Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bebişlerinin ve senin iyi olmanıza sevindim.maaşallah büyüyorlar hızla allah sağlık versin.bende en son 20haftalıkken gittim.oğlum 420gr kızım 403grdı..inşallah bu şekilde ilerleriz.bende 8 kilo aldım.seninde çok değil bence.bebişler iii olsunda biz alsakta farketmez.veririz allahın izniyle.k.i bak canımE hani, noolmuş bu ikiz annelerine, hepsi tatilde mi yoksa...
Neyse konum hızlı akan gebelik bölümü içinde bayağı gerilemiş. Birilerinin bu konuyu güncel tutması gerekiyor. Durun benle başlayalım.
Kanamalarımdan sonra işe başladım ve hızlı bir tempoyla girdik yine kıyamet gibi işin içine. İki gün önce 20+3 ken rutin kontrole gittim. Bir görseniz tosunlarımı nasıl kalçaları bacakları, karınları etlenmiş, birşeye benzemişler yahu. Bayağı etkilediler beni. Sarp 360 gr. ve Doruk 358 gr. Doktor tek bebek taşıyan gebelere göre bile iyi dedi. Ama bu konuda acele etmemek gerekiyor bence. Yani şimdi kilolarının iyi olması demek bir daha ki ayda da iyi olacak anlamına gelmiyor.
Önemli sağlıklarının iyi olması. Amniyosentez için karar verilmesi gereken hafta bu haftalarmış, bu nendenle doktor iyice bir tarama yaptı. Çok şükür ona da gereke kalmadı.
Tabii bu arada yata yata karpuz misali şiştim. Tam 11 kilo almışım. Doktor devam et hiç üzme kendini kilo alıyorum diye dedi, yoksa ikizleri nasıl taşıyacaksın ayrıca başka birisi olsa 1,5 aylık sürekli yatak istirahatinde daha fazla kilo alırdı deyip bana züğürt tesellisi veriyor gibime geldi. Neyse yapacak birşey yok, aldık aldık bu kadar kiloyu, bundan sonrasına bakacağız artık. Önemli olan bebeklerimin sağlığı, öyle değil mi?
Hepinize bol bol sevgilerimi gönderiyorum, görüşmek üzere...
E hani, noolmuş bu ikiz annelerine, hepsi tatilde mi yoksa...
Neyse konum hızlı akan gebelik bölümü içinde bayağı gerilemiş. Birilerinin bu konuyu güncel tutması gerekiyor. Durun benle başlayalım.
Kanamalarımdan sonra işe başladım ve hızlı bir tempoyla girdik yine kıyamet gibi işin içine. İki gün önce 20+3 ken rutin kontrole gittim. Bir görseniz tosunlarımı nasıl kalçaları bacakları, karınları etlenmiş, birşeye benzemişler yahu. Bayağı etkilediler beni. Sarp 360 gr. ve Doruk 358 gr. Doktor tek bebek taşıyan gebelere göre bile iyi dedi. Ama bu konuda acele etmemek gerekiyor bence. Yani şimdi kilolarının iyi olması demek bir daha ki ayda da iyi olacak anlamına gelmiyor.
Önemli sağlıklarının iyi olması. Amniyosentez için karar verilmesi gereken hafta bu haftalarmış, bu nendenle doktor iyice bir tarama yaptı. Çok şükür ona da gereke kalmadı.
Tabii bu arada yata yata karpuz misali şiştim. Tam 11 kilo almışım. Doktor devam et hiç üzme kendini kilo alıyorum diye dedi, yoksa ikizleri nasıl taşıyacaksın ayrıca başka birisi olsa 1,5 aylık sürekli yatak istirahatinde daha fazla kilo alırdı deyip bana züğürt tesellisi veriyor gibime geldi. Neyse yapacak birşey yok, aldık aldık bu kadar kiloyu, bundan sonrasına bakacağız artık. Önemli olan bebeklerimin sağlığı, öyle değil mi?
Hepinize bol bol sevgilerimi gönderiyorum, görüşmek üzere...
