah hepimizin yardımcısı olsun...kendine iyi bak bol bol dinlen canım..

cnm benim dikkat et aman allah korusun yawwww iyi olmalarına sevindim
şimdi ne kadarlık senin kuzular cnm?
bide progesteron kullanıyorsun sanırım dimi?
dinlen ve sıkıntı yapma allahın izini ile bişeycik olmaz

deme öleeeeeeeeeeee yaaaa herkes bana diyorrr nasıl bakacan allah verir kolaylığını diyorummm...........

canım ne deyim vallahi ölüyorum yorgunluktan hergün uykusuz geçiyor gün boyu uyumuyorlar artık .Uyusalar bile en fazla 45 dakika.Sonra akşama kadar uyku yok.Sabahın 05.30'unda kalkıyorlar ve akşama kadar uyku yok oturmak yok nasıl dayanıyorlar anlamıyorum.Öğlen uyutuyorum ama yarım saat sonra ayaktalar.Oturdukları anlar sadece yemek yedikleri ve uyudukları anlar.Evin içinde kırılmadık dökülmedik eşya kalmadı zaten artık hiç birşey yerinde değil.Tabi eşya falan önemli değil onlar mutlu sağlıklı olsunda.bunlar zor yanları.Birde anne diye gülerek gelmeleri herşeyi unutturuyor.Efe bu sıra abla demeyi öğrendi bana abba diyor çok komik.Artık anne demiyor bana.Ege de zaten Efe ne yaparsa onu yapıyor.Çok güzeller gerçekten.Yorgunluk falan hikaye canım herşey onlar için.Bazen çok bunalıyorum çıldıracak gibi oluyorum nefes alamıyorum.O zamanlarda da Ege beni anlıyor sanırım hemen yanaşıyor yüzünü boynuma dayayıp öpmeye çalışıyor.Saçlarıma yüzüme dokunuyor canım çok duygusal olacak sanırım.Böyle işte tabiki ikiz annesi olmak kolay değil ama çok farklı bir duygu herşey iki kat zor iki katda güzel.

canım ne deyim vallahi ölüyorum yorgunluktan hergün uykusuz geçiyor gün boyu uyumuyorlar artık .Uyusalar bile en fazla 45 dakika.Sonra akşama kadar uyku yok.Sabahın 05.30'unda kalkıyorlar ve akşama kadar uyku yok oturmak yok nasıl dayanıyorlar anlamıyorum.Öğlen uyutuyorum ama yarım saat sonra ayaktalar.Oturdukları anlar sadece yemek yedikleri ve uyudukları anlar.Evin içinde kırılmadık dökülmedik eşya kalmadı zaten artık hiç birşey yerinde değil.Tabi eşya falan önemli değil onlar mutlu sağlıklı olsunda.bunlar zor yanları.Birde anne diye gülerek gelmeleri herşeyi unutturuyor.Efe bu sıra abla demeyi öğrendi bana abba diyor çok komik.Artık anne demiyor bana.Ege de zaten Efe ne yaparsa onu yapıyor.Çok güzeller gerçekten.Yorgunluk falan hikaye canım herşey onlar için.Bazen çok bunalıyorum çıldıracak gibi oluyorum nefes alamıyorum.O zamanlarda da Ege beni anlıyor sanırım hemen yanaşıyor yüzünü boynuma dayayıp öpmeye çalışıyor.Saçlarıma yüzüme dokunuyor canım çok duygusal olacak sanırım.Böyle işte tabiki ikiz annesi olmak kolay değil ama çok farklı bir duygu herşey iki kat zor iki katda güzel.

hep öle derler bir gülüşü yeter diye ......ben annemden akrabalarımdan uzak sayılırım
ilk doğduklarında annem gelir kalır bende eşimin seyhatleri olduğunda annemde kalırım
ama korkum evde yanlızken nasıl bakabilirim......inş.rabbim o gücü verir doğdukdan sonra herşey onların üzerine biz çok istedik tedavi ile geldiler halamda kalıyorum şuan mide bulantım fazla bişey yapmıyorum diye...takılıyorum ona şimdi böle bakıyon doğunca istemezsin bizi ikitane vıyak vıyakkk yaa olurmu diyolar ailede bebek yok bizim dört gözle bekleniyolar ama işte uzaktayım onlara artık gidip gelcez...

canım bizimde öyle anneanne babaanne halalar teyzelerden bize fırsat kalmıyordu ama biraz büyüyünce hiç biryere çıkamıyorsun anneanne ve babaanne dışında.Ben rahatsız oluyorum başkasının evine gidince.Çok meraklılar herşeye dokunup almak istiyorlar nihayetinde çocuk ne desen anlamaz.Ama rahatsız etmek istemiyorum kimseyi hafta sonu anneanneye gidiyoruz orada diledikleri gibi vakit geçiriyorlar bende biraz dinleniyorum.

derya ne güzel anlatmışsın zuzuları, benim kızlarımda doğacak büyüyecekte böyle sarılıp öpecekler beni dimi, ne kadar uzak geliyor bana :) doğum zamanı yaklaştıkça heyecan basıyor beni. zaman geçmek bilmiyor. sağlıklı olsunlarda her türlü yaramazlıklarına razıyım ben prenseslerimin :))

X