canım öncelikle çoğul gebeliklerin büyük bölümü bu kanamalarla karşılaşırmışdoktorlar söylüyor.ama tabi bu kanamaların miktarıda çok önemli.Bende ikiz gebeliği yaşadım ve oldukça sorunluydu fazla hareket etmemem gerekiyordu malum düşük tehlikesinden dolayı.Ve kanamalarımda sürekli devam etti.Progestan kullanıyordum .Benimde değin gibi kanamaların olduğu esnada muayenede 2 cm açıklık vardı.bu yüzden ayrıca dikkat etmekgerekiyordu sonra bebekler büyüdükçe açıklık arttı. 20. haftada doktorum nst'ye girmemi istedi.Orada da ağrı çıktı ve muayenedeki açıklıkda 5 cm'di.hemen yatırdılar beni hastaneye.dört gün kaldım.Doktorum ve benim korkum o saatten sonra düşük yapmaktı.ve tabi bundan sonra tamamen yatış verdi.Ama benim yaramazlar duramadı ve 28.haftada doğdular.Canım doktor kontrolünde olduktansonra meraklanma onlar yönlendiriyorlar seni tabi dinlersen ben biraz sıkılgandım yatmam gerektiği halde yinede kalktım.Gerçi allah bilir ne olacağını da.Canım umarım sen vaktinde sağlıcakla bebeklerini kucağına alırsın.Görüşmek üzere.selam kızlar ben de 1 aydır annemde yatıyorum arada ordan bakıyorum ama kimseler yoktu bende şifremi unuttum oradan yazamıyordum herkes iyidir inşallah ben bu hafta 18. haftamı dolduruyorum ALLAHIN izniyle biraz zor geçiyor ama olsun 5 yıl bekledik bu günleri değer sağlıcakla kucağımıza alalımda inşallah 11 hafta yoğun bir kanamam olmuştu 1 hafta hastanede yattım daha sonrada 14 . haftada gece gene kanama oldu ilkine göre daha azdı bırtı yoktu ama genede çok korkmuştum ALLAHIM inşallah birdaha yaşatmasın kiseyede banada sabahlara kadar acillerdeydik bu sefer yatmadım direk anneme çıktım ALLAH razı olsun başımızdan eksik etmesin çok iyi bakıyorlar anne gibisi yok bu hafta başı dr gittim iki bebeğimde kız olduğunu öğrendim çok sevindim çünkü ben tek kızım inşallah onlar yalnız kalkmazlar ŞAKURA sevindim daha iyimişsin sen bana moral oluyorsun yaşadıklarımız hemen hemen aynı sana sormak istediğim benim ilk kanamamda rahim ağzında 1 parmak açıklık olduğu söylenmişti 2 . muaynedede aynı şeyi söylediler kanama olduğu için dikilemiyormuş beni bu çok korkutuyor oyüzden yatıyorum sürekli sana yada diğer arkadaşlarada böyle bir açılmadan bahsettilermi yani her kanamalı gebelikte oluyormu bu açıklık merak ettim gebelik sağlıklı ilerliyormu çok korkuyorum her an bişey olurmu diye RABBİM HEPİMİZİN EVLATLARINI bizlere bağışlasın sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah hepiniz ALLAHA EMANET OLUN
canım öncelikle çoğul gebeliklerin büyük bölümü bu kanamalarla karşılaşırmışdoktorlar söylüyor.ama tabi bu kanamaların miktarıda çok önemli.Bende ikiz gebeliği yaşadım ve oldukça sorunluydu fazla hareket etmemem gerekiyordu malum düşük tehlikesinden dolayı.Ve kanamalarımda sürekli devam etti.Progestan kullanıyordum .Benimde değin gibi kanamaların olduğu esnada muayenede 2 cm açıklık vardı.bu yüzden ayrıca dikkat etmekgerekiyordu sonra bebekler büyüdükçe açıklık arttı. 20. haftada doktorum nst'ye girmemi istedi.Orada da ağrı çıktı ve muayenedeki açıklıkda 5 cm'di.hemen yatırdılar beni hastaneye.dört gün kaldım.Doktorum ve benim korkum o saatten sonra düşük yapmaktı.ve tabi bundan sonra tamamen yatış verdi.Ama benim yaramazlar duramadı ve 28.haftada doğdular.Canım doktor kontrolünde olduktansonra meraklanma onlar yönlendiriyorlar seni tabi dinlersen ben biraz sıkılgandım yatmam gerektiği halde yinede kalktım.Gerçi allah bilir ne olacağını da.Canım umarım sen vaktinde sağlıcakla bebeklerini kucağına alırsın.Görüşmek üzere.
canım çok teşekkür ederim ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN BEBEKLERİNİ çok şükür şu an kanamam yok zaten çok hareket etmemeye çalışıyorum arada balkona falan çıkıp oturuyorum bunların bi sakıncası yoktur herhalde yani oturmanın bide benim takiplerim üniverstede dr özelden bakıyor ama 4 haftada çağırıyor buda bana çok uzun geliyor yani senin gibi gittiğimde nts ye bağlanmam gibi bir olay yok sadece ayrıntılı ultrasyon yapıyor 3 boyutlu bakıyor sen hastanede yattığında bir müdahele yaptılarmı yoksa sadece yattınmı bende evde öyle davranayım dr sorduğumda yemeğini yapabilirsin ama çok ayakta kalma dedi uzun yürüme falan dedi ben genede çok korkuyorum inşallah senin gibi hepimiz alırız evlatlarımızı kucağımıza bu arada hepinizin miraç kandili mübarek olsun
canım çok teşekkür ederim ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN BEBEKLERİNİ çok şükür şu an kanamam yok zaten çok hareket etmemeye çalışıyorum arada balkona falan çıkıp oturuyorum bunların bi sakıncası yoktur herhalde yani oturmanın bide benim takiplerim üniverstede dr özelden bakıyor ama 4 haftada çağırıyor buda bana çok uzun geliyor yani senin gibi gittiğimde nts ye bağlanmam gibi bir olay yok sadece ayrıntılı ultrasyon yapıyor 3 boyutlu bakıyor sen hastanede yattığında bir müdahele yaptılarmı yoksa sadece yattınmı bende evde öyle davranayım dr sorduğumda yemeğini yapabilirsin ama çok ayakta kalma dedi uzun yürüme falan dedi ben genede çok korkuyorum inşallah senin gibi hepimiz alırız evlatlarımızı kucağımıza bu arada hepinizin miraç kandili mübarek olsun
Selam kizlar uzun zmandir burdayim ama henuz sizin kulube ancak ogluslarimdanfirsat bulup yazabiliyorum.Benim 8 haftalik tek yumurta bebeklerim var 34 +5 gunlukken dogum yaptim 10 kadar kuvezde kaldiktan sonra eve getirdik simdi durumlari cok iyi su ana sabah keyfi yapiyorlar annelriyle yatagiam aldim uyuyorlar.Genelde sabahlarimi boyle geciyor.Bende 33 haftamada kontrole gidip bir daha eve donememistim erken dogum basladi bir hafta durdurdular sncilari ama kandaki pihtilasma ve idrardaki fazla proteinden dolayi bebekleri dogurmak zorunda kalmistim.Sorulariniz varsa oglanlar izin verdigi surece cevaplamaktan mutluluk duyarim.Herkese saglikli dogumlar diliyorum.